Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Karaván út - Page 4 KaDiPE5
Karaván út - Page 4 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Karaván út

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Utolsó Poszt Szer. Szept. 14, 2022 6:03 pm

Mynzashi Zsiványok
A szerencse kétségkívül a varázsló oldalán áll, aki életében meglehet, először tart csatabárdot a kezei között, ám az élet-halál helyzetben ösztönnel lendíti, mihelyt alkalmat lát egy sikeres találatra. A kardot tartó gyíklény combjába kíméletlenül ékelődik a súlyos penge, szinte rögvest térdre kényszerítve a felüvöltő bestiát. Bőr, hús és inak szakadnak, amint Rhysand visszarántja az eszközt, ellenfelének pedig felocsúdni sincs ideje a kínból, mivel a társának hála egy pajzsot is kap a hüllő-lépébe. Zavarodott, sziszegéssel elegyedett társalgás zajlik le aztán kettejük között, mielőtt azonban még felmérhetnék egymás hozzávetőleges helyzetét, az alorai a pajzsos mögé fordul, onnét sújtva egy újabb támadással a térdén sínylődőt. A suhanó penge mintha egy pillanatra kilengene, de akárha egy láthatatlan, biztos kéz hozná egyenesbe, ezúttal a lény válla és a nyaka között ér célt, meglehetősen súlyos sérülést és egy újabb, fájdalmas üvöltést okozva. Hamarost ellepi a gyíkot a vére, de úgy fest, még egy egészen kicsi életerő, küzdőszellem akad benne, mert dühében visszakézből meglendíti a kardját. A társa vélhetően megérezve a közelgő csapást, maga elé emeli a pajzsát, így a keresztbemetszést sikerül elkerülnie.
Viszont az ő hidegvére is fogytán kezd lenni a káoszban. Meglendíti hát a farkát, talán ösztönből, talán halovány megérzésből a körötte ólálkodó miatt, a végtagja pedig célt ér, hasba vágva a mögötte sündörgő Rhysandot. A sikeren felocsúdva fordul egyet, megsuhintva a sarlóját, ám a helyzeti hátránya miatt ez alkalommal csupán a levegőt szeli a pengéjével. A talpon maradó, levegőért kapó varázsló a kék, zöld és lila foltokat előrevetítő zúzódások mellett megérezheti, hogy a váratlan csapásnak köszönhetően meghanyatlott a koncentrációja, s tudja, amennyiben hamarosan nem idézi meg újra a felhőt, egykettőre anélkül fognak maradni.

Idő közben Naken is sikeresen belekeveredik a fergeteg közepébe, noha meglehet, a mögötte küzdő, jelentősen megsérült Deedrának többet tudott volna segíteni a meglepetés erejét felhasználva. Ehelyett szinte vakon, a homoktól fuldokolva találja magát valahol, ahol bárhonnét lecsaphat rá az ellen. Persze ez oda-vissza is igaz, így hát nem rest először, majd másodszor is maga elé szúrni, hátha a tőre végre pikkely borította húst ér. Az első alkalommal legfeljebb a homokszemcséken esik csorba, másodszor viszont olyan szerencsétlenül sikerül nekiveselkednie a támadásának, hogy megbotlik egy kisebb sziklában, a penge pedig Rhysand vagy valamelyik gyík helyett egyenesen a saját combjába fúródik, mihelyt előre hajolva igyekszik megtartani az egyensúlyát. Át azért nem döfi a lábát, megakad a tőr hegye a vaskos csonton, de az érzethez képest csekély sérülés élménye ettől még nem lesz kellemesebb. Azonban még nincs minden veszve, megpróbálhat kitörni a felhőből, vagy segítségért jelezni a többieknek.

Deedra magára maradva, ugyanakkor a sérülése ellenére harcol tovább egy ádáz fúria módjára, fordultában viszont-lendítve a kardját a gyíklénynek. Amaz nyilvánvalóan nem számított ekkora vehemenciára, ugyanis annyira meglepődik, hogy kitérni is elfelejt a csapás elől, ami a felkarját éri. Felszisszen a csípős, maró fájdalomtól, de különösebben nem tántorítja meg. Ennek billogja, hogy az evirani újabb támadását már sikerül kikerülnie egy alattomos bukfenccel Deedra mellett, amivel megkísérel ismét a lány háta mögé keveredni. Nem ereszti bőséggel az idejét, rögtön lendíti a pengéjét, ami megint találatot ér, ám a lánynak sikerül úgy moccannia, hogy éppen csak megkaristolja a kard hegye az alkarját. A gyíklény ekkor ismét perdül egyet, hátha kigáncsolhatja a farkával mért ütéssel az ellenfelét, de ő sem mozdul elég ügyesen, és Raab bérencében is van annyi lélekjelenlét, hogy a szükséges mértékben elhátráljon.

« Bunyó térkép •  Zene; The Cracked Wall • credit; »
Deedra életerő: 36/24
Naken életerő: 24/21
Rhysand életerő: 24/20  

Deedra Gindrian Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Szept. 14, 2022 12:47 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 363  • Öltözet • Credit: »
A
kármennyire akartam nem tudtam megakadályozni, hogy ebből harc legyen. Nem a harc gondolatától, hanem a vérontás a felesleges vérontás volt az, ami miatt aggódtam.  Nem akartam, más hitt miatt és félre értések miatt. Ám elkerülhetetlen volt.

A gyík nem értette, amit mondtam. Mit is gondoltam? A munkaadóink azt mondták, hogy ritka, ha ez az állat beszél, vagy lény.

Kardunk egymásnak egy szívdobbanásig megfeszül, Suhint egyet, s eltalálja a hátam. Felordítok a fájdalomtól. Kezem akarva akaratlanul a derekamra teszem egy pillanatra, ám alig volt időm, hiszen egy újabb erőt érzek, ami hirtelen ért. Olyan gyorsan történt, nem volt időm azonosítani.
Lökés volt, tán földre akart kényszeríteni, de nem sikerült neki. Pár lépést tudott engem arrébb lökni.

Lendülök, s megpróbálom eltalálni bárhol is találom el, már siker. Ezt ismét egy jól eső csata kiáltással teszem. Minden erőm bevetem, és bízok az istenek jó akaratába és újra támadok.
Ha társaimnak szükségük lenne rám, ott termek, ám a gyík elég szívós.
Nem tudom mi lesz ennek a vége, hogy a másvilágra kerülünk-e, vagy éppen csak megúszuk.
Derekam ég, talán még nem kaptam ilyen sérülést. Soha sem kellett úgy igazán szembe néznem.


Támadás1: 12
Támadás2: 2Támadás1: Sikeres
Támadás2: Sikertelen

Folrandír Ceilteach and Kalandmester Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Szept. 14, 2022 10:36 am


Mynzashi Zsiványok
Nem volt igazán időm a többiekre figyelni, pedig a kiélezett helyzet kedvéért nagyon is szívesen káromkodtam volna egy sort még Raab felé. Ha miatta halok meg, biztos, hogy egész hátralévő életében kísérteni fogom, hogy ne legyen egy kellemes éjszakája sem.
Persze, hogy én kaptam a legveszélyesebb ellenfelet. Nem a kardjától tartottam, inkább a pajzstól, ami egyetlen erősebb ütéssel képes lenne ripityára törni az állkapcsomat. A gyíkemberek szívósnak tűntek, én pedig csak egy tolvaj voltam, néhány trükkel, ám annál kevesebb harci tudással a tarsolyomban. Nem ölésre születtem és nem is óhajtottam ebben megmerítkezni. Talán a tolvajokat mindenki lenézi, de még az én szememben is többet ért egy élet annál, minthogy szúnyog módjára lecsapjam az ellenfelem.
A porfelhő, amit bűvészbarátunk okozott oly' szerencsésen érkezett, hogy  a gyíkot meg tudta lepni. A fújtató hangra támadásba lendültem, ám az én szemembe is bőségesen került a homokból, ráadásul kellően ügyetlen is voltam, hogy a támadásom sikertelennek bizonyuljon. Ahogy teremtmény eltűnt a porfelhőbe, utána léptem, remélve, hogy így még legalább egyetlen pillanatra meg tudom szúrni. Az a felhő azonban nem olyan volt, amire számítottam, sokkal sűrűbb, sokkal átláthatatlanabb, én pedig fuldokolva köhögni kezdtem, ám az adrenalin és az igalom heve hajtott. Győzni akartam, még ha ölni nem is, így találomra előre szúrtam, amikor úgy hittem, látni vélek valamit, bár bizonyára csak a szemem káprázott a belekerülő homokszemcséktől.
Aztán fordultam egyet, abban reménykedve, hogy esetleges ütés így nem talál el... de fogalmam sem volt, mi történik körülöttem. Ezért, ha még volt lehetőségem újra lendült a karom, hogy eltaláljam a pajzsos szörnyeteget.Támadás1: Sikertelen
Támadás2: Sikertelen

Deedra Gindrian and Kalandmester Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 12, 2022 10:16 pm
Mynzashi zsiványok
Kaukzouk „kiadta” a parancsot, nem kellett, hogy mozogjon a szája elég volt csak dobbantania a farkával és társai megindultak felénk. Kiadva a sajátomat, már nem igazán foglalkoztam azzal mi is folyik körülöttem, a tervem részletei körül forogtak a gondolataim. Csak remélni mertem, hogy legalább félig lesz oly lelkes vezetőnk, a mi életünkkel kapcsolatban, mint az újdonsült feleségéjével. Ha a sajátját nem is, de legalább az emberei életét kockára teszi, s segít, ha a helyzet úgy kívánja. Elengedtem a tűzgömböt, s bár célt ért, inkább kellemetlenséget, mint sérülést okoz neki. Kelletlenül vettem tudomásul, de a „Hol rontottam el? „ kérdésnek, nem most volt itt az ideje. Analizálással meg kell várnom az éjt, s lehetőleg élve. Ez a célom, mikor egyenesen berontok az általam keltett örvénybe. Szeretném hinni, hogy ennyi homokkal még a lény sem tud megküzdeni, s nem egy teljesen felkészült ellenséggel fogom magam szembe találni. Az őrülten kaszaboló gyík kardját egyelőre sikerül elkerülnöm, s ezt inkább hiszem Khaziiri kegyének, mint saját tapasztalatomnak harc terén. S bízom benne nem hagy ezután se magamra. Kétséget kizáróan, ha vérmérsékletem a gyík segge alatt lenne, nem parádéznék hőst játszva egy homokvihar közepén. Ilyen az, ki kalandmeséken nevelkedik, azt gondolja sérthetetlen. Lesz min gondolkoznom, ha nem így lesz. Bár hiszem, hogy annyi idővel kell beérni, mit az istenek szántak nekem, s jegyzeteim közt ott lapul a levél, egy cseppnyi vigasz, mégsem adom harc nélkül életem. Kihasználom a bestia tétlenkedését, még mielőtt más érzékszervére hagyatkozva keveredne ki a meglepettségéből. Bár pikkelye természet adta páncél, úgy vélem akad gyenge pontja, hol kevésbé szarusodott meg, akár arasznyi rokonaiknál. A nem fegyvert tartó oldala felé mozdulok s próbálok úgy suhintani a csatabárddal, hogy az a comb hajlatába érkezzen, felhasítva a gyengébbnek vélt szövetet, némiképp mozgásképtelenné téve. Nem igazán van időm felmérni a kárt, már ha akad, de meglepetésemre a másik gyík is beszáll a küzdelembe, s az én javamra. Ekkor új ötlettől vezérelve fordulok az új részvevő félháta mögé, és onnan súlytok le első ellenfelemre, bárhol érve testét, - élőpajzsként használva a Nakennak szánt ellenfelet. Reményeim szerint a vélhető ellentámadás, már őt fogja érni, s egymásnak feszülve fogják segíteni épségben maradásunk.Támadás1: 13
Támadás2: 1
Előnnyel újra dobva támadás2:13Támadás1: Sikeres
Támadás2: Sikeres
Vendég
Vendég
Anonymous
Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 12, 2022 7:52 pm

Mynzashi Zsiványok
Raabnak lenne hozzáfűzni valója Naken vádaskodásához, azonban a civakodásra már egyiküknek sem marad ideje. Ugyan még hallja Rhysand figyelmeztetését, ám az első másodpercekben, talán percekben egészen a földbe gyökerezik a lába a támadás láttán. Nagy volt a szája, hiszen nem akarta a saját épségét kockáztatni, de látva a feléjük iramodó rémségeket, kezdi megbánni, hogy nem volt benne több tartás. Viszont a fia nem enged a rémületnek, ő emlékezve a varázsló utasításaira, próbálja felverni a karavánt és arra buzdítani őket, hogy fegyverkezzenek, amivel csak tudnak.

Közben a harc elkezdődik, és a kihívás elől egyelőre senki sem tántorodik el. Rhysand tűzgolyót enged a vele szembefutóra, aki látva a felé közeledő veszedelmet, megpróbál kitérni előle, így éppen csak érinti a lángoló labda. Persze a döbbenettől megtorpan, és az égő ágyékkötőjét is lerázza magáról, de különösebben nem sérül az esettől. Még annyira sem, mint várni lehetne, s megfordulhat a varázsló fejében, vajon vaskos bőrük a tűz hatását is enyhíti?
Ennek ellenére az immáron pőre gyíklénynek nincs sok ideje összeszedni magát, és támadásba lendülni, hiszen a következő pillanatban homokfelhő keríti hatalmába. Hideg hüllővérének köszönhetően pánik nem fogja el, viszont az életösztöne arra buzdítja, hogy kardját még ha hátrányból is, oda-vissza meglendítse maga előtt, hátha sikerül a káoszban célt érnie. De nem sikerül, így a felhőbe belépő Rhysand bár egy céltalanul csapkodó gyíkkal szembesülhet, ám egyelőre ártalom nem éri. A momentumra megzavarodó és megállapodó bestia ugyanakkor alkalommal kecsegtet a viszont suhintgatásokra.

A csapat túlvégén Deedra sem kerülheti el azt, amit eddig foggal-körömmel próbált megakadályozni. A felé rohanó gyík a szavaira érthetetlen, furcsa, sziszegő nyelven válaszol, amiből kíméletlenség és agresszió érzik ki. De nem áll meg, rohan tovább addig, amíg a neki iramodóval fél úton nem találkozik. A kardja egy pillanatra összefeszül a lányéval, azonban nem játszik erőpróbásat, a lendületét fenntartva rugaszkodik el, majd fordul oldalvást az evirani mellett, hogy a következő perdülésénél végigszánthassa a hátát. A támadása  célt ér, a lány pedig égető, kínzó nyilallást érezhet a dereka vonalában vízszintesen végigfutni. Ám felocsúdni sincs ideje, mert az ellenfele ezúttal a farkával csap oda a sérülésének, a vágás mellé kellemetlen zúzódásokat is mellékelve, noha elsősorban Nakenék közeléből akarja eltaszajtani a lányt. Viszont Deedra sem gyönge virágszál, ezért a fájdalom ellenére legfeljebb egy-két lépést, ha odébb kerül, de nem esik el és nem is keveredik messzebbre a társai közeléből, mint azt a saját döntéséből tette.

Nakennek is kijár a jóból, méghozzá a lenti csapat egyetlen tagjával, aki pajzzsal is bír. Mint a másik kettő, ez a gyíklény sem állapodik meg tanakodni a stratégiáján, célirányosan fut a tolvaj felé, habár szemmel tartva a Deedrával küzdő társa lendületét, enyhén balra tér ki - a vesztére. Éppen akkor idéződik meg Rhysand porfelhője, aminek belefut a szélébe, és ez olyannyira meglepi, hogy amikor ki szeretne törni belőle, eltéveszti a célirányt. Enyhén fújtató hangot kezd hallatni mindez idő alatt, akár a bent rekedt társa, mert bár hozzá vannak szokva a porviharokhoz, máskor van lehetőségük felkészülni rá, nem úgy, mint most.
Naken közben homokért hajolna, de látva, hogy az elterelésére már semmi szükség, kihasználja a memóriáját, és a homokfelhő széléhez lépve szúr egyet az ellenfele felé, sajnos sikertelenül. Persze a gyík sem hagyja magát, megkísérel tovább haladni, és a pajzsával is suhint egyet, hátha célt ér. A számítása ugyan bejön, csak nem pont úgy, mint tervezte, mivel a támadása történetesen Rhysand ellenfelének a pofázmányát éri, kisebb, vérző sérülést okozva vele.

« Bunyó térkép •  Zene; The Cracked Wall • credit; »
Deedra életerő: 36/25
Naken életerő: 24/24
Rhysand életerő: 24/24  

Folrandír Ceilteach Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 12, 2022 10:44 am


Mynzashi Zsiványok
– Sosem sikoltoznék azért, mert valaki a seggemet csapkodja… és nem mellesleg kis fájdalom lenne az életünkért – sóhajtottam fel a mágus szavaira és még a szemeimet is megforgattam. Ám nem orroltam meg a felvetésért, hiszen láthatóan Fiziam még ennyit sem lett volna hajlandó saját bűne okán elviselni, csak azért, hogy aztán csapata sértetlenül távozzon. Milyen nemes lélek… – Emlékeim szerint nem avatott be minket drága barátom, miért is kell a védelem. – Tettem azért hozzá Raab szavai hallatán. Nem rejtettem véka alá, milyen gyávának tartottam és még ő hozta fel a becsületet a gyíkemberekkel szemben.
– Ó hát igen, mindenki magából indul ki – bólogattam a folytatásra. – A tolvaj tolvajt lát másban, nem igaz? – szóltam vissza kegyetlen mosollyal, ám ujjaim továbbra is az agancsos tőrön maradtak. Mostanra már nem érdekelt, mi a terv, hiszen a gyíkok hamarosan közelebb kerültek hozzánk. Ahelyett, hogy megoldottuk volna békésebben az ügyet, csak még inkább magunkra hoztuk a bajt… a gyíkemberek elvesztették a türelmüket.
Kihúztam hát a tőrömet az övemre akasztott hüvelyből. Nem voltam jó fegyverforgató, de volt „szerencsém” már néha a kezembe venni önvédelmi célból és jó pár trükk volt a tarsolyomba, ám ez a terep még ismeretlen volt. A szemem sarkából láttam, ahogy Rhys felveszi a küzdelmet a hozzá közelebb álló hüllővel, de én a sajátommal néztem farkas szemet, ám az még elég távol volt, hogy még homokot se tudjak szórni az arcába. Nem hittem, hogy képes lenne elvakítani, hiszen ehhez volt szokva, de talán amíg kipislogja az apró szemcséket. Talán majd később, ha még közelebb ér.
Nem volt több idő csevegni és bíztatni egymást. Képtelenség volt, hogy ezen ponton sikerrel járjunk a szavakkal, ám én nem akartam a hüllők ellen fellépni… legalábbis nem így. Ez azonban nem változtatott a tényen, hogy nem hagyott más választást a helyzet. Ráadásul mindez Raab kényelme miatt.
Ha a gyíkemberem közelebb lépett villám gyorsan igyekeztem lehajolni, majd lendületesen egyenesen a szemébe szórni a marék tűzforró homokot, ami a tenyeremet égette. Ám, ha nem is sikerült, ugyanilyen gyorsasággal próbáltam meg felé szúrni éles tőrömet. Nem, nem akartam megölni, éppen csak megsebezni annyira, hogy bénult legyen. Az ölést nem szerettem, mocskos volt, undorító.Támadás1: Sikertelen
Támadás2: Sikertelen


Kalandmester Kedvelte

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Szept. 11, 2022 6:56 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 363  • Öltözet • Credit: »
I
de, oda jártak a szavak, ám tetteket vagy valami olyat alig láttam, ami hasznunkra lett volna. Ami nem útitársaim, hanem a munkaadóink hibája volt. Micsoda népség. Mély levegőt vettem, majd szem forgatva fújtam azt ki.
Nem tudtam semmit hozzáfűzni, hiába is lett a nevem előszeretettbe az ajkukon folyamatosan.

Tanakodásnak alig volt ideje, bár nem is értettem hogyan gondolják ezt majd. Látszik nem voltak még harc helyzetben, hogy tudják ez bizony nem így megy. Itt bizony nincs időkérés, ha beverem a kislábujjam.

Mivel a figyelmem nem lankadt, s pillantásom a többiek, és a gyíkok között járt, időközben észre lehetett venni, hogy a három gyík egy kicsivel közelebb jöttek.
Már próbáltam volna hangommal csitítatni a gyíkot, aki fenn volt, és kiáltottam volna, hogy „várj”, azonban erre nem volt lehetőségem, azonnal farka ismét toppant.
Ha felém lendülne próbálom azt kardommal védekezni.  Ám egyelőre nem támad.
Hiába próbálta emlékeztetni a mágus a tervre, amit ő összetákolt, szemem sarkából a visszahúzódást figyeltem inkább meg.
Ám, látom azt szemem sarkából, ahogyan a mágus kezébe veszi az irányítást. Először perzsel, majd a homokkal játszadozik. Ügyes.
- Nem akarlak bántani, de megteszem, ha kell... – Vetem oda neki, s biztosan nem érti, ám talán még utolsó próbálkozásaim voltak.
Nem látom, hogy ennek lenne valamiféle barátságos kimenetel, így támadok. Reménykedem benne, hogy ma még nem találkozom Aikennel, bármennyire is szeretnék.
Egy percre sem fordult meg benne a menekülés, elbújás gondolata. Ha kell csatakiáltással is lódulok neki.  
Mit ne mondja fejemben megfordult egy apróbb félsz is, hiszen a varázsló tán tud magára vigyázni, de a másik? Lehet, nekem kell, majd ott is kardom ajánlanom?#harc
Támadás: Sikertelen

Ezaras Azildor and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Szept. 10, 2022 4:05 pm
Mynzashi zsiványok
Valahogy ebben a pillanatban a legkevésbé sem tud meghatni Raab szemrehányó pillantása. Jól fogok aludni így is. Tagadhatatlan tény, hogy fontolóra se fogja venni az önfeláldozás ötletét. Ámbár így, nem csak a mi, de saját és családja, emberei életét is veszélynek teszi ki. Hacsak nem olvasott tegnap este előre a csillagokból, nem lehet tudni mi, lesz a vége az összecsapásnak. Merthogy lesz. Már- már a megkönnyebbülés sóhaja szakad fel mellkasomról, mikor Deedra láthatóan beleegyezését adja a párbajra. Mindenkinek előnyös megoldás lett volna. Mindenkinek, annak ki jogosan az életét féltette, s annak is kit talán a harc heve fűtött, és annak is kiben kavarogtak az érzelmek, azaz nekem. Sok beszédnek, sok az alja. Nem hiába mondják a bölcsek. Az „ellenségeskedés” helyett a megoldásra is fordíthattuk volna szűkös időnket. Ebben éppen úgy hibás vagyok én is, mint itt bárki más. A tanúságot azonban később kell mindenkinek levonnia. Ha lesz később. Döntöttek helyettünk. A perifériás látásomba mocorgó lényekre baljós előérzetem támad. S nem hiába. Fizaim fia hiába is próbált bennünket figyelmeztetni, süket fülekre talált. Meglett az ára, a nagybetűs gyík, kertelés nélkül tudatja velünk, ami az övé, ahhoz másnak semmi köze és bizony még használtan is kell neki. – Raab, az embereket…- nem fejeztem be a mondatot, de remélem, tartja magát az A tervhez. Nem volt sok időm a gondolkodásra, elakasztottam a tevéről Loptur csatabárdját, elméletben nem volt nehéz forgatni – csak csapkodni kellett vele, mint a hentesbárddal- avatatlan kezekben azonban védekezésre aligha volt alkalmas. Mégis jobb, mint egy parittya, Nakennek pedig szüksége volt a tőrére. Ezzel egy időben mormoltam el az igét. A tenyerem felett egyensúlyozó aprócska tüzes gömb; akaratomra pillanatról pillanatra duzzadt egyre nagyobbra, míg kellemes női kebel méretben ide-oda hömpölygő lángok szabadulnának börtönükből. Az hogy nyomorítottam már meg embert, nem egyenlő a vérrontással, állatot is csak akkor, mikor Kurri bekerült a kakaspörköltbe. A lelkemet azzal nyugtattam, hogy ezek se nem emberek, se pedig megenni nem akarom őket. Amennyiben a forróságban nem rohadna a hús, egészen más terveim lennének velük. Útjára engedve az életre kelt tűzgolyót, a gyík ágyékát veszem vele célba. Ha nekem fáj neki is. Megindulva felé préselek ki magamból egy újabb igét kihasználva a terep adta lehetőséget. Az aprószemű homok a szélcsend ellenére úgy kavarodik fel a gyík körül, mintha a legnagyobb sivatagi homokvihar kelt volna életre a semmiből. Csak épp annyira hagyom duzzadni, hogy ellenfelem s talán a belerohanó társa tájékozódását, netalán látását zavarja meg. Bízva, hogy előnyt kovácsolhatok belőle érkezem a porfelhőbe.


#varázslat Tűzgömb
#varázslat Porfelhő
Vendég
Vendég
Anonymous
Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Szept. 10, 2022 2:39 pm

Mynzashi Zsiványok
Raab nem reagál Naken célozgatására, ugyanis az alkalmat nem éppen találja megfelelőnek a feleségével való kapcsolatának boncolgatására. A beszélgetés fonala egyébiránt is tovagördül a helyzet orvoslására, kisebb kitérőkkel a csipkelődős humor oltárán. Noha sem Fizaimnak, sem a fiának nem áll vigyorra a szája, miközben a tolvaj magabiztossággal hirdeti; boldogan áldozna bárkit, csak a saját irhája megmeneküljön.
- Mi is itt vagyunk, kedves Naken. Emlékeim szerint azért fizetem, hogy megvédjen minket – veti közbe a munkaadójuk, s bár lenne még hozzáfűznivalója az ylorei arcátlanságához, Rhysand voltaképpen mindent kidomborít, ami az ő ízlését is bántja. Megjegyzésére aztán, miszerint nem fűlik a foga az önfeláldozáshoz, határozottan bólint egyet. - Ha így is lenne, én nem bízok nagyra nőtt hüllők becsületében – teszi hozzá, igaz, a konkrét tervezés idejére csendben marad, mert hátráltatni semmiképpen sem szeretné azokat, akik tennének is valami érdemlegeset az ügyben. Azt el kell ismernie, a csípős nyelve ellenére volt valami egészen elragadó Deedra igyekvésében a békés megoldásra, s talán ha lett volna ideje a lánynak illetve türelme a gyíklényeknek, még kedvezőbb alkut sikerült volna kisajtolnia belőlük, így azonban a varázstudó stratégiai érzékére teszi a voksát.
- Apám… - szólal meg az ifjabbik Fizaim, mire az idősebb bosszúsan int egyet.
- Attól tartok, hogy nincsen választása, Deedra. Nekem egészen úgy fest, Rhysand úr bár remek ötletek birtoklója és a mágiának sincs híján, egy párviadalban kegyed lenne a legesélyesebb. Naken úr ugyanakkor kezdem gyanítani, inkább ért a tolvajláshoz, semmint a fegyverforgatáshoz – pillant el az ylorei felé kisebb elégedetlenséggel, de legfeljebb magát okolhatja, amiért kezdeti megérzését sutba vágva felbérelte.
- Apám – nyikkan meg ismét a fiú, aminek a foganatja újabb türelmetlen intés az apja felől.
- Gyerünk, jelentse be nekik, Deedra, máskülönben azt hiszik, ellenük szövetkezünk és csak az időt húzzuk - sürgeti meg Raab az eviranit.
- Annak már késő, atyám – hallatszik a fia beletörődő sóhaja, s amennyiben a tervezgetésből, illetve önmaguk kérettetéséből felocsúdnak, arra lehetnek figyelmesek, hogy idő közben a három gyík, akik velük egy szinten várakoztak, valamivel közelebb osontak hozzájuk a vezérük néma jelzésére. A rá következő utasítása viszont közel sem csendes vagy afféle, ami elkerülhetné a figyelmüket.
- Csak az időt hússzni, szőrössz népek! Elvessszem, ami a miénk! - a farka ismételt dobbantásával ad zöld utat a katonáinak, akik a fegyverüket előhúzva lódulnak meg, ki-ki a hozzá legközelebb esőhöz. Naken korábbi feltételezése nem volt helytelen, a reggel felerősödő fényében egyértelművé válik, hogy a lények pikkelyei nem olyan puhák és ruganyosak, mint az előző nap lefejezett kígyóé - a bőrük inkább tűnik kérgesnek. Persze, hogy mekkora ellenállással bírnak, nehéz megjósolni, ám mindannyian sejthetik, nem lesz olyan könnyű megsebezni az egyébként arcátlanul fürgén mozgó ellent. Karmos és ruganyos lábuk az előnyükre válik a homokban, ami halkan serceg a talpaik alatt, így hát momentumokon belül teremnek kényelmetlen közelségbe a kalandorokhoz. A Rhysand felé igyekvő körülbelül 2.5 méterre jut, míg a másik kettő nem egész 3 méterre Nakentől és Deedrától. Hogy a szekundumoknyi időben mit tesznek, rajtuk áll, ám Raab és a fia gondolkodás nélkül húzódnak vissza a karaván kötelékébe, egyelőre rémülten figyelve az eseményeket.

« Karaván út térkép •  Zene; The Cracked Wall • credit; »

Deedra Gindrian and Naken Forerion Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 09, 2022 9:50 am
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 363  • Öltözet • Credit: »
N
aken is kérdést tesz fel a férfihoz, aki éppen mögöttünk bujkál. Ám utána, magam is el kell, hogy mosolyogjak. Bevallom tetszett Naken letorkolása. Ám igyekeztem hamar lenyelni azt a kis mosolyt, hiszen nem tudhatom mivel bántom meg a gyík barátunkat.
Fél fülemet nem kerülte el a férfi szavai, az áldozat kilétéről.
Igyekeztem, hogy meggyőzzem nem használt, mérgesen roppant egyet.
- Bocsáss meg. - Mondtam neki, s bár értem mind a két felet, nem láthatunk be a kultúrájukban. Lehet ez a cselekedet miatt nem tudnak kedvezni az isteneknek a termés miatt, vagy ki tudja. Bár magam se támogatom az ártatlanok lemészárlását.
Oldalra billenti a fejét, vajon ez mit jelenthet? Szisszent, s kidugja a nyelvét. Ki tudja, tán így beszélnek.Kérdőn pillantott Nakenre, mi az hogy ne hallgasson. Ám figyeltem szavait nem vágtam közbe. Felkészülök mindenre, a meggyőzés nem használt, hiszen ha használt volna már nem itt lennének.
Mint egy rossz viccben, meg akarja beszélni. Úgy látszik nem sokszor harcolt, majd az hiszi megvárják, amíg kitaláljuk az, hogy hogyan öljük meg őket? Elég nyugtalanok is.
- Ez komoly? - Kérdeztem halkan, és alig, alig tudtam figyelni szavaikra, mert pillantásom folyamatosan ide, oda járt.
“Deedra lekaszabolja a hozzá közelebb esőt,”. Kerekedett el a szemem, és ejtettem egy halvány elégedett mosolyt. Értékeltem a terv ötletet, és a végére már tetszett is.
- Legyen így. - Mondtam beleegyezően, és már is jobb színben láttam a mágust. Előnyünkre van az esze, és ez tetszett. Remek harcos lehetne belőle, hiszen stratégiában igen csak kiemelkedő.
- Köszönöm. - Mondtam begyűjtve a varázsló bókját. Arthus jó nagy szarban hagyott i
Na itt már kicsúszott egy köpéses fel kuncogás.
- Aki szűz..- Ismétlem el, majd szám elé teszem a kezem, s lenyelem ismét a nevetésem.
Hatalmasat sóhajtok a férfi kijelentésére. Időm sincs a reagálásra, hiszen a gyík csap egyet a farkával.
Ám újra hozzánk intézi a szavait. Ekkor azonnal oda kapom a fejem.
Mégiscsak használt valamit a meggyőzés.
- hmm… - Hümmögött arra, hogy megfontolja az ajánlatot. Munka adónkra pillantok, majd csendbe azt mondom.
- Nemes ajánlat. - Mondtam. Láthatóan Naken nek is tetszett. Bár biztos vagyok benne, hogy Raab nem megy bele. Mágusunk mondatára ismét elmosolyodtam.
- Elemükben vannak az urak. - Jegyeztem meg nekik.
- Van más választásom? - Vonok vállat, mintha csak egy könnyed teadélutánra mondanék igent.

Kalandmester Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Szept. 08, 2022 9:20 pm
Mynzashi zsiványok
Fizaimnak elég esze van ahhoz, hogy kihasználja Naken becsmérlő szavait, s keveredjen inkább vele vitába, mintsem a számonkérő pillantásokkal nézzen szembe. Bár elismerem, némi magyarázattal mégis csak szolgál számunkra, s már majdnem elismeréssel pillanaték az öregre. De minthogy Naken is rávilágít, komolyan vette a hős megmentő szerepét. Láthatóan az ylorei mellőzné a nyílt összecsapást; végtére meg tudom érteni, azonban amennyiben ezüsttálcán kínáljuk fel Raabot és újdonsült aráját, valószínűleg itt hagynának minket elpusztulni a sivatag kellős közepén. A végtelen homoktengerbe felismerni a járható ösvényt a járhatatlantól… - Azért én nem feledkeznék meg az evirani Deedraról sem, nem olyannak tűnik, mint aki alvóbaba helyett hordja magánál a kardját. Nem mellesleg Loptur barátunknak is akadnak fegyverei, minden bizonnyal nem haragszik meg, ha kölcsön veszed őket – intézem szavaim Naken felé, bár magam sem kívántam volna másképp, ha láttam volna békésebb megoldást. De számomra még mindig barátságosabbnak tűnt a lehetőség a győzelemre, minthogy esetleg darazsak s sivatagi hangyák rágják le húsom s a szél fehérre koptassa csontom. Fizaim mindenesetre rááll az ajánlatra, úgy tűnik erősebb benne az életösztön, minthogy ellenkezzen. S mivel még az ifjú leányt sem dobta a gyíkok elé, talán minket sem fog magunkra hagyni a szükségben. Mindenesetre megnyugtató, hogy akad olyan, aki még nálamnál is türelmetlenebb, még ha az egy két lábon járó gyík is. – És vállalnád e nemes feladatot? – néztem kérdőn az ajánlattevőre. – Vagy netalán adjuk oda Lopturt és vállalod a málhák cipelését? Rajta, hát indulj, neked adom a kendőm is, hogy legyen mivel eltakarnod az arcod, ha sikoltozol egy kicsit, talán azt is elhiszik szűz leány vagy – vontam össze szemöldököm. – Az is egy megoldás... – kontrázok Raab kifakadására, mikor Deedrára ripakodik. Meglepődnék, ha a lány kaján vigyorral rohanna a karjaik közé. – Nem hiszem, hogy Fizaim barátunkat, most annyira átjárja az önfeláldozás érzése – jegyzem meg, rámutatva arra, hogy ha így lenne, már rég túlestünk volna a dolgon és nem tőlünk várná a megoldást. – Na, jó! Ha nem döntünk, nem igazán lesz választásunk, úgy lerohannak miket, hogy behugyozni se lesz időnk. De talán mégis csak Deedra lesz a megoldás, amennyiben hajlandó vagy vállani a szerepet – nézek a lányra. – Önérzetes népnek tűnnek, láthatóan számít nekik a becsület is… na szóval, mi lenne ha felajánlanánk, hogy megküzdesz az egyikkel, s ha nyersz megtarthatja a lányt Raab, ha nem akkor mennek mindketten – ám még mielőtt Raab torkára szaladna a nyelve folytatom is. – Tudok segíteni neki, ha szükséges lenne. Több ötletem nincs.

Vendég
Vendég
Anonymous
Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Szept. 08, 2022 6:56 pm


Mynzashi Zsiványok
Kissé megkésve, de leesett, hogy a gyíkember éppen valamelyik bebugyolált asszonyság felé mutogat. Remek. Szóval egy nő miatt kell meghalnom a mocskos sivatagban. Lazen mindig azt mondta: „Ken, egy lány sem éri meg az élted.” Persze mindezt azok után, hogy egy-egy falusi parasztlány apja megkergette vasvillával, miután bemászott a lánya szoknyája alá.
– Áhá! Szóval nem is csak megmentetted… – közöltem Raab szavaira, miután közölte, hogy már nem érintetlen ez a „szerencsétlen leány.” Meg sem lepett, hogy becserkészte a félszemű kígyót, ha már ellopta. A fia felvetésére, miszerint én tehetségesebb vagyok a tolvajlásban, nem reagáltam szóban semmit, csak megforgattam a szemeimet.
A gyíkember vagy lény is kezdte elveszíteni a türelmét, hiába próbáltam némi várakozást kicsikarni magunknak, mielőtt lerohannak a fegyvereikkel.
– Nem lehetne összecsapás nélkül megoldani? Láthatóan képzettebb harcosok, mint az utazótársaink, Loptur meg használhatatlan. – Sóhajtottam fel némi csalódottsággal a hangomban, mégis csak a varázsló volt az utolsó mentsváram. Ő nem tűnt olyan agresszívnek, mint mondjuk Deedra. – Hagyjunk nekik itt valakit, aki szűz… vagy szűznek néz ki és akkor lesz áldozatuk. Aztán húzzunk el, nem akarom, hogy gyíkemberek zabáljanak fel vacsorára. – tettem hozzá, de az ujjaim mind jobban szorították a tőröm markolatát. A zsigereimben éreztem, hogy nem fogom megúszni ezt a napot harc nélkül.
A farokcsapásra a gyíkra néztem. Kaukzouk. Igen, jó lesz alaposan megjegyezni a nevét magamnak. Az újabb ajánlat még inkább tűrhetőnek tűnt. Néhány verés a hátsójára és egy teve. Ez már-már semmi ahhoz képest, hogy korábban még a nőt is el akarta vinni.
– Most mondjátok, hogy ez nem hangzik jól. Tíz ütést csak kibírsz azért, hogy biztosan életben maradjunk… – mondtam Raabnak, már-már korholóan azért, hogy erre nem készített fel minket. Elmondhatta volna, hogy összetűzött a sivatagot lakó gyíkokkal, ha már egyszer minket kért fel a védelmére.
– Harcolni akartok mi…? – váltottam aztán csendesebbre, végig nézve Deedrán és a Rhys-en. Nem tűntek olyannak, mint akik megveretnék Raabot, mert ők tisztességesek. Engem viszont nem érdekelt, ha az öreg a tettéért pár napig nem tud a hátsófelére ülni. Felőlem aztán akármi is lehet vele. Engem már elvertek párszor és élek.Deedra Gindrian and Ezaras Azildor Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Karaván út - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
4 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Mynzash-
Ugrás: