Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Sehonnai Shani  KaDiPE5
Sehonnai Shani  KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Sehonnai Shani

Go down 
Utolsó Poszt Kedd Feb. 01, 2022 12:59 pm

Kedves @Shani Masrani, üdvözlünk Tulveronon! Ne felejtsd el felkeresni foglalóinkat, hogy utána te is felfedezhesd terebélyes világunkat!
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Sehonnai Shani  Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Feb. 01, 2022 2:08 am


Shani Masrani

Ha a hazudozás munka lenne, már rég gazdag lennék.

Születési hely
Mynzash

Születési idő
994

Családi állapot
örök hajadon

Családom
Az anyja mosónő, az apja sajtkészítő volt. Egyikük sem volt valami boldog, így aztán a féltucatnyi kölykük sem élvezhette soká a gondtalan gyermekéveket. Shani ráadásul még idejekorán kénytelen volt munkába állni, mert az anyjuk korai halála után a boldogtalan sajtkészítőből elviselhetetlen, alkoholista sajtkészítő lett, aztán pedig munkanélküli sajtkészítő. Shani változatos módokat talált a könnyű pénzszerzésre, de ez azt is jelentette egyben, hogy egyszer elvitte a városőrség. Csak 13 volt, mikor megfogadta, hogy soha többé nem megy börtönbe, akkor sem, ha addig él.  
A kényszermunkán eltöltött év viszont egyvalamire jó volt. Megszabadította minden kolonctól. Már csak magával kellett foglalkoznia ezek után, és ő így is tett.  Így aztán apja és öt testvére ma már semmilyen szerepet nem játszik az életében.

Foglalkozás
kalóz

Klánom
-

ember
kezdő tolvajlás, tanonc kardforgatás
zsivány
Maisie Richardson-Sellers
Wyn

                                     
Karakterem képessége
Ha tőle kérdeznéd, ártatlan tekintettel mesélne neked a szörnyű, hányatott gyermekkoráról, és arról,  hogyan vette át édesanyja halálakor az otthoni teendőket. Hogyan lett anyja helyett anyja öt testvérének, és tett közben eleget mosónői kötelezettségeinek is. Ennek köszönhető, hogy kiválóan főz, remekül ért az alsógatyák és bugyogók kifehérítéséhez, és még azt is tudja, hogyan csenje ki a nadrágodból a pénzes erszényed, amíg alszol.  De ezekből csupán annyi igaz, hogy konyít valamicskét a főzéshez.  A többi mind szemenszedett hazugság, de valószínűleg úgy hallgattad volna, hogy meg sem kérdőjelezed egy szavát sem.  Mert hazudni azt már idejekorán megtanult. Meg is van hozzá a tehetsége, amit rendesen ki is aknázott.
Sosem tanult fegyverforgatást, így aztán azt mondhatnánk, kalóznak (merthogy egy ideje már hajón szolgál) nem valami fényes. De Shani a hazudozás mellett ahhoz ért a legjobban, hogy kihasználja a kínálkozó alkalmakat, és mindig megtalálja a módját, hogy másszon ki a legzűrösebb helyzetekből is. Azzal harcol, ami a kezébe kerül, és sosem tisztán küzd. Mindig a gyenge pontodra támad, és mindig tesz is róla, hogy igazán fájjon.  Ha kell, az árbockötéllel fojt meg, ha úgy van, egy darab kővel fogja szétverni a fejed, vagy épp egy merőkanállal. De az is előfordulhat, hogy a gyorsaságát használja ki, és egyszerűen körbe ugrál, amíg már a karod sem bírod megemelni és akkor már csak egyet üt, de az fájni fog. Esetleg simán elszalad, ha úgy látja, nem bír el veled.  Nagyon ritkán veszíti el a fejét, általában csak színjáték, ha dühösnek látod, valamilyen cél érdekében.  De ha egyszer mégis sikerül kihoznod a sodrából, akkor egy őrülttel találod szemben magad, aki a harc hevében semmitől sem riad vissza, és nem is hátrál meg, amíg valamelyiktek ott nem marad.
Remek a memóriája és a szeme, gyors az észjárása. Lehet, hogy nem zseni, de nem is ostoba. Hamarabb átvág bárkit, mint ahogy a legtöbbeknek megfordulna a fejében, hogy ők tegyék meg, és nem kér érte bocsánatot. Odavan a szép ruhákért, az úri módi a hóbortja, de azt élvezi a legjobban, ha megbotránkoztathatja a népeket az öltözékéhez a legkevésbé sem illő viselkedésével.
Karakterem felszerelése

Elsődleges fegyver: Rövidkard

Másodlagos fegyver: tőr

Vért: Bőrvért
                                     
Védekezés: Egyszerű alkarvédő

Egyebek: időnként egy nagy fém merőkanál

Mindenkinek van egy története
"Szegény kisdrágám, hát persze hogy adtam neki. Hisz az anyja élet-halál között van, és otthon várja a javasasszony gyógyfőzetét. Ki tagadna meg néhány ulront egy kislánytól, aki az anyja életéért esdekel?" - Madame Rovani, Qieseából való méltóságos asszonyság.

Már kiskorában kénytelen volt megtanulni, hogyan hazudja le Isilmét az égből, ha kell. Néha tényleg ételre kellett, máskor olyasmire, amit nem tudott magának ellopni. Később viszont már csak akkor házalt szomorú élettörténetével (ami mellesleg sosem volt kétszer ugyanaz), ha nem volt más választása. De amint elég idős lett, tett róla, hogy soha többé ne kelljen kunyorognia. Persze ezt is csak tőle tudni, így sosem lehetünk biztosak benne.


"Milyen Shani? Ez itt Merina asszony. Két pulyát nevel egyedül a szentem! Odale lakik a soron! A férjét még a legutóbbi orktámadás idején ölték meg. Városőr volt. Segítünk neki, ahol lehet. Igazán rendes asszony." - Lissa "nempletykás" Rogan, a nevenincs városka fő információs kútfője

Szemenszedett hazugság! De elég ügyes, ha azt vesszük, hogy a két utcagyerek is jól lakott, és Shani is szétlophatta a város összes rohadt burzsujának kincses kamráját. Annyi becsület azért még volt benne, hogy a kölyköknek hagyott egy arany tányért, meg egy erszény ulront, mielőtt sietve távozott egy másik nevenincs városkába, ahol még sosem hallottak róla.


„Lord Bancroft?  Hiszen a felesége alig egy órával ezelőtt indult el két emberemmel az árut összeszedni. … Az ellenértékkel együtt.  Bizonyítsa be, hogy ön az, akinek mondja magát! Ugye nem gondolja, hogy csak úgy hiszek magának?”  -  Tinyprick nagyúr, Nulporti nemes

Lord Bancroft márpedig gondolta. Az igaz, hogy sokáig kellett győzködnie a szerencsétlen, bepalizott főurat,  hogy az ő felesége még véletlenül sem Deborah,  egyáltalán nem utazott vele, és halál biztos, hogy nem is szép, és megnyerő.  De így legalább Ál-Deborahnak is maradt ideje lelépni a városból.  Nem volt könnyű lerázni a nemes két emberét, mert ők eleve sokkal gyanakvóbbnak bizonyultak, mint a hülyére bájolt Tinyprick, de azért nem is kellett ehhez élete alakítása. Végülis csak az egyiküket kellett tarkón csapnia a napernyőjével, hogy el tudjon inalni.  Még jó, hogy a legdrágábbat lopta el, aminek valódi grargszarv volt a fogantyúja (vagy a kereskedő is legalább olyan jól hazudott, mint ő). Azóta is sajnálja. Már a törött napernyőt, nem a katonát.


"Jaj ne! Szerelmem! Várj, kiszabadítalak!" - Shani sehonnai Masrani, pitiáner tolvaj

Bárcsak így lett volna! De szegény Shaninak nem volt lehetősége az aranyat is és Cailent is megtartani. Pedig ha kérdeznéd, esküdne az összes istenekre, hogy ez csak a c terv volt, és ő sosem hazudna eskü alatt. Fájó szívvel vált hát meg az egyetlen személytől, akit valaha is szeretni tudott volna, ha nem lenne olyan kőszívű szuka, amilyen. Talán ha hamarabb találkoznak. Talán, ha nem ijed meg a saját érzéseitől... talán...


"Kell valami?  Valaki? Keresd a Szarkát!  A pénzedért csodát kapsz. Tökéletest, álmaid netovábbját, csak fizesd meg jól az árát." - egy suttogó Qiesea piacán

Cégérre hosszú,  kikiáltani rímes, és igazságtartalma is annyi van, mint a  jancsiszögnek a Jancsi.   A Szarka sosem volt olyan ostoba, hogy a rosszarcúak képébe hazudjon, de rögtön kiszúrta, ha valami balfékkel hozta össze a sors.  Azokból mindig jól megszedte magát, igaz, nála a pénz sosem tartott elég sokáig ahhoz, hogy eléggé kiterjessze beszerzési hálózatát.  Qiesea viszont nem elég nagy, hogy örökké űzhesse kisded játékait. Ha Hawke nem szánja meg (vagy lát benne valami lehetőséget?), valószínűleg meglincselték volna a kikötőben a szerencsétlen, girhes  kutyával együtt, ami végül még a hajó fedélzetére is követte a nőt. Persze nem maradhatott volna, ha nem bizonyítja rátermettségét, de Büdöske  bizony gyorsan felhízlalta magát a könnyű prédának bizonyuló patkányokon (na meg a neki juttatott finom falatokon, amiket a konyhára beosztott Shani csent ki neki).  Azóta valahogy mindketten a hajó legénységének szerves részei lettek, és ezt senki nem is kérdőjelezné meg,  akinek kedves az élete.


"Én mondom, az ördög megijjenne attúl a némbertül, egyszer merőkanállal vert agyon vagy három embert, mer kritikázták a főztjit. " - Messzi Bob, matróz

Hazugság! Valójában csak egy ember volt. A másik kettő megúszta kisebb-nagyobb sérülésekkel. És nem Shani főztjét kritizálták, hanem a kapitány egy rizikós döntését. Még a végén képesek lettek volna zúgolódást szítani. Nem, mintha Hawke nem bírna el pár bolonddal, de jó esélyt látott rá, hogy kitörjön a fazék mellől, hát gond nélkül szétverte annak az agyalágyult Borgnak a fejét. Nem csoda, ha azután az övébe tűzve hordta még hónapokig a meglehetősen szokatlan fegyvert. Valahogy mindenkinek elment a kedve a nyúlkapiszkától. Már csak ezért megérte. Időnként még be-beállítják főzni, ha épp nincs jobb ember a munkára, de azért mégiscsak sikerült feljebb küzdenie magát. Egész az árboc tetejéig.
 
Zsivány vagyok
Shani Masrani

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
175
❖ Tartózkodási hely :
Veszett Szuka
❖ Keresem :
a lelkiismeretemet égre -földre, de nyoma sincs..
❖ Szintem :
Kezdő (Tolvajlás); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Sehonnai Shani  Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» 1015. Leerya Shani & Corine

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Isilmë kegyeltjei :: Tulveron kalandorai :: Ember-
Ugrás: