Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal KaDiPE5
Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal

Go down 
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 05, 2022 12:41 pm


A pint of beer
« taggeld;  @Wynva  •  Zene; Forged in Fire  »

A fogadóban furcsa népek fordultak meg, ahogy észrevettem, nem csak én értettem a kártyákhoz.
Mindenesetre, riválisok ide, vagy oda, kiszemeltem egy alkalmas szerencsétlent és már a tarsolyomban kutattam a kockákért, amikor egy unott képű pulya lépett be az ajtón. Fél szemmel fordultam felé, ahogy nem is olyan messzi tőlem, az egyik szuvas tartóoszlopra papírt szegezett. A kopácsolás nem túlzottan zavarta a züllő társaságot, és én se tulajdonítottam volna neki nagyobb jelentőséget, ha meg nem láttam volna a csúnyán lefirkantott önarcképem. Körözés. Körőzés?!
A picsába. Elhúztam a számat, miközben beleittam a sörömbe. A vándorlással töltött éveim alatt sok mindent átéltem már, kergettek felszarvazott férjek, kergettek adósok, de körözési felhívás egyszer se szegődött a nyomomba. Márpedig az határozottan én voltam, akármennyire is nem adta vissza a jóképűségem.
Mindent latba vetve jobb volt, ha feltűnés nélkül mielőbb elhagyom a várost. Lassan emelkedtem fel az asztaltól, és a lehető legtermészetesebb módon próbáltam távozni.
Nem sikerült.
Kifelé menet egy spicces, aki éppen az asztal tetejére kecmergett fel énekelni, meglökött. Én magam pedig a könyökömmel levertem az egyik vendég sörét, ha jól láttam, pont a kártyás hölgyét.
- Bocsánat - mormogtam, de nem fordultam vissza.
Talán erre célzott volna a kovács? Talán felismert? Szerettem, ha a hírem megelőz, és bár az ocsmány hírverés is hírverés, ennyire ocsmánynak azért nem örültem.

Wynva Kedvelte

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Feb. 01, 2022 1:39 am
Bár Hófehérnek még nem mondtam ki kereken, azt hiszem, sosem fogom igazán megkedvelni Caldent. Csupa kő, és fém. Bűz és ármányszag mindenhol, amerre csak megfordulok.
Próbálok ugyan óvatos lenni, de muszáj kérdezősködnöm, hiszen a magas, szőke férfit, ki az ősök éjjelén Ronnal és a többiekkel együtt harcolt a bestiák ellen, azóta sem láttam, és senki, akit ismerek, nem tudott róla annál többet mondani, mint amit én magam is láttam. Harcos természet, nem riad meg holmi szörnyek láttán, és ha igaz, amit róla terjesztenek a nevetséges kék hacukába bújt madárháziak, sárkány is, vagy sárkány keverék. Természetesen az ivók az első számú célpontok, és az elmúlt napokban azokat jártam végig. Kisebbeket, nagyobbakat is. Olyat is, ami büszkén hirdeti cégérén, hogy micsoda, és olyat is, ami nem. De a Szárnyas Csikót elkerültem. Utoljára hagytam, és most is kissé nehéz szívvel sétálok be az ajtón, hogy egyenest a söntéshez lépjek. Halkan faggatom a pult mögött állót a szőke őrzőről, de sok információval sem ő, sem a többi vendég nem szolgálhat.

Leültem hát egy nagy kupa sörrel együtt egy üres asztalhoz, és ahogy eddig is a bizalomgerjesztőbb helyeken, várakozom, nézelődöm. Hamar elunom a dolgot, így sokzsebű köpenyem egyik eldugott vágatából előhúzom az ezeréves, agyonnyűtt mynzashi vetőkártyámat, és szórakozottan kevergetni kezdem. Értek valamicskét a kártyákhoz is, de Bryna tanított az értelmezésükre, így aztán sosem lehettem biztos benne, hogy nem valami szemfényvesztés volt ez is, mint az egyéb módokon "látott" jóslatai. Most azonban elkeseredettségemben arra készülök, hogy magamnak vessek kártyát. Összerázom a paklit, és már készülnék kiteríteni, mikor besétál az ajtón a férfi, akit egész eddig kerestem. Nem úgy néz ki, mint aki nagyon bújkálna, én pedig egy-két pillanatra rajta felejtem a tekintetem. De nem az arcát figyelem, hanem akaratlanul is a nyakát. Vajon magánál hordja-e a kulcsát, mint Aldrich, vagy elrejtette valahol, ahogy én tettem? És itt meg is áll a tudományon. Nem tudom, hogy megszólítsam-e, s ha igen, mit is mondhatnék neki? Tanácstalanságomban kezeim tovább keverik tudatlanul is a lapokat, míg pillantásom továbbra is a férfin időzik, alig-alig látva őt. Valahogy kapcsolatba kell lépnem vele. De nem ijeszthetem el. Tekintetem átvándorol valaki másra, és mostmár leteszem a paklit az asztalra. Várok, bár nem is igazán tudom, mire. A szellemek talán kegyesek lesznek és megszánnak.
Épp erre gondolok, amikor hangonsan nyikordul mellettem a padló, ahogy valaki kihúzza a széket, és lehuppan rá. - Beszállok, de csak ha feltűröd a ruhaujjad, Hőgyike! Na osszá'!- vigyorog rám egy fogatlan városi taplógomba közvetlen közelről. Kicsit már bánom, hogy nem engedtem, hogy Ron velem jöjjön, de azért megijedni nem vagyok hajlandó. - Mire vagy kíváncsi? - kérdem tőle szándékosan úgy, mintha nem érteném, mit akar. - Megjósoljam, meddig élsz még? - vonom fel a szemöldököm nagy komolyan, aztán viszont elvigyorodom, és megrázom a fejem, felmarkolva a kártyákat az asztalról.

Arthus Nendrac Kedvelte

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jan. 29, 2022 5:37 pm


A pint of beer
« taggeld;  @Wynva  •  Zene; Forged in Fire  »
Susogták a fák az elmúlást, ezt sugallta a föld, halált, ahányszor talpam érintette azt. Mert lenyugodott a vörös hold, a lelki szemeim előtt mégis meg-megjelent apám arca.
A Calden kapui felé vezető úton elmerengtem, mi is lehetettem volna, ha rá hallgatok. Tudós? Firkász? Dalnok? Vagy az istenek tudják, ilyen értelmiség, aki az okos fejéből és csürt-csavart szavaiból keresi a kenyerét. Ha anyámon múlt volna, kétkezi munkás, molnár, sajtkészítő, takács. Pech, ketten szántak kétféle útra, és egy harmadikat válaszottam. Legyen könnyű nekik a föld.
Szekerek gördültek mellettem, árusok, öszvérháton parasztok, gyerekek. Mint bármelyik más nagyvárosban, Calden utcáit is élet, némi sár, fekália lepte be.
Átvágva a szegényes városrészen még nyeregben maradtam, szemmel tartva a holmijaim, hiszen nem lett volna meglepő, ha valamelyik utcagyereknek viszketett volna az enyves kis tenyere. Egyszer loptak meg, emlékszem rá jól, habár évekkel ezelőtt volt. És azokból se maradt túl sok a hamun kívül.
Okultam a múltkoriból, a száraz levelekre fröcsögő vérből, ideje volt kibővíteni a fegyvertáram, így első utam a kovácshoz vitt. Legalábbis vitt volna, ha tudtam volna, merre van. Utazásaim során még nem volt szerencsém ehhez a városhoz, így a hagymás szájszagú emberek útmutatására hagyatkoztam.
A város belsejében már jóval gazdagabb környék ékeskedett, és elmerengtem, hogy hol lenne jobb lehúzni az embereket némi aranytalérral itt, vagy lejjebb?
Lattolgattam egy ideig, amíg a kovács sátra előtt álltam. A remény, amit a kockán, kártyán lévő nyereség összege keltett, az a csalfa, jobban vonzza a szegényebbeket még akkor is, ha nincs mit feltenniük. Nem voltam én becsületes, hogy csak a gazdagtól lopjak, hiszen az embereket nem a vagyoni helyzetük tette jóvá és rosszá. Szórakozni meg szabad volt mindkettővel.
A fogadó cégérén egy szárnyas csikót lengetett a szél.
Odabent, révén, hogy késő délután volt, lassan gyűltek az emberek. Egy ideig szemlélődtem, kikértem magamnak egy korsó sört. Kerestem azokat az embereket, akik ránézésre gyenge láncszemek voltak.

Wynva Kedvelte

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt-
Ugrás: