Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Télvégi kavirnya - Page 2 KaDiPE5
Télvégi kavirnya - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Télvégi kavirnya

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 10, 2022 9:46 pm
Télvégi kavirnya
Komikus momentummá válik tekintetünk találkozása; s szám szegletébe ugráló izmok csak addig nyugodnak, míg megilletődöttsége leolvad arcáról. Afféle poéta lehet, kinek váratlanokból állt eddig az élet. – Igen? Attól tartok, barátom, legyen bármily zamatos, ezen a fizimiskán változtatni már nem lehet – fordítom arcom egy lombikhoz; ujjaim alatt sercen a borosta, miként végig simítom állam vonalát. Igaza van, de kezem rálegyint, ahogy konstatálom a helyzet súlyosságát. – Feltételezem, nincs nálad még egy korty sem, pedig aztán hordhatnál magaddal – felvont szemöldökkel mérem végig alakját, szám szegletében megbújtatva elillanó feszültségem nyomát. – Az is egyfajta művészet – vonom meg hetykén vállam, rábízva miféle értelmet is tulajdonít a szavaknak. – Ha nem haragszol, én megosztanék veled valamit az alkímiáról – simítom vissza tükreim az asztalon heverő alapanyagokra, felszerelésre, majd utóbbiakat a mosótálba helyezem. – A kavirnyálás… - rázom meg kissé a fejem, a szón, melyet maga használt. A rosszalás azonban elkerüli ábrázatom összes vonalát, helyette inkább elképedés és derű virrad rajta, miközben feltűrve ingujjaim öblögetni kezdem a tál mellett heverő ronggyal az edényeket. - afféle tudomány, mely elvárja a kavirnyász tökéletes odafigyelését, s sürgetni nem ildomos. Elmaradhat a kívánt hatás, ami elmaradhat akkor is, ha teljesülnek a megfelelő körülmények – intem némi türelemre, még akkor is, ha együtt tudok érezni vele. – Még nem mondtad mid van. Honnan tudnám, így, hogy alkalmas vagyok? – vetek egy pillantást reá a vállam fölött, miközben az utolsó mozsárról is lerázom a vizet s az asztalra helyezem. - Örvendek Rilrion. Rhysand, y –nal – fogadom el felém nyújtott kezét, miután egy száraz ruhadarabbal felitatom róla nedvességet és tűröm azt a nadrágom övébe.Vendég
Vendég
Anonymous
Télvégi kavirnya - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 09, 2022 11:04 pm

Télvégi kavirnya
Rhysand & Rilrion
What happens in Ylore, stays in Ylore.
Nekem is elkélnek a momentumok, míg rászánom magamat, hogy bizalmamat egy teljesen idegen kezébe helyezzem, ám látva, miként duzzad benne a frusztráltság, Tahrovin látja lelkem, rendkívül elkezd szórakoztatni a holmijainak jobbra-balra pakolgatása, s könyvének kényszeredett lapozgatása. Meglehet, kipuhatolnám a határait, ha nem ő lenne a szerencsés kiválasztott a küldetésem sikerének megalapozásához. Noha meg kell valljam azt is, megilletődött pillogással fogadom kérdését, leképezve az ábrázatán kerekedő hasonszőrű döbbenetet. Mint két hal, kik először döbbentek rá a tenger mélyén úszva; nincsenek egyedül a világon.
- Igen...? Határozottan, s azt is állíthatom, nem ittam ma még egyetlen kortyot sem az itteni borból, hogy szellemekkel diskuráljak, mely megvallom, kerek e világon a legzamatosabb. Ki kellene próbálnod, mert kedvesem, úgy festesz, mint akire bőven ráfér egy öblös korty – vigyorodok el, hamarost felkaparva magamat a meglepettség talajáról, elvégre nem volnék rímfaragó, költők éke, dalos pacsirta és színészmester, amennyiben holmi mókás kedélyű alkimista képes volna szavak nélkül hagyni.
- Pff, azt mondja, olyan lantpengető. Szerencséd, hogy az időnek szűkén vagyok, máskülönben ifjú mester, kitágítanám tudásodat a magamfajta művészlelkek szerteágazóságával – sóhajtok fel teátrálisan, elrugaszkodva a pillértől, mivel a türelem mellett az egy helyben szobrozás sem képezi a kedvenc időtöltésemet. - Nem elhagytam, pusztán hátrahagytam, mivel a szükség úgy hozta, alkimisták után kajtattam. A kérdés mindössze, megleltem, alázatosan? - kutyulom a szavakat a rímek örömére, remélhetőleg afféle tehetséggel, mint ez a fiúcska az italait keveri.
- Na de hova is tettem az illemtudásom, Rilrion volnék – nyújtom felé a kezemet bemutatkozásunk megpecsételésére, feltéve, ha maga is hajlik a nevének megosztására.


Bárd vagyok
Ahronit

Our deepest fears are like Dragons guarding our deepest Treasures


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1178
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Tanonc (Tolvajlás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Télvégi kavirnya - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 09, 2022 10:35 pm
Télvégi kavirnya
A piac zsibongó forgataga után jól esett a labor viszonylagos nyugalma. A vénasszony nehézkes légzése és a váladékot felszakító köhögése a terem végében, már alig volt hallható. Bár biztosra veszem, hogy sikertelenségem, kivehetetlen motyogásának számlájára írható. Rosszalló pillantást vetek felé, de illetlen gondolataimat elűzve, igyekszem arcomról letörölni a kormot, miközben legnagyobb bánatomra újabb lélek csatlakozik hozzánk. Lopva mérem végig, hisz nem tűnik olyasfajtának, akit a rézmozsarak és üvegcsék hoznak lázba. Leginkább olyannak, aki tudja, hogy hol van, de mégse. Meg tudtam érteni, magam se voltam másképp mikor előszőr tévedtem be ide, s hogy nem tűnt másnak, mint eltévelyedett jómódú, fess úrfinak… nem vagyok én valaki, hogy bárkit is megítéljek; ezért hát lehajtva fejemet olvasom át újra a lépéseket és az összetevők listáját, úgy mint, aki itt sincs. Bármennyire próbálom kizárni a tudatomból jelenlétét, kudarcot vallok, vonzza tekintetem. Leginkább árnyéka, mely szemem sarkából figyelve egyre közelebb s közelebb oson, míg végül megtörve állapodik meg asztalom szélénél. Kellemetlenül érint rám függesztett tekintette és néma ajkai. Várok. Várok, hátha tovább áll. Nem teszi, s engem már belülről feszít az ideg, melytől már magam sem tudom, mit csinálok, csak ide és oda pakolom az előkészített holmikat és egyik lapra hajtom a másikat. Legalább szólna… Piszmogására kapom fel fejem, s megkönnyebbült sóhajt eresztek le mellkasomról. Körbe nézek, s habár jól tudom nekem szánja szavait, megilletődötten emelem rá tekintettem; pillanatokig csak meredten bámulom, addig bizonyosan, míg el nem regéli mit is akar. – Te látsz engem? – szegezem neki a kérdést meglepett kíváncsisággal; egy kóbor lélek legyen hű önmagához. Bár bevallom, a fizetség nem jönne rosszul, hisz gyorsabban peregtek ki az ulronok a kezeim közül a kurátor erszényébe, minthogy a napok követék egymást távozásom óta Alorából. Ahogy azóta szórakozni se volt igazán időm. – Bárd? – árkok mélyülnek szemöldököm közé kérészéltű pillanatra. – Olyan lantpengető? – emelem magam elé kezem citerázva a levegőt. – Úgy tetszik elhagytad – állapítom meg lemondóan, kinyújtott nyakkal keresve „fegyverét”.

Vendég
Vendég
Anonymous
Télvégi kavirnya - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 09, 2022 9:00 pm

Télvégi kavirnya
Rhysand & Rilrion
What happens in Ylore, stays in Ylore.
Ezt nevezik úgy, hogy megette a fene… Vagy inkább egy bűzölgő dézsmáló, aki miután belakmározott a döglött szituációból, még ki is okádta magából, na, épp így állok az alkimista labor kellős közepette; mint egy megcsócsált nyomorult, akit az idő egyre csak őröl. Persze cimborám szíve csücske, az erdei boszorkányok legszebbje nem tudhatta, hogy közbejövő ügye, melyről volt szíves üzenni, bármi nehézséget okozna, elvégre magamnak kértem a bájitalt, ám a helyzet ettől nem lesz könnyebb. Itt vagyok megbízható kavirnyáló nélkül, a felettesek pedig várják, hogy előálljak a főzettel, majd továbbadjam a vivernek smaragdszemű ékének… Nagy slamasztikában lennénk mindannyian, ha nem az én nyakamba varrják a feladatot, de szerencséjükre nem olyan fából faragtak, ki ne élne meg a jéghegy hátán is – volt szerencsém kipróbálni hosszas évek alatt, köszönöm.
Szóval csekély szakértelmemet bevetve kezdem el méricskélni a laborban ügyködő lelkeket, akikből történetesen kettő akad; egy vénasszony, kinek rothadó fogai fertelmét idáig érzem, és egy helyespofi kölyök, ki vélhetően feleannyira sem ért a löttyök alkotásához, mint a nagyi, de azért nekem is vannak elveim. Apró sóhajt hallatva lódulok meg hát a sötéthajú ifjonti irányába, tarisznyámban a fel nem használt alapanyagokkal és hozzávalókkal. Nem mászok természetesen egyből a nyakába – mégis ki csinálna ilyet? hallatlan –, ellenben a munkaasztalához közel állapodok meg egy pillérnek döntve a vállamat, és akként méricskélem elmélyült neszezését. Igaz, a türelem nem éppen az erényem, így hát csak nekiveselkedek a becserkészésének.
- Psszt, pszt…! Hé… Igen, te, jóvágású kavirnyász, hozzád szól a négy királyság legnevesebb bárdja – szólok hozzá sutyorogva, mivel más sem hiányzik, minthogy nyanya a túloldalt meghallja az üzletünket, s még bele találja ütni bibircsókos orrát. - Úgy látom, egészen jól értesz a löttyök… keveréséhez, szóval mit mondanál, ha arra kérnélek, keverj ki nekem is egyet? - vonom meg a szemöldökeimet leheletnyire, megnyerő mosolyt dédelgetve a vonásaimon. - Természetesen megfizetném.


Bárd vagyok
Ahronit

Our deepest fears are like Dragons guarding our deepest Treasures


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1178
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Tanonc (Tolvajlás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Télvégi kavirnya - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 09, 2022 8:01 pm
***
Bárd vagyok
Ahronit

Our deepest fears are like Dragons guarding our deepest Treasures


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1178
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Tanonc (Tolvajlás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Télvégi kavirnya - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Télvégi kavirnya - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: