Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Laboratórium - Page 2 KaDiPE5
Laboratórium - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Laboratórium

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Utolsó Poszt Vas. Május 29, 2022 10:28 pm
Cute alchemy
Nincs semmi túlzás abban, hogy az elmúlt napok hozadéka, a fejembe zsongó méhkas. S bár megvan az oka, amiért éjt nappallá téve görnyedek könyvek felett, szükségét érzem, kiszabadulni szobám egyre szűkülő falai közül. Kelletlenül mustrálom, a vitrinről tükröződő megviselt ábrázatom. Bár elmém úgy tündököl, mint a legfényesebb csillag az égen, testem legkevésbé sem hálás, az önként vállalt ébrenlétért. Szemem alatt egyre sötétedő árkok húzódnak, s meglehet, meghazudtolom koromat. Halkan sercen ujjaim alatt sarjadó borostám, ahogy végig simítok államon. Igen, mindennek meg vannak, a kellemetlen hátulütői s ez nem merül ki a malaclopókban barnáim alatt. Mégis a tudásért, melyet szüntelen szívok magamba, megéri az átmeneti esztétikai hiba, s a szinte már állandósult émelygés, s szomjúság. Heteket, talán hónapokat spórolok annak érdekében, hogy ígéretemhez hű lehessek, s átlépve a korlátokat minél hamarabb útnak indulhassunk a Holdtemplomba. Nem mellesleg, kellemes meglepetés is ért ez idő alatt, mivel Káosz azóta lustán szendereg belsőm legmélyén. Bevallom, örülök, hogy nem pofátlankodik, csupán egy dologra kell ügyelnem, az pedig a zsebembe csúszó fiola, melynek tartalmát a megfelelő időben szükséges magamba önteni. Ezzel az utolsó mozdulattal hagyom magam mögött szobám, s a laboratórium füstös nyugalmába száműzőm magam, miután…

A labor tenyérnyi ablakain is nehezen találtak utat a nap sugarai, így mi mással, mint mágiával volt szükséges megoldani a világítást. Minden bizonnyal szükséges volt hozzá néhány baleset, hogy bár a hangulatos, de veszélyt rejtő fáklya s gyertyafényeket maguk mögött hagyják a tudósok. Sötét, ólomnehéz füst ülte meg a helyiséget; s egyet kellett értenem a bent tüsténkedő alak halk szavaival, aki egy lapon emlékezett meg a laboratórium egykori tervezőjének felmenőiről s a káosz előidézőiről. Egy elhamarkodott mozdulat következményeképp a szabadmágusokat már messziről megkülönböztető köpeny ujja lesodort egy kémcsövet a sárgaréz forralóállványról. Az alak lassan a zaj irányába fordult, csendes átkozódás után, de nem sietett annak feltörlésével. Elfordítva róla a fejem, kerestem magamnak egy nyugodt zugot és az asztalra helyeztem az erszényt, melyben egy alig kihűlt varangyos teste pihen, mellé pedig bőrkötéses jegyzeteimet, melynek újabb tiszta lapját szándékozom tele írni. A nagy többséggel ellentétben, ma nem gyakorlás szándékával érkeztem. Az alkímiát egészen más oldalról kívánom felfedezni, noha minden bizonnyal néhányukban undort fogok kelteni.

A korábbi bemetszéseket megismételve vágom át az izomréteget a karok alatt lévő pontig, felemelve az izmot egy csipesszel, megakadályozva az alatta lévő szervek elvágását. Megfordítva az ollót vágom át a kemény szegycsontot s hasonló mozdulattal távolítom el a csontos csíkokat, majd rögzítem a maradék izomszárnyakat. Komótos mozdulatokkal törlöm meg a kezem, s szemrevételezem az elém táruló látványt. Meglátásom szerint, akad még mit csiszolnom a precizitásomon, de jelenleg ezzel is megelégszem. Éppen lejegyzetelni kívánom a látottakat, mikor kellemes búgó hang kúszik fülembe. Kissé zavartan pillantok hátra, nem vagyok benne biztos, hogy engem kívántak megszólítani, főleg nem ilyen udvarias hangnemben. Természetesen, nincs híja Alora a tisztelet nyilvánításban, ám ritkán néznek többnek, annál, mint ami vagyok. Megilletődöttség, majd halvány mosoly kúszik arcomra a ismerős, nőies vonások láttán. Nem tagadom, felüdülés és egyben meglepő is eme helyen gesztenyebarna szempárt szikrázni. – Elnézem, amennyiben eláruja mi felett is kellene szemet hunynom – tiszteletben tartva magázódását felelem felé fordulva, noha talán efféle formalitásokkal a bálon nem bajlódtunk, bár az is igaz, hogy túl voltunk már néhány korty puncson, legalábbis én mindenképp. – Neriyra, ha emlékeim nem csalnak, bár ilyen szépségeket nem szokásom feledni – mosolyodom rá, nem rejtve pillantásom formás alakján. – Nos, ez a kislány nagyon szemfüles és jól értesült – biccentek kiszélesedő görbülettel ábrázatomon. – Minden bizonnyal, oka is van annak, hogy érdeklődött hol létem felől. Esetleg elárulja, miben tudok segíteni?Vendég
Vendég
Anonymous
Laboratórium - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Május 23, 2022 1:56 pm
Cute  
alchemy
taggeld;   @Rhysand Earhgaze    
Zene; ide • credit;  »  
Ugyan még nem jutottam sok mindenre, de úgy érzem erős szövetségesre leltem Velerisben és, ha valóban a rokonom, akkor végre bízhatok is valakiben oly hosszú idő után.
Én mindent megtettem pár információért, és visszaigazolásért, és reméltem azt, hogy a Mester válaszokkal szolgál, ám maradtak még kérdések a fejemben.
A Homlokomon ott az a nagy vörös folt, amit könyv okozott, bár ez sem befolyásolja csodálatos szépségem, ám még is zavaró, főleg azért, mert fáj.
Kezem között pedig ott cipelem a könyvet, amit a könyvtárból hoztam el, és úgy haladok sietős, még is kecses léptekkel a fiú ajtaja felé, akinek a neve akkor se ugrana be, ha kényszerítenének. Remélem, addigra beugrik, fincsi falatka volt.

Ahogyan oda érek, s már ökölbe szorítanám kezem, hogy kopogja egy vékony kis hang szólal meg mögöttem.
- Nincs itt. – Fordulok meg, és egy copfos tán 17 esztendős leányka áll mögöttem. Arca oly ártatlan, egy szelíd mosollyal mérem végig.
- Merre van akkor? – Kérdeztem én sem bíbelődve a köszönéssel, ahogyan ő sem tette.
- Laborba láttam igyekezni. – Mondja, majd megigazítja a könyveket, amiket magához szorított.
- Köszönöm. – Mondom udvariasan, s hát akkor irány oda.

Itt még nem jártam és nem is terveztem belépni ide. Egy kisebb épületrészben van így csak valóban az jár ide, akinek dolga is van itt. Mindenhol üvegcsék, és alapanyagok. Nem vagyok egyedül egy fiú mellett haladok el, akinek éppen akkor robban valamilye, ami igen büdös. Ám emlékezetem nem csal, nem őt keresem. Legyezem az orrom előtt a levegőt, hiszen erőteljes fing szag csapódott fel tőle. Lépek pár lépést, s háttal látok egy fiatalembert.
- Elnézést. – Szólok, s remélem ő lesz az. Amennyiben megfordul, úgy felismerhetem, és amennyiben így lesz, kedves mosolyt engedek el felé.
- Egy kislány azt mondta itt találom. – Magázom le biztos, ami biztos.


Boszorkány vagyok
Reinaakviin

dovahro hil ag fiercely, orin ko luft do vokul.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
129
❖ Tartózkodási hely :
₪ El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Szabadmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Laboratórium - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Május 22, 2022 7:45 pm

El' Alora laboratóriuma egy kisebb épületrészben kapott helyet azon megfontolásból, hogy az esetleges kísérletek nem várt következményei ne a tornyokat károsítsák közvetlenül. Általában átutazó alkimisták, a bájitalok iránt érdeklődő mágusok vagy máguspalánták fordulnak meg itt. A labor kurátora egy meglett korú férfi, Tybenas, aki elsősorban felügyel, semmint okítaná az érdeklődőket. Engedélyével használhatóak a laborban fellelhető feljegyzések, üvegcsék, esetleges alapanyagok, ellenben az alagsorba kizárólag a Tanács jóváhagyásával lehetséges a belépés. Utóbbi jószerivel használaton kívüli részegysége a laboratóriumnak, ám annak idején, mikor a szörnyek elözönlötték Tulveront, gyakran tartottak itt fogva példányokat és vizsgálódtak rajtuk a sziget bölcsei.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Laboratórium - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Laboratórium - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora :: Mágus tornyok-
Ugrás: