Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Gyakorlótér KaDiPE5
Gyakorlótér KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Gyakorlótér

Go down 
Utolsó Poszt Csüt. Okt. 27, 2022 8:00 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Okt. 12, 2022 10:37 am


The Colour of  Magic
Rhysand udvariasan, bemutatkozással kezdte meg mondandóját, noha jól emlékeztem rá, ki ő. Hogyan is felejthettem volna el Azildor pimasz tanítványát. Mégis, értékeltem jómodorát, mégha az apró formalitással csak saját idejét is rabolta. Némán, félbeszakítás nélkül megvártam, hogy a végére érjen, és bár kérése elsőre meglepett, nem adtam jelét. Feltételeztem, hogy Ezaras már talált rendemből származó, megfelelő tanítót Rhysand számára, most azonban mégis hozzám küldi.
Bár nem kívántam több tanítvánnyal foglalkozni, mint ahányat korábban mellém rendeltek, Rhysand mégis felkeltette az érdeklődésemet, kiváncsi voltam, Ezaras mit is láthatott benne.
- Értem - hümmögtem hosszasabb hallgatás után. - Megbocsáss egy percre.
Fél szemmel beszélgetésünk alatt is a lányt figyeltem, aki azóta is a köpenyét próbálta varázslattal megszárítani, és ezúttal végre sikerült is neki. Jelenleg ő volt a tanítványom, és szerettem volna az ő oktatásával végezni mára, mielőtt az új jövevénnyel foglalkozok.
- Szép volt a tartás, a szavakat is helyesen ejtetted - dícsértem meg. - Mára végeztünk, holnap reggel még átismételjük párszor.
A lány összeszedte a cuccait, majd a sikerélménytől és elismeréstől lelkendezve távozott, figyelmemet pedig mostmár teljesen Rhysandnak szenteltem.
- Néhány óra egészen biztosan belefér - mosolyodtam el. - Ám mielőtt hozzákezdünk, szeretném felmérni, milyen szinten állsz. Az imént látott varázsige - biccentettem fejemmel oda, ahol korábban a lány szárította a köpenyét - neked menne? Had lássuk!
És választ sem várva indultam meg arra, hogy magamhoz vegyek egy kancsó vizet a párkányról.


Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 19, 2022 9:27 am
A mágia színei
Közeledve a tanácsos felé kíváncsin ível szemöldököm az ég felé, bár a szavakat elnyomják a sustorgó, cikázó igék, láthatóan is akadnak gondjai az immár -hivatalosan is – tanonctársamnak. Alapjaiba véve tisztában vagyok az alapszintű varázslatokkal, így arra sem igazán nehéz rájönnöm mi a bűvölés célja. Már csak a kellékekből is. Csendes szemlélőként figyeltem a jelenetet, a derengő fénysugarat, amely langyos fuvallatként kelt életre Al-Qasim. Megvallom őszintén eddigi gyakorlásaim alkalmával, alig figyeltem a kéztartásra. Úgy gondoltam a szavak ereje az, ami meghozza a kívánt eredményt. Látva a tanácsost, miként hívja némán életre a varázslatot, minden eddigi képzelgésemet szerte foszlatta. Nem állítom, hogy nem irigykedtem egy kicsit, elféle tudás birtokéban lenni, gondolattal irányítani a mágiát felemelő érzés és lehet. Kivártam, még kiadja az utolsó utasítást, s csak az után bátorkodom megszólítani. Nem tűnt túl barátságosnak. De nem szegte kedvem, eszembe jutott az a bizonyos létra és annak fokai. – A nevem Rhysand, mint bizonyára azt tudja, ahogy azt is, hogy Azildor mester tanítványa vagyok. Ellenben az elementáris mágia gyakorlója – kezdtem bele, hisz időmet igencsak szűkösre szabta. – Azzal mesterem is tisztában van, hogy mágiánk különbözősége megköveteli, hogy az elemi erők egyik képviselőjével is eltöltsek néhány órát – félre pillantva vettem tudomásul, hogy perceim egyre gyorsabban peregnek. A lánynak egyre sűrűbben szikrázik fel ujjai végén az erő, csupán csak pillanatok kérdése, hogy fenntartsa és útjára engedje. – A számos mester mellett Önt javasolta legelőszőr, s mindenbizonnyal nem véletlen. Ezért is bátorkodtam felkeresni. Remélem, hogy számíthatok, a tanácsaira, iránymutatására és válaszaira Tanácsos.

Vendég
Vendég
Anonymous
Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Szept. 10, 2022 9:23 pm


The Colour of  Magic
Néhány rendtársammal felügyeltük pár tanonc lelkes szerencsétlenkedését a gyakorlótéren. Az elementáris mágia alapjaira mindig nehéz ráérezni, de onnantól, hogy az ember végre elkapja, már sokkal jobban fog menni neki. Ezért is gyakorlatoztatjuk sokat az újoncokat, ahelyett, hogy csak száraz elmélettel tömnénk a fejüket.
Egy fiatal lány lett hozzám beosztva, épp a két oszlop közé kifeszített köpenyét próbálta mágiával megszárítani, miután egy kancsó vízzel leöntöttem azt. Inkább kevesebb, mint több sikerrel.
- A szavakat már szépen ejted, azzal nincs probléma - dícsértem meg. - A kéztartásodon kellene még javítani, azért nem működik.
Mellé léptem, intettem, hogy nyújtsa ki a karját. Óvatosan megfogtam a kezét, elkezdtem rendezgetni ujjai tartását. - Próbáld lazábban tartani, ne olyan görcsösen, mintha fonalat és varrótűt fognál. A mágia szálai rendkívül érzékenyek, finoman és kecsesen kell nyúlni hozzájuk.
Szegény lánynak nagyon nem állt rá a keze az adott jelre, rá fog még férni némi gyakorlás, dehát ezért vagyunk itt.
- Így, próbáld ezt a tartást megőrízni - engedtem el a kezét, és léptem hátra. - És most, a szavakat!
Elismételte, ugyanazzal a szép, dallamos kiejtéssel, azonban most sem történt semmi. Csalódottan engedte le a kezét.
- Na várj egy kicsit, figyelj engem. Az ujjaimat. Most ne foglalkozz a szöveggel, csak a kéztartásomra figyelj. Próbáld leutánozni, jó?
Némán biccentett, én pedig féloldalasan fordultam a kiterített köpeny felé, magam elé emeltem a kezemet, jól láthatóan formáztam meg ujjaimmal a jelet, a szavakat pedig csak gondolatban mondtam ki, el ne tereljem vele a tanonc figyelmét.
Egyszerű, rutinvarázsige volt, ujjaimból halovány kék fény áradt, ami aztán körülölelte a köpenyt is, ami egy szempillantás alatt teljesen megszáradt, de még az alatta elterülő tócsa is eltűnt.
- Figyelj, azt tanácsolom, gyakorold egyelőre csak a kéztartást. Aztán ha úgy érzed, ezzel megvagy, már menni fog.
Bíztatóan megveregettem a vállát, majd egy másik kancsót vettem le a mellettünk lévő párkányról. A köpenyhez sétáltam, és hanyag mozdulattal ráöntöttem a vizet. Hátráltam néhány lépést, kicsit távolabbról figyeltem, ahogy a lány töretlen lelkesedéssel próbálkozott újra és újra a helyes kéztartással. Ekkor szólítottak meg a másik oldalamról.
Rhysand Earhgaze kívánta rabolni az időmet néhány szóra.
- Rabolhatod, mondjuk addig, amíg a hölgy megszárítja a köpenyét - intettem fejemmel a tanoncom felé. - Én a helyedben nekikezdenék.
#varázslat: szárítás


Thora Haleye and Ezaras Azildor Kedvelték

Varázsló vagyok
Nasir Al-Qasim

Power is a pyramid - thinnest at the top


❖ Történetem : ❖ Ulron :
25
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 28, 2022 7:15 pm
A mágia színei
A tegnapi nap sikertelensége valóban rádöbbentett arra szükségem van, iránymutatásra a bennem lappangó erő megfékezésére, irányítására. Jelenlegi állapotomban, Ezaras elé nem járultam volna, így is a fejem fölött lebeg a kard, mely tilosban járásom felett hajthat ítéletet. Mentségemre szóljon, hogy ő maga is ajánlotta keressek fel, az irányzatomban jártas mestert. S ki lenne erre legalkalmasabb, mint a tanácsosok közé választott Al- Qasim? Bízom benne, hogy a kis afférunk után a bálban, azért hajlandó lesz némi időt szánni rám, s ügyei, tanácskozások nem most foglalják le, s fellelem a falak közt. Indulásom előtt, azonban szükségesnek vélem ráncba szedni magam, s felhajtani az utolsónak maradt bájitalt.
Meg lehet elég vastagra szarusodott a bőr a képemen, ám amolyan arcátlanságot még sem merek megengedni magamnak, hogy egy tanácsost saját hálótermében zavarjak, eltekintve egy személytől, ám vele kapcsolatunk egészen más tőről fakad. Mellesleg semmilyen ismeretség nem fűz az elementáris varázslók fejéhez s a józan eszem is azt diktálja, az esetlegesen fennálló ellenszenvet, tovább ne mélyítsem tiszteletlenségemmel. Így hát első körben az oktató körlet termei közt próbálom fellelni a Mynzashből érkezett mágust, csak azután veszem az irányt, a magaslati gyakorlótér felé, amint ott nem járok sikerrel. Már a keskeny lépcsőn haladva is hallani lehet, a mesterek iránymutató szavait, egy –egy varázslat pukkanó, zizegő szólamát. Itt létem hónapjai alatt, egyszer sem jártam még idefent, valahogy Káosz is messziről elkerülte a helyet. Kilépve a kapualjból, az az érzésem támad, ha nagyobbat nyújtózkodnék, elérném a szürke fellegek, esőtől domborodó hasát. Nem tartom kizártnak, hogy valamely természettel barátságot kötő mester vagy tanítvány próbálja megzabolázni az időjárást. Pillanatra hagyom magam elragadtatni a látványtól, s mosolyra engedni szám vonalát, az arcomra hulló könnyed esőcseppektől. Bőrömön végig fut az útjára engedett energia, mely hasonlatos az enyémhez, mégis alapja máson nyugszik. Tekintettemmel végig pásztázom a párkányt, ám míg szemem ellát nem látok ismerős arcot, így csúcsa felé irányítom lépteim. Ki tudja, mennyi idő szükségeltetne bejárni minden zugát, de most hálát adok a felhőkön ülőknek, hogy időm spórolása mellett döntöttek. Talán a közepén járva kapja meg szemem, az egyedi kaftán színe, s viselőjének vonásai. Lábam könnyeden szeli a köztünk lévő távolságot, majd megtartva a három lépést állok meg a tanácsos mellett. – Al- Qasim tanácsos, szabadna néhány szóra rabolnom az idejét? – kezemet hátra kulcsolva, apró biccentéssel köszöntöm szavaim mellé.

#felhasznált: Éberség bájital

Vendég
Vendég
Anonymous
Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Május 30, 2022 11:15 pm

El' Alorában az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek annak gyakorlatba való átültetésére is. Ennek színtere a légies tornyok közt magasba húzódó marcona őrként emelt, két párkány. A hasadék aljában éjszakát megszégyenítő sötétség honol, s csak a peremen megtörő napfény hajszálvékony, aranyszínű gyöngysora választja el fent és lent. Mester és tanítványa legyen bármely irányzat szerelmese, megtalálja a számára megfelelő zugot a képesség elsajátítására, évelők s örökzöldekkel benépesített gyakorlótereken.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Gyakorlótér Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora-
Ugrás: