Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Mynzashi kikötő KaDiPE5
Mynzashi kikötő KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Mynzashi kikötő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Utolsó Poszt Szomb. Aug. 13, 2022 9:01 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Aug. 12, 2022 9:27 pm
MYNZASHI ZSIVÁNYOK
Mindenki
A
hogy Deedra határozottan felelt, valahol, mélyen, a lengőbordám felett éreztem, hogy nekem se lesz más választásom. Jobb emberek ezt hívják lelkiismeretnek, engem meg nem igazán foglalkoztatott sose annyira, hogy nevet adjak neki.
Nem hagyhatom magára, tartozom Nykikének ennyivel. Annak a vén csontnak.
- Loptur vagyok - ezúttal rövidre fogtam, megengedve magamnak egy bizalomgerjesztő mosolyt, amely, alig hogy elfordultam le is hervadt az arcomról.
Őszintén szólva a város gondolata kecsegtető volt, több ember, több pénz, a forgatag mindig esélyt ad az eltűnésre. A sivatag gondolata már kevésbé volt ennyire melengető, de elvégre "hidegvérű" lennék, majd túlélem valahogy. Hehe.
A cukorbogyónak a helyén volt az esze, akármennyire is nyálasnak tűnt. Azok a plusz ulronok jól jönnek majd, gondoltam én, és - nos, azt nem mondom, hogy vidáman - elindultam Deedra nyomában a karaván után.
Az első, két óra napon töltött idő után úgy éreztem, jobban bűzlök, mint a tevék előttünk. És ha már én is éreztem, az egy szint volt. De hát ez van, ezt kell szeretni, a többiek sem rózsavíz illatút izzadnak. Főleg nem a tevék. Mert állítólag így hívták őket. Apám régi könyveiben olvastam róluk, de még sose láttam egyet se. És valóban büdösek.

Ha már ott voltunk, végigjártattam a szemem a portékákon. Ch, kendő? 15 ulronért? Kész rablás. Engem nem fognak lehúzni. Ellenben a mérgek elleni szer hallatlanul érdekesnek tűnt. Egy idegen helyen, idegen emberek között sose lehet tudni, mi történik. Csak úgy zsebre vágni ostobaság lett volna, így kicsengettem érte a 65 ulront. Szinte fájt.

Homok ment a csizmámba. Homok ment a nadrágomba. Homok ment még az ingem alá is. Természetesen igyekeztem nem mutatni, hogy mennyire kutyául vagyok, és méltóságteljesen izzadni, de a sivatag nem volt egy finom asszony. Ahogy egyre több léptünk nyomát fújta tova a szél a homokban, úgy gondoltam egyre többet Nykon felé. Hosszú ideig csak hallgattam, és latba vetettem az opciókat. Mi van ha? Mik lehetnek az okai? Mi lesz, ha?
Valahogy egyre jobban kezdet érdekelni ez, mint a saját, teleizzadt ingem nyomora.
Továbbra is vártam az alkalmas pillanatot, hogy beszélgetésbe fogjak Deedrával. A többiek nem igazán érdekeltek, a cukorbogyó nagy dumásnak tűnt, a kedves vöröske meg épp az ellenkezője volt.
Amikor beértünk a sziklák árnyékába, szinte éreztem, ahogy a verejték cseppek lehűlnek a tarkómon. Erőst át kellett gondolnom a tézist, miszerint a sivatag remek hely lehet eltűnni a térképről.
Sok lett az érv és az ellen érv, amíg a homokot ráztam ki a csizmámból, az egyik kövön ülve. Fél szemmel követtem, ahogy nem is olyan messze cukorbogyó megtámaszkodik a Deedra melletti kövön. Átfutott az agyamon a gondolat, hogy Nykon fél kézzel törölné le azt a pillantást és azt a mosolyt a képéről. És okvetlenül is, ezen nekem is mosolyognom kellett.

//#vásárlás: 1 db  Perae italt (65 ulron)


Teljesítve

❖❖❖

Folrandír Ceilteach, Nykon Gindrian and Kalandmester Kedvelték

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Aug. 12, 2022 5:04 pm


Mynzashi Zsiványok
« taggeld;    @Arthus Nendrac  @Deedra Gindrian   @Ivy Reaves   »
A fizetségről végül is kellemes megállapodás született. Ha valaki odaveszne a sivatagban, a megmaradt fejpénz eloszlik közöttünk. Bár a társaságban komoly harcosok voltak - látszólag -, én magam valódi túlélőművész voltam. Éhezés, üldözés, gyilkos fenyegetések, túléltem én mindenféle dolgokat. Ráadásul ez a Raab fickó sem volt teljesen idegen a magam fajta tolvajoknak. Tehetősebb, mint aminek mutatja magát.
"És nem is kívánok hozzájárulni a pénzemmel ahhoz, hogy akár egymás ellen dolgozzanak." Erre a kijelentése elmosolyodtam. Nem jutott eddig eszemben, hogy szó szerint a társaság többi tagja ellen dolgozzak, ám ha őket mint egy véletlenül mégis elragadná valami, nekem nem feltétlenül kéne megakadályoznom. Bár talán Turnak adtam volna egy eesélyt, hiszen mégis csak cukorbogyónak hívott. Ez pedig kész bók volt azok után, amiket kaptam.
- Naken. De úgy becézhet, ahogyan szeretne - mutatkzotam be én is, mire végre megtudtam a sötétebb hajú nő nevét. Deedra, vagy valami hasonló. Épp csak elkaptam a bemutatkozást, mert megindultunk, hogy színesebb társaságba csöppentünk. Csupán egy biccentéssel köszöntöttem őket, engem inkább a jószágok kötöttek le, akiket felmálházni próbáltak. Sosem láttam hasonlót.
- Milyen különös teremtmények...- dünnyögtem félhangosan. Ylore városában ilyesmit nem láthat az ember. Ahogy útnak indultunk, talán én egyedül nem foglalkoztam a vásárlással. Nem volt elég ulronom arra, hogy bármire is költsek, a lopást pedig egyelőre mellőztem. Nem akartam azonnal lebukni, mert mégis milyen kereskedő óhajtana tolvajt maga mellett? A kaland és a társaság több előnnyel kecsegtetett, mint egy kendő ellopása.
Ahogy kiértünk a kikötőhöz tartozó településből, a homok és a forróság egyszerre tette kínzóvá a gyalogszerrel megkezdett utat. Hiába volt rajtam vékony ing, a bőrömet égette az egyre magasabban járó nap sugara, a talpam alatt pedig a tűzforró homokot még a csizmámon keresztül is éreztem. Csak az jelentett némi felüdülést, mikor sziklásabb árnyékosabb helyre érve, végre megpihenhettünk. Végig töröltem a tenyeremmel a homlokomon.
A Deedra nevű nő mellett támaszkodtam meg az egyik sziklánál. Nem szóltam egyelőre, csak élveztem, hogy némileg kellemesebb a hőmérséklet végre.Kalandmester Kedvelte

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Aug. 11, 2022 12:59 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«   Arthus ,  Ivy ,  Naken  • szószám: 391  • Öltözet • Credit: »
N
Nem vagyok mohó, de nem bánnám, ha azt a kettőt felfalná valami sivatagi izé.
Gondoltam magamban, de nem mondtam ki szavaim.
Nem értem emberek, hogyan bírják ezt a meleget elviselni? Az a kevéske szellő olyan kellemes néha néha. Bár magam is gondolhattam volna jobb öltözékre, azonban nem az én asztalom a divat.
- Mármint mi? - Kérdeztem azonnal vissza, és elnevettem magam.
- Nyugalom, nem esik bajuk. - Néztem rájuk teljes komolysággal. Bár nem tudhatom mifélék és kifélék, magamban biztos vagyok, hiszen remek tanáraim voltak, s köztük Lucas is.
Ennyit köszönhettem Edellynnek.
Amikor azt mondja tetszik a hozzáállása a hölgynek, végig mérem ismét sebesen én is ezt a Reavest, majd várok az indulásra.
- A nevem Deedra.  - Mutatkoztam be végül én is a többieknek is, persze nem közvetlen, hiszen a férfi kérdése volt. Ám eddig még nem volt alkalmam a nevem elárulni.


Mérgek?
- Azt hiszem vennék egy mérgek elleni szert. - Vonom fel a szemöldököm gyorsan,
- Illetve egy kendőre is szükségem lesz úgy hiszem. - Tettem hozzá.
Előveszem a 12 ulront, és hozzá a 65 ulront is. Rablás, de szükségét érzem legalább egynek, hiszen nem ismerem a terepet, nem tudhatommikor ugrik rám egy bogár, ami valami mérget köp az arcomba.

***


Aztán útra keltünk, nagy remények voltak bennem. Még mindig reméltem, hogy nem hiába megyek a városba, és nem hiába jöttem el idáig. Azt írta a levélben, hogy a kikötőnél vár, talán van más hely, vagy mindez valóban egy nagy átverés.
Csupán azért reménykedem, mert féltem apám biztonságát.

Hamar kiértünk. Reménykedtem, hogy lesz valami állat, ami cipelni fog minket, de a tevék inkább a cipelésre voltak. Számomra nehéz volt, de nem mutattam. Nem tudhatom mi jár társaim fejében, azonban magam részéről úgy érzem jobb lett volna a plusz összeget elkérnem.
Elviselhetetlen volt, ám isteneknek hála hamarosan egy sziklásabb területre értünk. Árnyék kellemesen hatott rám, s örültem annak, hogy vettem egy kendőt, hiszen a nap melege azonnal napszúrást okozhat, ami nem kellemes. Ezt még Eviranban is tudtam, hogy védekeznem kell előle, de itt még nagyobb az ereje. Hiába a meleg, örültem neki, hogy a viseletem hosszabb volt, ugyan csak megvédett  a naptól.
Ahogyan megálltunk, és volt rá lehetőségem leültem egy nagyobb sziklára.
Körbenéztem a többieken, majd lejjebb húztam az arcomat borító sálat. Nem tudtam beszélni, melegem volt, és már azt hiszem talán kissé meg is bántam, hogy idejöttem. Ám most már nem hagyhatom cserben a férfit, és apámat sem.// #vásárlás: 1db kendő (12 ulron) , 1db Perae italt (65 ulron) =  77

Dobás eredménye: 15 //

Teljesítve

❖❖❖

Ezaras Azildor Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Aug. 10, 2022 10:17 pm

Mynzashi Zsiványok
Deedra megjegyzése egy halovány szemöldökemelést csikar ki Raabból, de nem bocsátkozik mentegetőzésbe, hanem a többi kérdést igyekszik megválaszolni. Olybá tűnik, a csapat szószólójának is elégségessé válnak a feleletei, ugyanis kisvártatva végre megegyeznek a kíséretért kínált bérben.
- Ám legyen, annak a fizetsége is eloszlik, aki netán sanyarú véget érne, bár igazán remélem, ilyenre nem fog sor kerülni – egyezik bele leginkább, hogy végre útnak eredjenek, s mert nem gondolja rosszul Naken, azért a férfinek sem kell annyira összehúznia a nadrágszíjat annak érdekében, hogy a portékái biztonságban eljuthassanak a fővárosba. Közben a fiatalabb alak viszonozza az evirani lány különös pillantását, de realizálva, hogy nem szükséges a továbbiakban a közbenjárása, egy csöndes morranást követően megindul előre a karaván további tagjaihoz.
- Úgy érti, a kompániája? Azt feltételeztem, egy csapatot alkotnak – Fizaim arckifejezése határozott értetlenségről árulkodik Deedra újabb kérdését hallva, és hogy bizonyítást nyerhessen az elképzelésének hiányosságáról, Ivy, Naken és Arthus tekintetét is felkeresi megerősítés gyanánt. - Nos, azért nem vállalhatok felelősséget, hogy egymással mit művelnek. És nem is kívánok hozzájárulni a pénzemmel ahhoz, hogy akár egymás ellen dolgozzanak – csóválja meg a fejét némiképp kiábrándultan, de azért nem törik össze a realizáció súlya alatt. Hozzá van szokva, hogy az emberek már csak ilyenek.
- Tetszik a hölgy hozzáállása – pillantásával és elismerésével újfent a vörhenyhajú kalóznőnek adózik. - Azt mondják egy üzlet addig jó, míg nem húzzák nagyon, hát én is így gondolom. Jöjjenek, bemutatom maguknak a társaimat, aztán útnak eredünk. Addig is elmondhatnák, hogyan szólíthatom önöket – magyarázza valamivel könnyedebb lélekkel Raab, miközben útnak is ered a sürgés-forgás kellős közepette várakozó csapatához.
Vele együtt összesen nyolcan vannak; ebből még hárman kereskedők, az ötödikük, az iménti fiatalabb alak mint kiderül Raab fia, még tanonc, aztán két nő ugyancsak Fizaim felesége, és végül az utolsó középkorú férfi a másik három kereskedő segédje. Ez utóbbi, miként megérkezik a négy kalandor a köreikbe, kissé furcsa arckifejezéssel méregeti Ivyt és Deedrát, de végül a bemutatkozásokat követően folytatja a négyből három teve felmálházását.
- A karavánútra a településen át fogunk eljutni, út közben ha bármit még beszereznének, megállunk, csak szóljanak – ajánlja fel, és amennyiben mindenki indulásra kész, ígéretéhez híven útnak erednek a sivatag felé. Ha még előtte valamelyikük szeretne bárminemű portékát beszerezni, Fizaim segít megmondani, mit merre találnak, feltéve, ha akad belőle, így például ha a fejükre vagy az orruk elé szeretnének kendőt, azt 12 ulronért kaphatnak, a kaftánokat 20 és 25 ulron között árulják, illetve nem egy árus kínálgatja a Perae italt potom 65 ulronért, mely a mérgekkel szemben kínál ellenállást.

***

Vásárolnak vagy sem, viszonylag hamar kiérnek a kikötői településről egy viszonylag széles, kietlen útra, ahol bizony gyalogszerrel indulnak neki Qieseának. Három teve érthető mód a málhák cipelése miatt válik a hátsó-pihentetésre alkalmatlanná, míg a negyediket Fizaim feleségei cserélgetik, ha megfáradnának. Persze, ha bármelyik bérelt kísérőjük csakugyan meggyengülne a perzselő forróság és a homokot felkavaró szélfúvások közepette, felengedik azt is egy kicsit pihenni, de java részt a talpukon kell viselniük a körülményeket. Amelyek az idő múlásával egyre kínzóbbá válnak, és mire a nap a zenitjére ér, talán megértik, mit értett Raab a sivatag veszélyei alatt. Szerencséjükre azonban elérnek egy sziklásabb, árnyékosabb részre, ahol mindannyian megpihenhetnek egy kicsit a kutyagolás folytatása előtt.

« Térkép link •  Zene; The Two-Moons Dance • credit; »

Arthus Nendrac and Naken Forerion Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Aug. 10, 2022 8:41 pm


Qiesea a fővárosunk és egyben az egyetlen városunk is. Mint említettem, négy-öt napnyi az út oda. A továbbiakról szívesen mesélek az úton, feltéve, ha vállalják a kíséretünket, vállaljuk hát, faszom, felőlem toporoghat itt tovább, amelyik porhanyósra akar sülni, pár plusz ulron híján. De mit ne mondjak, kényelmes a Mindentudás Diskurzusán kívül állni, és várni, mert én ugyan megvárom, amíg felteszik az összes kérdést a halálukkal kapcsolatban - mintha nem volna elég akkor szembesülni a hogyanjával, mintha a halál nem olyasvalami lenne, ami csakis utóbb derül ki, kár a gőzért Naken, mondanám, legszívesebben vállveregetve, mielőtt elsőként felszállhatnék a kurva karavánra.
Egyik lábamról a másikra állok. Nem érdekelnek homoki torokmetszők, banditák, csupa hangzatos név, amitől magam alá csinálok, de nyilván nem mindenki fia borja űzi ugyanezt a tengeren, mint aminek áldozatául eshet. Persze, a rettenetesen hasonló, csúfondáros szereposztását megkaptam ennek a novellának pár hónapja - mégis ott ért utol, ahová tartozom. És megfogadtam, a tengerrel paktáltam le. A csontjaim nem máshol, hófödte, acélos hidegségben, vagy ilyen bódulat forróságban végzik.
Négy-öt napnál biztosan nem bírom tovább ép ésszel, turbán nélkül. Jelenleg ez fenyeget, nemkívánatos társasággal karöltve.
- Jó. Ha mindenkinek ott lapul minden fegyvere, ahol kell, tele a tarsolya, ezt én sem húznám - összepréselem az ajkaimat, és felvonom a szemöldököm. Állok még egy sort karbatett kézzel, kicsit talán erős volt, de az én összes tiszteletem Raab Fizaimé, aki nélkül nem jöhetne létre a seggünk furikázása sem.

Vendég
Vendég
Anonymous
Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Aug. 08, 2022 6:19 pm


Mynzashi Zsiványok
« taggeld;    @Arthus Nendrac  @Deedra Gindrian   @Ivy Reaves   »
Mondhatja akárki, hogy tanulatlan ember vagyok, de az elhallgatott dolgokat azért csak kiszagoltam. Az ember eltanul ezt-azt, ha odakint, az utcákat járja s mindenféle alakokkal találkozik. Ez a Raab pedig valamiről nagyon susmorgott. A válasza sem nyugtatott különösebben és kisebb esélyét láttam annak, hogy túlélem, minthogy az ellenkezője essen meg, a kíváncsiságom mégis őrülten izgatta a sivatag felfedezése. Nem sok mindent csináltam azon kívül, hogy Ylore utcáit jártam, raboltam  és a világ megismerése halovány álom volt. Nekem ez lehetőség volt, akármennyire is kötekedőre vettem a stílust.
- Harminc ulron fejenként. Legyen - bólintottam, majd felé nyújtottam a kezemet. Ha akarta megrázhatta, jelezve, hogy állt az alku.- De ha valamelyikünk esetleg elhullana, akkor az ő része is megoszlik a társaság megmaradt része között. - Felőlem turkálhatta a zsebeit Raab, pontosan tudtam, hogy a magafajta kereskedők nem szegények. Finom kelméket, meg bort árul, amiért a gazdagok busásan megfizetik.
A fiatalabb alak megjegyzésére csak egy gúnyos kis mosolyt engedtem meg magamnak. Kár az ilyet szóvá tenni. Raad amúgy is gyorsan helyretette.
- Bizonyára a sivatag oly' gyönyörű, amilyen veszélyes. Veled tartok. - Váltottam aztán az ékesebben szóló énemre. Egy tolvaj azonban aligha tolvajoktól tartott, inkább a sivatag más lényei, a vadállatok aggasztottak.
A sötét hajú nő jól beszélt. Ha nem megy bele a társaság minden tagja az utazásba, úgy volna tisztességes, hogy megoszlik az ár közöttünk... alig vártam, hogy legalább egyikük visszamondja.
- Részemről máris indulhatunk. - Tettem hozzá a kereskedőnek, ahogy választ kaptunk.Deedra Gindrian, Arthus Nendrac and Ezaras Azildor Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Aug. 07, 2022 9:58 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«   Arthus ,  Ivy ,  Naken  • szószám: 325 • Öltözet • Credit: »
A
Kérdésemre adott válasza előtt összevonja mellényét, és felel cseppet sem bizakodóan.
Számomra inkább kellemes volt egy a kevéske kis szél is.
- Oh. – Szólok ennyit csak.
- Reméljük igazat beszélsz uram. – Teszem hozzá csak úgy, bár miért is hazudna. Ám szavak, amiket hallottam nem voltak biztatóak.
- Én megyek. – Vonok vállat, ha meg kell halni, akkor elkerülhetetlen. Már nem félek a haláltól, inkább félem azt, hogy elragadja ismét valamelyik szerettemet.
kijavított, bár nem vettem tolakodásnak, hiszen tekintetében nem volt rosszszándék, azonban semmit nem tudtam erről a helyről. Itt lesz az ideje azonban megismerni. Nem feleltem semmit, akkor nekem itt a helyem, bár elég hosszadalmas az út négy-öt nap.

A dolgok ott kezdenek érdekessé válni, amikor egy másik is csatlakozik. Turbános pillantásai elnézést kérőek voltak, szemem rajtuk tartottam, s úgy próbáltam kitalálni mi is lehet ez az egész.
- Elég nekem ennyi. – Mondom ezt a torok szegésre, halkan magam elé, talán alig hallják, majd keresztbe fonom mellkasom előtt a karom. Igazat adok a másik férfinak, aki köszörülgeti itt a torkát. Bizony itt kellene valami plusz összeg, azonban mit ér a pénz, amikor már a hulládat zabálja valami sivatagi lény.
Oly sértetnek látszott, a plusz összegre és tényleg úgy tűnt, hogy alig van pénze, hogy elutasítottam.
bMondom, majd lépek hátrébb alig észrevehetően, hogy kezembe ne adja.
Hiába Nulporti életem, még mindig az Evirani vérem az, ami erősebb bennem.

Nyelvembe haraptam, ahogyan a fiatalabb nem tetszését fejezi ki, majd félre biccentettem a fejem és szikrát vető pillantást vetettem rá.
- Úgy érzem, jóban leszünk. – Mondom, majd várom, hova menjek, üljek, vagy mit is csináljak.
- Én megyek! –  Ismételem el még eltökéltebben, - de nem hangosabban - remélem nem leszek egyedül. Bár a pénz hmmmm..
- De tisztázzuk, ha ezek nekem jönnek, többet kapok? – Mosolyodom el, majd mutogatok rájuk hamar.
Arcomról a mosoly hamar leült persze, és ujjaim is hamar végig táncoltak a többieken. Arthus tán az egyetlen kit még megtűrök magam mellett, de a többi..Na majd elválik.Arthus Nendrac and Ezaras Azildor Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Aug. 07, 2022 9:20 pm

Mynzashi Zsiványok
Újabb, vad széllökés támad a kikötő főterén, amely magával hordozza a tajtékot vető hullámok frissítő páráját is. Raab egy momentumra a szemeit hunyorítja, és összefogja magán a mellényét, majd csak aztán szól, mihelyt némiképp lecsillapodik a levegő virgonc tánca.
- Volt, persze, hogy volt – bólint Deedrának, dacára annak, hogy a társa, Naken elég jelentőségteljesen kísérelte meg a lány tudtára adni az egyértelműt. Közben Arthus is hozzáteszi a beszélgetéshez a maga frappáns összegzését, és némán mért feltételezésével szemben az ő kíváncsiskodása sem marad őszinte felelet nélkül.
- Finom kelméket, jó uram. Olykor bort is viszek, ha érkezik a kikötőbe Qerilyanból minőségi portéka, de ez alkalommal nincs más áru – persze, hogy a bő lére eresztett válaszból mi maradt ki, ha egyáltalán kimaradt bármi, képtelenség megállapítani. Aztán ismét Deedráé a szó, így a férfi a sötétbarna, egyébként barátságos tekintetét türelemmel az övébe fúrja.
- Az egyetlen, hölgyem. Qiesea a fővárosunk és egyben az egyetlen városunk is. Mint említettem, négy-öt napnyi az út oda – magyarázza készségesen. - A továbbiakról szívesen mesélek az úton, feltéve, ha vállalják a kíséretünket – teszi hozzá éppen akkor, amikor az egyik embere is tiszteletét teszi a társaságukban.
Feszült susmorgásuk nem marad észrevétlenül, és Raab kisvártatva bocsánatkérőn pillant végig a kompánián, amiért így kizárta őket a diskurzusból. Bár tény és való, még nem számítanak a megbízottjainak.
- Egy karavánnal, tegnap indultak útnak. Jó eséllyel banditák voltak, de azok ritkán szegik a kereskedők torkát. Hovatovább, általában csak azokra támadnak, akik nem rendelkeznek kísérettel, de Yasim barátom sose lenne ilyen óvatlan… – csóválja meg a fejét, mielőtt egy gondterhes sóhajt eresztene a világnak. Láthatóan készülne elmerülni töprengő gondolatai között, viszont Naken kérdései megakasztják az aggódásban. - Ahh, qerilyani népek… Ha nem volna semmi közjáték az úton, élelemért és fizetségért élveznék a társaságunkat, amíg eljuttatjuk magukat a városba – morran fel kissé sértetten, amiért rögtön a zsebét kutatják. - Legfeljebb öt ulron fejenként, amit még nélkülözni tudok – ereszti le a vállait megadással.
- Őket bérelnéd fel? Pff, menjenek akkor a folyóhoz, aztán hajóval, majd fizetnek az útjukért – fejezi ki a nem tetszését a fiatalabb alak is, de Raab hamar leinti az elé emelt kezével. Láthatóan nem fűlik a foga a szócsatához, éppen elég jelentős a forróság anélkül is, hogy a fejüket tüzelnék feleslegesen.
- A sivatag a legnagyobb veszély. És olykor banditák bukkannak fel, de talán a tegnapi kapásukkal megelégszenek. Nos, hogy döntenek? Délidőre árnyékos helyet kell találnunk, és ha nem indulunk most, lesz nagyobb bajunk is néhány tolvajnál.

« Térkép link •  Zene; The Two-Moons Dance • credit; »

Deedra Gindrian, Folrandír Ceilteach and Arthus Nendrac Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Aug. 06, 2022 9:29 am


Mynzashi Zsiványok
« taggeld;    @Arthus Nendrac  @Deedra Gindrian   @Ivy Reaves   »
Merész gondolat volt, hogy egy egész utca vált volna szektássá, minden esetre elvigyorodtam a szakállas szavaira. Vicces gondolat volt ez egy Tur nevű fickótól. A gondolat persze gyorsan tovaszökkent, ahogy az ismeretlen alak odalépett hozzánk és bár büszkeségem, hogy saját fegyverrel rendelkezek, láthatóan neki semmit sem jelentett, az ajánlat természetesen érdekelt - elsősorban kíváncsiságom okán. Ennek is csak a méret számított, klisés barom volt, semmi több. A büszkeségemet felülírta az éhség, mert természetesen az fogott meg leginkább a szavai hallatán, habár az ulron is jól hangzott volna, de rendszeres étkezésben ritkábban volt részem.
A sötéthajú nő kérdéseire megköszörültem a torkomat. Ha nem lett volna példa támadásokra, lényegében nem is merülhetett volna fel benne a kérdés, hogy kísérőket toborozzon maga mellé ez a Raab fickó. Már ott volt a nyelvemen a következő kérdés, ám mielőtt még feltehettem volna, a hátunk mögül lépett ki valaki, közelebb hajolva a kereskedőhöz. Fiatalabb férfi volt nála és ahogy sutyorgott neki, az arckifejezése gondterheltebbé vált. Szűkre húzva szemeimet figyeltem, ahogy emelkedett hangon azt kérdezi, végeztek-e valakikkel vagy valamikkel. Lop vagy Tur kérdése is eszembe ötlött, ám megelőztek annak feltevésével. Ráadásul a sutyorgás után, nem is igazán ez érdekelt.
- Kikkel... vagy mikkel végeztek? - kérdeztem és beletúrtam a hajamba, félig-meddig a mozdulattal kivillantva a hegyes fülemet. - Uram, ha az utunk különösen problémás lesz, úgy vélem illene hozzácsapnia a díjazásunkhoz némi veszélyességi pótlékot... - szólaltam fel mindannyiunk nevébe. Ha a hírek a közös utazásunkat érintik, az életemért huszonöt ulron édeskevésnek tűnt.
- És ha már itt tartunk... - ismételten megköszörültem a torkomat. A száraz melegtől egészen kaparni kezdett, hiszen nem ittam egy korty vizet sem, mióta leléptünk a hajóról. Ez az időjárás nem volt hozzám való. - Egészen pontosan milyen veszélyek leselkedhetnek ránk?
Talán csak egy mocskos tolvaj vagyok, de nem óhajtottam meghalni... főleg nem huszonöt ulronért és némi ételért. Fiatal voltam és persze gyönyörű férfiember, amit kihasználatlanul hagyni kár lett volna. Tudni akartam mivel állok szemben, mielőtt rábólintottam volna, mert lehet akármilyen csicsás tőröm, ha bánni nem tudok vele elég biztosan... és nem, az sem életbiztosítás, hogy beállok Lop mögé, ha ránk támadnak.Deedra Gindrian and Ezaras Azildor Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Aug. 04, 2022 12:32 pm
MYNZASHI ZSIVÁNYOK
Mindenki
E
gyelőre hallgattam, és figyeltem. Egészen addig, amíg ki nem mondta a jussunkat. Csing-csing.
Deedra szinte rázúdította a kérdéseit, nem irigyeltem a csókát. Mikor lett a kislány ilyen lelkes?
Még mielőtt szóltam volna, egy újabb, cseppet sem bizalom gerjesztő tag libbent be köreinkbe.
"Végeztetek velük?"
Az szép.
Némán sóhajtottam fel, éreztem én, hogy lószaros a lepény, máskülönben a verebek se repülnének rá.
- Tehát fejenként huszonöt ulron, és az út alatt földi javakkal is szolgálják a csinos seggünket, értem - összegeztem tömören, lassan és türelmesen a hallottakat, továbbra is a bárdom nyelén nyugtatva a kezem.
- Szabad megkérdeznem, mit szállít, amiért ilyen fizetség dukál?
Tisztában voltam azzal, hogy elutasító és/vagy akár esetleg hamis választ is kaphatok, de jómagam tisztességes fényben akartam feltűnni. Olyan emberként, aki körültekintő, megbízható, megfontolt. Akire szívesen rábíznak akár értékesebb rakományokat is. És aki még véletlenül se rabolt ki egy karavánt a múltban. Hehe. Az remek fogás volt.
Persze, az ulron se hangzott rosszul, nem sok, nem is kevés, elég ahhoz, hogy szerényen elboldoguljunk, amíg a végére járunk, mi a fészkes fene történhetett Nykonnal. Aztán Deedra balra, én jobbra. Ez volt a legjobb, ami eszembe jutott, hiszen nem maradhatok vele végig. Egy alkalmas pillanatban neki is tálalom majd valahogy mindezt.
Köröznek az istenek szerelmére. Még a végén őt is megöletem, meg magamat is, aztán leshetek, mert Nykon másodjára is megöl. És egyébként is talpraesettnek tűnt. Nem vagyok én gardedám.
Deedra Gindrian, Nykon Gindrian and Kalandmester Kedvelték

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Aug. 03, 2022 8:57 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«   Arthus ,  Ivy ,  Naken  • szószám: 355 • Öltözet • Credit: »
A
cukorbogyó, ahogyan olyan kedvesen Arthus elnevezte elárulta a nevét. Én pedig úgy tettem, ki nem figyel a jelekre, hogy érdeklődik irántam. Egyelőre hiába mindenki a nevét, n még rejtve maradtam, de ez inkább lustaság, mint sem titokzatosság.
„Szektások” mondta Arthus, amit megint olyan kijelentéssel morogta, hogy ismét egy mosolyt kellett vissza nyelnem.

Kérdésem azonnal ösztönösen bukott ki, úgy érzem Nulpot mély nyomott hagyott benne, de láttam azt, hogy ez a kérdés nem csak nekem fogalmazódott meg a fejemben. Naken is – kinek a neve oly hasonló egykori kedveseméhez – ezt a kérdést tette fel. Kis tőrjét paskolgatta finoman, mire látható mód kételkedés ült a szemeibe. Vagy tán ismét a délibáb, és képzelek.
A morcos luvnya morgott valamit, hogy azt hiszem mellékes, ezt mondhatta.
Arthus nem szólt, csak hallgatott, kissé furcsálltam. Azt hittem ugrani fog a lehetőségre, hogy pénzt szerezhessen.
- Nem is dolgozom ingyen. – Vetem oda félvállról, s fonom össze a karom. Na igen, valamiből meg kell élni nekem is főleg, hogy nem tudom mire lesz szükségem az utamon, ha apám valóban bajba keveredett.
- Megteszi. – Vágok egy elégedett arcot, és félre biccentem a fejem.
- Volt már példa rá? – Kérdeztem. Aggodalom nem hallatszódott a hangomban, csak a gondolataimban járt, hogy még is mi lehet a sivatagban. Hallottam Evirani rém meséket, de nem tudom igazak e.
Körbe pillantok még egyszer, hogy vajon ténylegesen vár e valaki. Mi lesz apámmal? Hogyan fogom megtalálni?
- Ez a város messze van? Legközelebbi vagy legnagyobb? Mit kell tudni róla? – Tettem fel egy személyes kérdést, hiszen ha vele tartok, akkor talán meg is érné nekem. Lehet ott lesz a férfi, vagy apám. Azonban, ha nem is, akkor legalább kutakodhatok, és többet megtudhatok, mint itt állok.

Alig kérdésem után mögöttem egy másik férfihang szólal meg, s a másik férfihoz lép. Ez sem az én emberem. Fiatalabb, s olyan rongyosabb volt. Na szép, biztosan lesz fizetség?
Sutyorogni kezd a másiknak, összevont szemöldökkel kémlelem, és próbálok meghallani valamit.
Semmit nem sikerült elkapnom, de az első férfi arca komorrá, majd gondokkal telivé válik.
- Minden rendben? – Kérdeztem értetlen arccal, mikor meghallok egy mondat foszlányt.
„Végeztetek velük...?...”, oh az istenekre, nem azt mondta nyugodt kis túra?  

Arthus Nendrac Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Mynzashi kikötő Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Mynzashi Kaland [Vége]
» Ylorei kikötő
» Alorai kikötő

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Mynzash-
Ugrás: