Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Karaván út - Page 3 KaDiPE5
Karaván út - Page 3 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Karaván út

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Utolsó Poszt Kedd Szept. 20, 2022 9:50 pm

Mynzashi Zsiványok
A varázsló dühe és frusztrációja teljesen érthető; látványos és veszedelmes tűzgömbjei nem érték el azt a célt, amit remélt nekik, s noha akad helyzet, amikor a harag és a fékevesztettség kézben járó jó barátok, ez alkalommal éppen, hogy hátráltatják Rhysandot. A megveszekedett üvöltése az, ami az egyébiránt vak gyíkot segíti úgy moccanni, terelni, hogy mindkét alkalommal kitérhessen a csatabárd sújtása elől, még paprikásabb hangulatban hagyva a mágiatudót. Érezve, hogy nem sokon fog múlni az élete, a következő fordulatánál feltápászkodik a homokból, hátrahagyva pajzsát, melynek helyét talán megsaccolni sem tudná már.
A folyamatosan szertefoszló porfelhőn kívül közben Naken narrációjában és noszogatására Deedra úgy dönt, hogy nem kegyelmez meg a kiszolgáltatott helyzetben lévő, utolsó életmorzsáiért küzdő lénynek. Rövid kardját megemelve suhint egyet a meg-megbicsakló, pikkelyes nyakra, ami kisebb ellenállással, de megadja magát az evirani óhajának. A gyíkok pofázmányát idéző fej könnyeden gurul Naken lábához, sűrű vérpatakkal öntözve a lelkekért fáradhatatlanul ácsingózó, kegyetlen sivatagot. Meglehet, néhány szekundum erejéig mindketten megakadnak a gondolataikban és cselekedeteikben, amiként a küzdelem és a halál közelsége váratlan erővel nehezedik a vállaikra és a mellkasukra, de amiként az ylorei megjegyzi, még nincs vége a feladatuknak.
Az addigra szertefoszló felhő helyén immáron egy, idő közben két lábára emelkedő bestiát láthatnak, akinek szemei helyén égett vértől fekete üregek tátonganak. A feje egésze is kormos, csúfos hólyagokkal tarkított, ám ennek ellenére úgy szorongatja a sarlóját, mint akinek eszében sincs feladni a harcot. A második gyíknak viszont nyoma sincsen, aki a támadás elején Rhysand felé lódult meg.
Deedrának vélhetően említeni sem kell, hogy segítsen, a fájdalmát leküzdve és harci szellemét meglovagolva veselkedik neki újfent a küzdelemnek, megkerülve a csakugyan útnak eredő, a pajzsot magához szorítva bicegő Nakent. Tekintve, hogy kivételesen kiáltás nélkül próbálja megsebezni a gyíkot, a helyzeti előny az ő kezében van, de tény és való, a nyughatatlan bestia össze-vissza forog, próbálva felkészülni az őt érő támadásokra, így kerül végül szemközt a lánnyal. A csapás igen jelentős, a lény nem fegyvertartó vállától egészen a csípőjéig éri, és minden bizonnyal csak azért nem esik a talajnak, mint egy átlagos ember tenné, mert a bőrük ellenállóbb. Ám így is kínlódó szűköléssel felel, amire Kaukzouk bosszúsan dobbant egyet a farkával. Mivel a varázslót és a harcosnőt - akinek a második kard-lendítése az egyre fokozódó kimerülése és a dög szerencsés hárítása végett nem ér célt - is leköti a küzdelem, ezért Naken az egyedüli, akinek feltűnik a vezető véleménynyilvánítása. Megtorpanva és hátra fordulva láthatja, ahogyan a tetovált gyíklény fel-le járkálva, dühösen méricskéli az alant elterülő helyzetet, aztán egyszer csak megállapodik, és addig hátrál, amíg el nem tűnik a tolvaj szemei elől. Vajon visszavonulót fújt, vagy a társait ment értesíteni? Egyelőre nem lehet tudni...
Az élet azonban nem áll meg, a tehetetlenül, oroszlánok közé szorult példány a harci szellemét nem eresztve próbál a levegőbe suhintva célt érni, de Rhysand és Deedra szerencséjére nem sikerül senkit sem eltalálnia. Rajta is látszik, hogy bár a kitartása folytatásra ösztökéli, de rohamosan fogy az ereje, főleg ebben a számára parttalan, kiszolgáltatott szituációban.

« Bunyó térkép •  Zene; The Cracked Wall • credit; »
Deedra életerő: 36/24
Naken életerő: 24/13
Rhysand életerő: 24/18  

Deedra Gindrian and Folrandír Ceilteach Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Szept. 20, 2022 2:16 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 280  • Öltözet • Credit: »
A
z istenek kegyesek voltak és érezték elhivatottságomat ebben a csatában. Két kézre fogtam a kardom, s erőm minden morzsájával csaptam le egyszer, majd kétszer. Sikerrel jártam és a lény a térdre rogyott.
Sípoló hangot hallat és vére akár egy folyó ered meg, s csurog le zöld bőrén.
Mind eközben Naken a pajzsot szorosan magához tartva pillant rám, s kér arra, hogy végezzek vele. Pillanatra belenézek a lény szemébe. Nem látok félelmet, mintha egy igazi harcos állna előttem, félelmet nem ismerve várja a halált. Lelkembe azonban kis kételkedés költözik. Miért ártanék neki, hogy jutottunk idáig?
Kavarogtak a fejemben a gondolatok, de tudom azt, hogy amennyiben én nem, majd ő használja ki ezt és öl meg.
Összeszorítottam a fogam és erőm maradék teljében suhintok jobbról,  a fény táncba hívja a pengém és megcsillan rajta.
Suhintásom eléri a lény tán nyakának nevezett részét, s tán könnyebben, mint egy emberé vágja el azt, s válik le a testéről, a feje szó szerint a homokba hull és lassan gurul Naken irányába, majd állapodik meg előtte.
Meleg vére beteríti az arcom, és egy pillanatra csak bámulom a bugyogó vért, ami még kitör a nyakánál.

Ekkor Naken hangja emel ki gondolataim tengeréből. “Egyedül maradt kettővel.”
Ösztönösen fordítom a figyelmem abba az irányba, s ekkor foszlik szét a porfelhő, és láthatjuk azt, ahogyan a mágus küzd a gyíkkal, minden erejét bevetve. Hallom a férfi hangját, kiáltását.
“Segíteni kellene neki”  rá pillantok Nakenre, majd vissza a másik férfira.  
Megindul a varázsló irányába, s magam pedig utána.
Sajnos nem hátulról, de szemből érem a lényt, és amennyiben addigra nem végzi ki azt magam is beszállok a harcba.
Kérdés nélkül emelem meg a pengém és csapok le fentről jobb oldalról, majd lentről balról.

Támadás: 14
Támadás2 : 3
Támadás1: Sikeres
Támadás2: Sikertelen

Folrandír Ceilteach Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Szept. 20, 2022 12:44 pm


Mynzashi Zsiványok
A fájdalom másodlagos volt, mondhatni megszokott, hiszen az életben folyamatos a kín. Kiváltképpen akkor persze, ha az ember félvérnek születik, árva és felnőttként sem viszi többre holmi utcai patkánynál. Mellőztem minden kínt, összpontosítottam... mert volt komoly énem is, csak időnként nehéz volt előcsalni, ám most sikerült.
A pajzsot megtartva próbáltam fedezékben maradni, de annyira azért kihajoltam mögüle, hogy lássam mi történik. Deedra kihasználva, hogy a mozdulatom elterelte a gyík figyelmét, erőteljes támadásba kezdett. A teremtmény pedig térdre esett, a sípoló hang pedig jelezte, hogy talán a tüdeje sérült meg.
- Végez vele - pillantottam a lányra. Nem azért, mert a halálát akartam, de a lassú haldoklást senki sem érdemelte. Nem voltam szívtelen, hogy más kínja, még ha az illető majdnem meg is ölt, boldoggá tegyen.
Vártam, hogy hogyan dönt. A gyíklény szörnyű állapota miatt azonban el mertem nézni a varázslónk irányába. Két ellenféllel hagytam ott, s bár segíteni akartam neki, mert gyámoltalanabbnak tartottam egy harcosnőnél, nem voltam képes hasznos lenni. Hiába, sem a szerencsében, sem a harci képességekben nem bővelkedtem igazán.
- Egyedül maradt kettővel - jegyeztem meg Deedrának, ahogy a sziklák mögül előbukkanó napfény kissé elvakított. - Segíteni kéne neki - tettem hozzá, majd ha nem tartott vissza semmi, a pajzsot továbbra is erősen tartva, kissé botladozva a lábam miatt, de megindultam a varázsló irányába. Nem kellett volna aggódnom érte... hiánya eggyel több fejpénzzel járna, de nem, én szimpatizáltam vele, mint holmi kislány egy kölyökmacskával. Szánalmas voltam.

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Szept. 18, 2022 4:07 pm
Mynzashi zsiványok
Afféle érzésem támad, mintha egy felbőszült bikát próbálnék betörni. Nem mintha tudnám milyen az, de hasonló élmény lehet, s nyilván kevésbé véresebb is. Első alkalommal úgy véltem talán a távolság, talán mellkasomnak csapódó feszültség volt az oka varázslatom kudarcának. De most? Fel kellett volna robbannia a fejének. Vagy minimum füstölögve kilehelni a lelkét, erre mit csinál? Ficánkol. Ficánkol, mint füstös szerájok léha ribancai. – Hát nem akarsz még megdögleni?! – bennem tomboló düh robban ki belőlem, s inkább kiáltom a semmibe, mint neki címezve. Hogy tanulmányozni nem fogom az már egyszer biztos. Mert nem lesz mit, nem marad belőle semmi. Az istenek vagy csak az az egy nagyon jól szórakozhat odafent, hogy ilyen adok, és elveszek játékot űznek. Most éppen adnak, ahogy levetve hátáról a csatabárd mellé hencseredve kapom fel azt. Sose értettem, miért van, hogy a történetekben mindig csatakiáltással rontanak az ellenfélre. Most se értem. De talán, ezek után, meglehet, valami isteni szikrát kapnak rohanvást. Legyen így. Üvöltve rontok neki a bestiának, nem törődve már a taktikázással, eddig se volt túl sok foganatja. És már nemis igazán van mivel, köd telepedett elmémre. Ütöm ahol érem, vágom ahol érem, csapom ahol érem. Újra és újra. Nem számít, csak dögöljön meg.


Támadás1 10 előnnyel: 10
Támadás2 3 előnnyel : 8

Ott fogok majd sírni, ahol senki se lát XDDTámadás1: Sikertelen
Támadás2: Sikertelen
Vendég
Vendég
Anonymous
Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Szept. 18, 2022 2:46 pm

Mynzashi Zsiványok
A harc mindkét oldalról kezd kimerítővé válni, s míg a karaván tagjai egyre csak aggódnak, úgy a magasban ácsorgó Kaukzouk mind inkább frusztráltabbá válik. De továbbra sem ereszkedik alá a többieknek segíteni, főként, mert a homokfelhő végett nem látja még át teljesen a szituációt. Ami a fergetegben máskülönben igen forróvá válik.
A térdeplő gyík, aki a levegőjéért küzd épp, nem sokat tud az ellen tenni, hogy a hátára ugorjon Rhysand, és a fejét gúzsba kötő tűz sem olyasmi, amit könnyeden elkerülhetne. Furcsa, éles hangon ordít fel a fájdalomtól, ám ahogy azt már korábban is érzékelhette a varázsló, a lángok nyaldosása valahogy nem úgy érik a lény szöveteit, mint várható volna. Megpörkölődik, ez kétségtelen, csúfos kelések is fakadnak a pikkelyein, de ahhoz képest, hogy ebbe egyébként illett volna felfordulnia, még mindig él és lélegzik. A kínoktól viszont erejére kap, megkísérli lelökni a hátáról a csalafinta mágust, aki bár egy pillanatra úgy érezheti, bizton lecsúszik a dögről, végül az utolsó momentumban sikerül megkapaszkodnia, már amennyiben kitartani kíván a pozíciója mellett. Ám ha így is van, a bestia újabb lendülete váratlanul éri, és a fellélegzés szekundumában veti le magáról kéretlen hátasát a sziszegő veszedelem. Mégsem lehetne állítani, hogy Rhysand nem jutott semmire, hiszen a céltalanul megforduló – és még mindig térdeplő - gyík kisült szemei arra engednek következtetni, mostanra homok nélkül sem látna semmit sem, másrészt a mágus éppen a csatabárd mellé pottyan, ha netán újfent a penge erejét hívná segítségül a varázslatai mellé.

Idő közben az olajra lépett gyík sem tétlenkedik, minden erejét latba veti ahhoz, hogy tovább haladjon a sziklák között, és ez alkalommal sikerül úgy mozognia, hogy az olykor felé rebbenő pillantások se követhessék le. Másrészt a sérülései sem hagynak maguk után árulkodó vérpettyeket.

És amíg Rhysand a felhőben küzd, a másik lény pedig szép csendben elsomfordál, Deedráék felé is hevesen alakul az élet. Naken bár fájdalmas sérüléseket szerzett, valamilyen oknál fogva úgy érzi hathatósnak, ha a kínjait tovább növelő bukfenccel küzdi le a távolságot a pajzsig. Ám minden bizonnyal érezte, hogy ez lesz a megfelelő mozdulat, ugyanis éppen hogy, de célt ér a manőverével. A pajzsot magához emelve némi biztonságérzettel lehet gazdagabb, ami el is kél, hiszen a vérszemet kapó bestia nem átall utána lódulni. A pirosló élettől maszatos kardon megcsillan a sziklák mögül felkapaszkodó nap fénye, amint az égnek emeli, mielőtt viszont még lesújthatna vele, Deedra közbelép. Kétszer kínálja meg a pengéjével a gyík húsát, méghozzá olyan gyorsasággal, hogy az ellenfelének felocsúdni sincs ideje, rögtön térdnek esik. Vontatott, sípoló légvételeiből és hevesen patakzó véréből arra következtethet az evirani, hogy a pikkelyes az utolsókat rúgja, s immáron a kegyelemdöfésre vár. Miként adja meg számára Deedra?

« Bunyó térkép •  Zene; The Cracked Wall • credit; »
Deedra életerő: 36/24
Naken életerő: 24/13
Rhysand életerő: 24/18  

Deedra Gindrian and Naken Forerion Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Szept. 18, 2022 1:16 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 280  • Öltözet • Credit: »
A
küzdelem egyre jobban átjárja a testem és a karom is. Mintha csak az istenek vezetnék a kardom. Torkomból kitörő rivaj már-már rekedté tesz és érzem a maró érzést, ami végig fut benne.
Látszólag a gyík nincs hozzászokva efféle vehemenciához, amit otthonról hoztam, s Nulport mocska fűszerezett meg.
Jobbról csillan a pengém, ami sikeresen a mellkasán találja el a lényt. Jól esően szeli át, s ízleli meg ismét a tűzpiros vérét. Majd balról ért támadásom ismét diadalosan mar bele, ám nem eléggé, ahogyan az előző találatom.
Élvezet teljes mosoly húzódik arcomon, amikor is a vére kellően kibuggyan, s meg csillan a nap fényében.
Ez őt is láthatólag meglepi, és rá pillant, ám tekintetét hamar leköti a porfelhőből kikúszó Naken alakja. Akarva akaratlanul vetem oda én is a tekintetem a férfire, s bár tántorogva ám még is él.
Minden erejét összeszedve lódul neki, hogy karjával kínálja meg a férfit. Összeszorítom a fogam, és szavakat próbálok formálni, melyeket lehet nem is fog hallani, de megérteni biztosan nem.  
- Na, azt már.. nem.. – Lihegem, s újabb csatakiáltásommal próbálnék támadni, ám előbb ér engem a lény csapása. Ez elöl, próbálok kitérni, sikerült is ám oly közel volt, szinte hallom – bár tudom csak a képzeletem játszik velem- a penge dallamát, ahogyan az a levegőt szelte és érzem a szellőt, amit gerjesztett maga körül.
Felpillantok és látom azt, hogy sikeresen elérte a célját minden féle próbálkozásom és harci szellemem ellenében, és Nakenbe vájta az előbb még nekem szánt suhintást.
Mintha csak az istenek küldték volna, ám csupán a félelemtől rettegő vezetőink gurítottak elénk egy pajzsot, ami körös táncba kezdett a földdel, majd egy sziklának ütközik, s pihen meg.
Megfordult a fejemben, hogy oda vetem magam és megszerzem azt, ám ekkor már Naken elrugaszkodik, s bukfencezik is és eléri a pajzsot.
Reménykedem benne, hogy ez a látvány leköti majd pikkelyes barátunk figyelmét és kihasználom a gyík figyelmetlenségét és bízva az istenekbe, hogy vezetik a suhintásom, erősen két kézre fogom a kardom és minden erőmmel suhintok, egyszer, majd még egyszer.


Támadás 1: 5
Támadás 1 + előny: 17
Támadás 2: 19
Támadás1: Sikeres
Támadás2: Sikeres

Kalandmester Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Szept. 18, 2022 11:56 am


Mynzashi Zsiványok
Azt hittem, majd olyan lesz kilépni a porfelhőből, mint víz alól felbukkanni, újra levegőhöz jutni. Nem ilyen volt. A fájdalomtól kissé lelassultam, bár elmém tiszta maradt mindezek ellenére. Mondhatnám, hogy meglepett a felém lendülő penge a hirtelen elkapott harci jelenetből, ám nem így volt. Elátkozottnak éreztem magam, mert mióta csak ideértem lépten nyomon megsérültem, mintha az istenek csak engem néztek volna ki maguknak, hogy jól megleckéztessenek szánalmas életemért.
Szisszentem a fájdalomra, amit a mellkasseb okozott. Miért is üvöltöttem volna? Mostanra már az lett volna az érdekes, ha nem fáj valamim. Azt mondják a homok jól mumifikálja a holttesteket, már szinte láttam is magam ott aszni össze a forróságban... undorító.
Már támadásra készültem, mikor megpillantottam egy pajzsot a karaván felől kigurulni. Talán megsajnált minket valaki, vagy éppen csak az istenek gondolták, hogy adjanak valami szánalmas kis segítséget nekünk, ha már ilyen szerencsétlenek voltunk. Bár nem volt időm jobban megnézni Deedrát, de biztos voltam benne, hogy ő sincs éppen fényesen. Valójában némi jóindulat dolgozott bennem, hogy átengedjem neki a pajzsot és feltartsam a gyíkot... de nem. A saját életem fontosabb volt és mostanra már a saját mértékemnek is elegendő vért veszítettem.
Így elrugakosztam, onnan, ahol voltam, hogy egy egyszerűbb bukfenccel guruljak félre, ha esetleg megint penge landolna felém. Ha ez nem is sikerült, hát megpróbáltam tovább kúszni a pajzs irányába, szinte sejtve, hogy most sem úszom meg a sérülést.

Dobás (bukfenc): 4  Karaván út - Page 3 399096890


Bukfenc a pajzsig (+ módosító): Sikeres

Krónikás and Deedra Gindrian Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Szept. 17, 2022 4:30 pm
Mynzashi zsiványok
Az elmormolt igére a lassuló porszemek új erőre kapnak, nem úgy, mint én. Ha bár erőlétem nem mondható rossznak, még sem vetekedhet egy valódi harcoséval. Míg én nap nap után bűvigéket gyakorlok, addig azok szalmabábúkkal gyakorlatoznak. Talán, éppen tiszta elmémnek köszönhetem, hogy a varázslat nem foszlik semmivé, ám a csatabárd meginog kezemben felszántva az aranyló homokot. Kudarcom feldolgozására nem is marad időm, elhomályosítja gondolataim a hátamba nyilalló fájdalom. Olyan, mint amikor a tóból felkapaszkodva megvágod a kezed, a létrára telepedett kagylóval. Hirtelen nem is érzi az ember, csak miután lágy víz marni kezdi a sebed, s ujjadon végig csorog a vér. Ugyanezt érzem most én is, a gerincemen csiklandozó bajsejtelmet, s bőröm alá kapaszkodó homokszemeket. Akár eme förmedvények, szisszenek fel, hangot adva a kellemetlen érzésnek, noha úgy vélem a halál szele az álomvilág határán közelebbről simította arcom. Ám ettől nem kevésbé leszek dühösebb s tennék pontot ennek az egésznek a végére. Az oltalom keze közé bemenekült gyík sem tesz kedvemre, ám kihasználva a másik szerencsétlenkedését mindent egy lapra feltéve próbálok a hátára ugrani - kiejtve a kezemből a csatabárdot-, kezeimet, ocsmány fejére tapasztani. A dühöt, az életben maradás ösztönét meglovagolva nyúlok a levegőben vibráló mágiáért s formálom tűzgömbökké. Amennyiben mégsem sikerülne a hátára vetnem magam vagy ott megkapaszkodnom, helyzetemtől függően eresztem rá a tűzlabdákat.


#varázslat tűzgömb
#varázslat tűzgömb
Vendég
Vendég
Anonymous
Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 16, 2022 11:17 pm

Mynzashi Zsiványok
Huncutak az istenek, ahogyan Rhysand már jó pár alkalommal megtapasztalhatta az életében. Amíg egyik kezükkel adnak, a másikkal elvesznek, így bár az előbb a gondviselésük megérintette a varázslót, most a jussukat kérik cserébe. Igét mormolva suhan el a két gyík között, s noha az előny mindenképpen az ő kezében van, a harc fáradalmaival talán még ő sem számolt. Meglendíti a súlyos csatabárdot, ami alatt a csuklója éppen csak egy pillanatra nehezül el, ám ez pontosan elég ahhoz, hogy a penge centikre elkerülje a pajzsos gyík lábát. Viszont a stratégiája nem fullad kudarcba, susmorgó hangját és a fegyver suhintását hallva a még talpon lévő bestia támadásba lendül. Az egyetlen bökkenő csupán, hogy a varázsló nem elég ügyes ahhoz, hogy a röpke idő alatt hatótávon kívülre kerüljön, ezért a hátát még éppen sikerül elkapnia a vakon felé lendülő sarlónak. A felsője könnyedén szakad a fém éle alatt, csakúgy a bőre, de szerencséjére a sérülése nem kifejezett. Kiserken a vére és a hirtelen fájdalom is haragosan csípős, ám meglehet, élt már át rosszabbat is.
Közben a jelentősen sérült gyíklény sem tétlenkedik; felismerve, hogy hathatós hátrányba került, és nem sok maradt neki hátra, inkább a menekülés mellett teszi le a voksát. Nakennel egy időben, kúszva kísérel meg kijutni a felhőből, s miként a tolvaj, úgy ő is sikerrel jár. Első útja aztán az Örökkévaló kezének fedezékébe viszi, de a mesterkedése nem marad észrevétlen, Rhysand jól láthatja ugyanis, hol bújt meg pontosan.
A röpke közjáték alatt persze a pajzsos sem nyugszik, az erejét nem sajnálva lendül újfent támadásba. Előrelépve csap egyet oda a levegőnek a pajzsával, ami nem is lenne olyan kellemetlen rá nézve, ha nem veszejtené el az egyensúlyát, és előre esve nem ütné magát mellkason a fémmel megerősített fával. Egy momentumra elfogy minden levegője, amint a pajzs dőlésével egyetemben négykézlábra ereszkedik, s emiatt olyan hamar feltápászkodni sincs módjában. Bosszúsan fújtat ellenben a homokfelhőben, jobbra-balra csapkodva a farkával, akár egy felpaprikázott cirmos.

A fergetegen kívül sem áll meg az élet, Deedra szakadatlan küzd egymaga a gyíkkal, amelyik csakugyan ádáz ellenfélnek bizonyul. Ám legyen bármilyen fürge és ruganyos, az evirani ordításai még benne is félelmet keltenek, ami hibák sorához vezet a védekezésében. Először jobbról suhint felé a rövidkard éle, ami a mellkasán találja el, hosszanti, csúfos sérülést hagyva maga után, majd balról is megkínálják a pusztai népek szeretetével, s ez a csapás az oldalát hasítja, egy leheletnyivel finomabban csak, mint az előző. A korábbi karcolástól előbuggyanó vére apró kis semmiségnek hat az utóbbi kettő vágásból feltörő folyamhoz képest, ami láthatóan már a bestiát is megviseli. Megtántorodik egy momentumra, felmérve a törzsén kibontakozó látványt, de mikor újfent felpillant, nyoma sincs kifejezéstelen vonásain a döbbenetnek vagy az aggodalomnak. Ellenben a szeme megcsillan, miként egy kósza szekundumra megállapodik a tekintete a felhőből kitörő Nakenen.
Leküzdve a fájdalmait, lódul neki újból, látszólag a tolvajt célozva, noha út közben semmi nem gátolja meg abban, hogy ne csapjon oda Deedra felé is egyet. Minden bizonnyal a sietség és a fáradása tehet róla, hogy centikre kerüli a lányt a penge éle, azonban az ylorei már nem mondhatja ilyen szerencsésnek magát. Könnyebb prédára vadászva suhint felé is egyet a hosszúkardjával a lény, a saját sérülésének ikerpárját hagyva Naken mellkasán. Hosszan nyúlik el a vágás, majdnem válltól vállig, és emellett a combjából kirántott tőr okozta fájdalom már-már apró tűszúrásnak érződik csupán. Ahogyan a gyíknak, úgy neki sem esik jól a sérülés, de annyi szerencse legyen kiemelve, mindössze felszínes a bőrét hasító sebzés, vagyis harc-, netán mozgásképtelenné ettől még nem válik a férfi. A bestia végül úgy fordul, hogy ne mutassa a hátát Deedrának, elvégre magából indul ki, és az ő kedvenc elfoglaltsága nem más, mint ebből kovácsolni előnyt.
S mintegy végszóra, a karaván sorai közül ekkor gurul előre egy pajzs, amit Lopturtól bátorkodott Raab elkölcsönözni. A kerek oltalom lágy nyugalommal kacskaringózik el Deedra és Naken között, majd tőlük úgy két méterre állapodik meg egy kisebb sziklának ütközve.

« Bunyó térkép •  Zene; The Cracked Wall • credit; »
Deedra életerő: 36/24
Naken életerő: 24/13
Rhysand életerő: 24/18  
Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 16, 2022 9:17 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 280  • Öltözet • Credit: »
V
ért verítéket nem sajnálva küzdök és adom bele utolsó erőmet is. Ha meghalok, tegyem azt harcközben, ahogyan egy harcosnak kell. Jöjjön értem a halál méltósággal.

Sikeresen célt ért a csapásom, s jól esően szel bele felkarja húsába és piros vére elégedetten díszíti a kardom. Amaz megcsillan, mintha csak gondtalan  táncolna rajta a nap sugarai is.
Felszisszent, ez jól eső érzéssel tölt el, ám olyan erővel harcol tovább, ahogyan magam is teszem, méltó ellenfél.  
Összeszedtem az erőm, s kardommal újabb suhintást mértem rá, ami nem ért célt, s bukfencezésbe kezd mellettem, akár egy mutatványos a piacon.  
Tán az volt a célja, hogy ismét mögém kerüljön, s pengéjét most jobban bele mártsa testembe. Ám nem hagyom magam, próbálom táncba vinni, s magam előtt tartani, remélve, hogy ez a kísérletem sikerül.
Lendít egyet, s az ismét eltalál ezúttal az alkaromon, újra érzem a maró érzést.
Érzem, ahogyan a nap sugarai a felhasadt ruhámnál a szabadon hagyott bőrömet égeti. Nem kímél ez sem, és a lény sem minket.
Futólag pillantottam társaimra, hatalmas porfelhőbe burkolóztak, s úgy merültek el a semmibe. Ám ez csak egy pislogásnyi idő volt, hiszen a gyík ezt sem hagyta nekem, hogy társaim után figyelhessek.  Csak remélni mertem, hogy életben vannak még.
Perdül egyet, hogy vaskos farka eltalálhasson, s teszi ezt oly könnyen, ám még is olyan nagy lendülettel, visszont ezt most elkerültem.

Sérülés nem volt nagy, de így is ismét egy ordítás hagyta el a szám, majd teljes erőmből támadok jobbról egyszer, majd ha talál, ha nem támadok balról még egyszer. „Dögölj meg!” . Gondolom magamban, már koránt sem a békesség vezérel engem.  
Már nincsenek a politikai gondolataim, - hiszen mindent megpróbáltam – csak a hüllő holteste lebeg a szemem előtt.

Támadás1: 14
Támadás2: 9
Tamadás1: Sikeres
Tamadás2: Sikeres

Kalandmester Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 16, 2022 6:55 pm


Mynzashi Zsiványok
Szinte éreztem, ahogy a penge mást nem ért, csupán a homokszemcséket. Nem kellett volna belevetnem magam a légörvénybe, de a varázsló egyedül maradt volna odabent két gyíkemberlényakármivel, miközben én odakintről bámulhattam volna az eseményeket vagy segíthettem volna Deedrának. A lányt azonban erősebbnek ítéltem meg, így hát magamtól szokatlan figyelemmel, na meg elvakultsággal, hogy legyőzzem a lényt, utána vetettem magam a homokviharba. Hogy miért tettem így? Mindössze azért, mert nem tudom... éreztem némi szimpátiát Rhys irányába. Bizonyára azért, mert megríkatott, mint valami szűzkislányt.
A felhő körülöttem átláthatatlan volt. Minden mozgás, amit láttam csupán az egészen kiszáradt szemem látványa volt, mégis olyan őrülettel csaptam előre mintha muszáj lenne valami ellen harcolnom. Mindig ilyen voltam, küzdöttem. Elvakultan küzdöttem, akkor is, mikor csak hátrébb kellett volna lépni. Aztán megbotlottam, éreztem, hogy lendületem előre visz, de ahogy estem a penge fájdalmasan szúrta át a bőrömet. Nem kiáltottam fel, csak összeszorítottam a fogaimat, mint mindig. A kezem remegve lebegett a markolat felett, ahogy ott térdeltem a homokban. De végül ráfogtam, hogy megpróbáljam kihúzni. Tudtam, hogy jobban fog vérezni, ám a fegyveremre szükségem volt. Kibírom és kész. Dacoltam a fájdalommal.
Nagy nehezen feltornáztam magam, ha sikerült kihúznom a combomból a fegyvert, ha nem. Aztán elbotorkáltam arra, amerről úgy gondoltam, hogy onnan jöttem. Ki kellett keverednem ebből a szörnyű felhőből, hogy össze tudjam szedni magam egy egészen kicsit. Úgy éreztem levegőhöz kell jutnom, mert a homok már egészen megtöltötte az orrom is, ám a bicegés és a fájdalom lassította minden mozdulatom.

Dobás: 18Kijutás: Sikeres

Deedra Gindrian and Kalandmester Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Szept. 14, 2022 9:11 pm
Mynzashi zsiványok
A csatabárd kövér cseppekben szórja szét a rubinszín nedvet, melyből bőven jut a ruhámra is, elbizakodva lódítom újra a kétélű fegyvert, de már érzem, képzetlenségem most fogja megbosszulni, s meginog kezemben. Vagyis azt hittem. Talán csak érzékem csalt meg a harchevében, hisz harsogó üvöltése ellenkezőjéről árulkodik. Szeretném, ha az idő most megállna, ha gyorsabban mozdulhatnék, mint ahogy a homokóra szemcséi peregnek. Nem azért, mert elbűvölő egy pillant – hisz ritka csúf fenevadak- hanem, hogy mindannyian élve keveredjünk ki, a gyi(l)kos sivatagból. Ezért is ér váratlanul, mikor az ylorei ábrázata mikor feltűnik a homok fergetegben. Legszívesebben, homlokon csapnám magam. A csatabárddal. Éppen úgy küzdök érte, mint magamért és felbukkanásával egyelőre csak saját magában tesz kárt. Elképedésemben, s mert nem számoltam a gyík izmos farkával, melyet, ha ebben a pillanatban nem is tudatosan, de fegyverként használ. Hátra tántorodva kapok a hasamhoz. A fájdalomtól a levegő a számba tódulva feszíti ki pofazacskóimat, s csal könnyeket a szemembe. Kell pár pillanat, mire sikerül magam összeszedni, s kilehelni ajkaim közül a levegőt. Próbálok minél hangtalanabb lenni, hisz ahogy én hallom őket, gyanítom nincs ez velük sem másképpen. Az erő mely ide-oda cikázó örvénylő szemcséket kavart gyengülni kezd. Hozzám kapaszkodó szálai sorra pattannak el, mint a nem jól fűzött lant húrjai. Elvesztve az előnyömet, nyílt harcban, még ennyi esélyem se lenne, nem beszélve a homok fürdőben lubickoló Nakenről, kinek vére szomjasan festi vörösre az aranyló homokot. Átvágva a két lény közt mormolom el újra az igét ezzel együtt lendítve a csatabárdot, mely most a pajzsos lábát veszi célba, ott, hol már nem védi a kezében tartott pajzs. Nem vagyok irígy, szeretném megadni számukra a lehetőséget, az egymásra találásra. Elképzelésem szerint, ha sikerül köztük átjutnom, egymás felé fordulva próbálnak lesújtani a hang irányába. Amennyiben még az alatt az idő alatt csapnának, míg köztük vagyok, próbálom elkerülni a két villanó pengét. Talán a csattanó fémek találkozása előtt, átsurranva alattuk.


#varázslat porfelhő
Támadás: 13


Támadás: Sikertelen
Vendég
Vendég
Anonymous
Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Karaván út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Mynzash-
Ugrás: