Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Istálló KaDiPE5
Istálló KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Istálló

Go down 
Utolsó Poszt Kedd Okt. 26, 2021 2:41 pm
Penninor másnap
@Taggeld && Én zene  • Credit:
Úgy éreztem magam, mint valami finom Uri hölgy, vásároltunk és a hajunk a széllel szállt. Végre sikeresen megvettem a cipőm, így talán a finom csípő érzést hugyozás közben el tudom kerülni majdan a hidegtől. Ám érezni lehet a szél csipkedését, így kénytelen vagyok olyanra is költeni, hogy ne fagyjon be a hátsó nyílásom. Ám a jókedvem nem volt felhőtlen, tele voltunk fülesekkel, amik kissé frusztráltak.
- Úgy puposkodik…ceejjjj..- Mondom oda társamnak.
- Mit nézül? Nem láttál még Törpét… köl a fájdalom????– Markolok bele a fegyverembe, melyet úgy szorítok magamhoz, mint egy nő a kis dedét, mit csecsén szoptat. Nem kiáltottam, csak erősebben mondtam annak, ki ferde szemmel pislogot reám.
Kellett a ló, amit egy lopott csodaló nem pótolhat. Eladtam hát, s ebbű lett a maradék pénzem, ami még jól jön. Elmorzsoltam néhány könnycseppet.. nem komolyan sírtam, s bele törődtem abba, hogy ez se nem csecsekre, se nem serre megy. VAGY PITÉRE!! Nem, Daldram szedd össze magad, de Daldram!!! KUSS…MINDENKI KUSSS!!!
Összeveszésemet saját gondolataimban, saját magammal Ril zavarja meg, ahogy óbégat.
- Ejj.. – Kapok még sajgó fejemhez. „A híres neves Rilrion” nyomtam el egy erősen ki kívánkozó kacajt.
- Igen, ne is! – Mondom, mint ha sokat érne a szavam, hogy ne várasson.
Mikor meggyün a böhöm állat én se vigyorgok már. Vizsgálgatok, vizsgálgatok.. nem is tudom. Ril pedig hozzám szól.
- Ja.. sok serbe vannak.. – Morgok. Gügyögésére lassan, drámaian nézek rá, arcom pedig szanaszét rendeződött.
- Mi bajod? – Vonom össze a szemöldököm.
- Jó uram, én nem adnám oda ennek… a végén még megszoptatja, úgy gügyög neki, mint egy most ellet asszony. – Kapok a fejemhez. Majd megtalálom, a nekem szánt lovat, a méretei tökéletesek, és az ára se olyan borsos.
- EZ LESZ! – Csattanok fel, mire a ló is megijedt. Nem gügyögök neked.. ne is várd. Elő keresem a pénzt, és a markába teszem remegve, hogy kiadtam ennyit ezért a póniért.

// #vásárlás: Leeryai póni  (185 ulron) //

Teljesítve

❖❖❖

Nîndaer Kedvelte

Harcos vagyok
Daldram

The dwarves, they heard the tramp of doom.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
500
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem :
Istálló Tumblr_n2ud1buxd01siubc3o1_250
Nijana • Leányom
"Csodálatos szépség, bár a modorán van mit csiszolni. Olyan a szíve akárcsak az enyém. Tűzről pattant, koránt sem nőies, előbb üt aztán kérdez típus. Heves természete, de annál nagyobb szíve van."

❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgató)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Istálló Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Okt. 24, 2021 8:42 pm

Penninor, másnap
Daldram & Rilrion
What happens in Ylore, stays in Ylore.
A piacról ezúttal a város fő istállója felé vezet az utam, oldalamon Daldram úrral, ki frissen boltolt csizmájában előkelőbbnek tűnik mint valaha. Vagyis tűnne, ha ruháját nem foltoznák a tegnap este emlékei, s nem morogna oda minden elhaladó, kicsivel is ellenszenvesebbnek ható elfnek. A magam részéről pusztán somolygok az olykor döbbent, máskor egészen megrökönyödött és sértődött ábrázatokon, mielőtt belépnénk a szalmától és lótrágyától illatozó épületbe.
- Lovász fiú, jer elő! - ezúttal rajtam a sor, hogy a nyelvemet köszörüljem valakin, noha egészen más mód, mint a törpe. - A híres neves Rilrion és cimborája, Daldram úr lovakat óhajt vásárolni, ne várass minket! - csípőre tett kezekkel szólalok fel, ám a momentumban, mikor az egyik karám takarásából egy termetes, szakállas, marcona férfi bukkan elő, leolvad az arcomról a büszkeség, és a kezeimet is leeresztem magam mellé.
- Khm… Úgy értem mélyen tisztelt uram, ki dolgos kezeivel az istállót gondozza, lovakat kívánnánk boltolni, engedelmeddel… - csitítom el a hangomat, aztán szigorú biccentésére elszelelek a karámok között, hogy szemrevételezhessem a kínálatot.
Akad hátas, amelyik magasról tesz a jelenlétünkre, egyesek meg a hajunkat képzelik uzsonnának. A magam részéről végül egy mogyoróbarna paci mellett teszem le a voksomat, ki rendkívül barátságosnak hat, és egy bájos fehér pamacs is akad a homlokán.
- Hát nézz ide, Daldram úr, egy igazi kis tünemény ez a pacika! Hát ugye? Te vagy a legédesebb kerek e világon! - gügyögök neki átéléssel, amíg észre nem veszem az istálló gondozójának elégedetlen, morcos ábrázatát. Nagyot nyelve nyikkanok meg újra. - Őt szeretném, kedves uram… Hogy száznyolcvan? Máris adom, máris – úgy sietek a kedvére tenni, mintha szálka ment volna a hátsómba, azonban a cél szentesíti az eszközt; mi is túlélünk, és még hátasokkal is gazdagodunk, akiket egyelőre szakértő kezek vigyázására hagyunk.

// #vásárlás: Fiatal Evirani ló (180 ulron) //Teljesítve

❖❖❖

Daldram Kedvelte

Bárd vagyok
Ahronit

Our deepest fears are like Dragons guarding our deepest Treasures


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1178
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Tanonc (Tolvajlás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Istálló Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Okt. 20, 2021 2:16 pm
Furcsa újra az utcán mászkálni, és ahogy közelednek a piac felé, egyre furcsább lesz, pedig ezekben a késő délelőtti órákban aligha mondható azt, hogy óriási lenne a tömeg, mégis, Ronan nagyon elszokott ettől az ember mennyiségtől. És a szagok! A sok egymás hegyén hátán lévő ember miatt kialakuló jellegzetes....."városi aroma" eléggé erőteljes. Hirtelen még jobban meg tudja érteni, miért költözne valaki az erdőbe. A lócitrom illata viszont legalább segíti őket, ebben a konkrét esetben.
-Vajon melyik épület lehet az istá...áúúúú!
Reflexből könyököl hátra nagy erővel, hogy kiszabadítsa a haját támadója szájából.
-Megtaláltam... - Morogja összeszorított fogakkal, és a tarkóját dörzsölgetve néz hátra a lóra, ki reméli nem kapott azért akkorát, hogy ez után akkor is megnézik a fogait, ha ajándékba kapják.
-Egy pillanat...
Összekuporgatva maradék ulronját belép, majd kantáron vezetve egy öszvérrel tér vissza. Üldözésre, utazásra tökéletesen alkalmatlan állat, de a hosszú hegyi utakra éppen tökéletes. Ezért át is adja a kantár nyomban Wynva kezébe.
-Köszönjük, hogy segítettél.

// #vásárlás: Öszvér, 60 ulron-ért, Wynva részére //

Teljesítve

❖❖❖

Vendég
Vendég
Anonymous
Istálló Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Nov. 06, 2020 9:01 pm

A város központi istállója több funkciót is ellát; egyrészt az átutazók, városban élők lovait szállásolják és látják el benne a lovászfiúk fizetség ellenében, másrészt a piacnapokon kívüli lóvásár helyszínéül is szolgál. Gyakran hagynak hátra idősebb, gyengébb, kevésbé gyors hátasokat, melyeket jutányos áron meg lehet szerezni, azonban magasabb összegért már szemrevaló jószágokat is ki lehet fogni.

A helyszínen lehetőség van vásárolni, melyet jelezni szükséges a reag végén: // #vásárlás: megvásárolt állat/-ok felsorolása //


Leírása
Szamár50 ulrona szamarak köztudottan híresek a makacsságukról, nehéz rájuk erőltetni bármit is. Bizalmuk elnyerése után viszont készséges és társbarát állatok tudnak lenni, megbízhatóak a munkában. Meglehetősen intelligensek, óvatosak, barátságosak, játékosak, és szívesen tanulnak. Ám ugyanakkor ha idegennel találkoznak, gyakran rúgnak és harapnak.
Öszvér60 ulrona szamár és a ló keresztezéséből származik. Általában erős, szívós és igénytelen haszonállat. Teherhordóként, igavonóként és hátasként is használható. Szilárd, türelmes állat. Hosszabb utak megtételére viszont alkalmatlanok, lassúak.
Igásló120 ulronmezőgazdasági munkák végzésére, teherhúzásra tenyésztett lófajta. Masszív testfelépítése, vastag csontozata és erős izmai nehéz terhek vontatására teszik alkalmassá. Rendszerint hidegvérűek, nyugodtak és megfontoltak, viszont lassúak és nehézkesek. Hosszabb utakra ők sem alkalmasak lassúságuk miatt.
Leeryai póni185 ulronjóságos, barátságos állat, bár kissé büszke magára. Jól kezelhető, ha figyelmesen gondoskodnak róla, egyébként vadóc, hisztis tud lenni. (színe, neme választható)
Fiatal Evirani ló180 ulronkissé még szeleburdi, olykor szeszélyes, ám barátságos hátas. Jól bírja a vágtát, főleg sík terepen érzi magát otthon. (színe, neme választható)
Evirani ló210 ulronmegbízható, barátságos és jól kezelhető ló. Jól bírja a vágtát, főleg sík terepen érzi magát otthon. (színe, neme választható)
Idősebb Milheimi melegvérű280 ulronmég kiválóan bírja a vágtát, erős és kitartó hátas. Viszont makacs tud lenni és nem is túl barátságos. (színe, neme választható)
Zetvyni büszke400 ulronkivételes, elegáns ló. Az elfek rendkívül megbecsülik hófehér szőre és sörnye miatt, és mert igazán bölcs, nemes állat. (neme választható)


Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Istálló Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Istálló Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Istálló
» Istálló
» Istálló

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom :: Ylore-
Ugrás: