Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban KaDiPE5
El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Utolsó Poszt Kedd Ápr. 12, 2022 8:37 am

Lezárt játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Ápr. 12, 2022 1:10 am


Többet ésszel
@Nasir Al-Qasimzene • 364 • credit;
A falat bámulva hallgatom végig Nasirt, viszont a szavai végéhez érve kikerekedik a szemem egy pillanatra. Na, ez pont az az információ, ami nélkül megint csak kellemesen telt volna el az életem hátralévő része. Pislogok egy párat, hogy az elmémbe bekúszó egyáltalán nem odaillő gondolatokat kiűzzem.
- A mesék általában boldogan végződnek – hátradöntöm a fejem az üvegnek, a tekintetem felkúszik a folyosó díszes plafonjára. A felső burkolatban indák kúsztak ameddig a szem ellát, meseszép látvány, tökéletesen illenek a tornyokhoz. Vajon a többi épületben is ilyen? Lehunyom a szemeimet, hogy visszatérjek a Nasirral való beszélgetésbe, és befejezhessem a mondatot, amit elkezdtem. – De eddig nem érkezett el a boldog vég. De annyi biztos, hogy nem úgy indult, ahogy azt bárki elvárta volna, és szívesen elmesélem majd, de nem itt a folyosón. Van egy olyan érzésem, hogy még a falnak is füle van – ajkam szélére kurta mosoly kúszik. Nasirt figyelem. Van benne valami, amitől az ember nyelve legszívesebben megeredne és az életének legutolsó momentumát is szívesen elmesélné egy kellemes tea mellett. Talán a kisugárzása teszi őt ilyen megbízhatóvá. – Köszönöm, hogy segítettél a könyvtárnál, de nem tartalak fel tovább. Biztos ezernyi dolgod van még, és ki vagyok én, hogy megállítsalak a munkádban – mosolyodom el szélesen rá, és ellököm magam az ablaktól. – Ha úgy van, mindenképpen felkereslek segítségért még. Ha Ezaras elutasít, akkor meg főképp – ajkaimat egy vonallá préselem és elfordulok tőle.
Ám mielőtt a szobám négy fala közé térnék vissza, újra felkeresem a könyvtárat. Most már könnyedén bejutok, Tom csak egy horkantást és egy fejcsóválást intéz felém mikor újfent meglát. Végigvonulok a termen egészen addig a polcig, ahol Nasir megmutatta azt a bizonyos könyvet, én pedig két kézzel húzom ki a vaskos kötet első fejezetét. Tom gyorsan elintézi a papírokat a kikölcsönzéssel kapcsolatban, aztán szó nélkül utamra enged.
Erősen ölelem magamhoz a könyvet, persze elsősorban azért, mert iszonyat nehéz, és próbálom nem a lábamra ráejteni. Amint a szobába érek felszabadultan ejtem le a kötetet az ágy szélére, én pedig felmászok a paplanra. Közelebb húzom magamhoz, és kinyitom az első oldalán. Több száz van belőle, egy darabig el leszek vele, s ki tudja hány részét fogom tudni elolvasni míg Ezaras visszatér. Addig is elmerengek a sorok közt békében, csendesen.


//Kövinél tali El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban 399268720 //
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 02, 2022 3:24 pm


Többet ésszel
Tényleg bíztam benne, hogy Ezaras a szárnyai alá veszi, ha sikerül beszélnie vele és meggyőznie. Edellyn elmondása alapján Thora valóban ígéretes mágussá válhat, amennyiben megfelelő tanácsokat és útmutatást kap. Sőt, biztos vagyok benne, hogy Ezarasra is jó hatással lenne, egy fiatal tanítvány talán őt is megfiatalítaná.
Kardforgatás? Kíváncsian vontam fel a szemöldökömet, ugyanis nem néztem volna ki egy magafajta fiatal lányból, hogy efféle nőietlen sport iránt hódoljon. Persze, önvédelem szempontjából jól jön, ha ért a fegyverekhez, bár ahogy hallottam, Caldenből jött, ahol azért jobb a közbiztonság, mint mondjuk Nulportban.
Amikor Edellynről kérdeztem, kerülte az egybőli válaszadást. Nem csodálom.
- Mesélt rólad ezt-azt - feleltem. - Beszéltünk róla, hogy Caldenből jöttél, hogy ígéretes növendék lehetsz, hogy mely mágiára vagy fogékony. A részletekbe azonban nem mentünk bele mélyebben, mondjuk úgy, volt jobb elfoglaltságunk tegnap este - mosolyodtam el.
Végigmértem, figyeltem a testbeszédjét, a gesztusait, arcának rezzenéseit, de nem vártam azonnali bizalmat tőle. Mégis kíváncsi voltam.
- Egy caldeni lány Nulport kereskedő úrnőjének kíséretében, El'Alora amanari bálján. Nem mindennapi mese állhat emögött.


Thora Haleye Kedvelte

Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 02, 2022 4:22 am


Többet ésszel
@Nasir Al-Qasimzene • 331 • credit;
Nasir szavaira felhorkantok. - Amilyen besavanyodott az ipse, el tudom hinni, hogy ősöreg – forgatom meg a szemeimet. – De annyira mégsem olyan jó a szaglása, hogy kiszagolja a fűtött pillanatokat pár sorral arrébb – fintorodom el motyogva az orrom alatt, aztán csendben követni kezdem a férfit.
Nem tudom mennyit mentünk, de a folyosó mindkét oldalról végelláthatatlannak tűnik. Mintha varázslat ülne az ódon falak közt, és kifejezetten azon ügyködne, hogy sokkal nagyobbnak mutassa magát, mint amilyen valójában. Nasir egy idő után viszont megáll, és a folyosó oldalában kiépített ablakok egyikéhez fordul, kényelmesen nekitámaszkodva a párkánynak. Követem a mozdulatot, ellenben én teljes háttal dőlök neki az ablak hűvös üvegének. A hirtelen hidegérzettől kiráz a hideg, karomat a mellkasom előtt összefonva melegítem fel magamat ellene.
- Mindenki ezt mondja, hogy jó tanár – ismétlem el a szavait. – És tényleg ezt szeretném, mert jelenleg nincs más lehetőségem sem. Jó, a kardforgatást még gyakorolnom kellene tovább, mert még mindig nem az igazi, de örülök, hogy valami másban is kereshetek célt – könnyed mozdulattal vonok vállat az előttünk lévő falon bambulva. Muszáj kezdeni valamit az életemmel. Caldenbe nem mehetek vissza, és tényleg csak a szerencsének hívhatom, hogy eddig nem kerültem utcára a koldusok közé. Kardhasználatra még mindig nem vagyok elég jó, hogy bármi ehhez kötődően vegyenek fel munkára, meg azt sem segít, hogy nem az a nemiszerv van a lábaim között, amit elvárnak egy ilyen melóra. De a mágia! Azt boszorkányságnak tartják, és egy nő mi más lenne, mint egy gonosz boszorkány. Először látok emiatt fényt a koromsötétben és minden erőmmel azon leszek, hogy oda juthassak, ahol elismernek, és meg fogom tudni vetni a lábamat az élet talajában.
- Hát az egy hosszú, és viccesnek sem mondható történet – nézek le a lábaimra lesütött szemekkel, az ajkaim szélére pedig egy keserű mosoly húzódik. – Viszont egészen eddig abba a hitbe ringattál, hogy Edellyntől már tudsz rólam – nézek fel egy idő után most előszőr rá kérdőn. – Tehát mégsem így van? – a mosoly nem lankad az arcomról, ámbár most már kellemesebb hátterű, mint az előbb.
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Ápr. 01, 2022 7:25 pm


Többet ésszel
Szúrós szemmel pillantottam a könyvkupaccal távozó Tom után, aki teljesen figyelmen kívül hagyott minket, mintha csak meg se hallotta volna Thora szavait, vagy épp számonkérő kérdéseit. Nem lepett meg, korábbi összeszólalkozásuk után bizonyára elégedettség tölti el, hogy mégis csak ki tudott szúrni vele.
- Idejét se tudom, Tom mióta dolgozik itt, egyesek szerint már akkor itt volt, mikor ez a könyvtár megnyílt - csóváltam a fejem. - Őszintén, ezt a pletykát én is megkérdőjelezném, az viszont biztos, hogy a dolgát jól végzi, mégha kissé túlbuzgó is. Hidd el, a szaga alapján is felismerné az itteni könyveket.
Thora arcán egyszerre láttam a dühöt és a csalódottságot, amit teljesen meg is tudtam érteni. Első el'alorai éléményének valóban kissé illúzióromboló lehet. Elsétáltam az asztaltól, intve a lánynak, hogy jöjjön ő is.
- Menjünk innen - szóltam halkan, majd lassan magunk mögött hagytuk a könyvtárat.
Kisétáltunk egy folyosóra, ahol egy idő után hátrapillantottam a vállam mögött. Elég messze voltunk már, és a környék is meglehetősen nyugodtnak tűnt. Egy ablak mellett álltam meg végül, nekitámaszkodva a párkánynak.
- Talán tényleg jobban tennéd, ha felkeresnéd Ezarast. Ha sikerül meggyőznöd, és a tanítványa leszel, nagyobb hozzáférést kaphatsz a könyvtárban, és persze nem utolsósorban egy elég jó tanárra tennél szert. De nem kell elsietned, gondold csak át, tényleg ezt szeretnéd-e. Aztán, ha úgy alakul, segítek szívesen  - vontam vállat mosolyogva.
Röviden hallgattam, elmélázva néztem ki az ablakon.
- Aztán mondd csak, hogy kerül egy magadfajta lány Edellyn Arienthe mellé? - érdeklődtem egy idő után.
Noha Lyn nagyvonalakban mesélt a lányról, már jobban felkeltette a kíváncsiságomat, mint, hogy kivárjam a vele való következő találkozást. Meg, hát érdekel Thora története is, és persze az, hogy önként mennyit oszt meg ebből.


Thora Haleye Kedvelte

Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Márc. 16, 2022 12:48 am


Többet ésszel
@Nasir Al-Qasimzene • credit;
- És ugyanilyen emberek is olvassák – tűnődöm el hangosan, mellyel titkon saját magamat is sértegetem. Nincs mit tenni, nőből vagyok, s mégha semmi sem történt meg velem, amik ezen könyvek lapjai között pihennek, attól még vágyom rájuk. Ha nem is ugyanúgy, de hiszem, hogy mindenkinek van valaki megírva, aki mellett kiteljesedhetnek, és olyan örömöt és erőt adnak a másiknak, amivel túlélik a kegyetlen világ viszontagságait. Mert egyedül nem élet az élet, bárki is gondolja az ellenkezőjét.
- Nos, ezt már bizalommal hiszem el – bólogatok vigyorogva én is. Aki olyan puncsokat gyárt miket ő, és akinél az a szóbeszéd járja a tornyok falait, miszerint több hölgy is megfordult a szobája tájékán, mint azt a saját kezükön megtudják számolni, hazugságnak véltem volna, ha ezt letagadja.
- Az ünnepség óta nem láttam, és fogalmam sincs mikor tér vissza – túrok bele a hajamba egy sóhaj kíséretében. – Ha visszatér, és nemet mond, egyértelmű, hogy nem lesz más választásom – nézek rá a férfira egy pillanatra. Ha így lesz, fogom magam, felvásárolom az összes szükséges tankönyvet és visszatérek Edellynhez. Ő fogja tudni értelmezni őket, mégha varázsolni nem. Nekem pedig bőven elég lesz ennyi is.
Egész testemmel megrezzenek, amikor a könyvtáros felbukkan az asztalunknál és hatalmas morajlással levágja a könyvkupacot a szélére. Felhúzott szemöldökkel hallgatom a puffogását, majd tekintete rávillan a karom alatt lévőre. Először én is őt bámulom, majd követem a tekintetét a könyvre alattam. - Aztán mégis ezt honnan tudja megmondani egy teljesen széttárt könyvből – nézek a szemeibe megint mímelt kíváncsisággal. – Meg amúgy is. A keze járjon, ne a korsó a kútra – bökök oda a fejemmel a feltornyosított könyvekre. Hátrébb ugrok ijedtemben mialatt Tom előrehajol és elmarja a kezeim alól a könyvet. Az istenekre, jól van már, nyugalom. Elkerekedik a szemem a jelenetre, és előszőr Nasirra pillantok kérdőn majd Tom után. Grimasz kúszik az arcomra és legyintek egyet a már a terem szinte másik végében járó könyvtárosra. – Akkor vigyed – vonok vállat és nézek össze Nasirral.
- Ennyit erről – teszem hozzá fintorogva, és két tenyeremet az asztalra helyezve, segítségükkel feltolom magam a székből. Rögtön elment a kedvem a könyvtártól és a pofátlan embertől, aki most biztos röhög a markában a sarokban, hogy csak alánk tudott tenni valamivel.


Aldrich Cornwell Kedvelte

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Márc. 11, 2022 10:07 pm


Többet ésszel
- Elhiheted nekem, az efféléket olyanok írják, akik csupán vágyakoznak a szerelem után - feleltem, jót mosolyogva eltúlzott gesztusán.
Általában épp a hozzá hasonló fiatal lányok falják az ilyesfajta klasszikus, romantikus ponyvákat. Amivel természetesen nincs is semmi probléma, ameddig pusztán fikciós, szórakoztató műként kezelik azokat. Ám akik ennél kicsivel is komolyabban veszik, azok könnyedén csalódhatnak az életben.
Megjegyzésére meglepettséget színlelve vontam fel a szemöldökömet, létező legártatlanabb tekintetemet magamra öltve.
- Biztosan lenne az a helyzet, amikor nem mondanék rá nemet - szóltam némi hallgatás után. - De ez maradjon köztünk - vigyorodtam el.
Hagytam, hogy kissé elmerüljön a könyvben, átfuthassa, amit kiválasztott. Sajnos nem az én szakterületem volt a fénymágia, így megítélni sem igazán tudtam, valóban ez a legalkalmasabb olvasmány-e a témában.
- Persze, van lehetőséged könyveket vásárolni, ám egy hozzáértő tanár útmutatását mindenképp javasolnám, legalább a kezdetekben. Mágiával kísérletezni veszélyes elfoglaltság, szóval a helyedben én inkább megpróbálnám Ezarast puhítgatni. Őt ismerve egy idő után biztosan beadja majd a derekát.
Szórakozottan hallgattam Thora lelkesedését, ahogy beleolvasott a kiválasztott könyvbe. Akaratlanul is elképzeltem a felvázolt jelenetet, ahogy mágiájával édesanyját bosszantaná odahaza. Nos igen, vannak, akik nem egyből erőfitogtatásra használnák újdonsült erejüket. Egy-egy ártatlan csíny sokszor üdítően hathat, noha itt a toronyban vannak, akik nem nézik őket jó szemmel.
Ismét némán merült a könyvbe, amikor is sietős lépteket hallottam közeledni, majd Tom jelent meg az asztalunknál, szélére dühösen lecsapva egy nagy adag könyvhalmazt.
- A káosz vigye el ezeket a semmirekellő fiatalokat, hogy nem képesek visszavinni őket használat után - zsörtölődött magában, talán azt remélve, hogy egyetértően csatlakozok hozzá, én azonban csak szótlanul hallgattam. - Hölgyem, mégis mi az ott magánál? - csattant fel, amint észrevette Thora kezében a Fondorlatok és cselszövések kötetet. - Azt nem hozhatják ki a tiltott részlegről, és ez a tanácsosokra is vonatkozik! - emelte rám szúrós tekintetét.
- Nem hoztam ki semmit, itt találtuk a fénymágiával foglalkozó kötetek sorai között - feleltem határozottan.
Pár pillanatig gyanúsan méregetett még, majd kissé felengedve sóhajtott, aztán szó nélkül kikapta Thora kezéből a könyvet.
- A fenébe is, akkor valaki már megint elkeverte a könyveket. Soha, senkire nem bízhatom rá az elrendezésüket, mert menten ez történik, ha egy kötetet nem magam viszek vissza a helyére.
Majd mit sem törődve a korábban maga elé rakott könyvhalommal, hóna alá csapta a kötetet, és amilyen hirtelen jött, olyan sietősen viharzott is el a tiltott könyvtár irányába. Vállamat megvonva sandítottam Thorára.


Krónikás and Thora Haleye Kedvelték

Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Márc. 09, 2022 6:58 pm


Többet ésszel
@Nasir Al-Qasimzene • credit;
A könyvespolcokról fordítom vissza a tekintetem a férfira. – Egyes könyvekben azt írták, a vágy is olyan, mint a szerelem. Ha egy könyvtárban lobban fel, akkor nincs mit tenni – mondom játékosan, drámaian a homlokomhoz téve a tenyerem. Aztán felnevetek. Hiába tagadják az emberek, pontosan az ilyen regények tartják a lelket bennük. Az elsöprő szerelem, a társ, akire mindig számíthatsz, és a vágy, mely ott leledzik minden kis pillanatban amikor rájuk néznek. Félreértés ne essék, nem az olyan vulgáris könyvekre célzom, amiket, mint kiderült egyes mágusok itt előnyben részesítenek, hanem amiket csak a reménytelen romantikusok olvasnak, és nekik íródtak, hogy tudják, érdemes várni. Várni valakire, aki olyannak fog szeretni amilyen vagy, minden hibáddal együtt. Ha valaki rákérdezne, én is tagadnám. Pedig már nem tudnám megszámolni az ujjaimon hány ilyen kötetet olvastam el. – Mellékesen, ne vedd sértésnek, de én kinéztem volna belőled – vonok én is vállat, és a figyelmemet újfent a könyvekre emelem.
Lehuppanok az első, a könyvtárostól legmesszebb fekvő asztal egyik székére, az óriási kötetet pedig rádobom a lapra. Nem mértem fel a könyv súlyát, így amint az asztalt éri, óriási puffanás kíséretében teszi meg azt, és Tom nagyon csúnyán összehúzott szemöldökkel pillant rám, majd megrázva a fejét visszafordul a többi olvasó felé. – Ha nem vállal el, akkor a saját kezembe kell vennem a dolgokat – nézek fel Nasirra ha még nem foglalt volna helyet mellettem az asztalnál. – Gondolom, valahol lehet vásárolni is ilyen könyveket, nem? – tűnődöm el a kérdésen egy másodperc erejéig, majd jobban belemerülök a sorokban. – Amindenit. Ez az oldal épp azt ecseteli, hogyan lehetséges fényből egy ikermásolatot szőni. Anyám tuti megölne. Amikor dühös volt rám, mindig azt mondogatta, hogy örül, hogy csak egy van belőlem, mert kettővel nem bírna már el – csóválom meg a fejem vigyorogva. Az arcomba eső tincset, először egy rögtönzött fújással próbálom visszaerőszakolni a helyére, aztán az ujjaimmal fésülöm bele a hajamba.
Lapozok egy párat, míg egy oldal tetején lévő címre megakad a szemem. „Átokfejtés”. Ezzel talán könnyedén megtudhatnám mi baja van annak a nőnek a velejéből fakadó gonoszságon kívül. S bár segíteni nem tudnék rajta még ezzel sem, de az én kíváncsiságom efelé végre eltűnhetne a tudással.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 07, 2022 7:59 pm


Többet ésszel
Mosolyogva néztem a távozók után, megvártam, míg a sietős léptek zaja elhal. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a történteknek, mindenki volt fiatal, ennél rizikósabb dolgok is előfordulnak. Persze ha egy másik tanácsos talál rájuk, már nagyobb bajban lennének, szóval remélem, tanulópénznek veszik ezt az esetet.
Thorára pillantva felvontam a szemöldökömet.
- Ugyan - vontam vállat. - Aki hallott már rólam, az tudja, hogy soha nem keverem az élvezeteket a munkával. Mindennek megvan a maga ideje és helye, amelyre megjegyzem, rengeteg kényelmesebb lehetőség van, mint egy nyilvános könyvtár polcai között.
Elsétált mellettem, és a könyvek közé vetette magát. Ahelyett, hogy találomra kiválasztott volna egyet, most tekintetével átfutotta a gerinceiket, majd megakadt a tekintete az egyiken. Fondorlatok és cselszövések. Nekem soha nem volt dolgom fénymágiával, ez inkább Ezaras szakterülete volt, hallomásból mégis ismertem ezt-azt. Bár őszintén szólva, ennek a könyvenk a címe most nem sokat mondott. Ám ha ezen a polcon van, akkor a fénymágiához kell tartoznia, azzal pedig nem lőhet nagyon mellé.
- Hmm, miért is ne? - feleltem, miközben az olvasó asztalok felé indult. - A fondorlatok sokszor életet menthetnek, és El'Alora mágustornya sincs belőlük híján. Azt, hogy ez a leghatékonyabb módja-e tanulmányaid elkezdésének, nem tudom megmondani. Valószínűleg nem, de ha rám hallgatsz, nyugodtan olvass csak arról, ami érdekel. A többiről pedig Azildor tanácsos úgyis felvilágosít majd. Már, amennyiben elvállalja, hogy tanít téged.Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 07, 2022 5:39 pm


Többet ésszel
@Nasir Al-Qasimzene • credit;
- Izgalmat máshogy is lehet keresni – felelek enyhén megemelkedett szemöldökkel, és az őszinte, saját véleményemmel Nasirnak. Aztán csak pislogok amikor hirtelen könnyed mozdulattal tolja el magát az asztaltól és indul meg a bizonyos polcok felé. A homlokomat masszírozom miközben minden erőmmel azon vagyok, hogy ne nevessem el magam miként a férfi direkt rátrappol a csizmájára a padlón, hogy nagyobb zajt keltve közeledjen a pár felé. Követem őt egészen addig, míg meg nem áll pont előttük, én pedig annyira el vagyok foglalva a kínos érzet legyűrésével, hogy majd nekimegyek. Az utolsó pillanatban kapok észbe és torpanok meg mögötte, de majdnem elvesztem az egyensúlyom és finoman belecsimpaszkodok a kaftánjának ujjába, nehogy elvágódjak. Ha hátra néz, akkor egy esetlen, elkerekedett szempárt láthat, aki az orra a motyogja el az „elnézést” szót. Csendesen hallgatom a szavait, amiket a párnak intéz. Észre se vették őt egészen addig míg meg nem szólalt.
Elképedek mímelt sokkal az ábrázatomon, amikor igen furcsán kéri meg őket a távozásra, és hálát adok az isteneknek, hogy rögtön kijavítja a félreérthető szavait, de ekkor már nem tudom megállítani, hogy el ne nevessem magam kínomban.
Megvárom, míg a két tanonc lóhalálában menekülnek el a polcok közül egészen a kijáratig, aztán a férfira pillantok. – Nem akarom tudni mi játszódhatott le a fejükben míg hozzá nem tetted, hogy „más megfontolásból” – rázom meg a fejem vigyorogva. Az arcukat bőven elég volt látni. Elsuhanok Nasir mellett, hogy végre uralmam alá hajthassam a könyvespolcokat. Ahogy olvasom a borítókon felfuttatott szövegeket, egy könyvön áll meg a tekintetem. Fondorlatok és cselszövések. Eléggé figyelemfelkeltő cím egy fénymágiás könyvnek. Mutatóujjammal óvatosan belecsimpaszkodok a kötés tetejébe és kifordítom a sorból. Kezemben a könyvvel fordulok a férfi felé. – Ilyet is tanulhatok? – rázom meg gyengéden az ujjaim tartásában lévő könyvet, és határozott léptekkel jövök ki a sorból, majd el a férfi mellett, miközben már fel is csapom egy teljesen véletlen oldalon. Lapozgatni kezdem úton az asztalok felé.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Márc. 02, 2022 9:46 pm


Többet ésszel
Türelmesen figyeltem, ahogy pár pillanat erejéig újra belemerül a könyvbe, aztán Edellyn említésére ismét rám emelte a tekintetét. Megjegyzésére csak én is elmosolyodtam. Ami azt illeti, egyre kíváncsibb lettem, hogyan került hozzá Thora, érdeklődésemet azonban egyelőre csak magamban tartottam, úgy döntöttem, inkább Lynt faggatom majd ki bővebben a részletekről, amint újra lehetőségem lesz rá. A lány pedig higgye csak azt, hogy tudok róla mindent.
Háttal az asztalnak támaszkodva pillantottam utána, ahogy a hátsó sorok felé vette az irányt, az általam említett, fénymágiával foglalkozó részleg felé. A terem végéhez közeledve belesett a polcsorok közé, ám, mielőtt elért volna az utolsóhoz, megtorpant, zavartan hátrált ki, majd tért vissza hozzám.
Szavaira színlelt meglepettséggel vontam fel a szemöldököm, visszatartva a kishíján előtörő kacajomat.
- Ó, bár nagyon szeretné, a könyvtáros szeme se lát el mindenhová - feleltem. - Roppantul szeret tudálékoskodni, és tartani magát a házirendhez, de mindig lesznek vállalkozó szellemű, bátor, vagy ostoba fiatalok, akik fittyet hánynak rá - csóváltam a fejem. - De hát, van valami izgalmas a rizikóban, nem igaz?
Eltoltam magam az asztaltól, majd hátrakulcsolt kézzel, lassú léptekkel indultam el a szóban forgó polcsorok irányába. Figyeltem rá, hogy csizmám hangosan koppanjon a márványozott padlón, megadva az esélyt, hogy meghallják közeledtemet. Ám, ahogy befordultam a soron, csöppet sem meglepetten szembesültem vele, hogy a pillanat hevében teljesen kizárták a külvilágot.
- Elnézésüket kérem - köszörültem meg a torkom, mire villámgyorsan reppent szét a két ifjú tanonc. Zavart tekintetüket hol rám emelték, hol egymásra, hol pedig teljesen lesütötték.
- Al-Qasim tanácsos... - habogta a fiú, de félbe szakítottam.
- A hölggyel igénybe vennénk ezt a polc sort, ha nem bánják - kezemmel Thora felé intettem. - Természetesen más megfontolásból, mint maguk - tettem hozzá, elmosolyodva. - Úgy látom, a tanulást mára befejezték, azt javaslom, térjenek vissza a körletükbe, folytassák ott a megkezdett leckét.
- Öhm, rendben, Al-Qasim tanácsos... Kérem, a könyvtárosnak ne szóljon.
- Remélem tisztában vannak vele, hogy ha ő talál itt magukra, már ki lennének tiltva. Akkor aztán készülhetnének a vizsgákra, ahogy tudnak, könyvek nélkül. Természetesen, lakat a számon - mosolyodtam el. - Na sipirc.
Kapkodva össze is szedték a cuccaikat, majd még mindig kissé zavartan, de magunkra hagytak minket. Megvártam, míg távoznak a könyvtárból, majd Thorára pillantottam, átengedve neki a terepet, had válasszon olvasmányt magának.


Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Feb. 22, 2022 7:12 pm


Többet ésszel
@Nasir Al-Qasimzene • credit;
Figyelmemet újra a könyvnek szentelem. Átfutom az oldalt a tekintetemmel, aztán lapozok is a következő oldalra. Szemeimet csak akkor emelem újra a férfira, mikor ő megválaszolja a kérdésemet. Drága, Edellyn, te nőszemély. Hihetetlen, hogy ekkora befolyással rendelkezel, a karod elér Tulveron minden pontjára is akár, de a női csacsogást te sem tudod levetkőzni. – Ki gondolta volna – felelem játékos, szarkasztikus hanggal. Visszateszem a könyvet a helyére, és megegyszer utoljára elolvasom a gerincén futó címet. Csak hogy ha visszajövök legközelebb, tudjam, merre és mit keressek. A hátam mögött összekulcsolom az ujjaimat, és lassú léptekkel megindulok a polcok mellett. Nasir mintha valami hátsó sort említett volna a fénymágiával kapcsolatban. Kilépek a sorból, és megindulok a polcok között. Ide-oda fut a tekintetem a könyveken egészen addig, míg a terem túloldalán a sor közepén meg nem látok valami érdekeset. Összepréselem egy vonallá az ajkaimat, és olyan halkan amilyen csak tudok, hátralépek, hogy eltűnjek az eléggé elfoglaltnak tűnő személyek elől. Ha a férfi nem követett, akkor visszasétálok hozzá, ha igen, akkor csak felé fordulok egy hirtelen mozdulattal.
- Miért van az… - suttogok, nehogy megzavarjam a sorban szórakozó párt -, hogy a könyvtáros minden erejével azon ügyködött, hogy engem ne tudjon beengedni ide, - időközben felemelem a karomat és ujjammal hátrafelé mutatok a teremben -, de a két polc közt egymást faló tanoncokra nem figyel? – teszem fel végül a végső kérdésem. Eltekintek a férfi válla mellett a könyvtárosra, aki nagyon kihúzva, nagyon komor tekintettel figyeli az előtte ülő és olvasó embereket a kis pultja mögül. Erre bezzeg van ideje az úriembernek.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Calden, pár nappal korábban
» Nyitott könyvtár
» Könyvtár
» Könyvtár
» Tiltott könyvtár

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: