Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Daldram KaDiPE5
Daldram KaDiPE5

 

 
Daldram

Go down 
Utolsó Poszt Kedd Jan. 12, 2021 9:00 pm

Kedves Daldram, üdvözlünk Tulveronon! Ne felejtsd el felkeresni foglalóinkat, hogy utána te is felfedezhesd terebélyes világunkat!
Krónikás
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Daldram Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jan. 09, 2021 9:53 am

Daldram

A haladás mindig kockázattal jár. Nem lehet úszni is meg száraznak is maradni egyszerre.

Születési hely
Thalyron Birodalom

Születési idő
981, Nyárelő havának a huszadik napján (40 év).

Családi állapot
Házas... sajnos

Családom

Milena • Zsémbes nejem, kit hol szeretek, hol pedig zsong a fejem a serpenyőtől, amivel megver.

Marco • Érett gondos első szülött fiam. Családja van, szerelmes, boldog hazassága és már harmadszor is unokával örvendeztetett meg. Szerető szíve van ám nem képes semmire, ami kimozdíthatná őt komfortzónájától.

Nijana • Legnagyobb leányom, harcos szíve van akár csak apjának. Már érett esztendejében elhagyott bennünket, hogy kalandozzon, s szívét kövesse.

Lottie • Legkisebb leányom, már már a felnöt lét peremén. Melegszívű, házias teremtés, igazi apuci kislánya.


Foglalkozás
jelenleg vándor

Klánom
-

Törpe
kezdő
Harcos
Graham McTavish
Deedra Gindrian

Karakterem képessége
Hozzászólás szerkesztése Tumblr_inline_oe3t9sVKId1tw2m0e_250
Hegyi törpe vagyok, így nem félem a dolgos két kezi munkát, így karom erős. Ám még is harcászkodásban lelem örömömet. Közelharcban vagyok a legjobb, a nagy buzogányommal csak egyet kell suhintanom, s mély álomban leled magad.
Távolsági fegyverek nem kedvenceim, mesterségüket sose akartam megtanulni, nem vagyok én kecses hegyes fülű udvari bolond.
Erőm teljében vagyok, már-már az öregkorban. Hajdanán, délceg legénykoromban lefutottam bárkit, mára lelassultam, ám fejembe lévő tapasztalatom nőtt.

Hangom bezengi a legnagyobb erdőt is, ha kieresztem. Elsőként nem is látsz, előbb ér oda hangom, vagy szagom.
Nem vettem meg az alkoholt sem, miért is tenném? Ami egy embernek már halálos én még vígan énekelem a leg nagyobb Tulveroni Törpe nótákat. Ser a kedvencem. Szeretek benne mindent, a habot ahogyan lenyalhatom szakállamról, s a meleg érzést mi eltölt. De még is kedvencem a jól eső hangos böfögés mely elhagyja szám egy megpihent ivászat után.
Mihez értek még? Hmmm te most mókázol velem, hát ennyi nem elég kis kegyednek? Nem asztal alá, de sírba iszlak. Ennél nagyobb tehetség nem is kell.Karakterem felszerelése
Elsődleges fegyver: Alabárd
Másodlagos fegyver: Nincs
Vért: bőrvért
Védekezés: Nincs
Egyebek: Nincs
Mindenkinek van egy története
Hozzászólás szerkesztése Tumblr_inline_oe40pqZBGU1tw2m0e_250
Utam nem vezethet máshova csak is szerény személyem kedvenc helyére. Kocsma. Megfáradt napon vagyok túl, sokat utaztam otthonomtól, és már majdnem kiszáradtam. Alig félórája nem ittam.
Hegyi törpe volnék, ki harcászkodásal foglalkozik otthonában. Kalandot keresek, de asszonynak csak azt mondtam népünk miatt kell fel kerekednem, hogy új harcstílust tanulhassak. Valójában igaz is, ám kalandor szívem nem akart pihenni soha sem.
Langre lábai lassan megállnak, tudja hol kell neki. Megpaskolom hát, majd leszálláshoz merítek erőt. Kicsiny termetem sosem volt előnyömre.
Bár az utóbit nem bánom.
Amint kikötöttem Langre-t azonnal befelé indulok. Lépteim nem sebesek, egyszerű daliás szinte már már Elfeket hazudtoló kecsesség ez. Hegyes fülű majmok. Csak pöffeszkednek, jól van jelentsük ki, hogy lépteim szebbek náluk.
Amint a pulthoz érek, s helyem foglalom, lecsapok egy finom seritalra elegendő ulront. Némely érme táncba kezd, majd finoman nyugszik meg a faanyagon.
- Legjobb fajta seredet. – mosolyodom el. Csapos végig mér, felcsapja rongyát a vállára, s megtámaszkodik. Nem szól, de tekintette olyan megvető. Ré néz az érmékre, s számolja azt ujjával, még mindig némát, majdan megfordul, s csapolja is nekem. Számban összefut a nyál is a habzó serre. Mellém szegül valaki, és italt kér.
Finom nedű immáron karnyújtásnyira hever előttem, akkora korsóval mit megemelnem is fáj, de hát a szükség az úr. Férfi is kikapja.
- Hála az istenekre. – Baj belefulladok a kortyba, s nyelem félre.
- Baja van? – Dobja nekem a szavakat. Felvonom szemöldököm, s a pohár a pultra kerül ismét.
- Semmi, ha ebben a humbukban hiszel, ám legyen. – Vonom meg vállam, hallom mögülem a poharak csattanását, még a levegő is megáll.
- Tűzdémon, na én inkább ahhoz imádkozni, hogy ne egyen meg. Istenek. – Hangom átjárja a kocsmát, nevetésem pedig csak úgy víz hangzik. Két igen mogorva ember emelkedik meg helyükről. Én azt hiszem, nekem innom kell. Megfordulok, hogy előre nézzek, s kortyolok. Lecsusszan egykét korty, de a harmadiknál valaki megfogja vállam olyan erővel, hogy megingok. Sör kifolyik számból, s a pulton csurdogál.
- Inkább a vérem folyón, mi bajod van jó uram? – Hőbörgök fel.
- Nem tűrjük itt a magad fajtákat. – tekintettében látszik az abszolút sötétség, ám bicepsze akkora, mint az én testem kettőször, így kicsinyke 50 évem lepörög.
- Nagyon sajnálom jó uram, meghívjam egy Tusak vidítóra attól jobb kedve lesz? – Kérdezem zavartan.
- Ha majdan a képed lapos lesz akkor, talán  jobb kedvembe jövök. – Még mindig markolászik, s látom, hogy másik keze meglendül. Valahogyan kicsusszanok, a férfi termetese vol, s szemmagasságomban lévő becses ékszerébe ütök egyet, mitől ő megrogy.
Sóhajtok.
- Hát, nem itt iszok. – Jegyzem meg, s igyekszem elfutni néhol biza taktikázva, majdan egymásnak eső emberek zengik be a kocsmát.  Jobbnak látom tova állnom, hát pattanok is lovamra, s oldalba rúgom, hogy iramodjon neki az éjszakának.

Ahronit and Deedra Gindrian Kedvelték

Daldram
Harcos vagyok
Daldram

The dwarves, they heard the tramp of doom.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
500
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem :
Daldram Tumblr_n2ud1buxd01siubc3o1_250
Nijana • Leányom
"Csodálatos szépség, bár a modorán van mit csiszolni. Olyan a szíve akárcsak az enyém. Tűzről pattant, koránt sem nőies, előbb üt aztán kérdez típus. Heves természete, de annál nagyobb szíve van."

❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgató)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Daldram Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Törpe-
Ugrás: