Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
born talents KaDiPE5
born talents KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
born talents

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Utolsó Poszt Hétf. Feb. 07, 2022 6:14 pm

Lezárt múlt

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Feb. 06, 2022 10:52 pm
born talents
Aiken & Ivy
Some people makes dream, others make shit happen. 

Csak ne visíts a fülembe, hallgatja, és megteszi azt a szívességet, hogy egy arcizmával sem adja Aiken tudtára, mennyire anyámasszony katonája - a kurvák nyilván sikoltozhatnak alatta, az mindegy, hogy ő a legkevésbé sem azt csinálja, csupán úgy néz ki, mégsem rohad le a lába, de ismét emlékezteti magát, mennyivel jobb volt, amíg nem jött ide, a kibaszott gyújtósért, mert bár engedi némileg a hasadék, ismét megakad a lábszára egy ponton, mintha kötelező volna, hogy Hackney-nek legyen igaza. Bárcsak a nemlétező kecsességét félthetné a faláb gondolatával. A legelső ütközetben elkaszálnák miatta.
Úgyhogy nem, nem dobja fel az ennek ellenére olajban tocsogó csizmájának ténye, vagy, hogy ketten izzadnak össze Aikennel, és már az csorog bele, ilyen együtt küzdő, romantikus felhangként. Hackney ne is csodálkozzon, hogy Ivy ezúttal a fülébe fújtat, dühösen, hogy azután máshogyan kezdje csavargatni, a sziklák újonnan kialakult szorításában, nem szólva egy szót sem, még véletlenül se a szócséplésre pazarolva az energiáit, amiből annyira híján van, mint a reménynek: már a fogát szorítva képzeleg, már semmi egyebet nem vár a kicseszett égiektől, csak véresre hasított lábszárat és szabadságot akar, bármivel kiegyezik két nyögés közt, hol szarja le, hogy Aiken fülét érzékenyre sikoltozták az örömlányai?
És hirtelen súlytalanságot, majd Aiken bordáit érzi maga alatt, mikor felfogja, hogy mi ez az esés, ami olyan, mintha megrezzent volna a föld, és tényleg szabaddá tették volna. Hiszen a nyilalló fájdalom azonnal a tetőfokára hág a lábában, és bárhogy is tette imént a szentfazekat, istenesen megkönnyebbül tőle.
- Rohadt élet - ez a kifulladt sóhaj meg talán elég indok arra, miért csak néhány pillanattal később tolja fel magát Aikenről, majd gördül oldalra. Még megadja magát az édes tudatlanságnak, mert bár a csizmáját a sziklában hagyta, nem vizsgálja meg rögtön a látszólag sértetlen lábszárát. Inkább a csillagokra veti a tekintetét, a tábori vihogás háttérzajával. - A poklot ehhez képest vígan is.

Vendég
Vendég
Anonymous
born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Okt. 21, 2021 1:06 pm
Born Talents

@Ivy Reaves & Aiken
 
Most csak a szemem, igen. Tettem hozzá magamban, de nem akartam jobban felidegesíteni az amúgy is majd szétrobbanó Reavest. A fenyegetését persze nem vettem félvállról, mindig is kicsit őrült volt, és nem kétlem, hogy megtorolná, ha bármi hasonló ostobsággal próbálkoznék.
- Ugyan, falábbal aligha maradnál meg a hajón - vontam meg a vállam, miközben némi olajat próbáltam csorgatni még a csizmájába. - Sőt, a kecsességedből és a vonzerődből is veszítenél - próbáltam nem elröhögni magam szemtelen megjegyzésem közben.
Ivy hallani sem akart a késről és a csizmája szétvágásáról, pedig elég sok időt és szenvedést megpsóroltunk volna vele. Új csizmát mindig lehet szerezni, nem tudom miért csinál belőle ilyen nagy ügyet...
Jelzett, hogy támasszam ki magam, én pedig megvetettem a lábam egy nagyobb sziklán, ő pedig azonnal belém is kapaszkodott. Akkora lendülettel ragadta meg a vállam, hogy csaknem én magam is felborultam, ahogy újra nekiveselkedett egy utolsó, elkeseredett kísérletnek lába kiszabadítására.
- Az jó, akkor húzd még erősebben, csak ne visíts a fülembe - sziszegtem, miközben a sziklának támaszkodva próbáltam tartani magam, vállamon Ivy teljes súlyával.


Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Szept. 21, 2021 1:29 pm
born talents
Aiken & Ivy
Some people makes dream, others make shit happen. 

- Ja, telement a szemed csöccsel, sejtem - fűzi fel a poént egy halvány görbülettel a szája sarkára, amiről nem is tudja, hogyan sikerül, mert mégiscsak, tényleg, eléggékurvára kutyaszorítóban van ahhoz, hogy ilyesmit megengedjen magának, úgyhogy egy pillanat alatt emlékezteti rá a poén veleje, tulajdonképpen mi lett volna, ha Aiken komolyan az egyszeműje akarata után fordul, persze, csak a felvetés idegesíti, semmi más, mostanra a pánikban érlelt rum beszél belőle. - De becsülöm, hogy ilyen erős az életösztönöd, Hackney, fél lábbal is elintéztelek volna a kis pásztorórádért. Az lett volna az utolsó.
És talán nem is kellene elvetnie, hogy saját maga rágja le a lábszárát, elég az állatvilágra gondolnia, mekkora természetes dolog, nem függne ő most Aikentől, sem a dagálytól, tiszta érthetetlen, mit szenvednek még az idióta bálnaolajjal, és rángatják vállt vállnak vetve a rég elhalásnak indult lábát, akármilyen csatakosra kenik!
- Nem... lesz... itt... semmilyen kés, kuss - szűri a fogai közt, mikor enged a feszítésből. Hallani sem akar a pengéről, munkál még benne a csakazértis, egy utolsó olaj-próba erejéig, de ahogy a sziklákon járatja a tekintetét két sóhaj közt, int a férfinek, hogy menten támassza ki magát, belé fog kapaszkodni a következő húzáskor, ahogy eddig soha, nagyobb kifejtéssel, mert ő is kell hozzá.
Azzal belemarkol a vállába.
- Jön, Aiken! Jön, mindjárt itt van, érzem, baszki!

Vendég
Vendég
Anonymous
born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Jún. 28, 2021 4:36 pm
Born Talents

@Ivy Reaves & Aiken
 
A lámpást egy mellettünk lévő nagyobb kőre raktam, onnan aránylag jól megvilágította a talaj azon részét, ahol Reaves lába is a sziklák közé szorult. Így valamelyest könyebb lesz. A nő kérdésére csak elmosolyodtam.
- Dehogynem - feleltem, miközben kicsavartam a cetolajos flaska dugóját. - Úgy kellett elcsórnom tőlük, nem adták ám csak úgy oda. Igazán csábító volt, egy pillanatra azt hittem, engedek is a kísértésnek, hogy maradjak egy gyors pásztorórára - mondtam, tettetett komolysággal az arcomon. - Remélem értékeled, hogy végül téged választottalak.
Ahogy nyújtotta a tenyerét, öntöttem bele egy kis olajat, majd a lámpás fényénél leguggoltam, hátha tudok segíteni. Így, hogy feltűrte a nadrágja szárát, jobban hozzáférünk, talán tudok kezdeni vele valamit. Belenyúltam a csizmájába, próbáltam kifeszíteni, megnyújtani, hogy bekenhesse a lábszárát.
- Próbáld így, aztán folyatunk még bele - erőlködtem a masszív bőrcsizmával. - Ha így sem jön ki, hozom a késem aztán szétvágjuk.


Svea Helmrid Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Jún. 21, 2021 12:26 am
born talents
Aiken & Ivy
Some people makes dream, others make shit happen. 

Napját sem tudja, mikor hagyták így faképnél, mert ez a sarkon fordulás az ő védjegye, az ő szokása odébb állni passzív-agresszíven; ha túl hülye vagy ahhoz, hogy felfogd, mit pofáz neked, simán rád hagyja, ha szűk marokkal mérték ki az eszedet, de most is, bármennyire itt volna az alkalom, hogy megütközzön rajta, milyen érzés a másik oldalon lenni, olyannak, akire látszólag rá sem hederítenek, inkább reméli - mit reméli, ajánlja -, hogy Aiken hasznos segítséggel dugja vissza a képét. Naná, érzi, hogy minden beszorult porcikája a saját zseniális ötlete után, a bálnazsírért vágyódik, főleg a sípcsontjának tájéka, ami szaggatásba kezd néha, a másik pillanatban meg a feledés mossa el, hogy ennyi haszna legyen az évszázados rumnak.
Hallja a felerősödő zsivajt a táborból, nyomon tudja követni a férfi útját, a vihogás viszont annál kevésbé kivehetetlen számára, de ismét csak reméli - mit reméli, ajánlja -, hogy Aiken ne verődjön hozzájuk két hahotázás között, úgyhogy elővigyázatosságból magához vesz pár kavicsot és követ, amik kényelmesen marokra foghatók, és jól elhajíthatók a tábor irányába, ha esetleg mégis elfelejtenék. Ivy kikéri magának, fontos problémává avanzsált, nem mintha egyébként a pótolható és elhanyagolható fajta lenne, dehogy, amennyire melle, úgy esze is adatott, szóval Hackney jobban jár, ha záros időn belül visszafelé szedi a lábait.

És nem lép mellé, már így a lámpással billegve a sziklákon. Okos Hackney.
- Nem mondod, hogy farpofák közé szabadultál - könnyebbül meg kissé, ahogy a fényben megcsillanó üvegcsére siklik a tekintete, hangján mégis alig érezni bármiféle méltatást, pedig! Leleményes Hackney nyilvánvalóan feltúrta a sátrat érte, és talán faszább is lesz, mint a zsír, csak az van, hogy nem iszik előre a medve bőrére. Helyette vadul rángatja ki nadrágjának szárát a csizmából. - Önts a tenyeremre - Bök azután állával az olaj felé, és lehet, hogy lassan itt volna az idő a néma fohászhoz, ő rohadtul nem szentségtelenítené meg az egyetlen, logikus lépésüket egy szakállas szemétládával odafent, akinek fogalma sincs, milyen szívás az élet idelent.

Vendég
Vendég
Anonymous
born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Ápr. 02, 2021 7:09 pm
Born Talents

@Ivy Reaves & Aiken
 
Fél füllel hallottam még Ivy rikácsolását magam mögött, miközben elrohantam. Bálnazsírt említett, mire elmosolyodtam. Úgy látszik, egy rugóra jár az agyunk, épp valami hasonlóért indultam. Ahogy közeledtem vissza a parthoz, ismét megcsapta a fülemet az egyre hangosabb mulatozás zaja. Korábbi társaságunk nekilátott a sültrákok elfogyasztásának, mellettük egy kupacban jópár félredobott, üres rumosüveg hevert. Elhaladva a tábortűz mellett felkaptam a földről a saját félretett piámat, és két nagy korttyal lehúztam, ami maradt még benne, mielőtt ezek a nyomorultak megtalálják. Nagyot böffentve, hanyagul félredobtam a kiürült üveget, majd haladtam tovább.
A baszósátor előtt matrózok vártak türelmetlenül a sorukra, néhányukkal már kacérkodott egy-egy lengén öltözött szajha. Pár fürge mozdulattal elszlalomoztam köztük, majd félrehajtottam a bejárat előtt a sátorponyvát.
- Baszd meg Hackney, várd ki a sorodat! - szóltak utánam morgolódva.
- Ugyan, tudjátok, hogy gyorsan végzek - pillantottam hátra, majd beléptem a sátorba, meg se hallva további káromkodásukat.
Nem volt valami nagy belső tere, le is kellett hajolnom. Futólag körbepillantottam, diszkréten figyelmen kívül hagyva Barneyt a kormányost, aki épp egy harsány, bögyös szőkével volt elfoglalva néhány egymásra dobott szalmazsákon. Meggörnyedve beljebb lépkedtem, majdnem felbukva egy kupac levetett ruhában, azonban megtaláltam amit kerestem. Egy dézsa víz mellett kisebb üveg hevert, hanyagul felborítva. A címke alapján valamiféle bálnaolaj. Nem volt ismeretlen számomra, a nulporti kurtizánok is használtak hasonlót. Ez talán segíteni fog. Már csaknem észrevétlenül sikerült magamhoz vennem, amikor a szőke felsikított, ám máshogy, mint eddig.
- Fogd meg, tolvaj! - rikkantott fülsiketítően.
- Bocsássatok meg, már itt sem vagyok! - emeltem fel védekezően a kezeimet, majd habozva az olajért nyúltam. - Csak ezért jöttem.
- Nem tolvaj ez, csak egy átkozott szukafattya, aki fittyet hány a diszkrécióra! - dühöngött a kormányos, miközben a kurvát csitítgatta. - Baszd meg Hackney, várhattál volna még egy kicsit! Különben is, minek az neked?
- Reavesnek lesz, nem nekem. Ígérem, visszahozom - válaszoltam, miközben görnyedten a kijárat felé oldalaztam.
- Reavesnek? - horkant fel. -  Pedig tudod, hogy mondják, minél rozsdásabb a tető...
Ám már ott sem voltam. Behajtottam magam mögött a ponyvát, majd elviharzottam a részeges matrózok mellett. Egy lámpást még magamhoz vettem, aztán visszasiettem Ivyhoz.
Ugyanott találtam, ahol hagytam, ugyanolyan szerencsétlenül kiszolgáltatott pozitúrában. Hát nem sikerült még kiszabadulnia... Na nem baj, ezért is hoztam a bálnaolajat. Leraktam a lámpást, hogy egy kis fényt adjon, majd felnyitottam az üvegcsét.

#kihívás1 

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Márc. 25, 2021 10:58 pm
born talents
Aiken & Ivy
Some people makes dream, others make shit happen.

- Hogy a kurva---
Már most utálja a sziget összes négyzetméterét, és szinte alig kötöttek ki. Jó, igazából megsült azóta néhány rák, lecsorgott pár üveg rum, és tágabb lett egy-két testnyílás, ennek tetejébe pedig lement a nap is, így ezen a ponton még aggasztóbb, amit művelnek, mert egy élet lepereg körülöttük. Minden sikertelen rángatással roppanósra pirul egy rák a nyárson, ittasabbak lesznek Buckley-ék, ezzel szemben neki az az esti társasjátéka, hogy elválasszák a lábát a fostos csizmájától. Vaksötétben.
Az első unszimpatikus sziklánál elkanyarodhatott volna aludni.
- Szerinted? - néz rá, amolyan nem-gondolod-komolyan ábrázattal. Dehogy, Aiken, ez nem simán esélytelen, egyenesen pazar. Imádatos, kéretlen fejtörő. - Pff... Addig imádkozunk, míg megunja valami odalent és lerágja a picsába. Más kell.
Például akármi, bármi, ami eszükbe ötlik, próbál sugallni Aikennek, kattogtassa tovább az agyát, mert az nem lehet, hogy ilyen piti kutyaszorítóból képtelenek együtt kijönni, azzal semmissé tennék a szabadulóművész múltjukat, amúgy is, akad még itt banális dolog, mielőtt utolsó megoldásos fejszéről, meg végtagra gerjedő rákokról kelljen fantáziálni a hasadék tövében, vége van, ha felkavarodik a fejében a rum, azt nem engedheti. De hé, mi ez a magyarázat nélküli elslisszolás!
- Ne, ne citálj ide senkit se, hallod? Vagy várj, Aiken... tudod mit, hozz bálnazsírt!

Vendég
Vendég
Anonymous
born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Márc. 16, 2021 8:01 pm
Born Talents

@Ivy Reaves & Aiken
 
Nem láttam túl jól a sötétben, beletelt egy kis időbe, míg a szemem hozzászokott, és nagyjából már ráláttam, mennyire is súlyos a helyzet. Egy tényleg elég keskeny hasadékról volt szó, ami közé szinte természetellenesen szorult be Ivy bokája. De bizonyára csak innen nézve látszik ennyire szűknek, elvégre ha befért oda a lába, akkor valahogy ki is kellene jönnie...
Lehajolva határozottan rámarkoltam a lábszárára, majd nagyot próbáltam rántani rajta, ám az meg se moccant. Újra és újra nekiálltam, kissé mozgatva jobbra-balra, hátha odabent a lábfeje rááll a nyílásra, és hátha kicsusszan, ám nem jártam sikerrel. "AIKEN!" Ordított fel Reaves valami fülsiketítő hangon, nem is tudom, hallottam-e valaha tőle ilyet. Más esetben biztos kiröhögtem volna, ám kezdtem érezni, hogy ennek most a fele se tréfa. Lehet nem volt jó ötlet ilyen hirtelen nekiesni, legalábbis, ebből a reakcióból ítélve piszkosul fájhatott neki. Talán ha kevésbé érzem még a rum alkoholgőzös mámorát, akkor körültekintőbben állok neki.
- Bocs. Akkor csináljuk másképp - biccentettem. - Igen, ez jó ötlet, most próbáld kihúzni a lábadat - mondtam, majd leguggoltam és rászorítottam a csizmájára. Éreztem, ahogy húzni kezdi, ám az meg se moccant.
- Ez így esélytelen... - csóváltam a fejem.  - Mekkora helyet érzel ott bent, nem tudod elfordítani kicsit a lábfejed?
Ostoba kérdés volt, nyilván próbálta már. Idekintről jobban megnézve pedig nem tűnt akkorának az az átokverte lyuk, hogy bármennyire is tudja benne mozgatni a lábát. Talán tényleg a csizmától kéne megszabadulni, de az is annyira rászorult a lábára, így kizárt, hogy ki tudja csúsztatni belőle... Hacsak rá nem segítünk kicsit!
- Van egy ötletem, hozok segítséget! - pattantam fel. - Várj itt, rögtön jövök vissza! - majd sietős léptekkel elviharzottam, vissza a part felé, egyenesen a kúrózug irányába.

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Márc. 13, 2021 3:58 pm
born talents
Aiken & Ivy
Some people makes dream, others make shit happen.

Már-már arra jutna, hogy abban az örökkévalóságnak tűnő fél percben, amíg Hackney könnyít férfiasságán az előmelegített sátorban, szentimentálisan összeszámolja a csillagokat, mégis nekiveselkedik, hogy mozgásra bírja lábát a kis vackában. Hah, milyen mókás, komolyan - de nem jön rá, mitől olyan ólomsúlyú, amikor már a kezeivel tolja el magát, hát ennek baromira úgy kéne működnie, hogyha egyszer bement, akkor kifelé is jön.
- Tudod, ki legyen a rőzsehordója azoknak - bök állával a tábor irányába a láthatáron slattyogó Hackney-nek. Ennyit arról, hogy esetleg nélküle is kiszabadul, téves riasztás ide vagy oda. - Átkozott sziget... A tengeri hordalékban bíztam, most szopjuk a böjtjét.
Alighogy kiejti a száján, kisebb rémülettel a tekintetében kénytelen figyelni Aiken vehemens mozdulatát, amint a csizmáját ragadja meg, mert hiába szűri le, hogy a hülyéje mellőz bármiféle átgondoltságot, a szúró fájdalom átnyilall rajta, mielőtt rászólhatna.
- AIKEN - szisszen fel, mihelyst abbamarad a rángatás, és bokszol bele a férfi karjába, enyhe elkínzottsággal. - Ha közlöd, hogy ilyen Hűbele Jani leszel, előbb elhajtalak, minthogy eltörd a lábam, miért nem esel neki mindjárt fejszével?
Oké, noha tény, hogy Hackney jó szokásához híven most is tettrekész, azért nem ártana ésszel csinálni, igenis lábra szándékozik még állni a jövőben. Felsóhajt, tartja a tétet, hogy nem kerülhet sor csonkolásra, aztán glédába állítja a lehetőségeket. Amikkel nincsenek túlzottan eleresztve.
- Na, fogd vissza magadat és húzz, kibújok a csizmából.

Vendég
Vendég
Anonymous
born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Márc. 09, 2021 8:58 pm
Born Talents

@Ivy Reaves & Aiken
 
Valami isten háta mögötti, apró sziget volt, bár a mi fajtánknak hála elég forgalmas. Kívül esett a figyelt és őrzött partszakaszokon, így a csempészek és tengeri martalócok kedvelt pihenőhelye volt, az itteni rákászfalu pedig előszeretettel látta el őket ellátmánnyal, vagy épp segített be egyszerűbb javítási feladatokban, némi kedvükre való áruért vagy ellenszolgáltatásért cserébe.
Most leginkább az ivóvízkészleteink feltöltése végett álltunk meg itt, majd a kapitány úgy döntött, a parton töltjük az éjszakát, mielőtt tovább indulnánk egy hosszabb portyára. A kopár, sziklás partszakaszon tábortüzet raktunk, hogy megsüthessük a rákot, amit a falusiaktól kaptunk. A fogadóból néhány üveg rumot és egy hordó sört is sikerült szereznünk, bár utóbbin azt éreztem, eléggé felvizezték.
Lassan sült a rák, és már mind éhesek voltunk, a hangulat viszont egyre jobb lett, ahogy fogyott a rum. Páran tengerészdalokat kezdtek énekelgetni rohadt hamisan, de annál hangosabban. A fejem is belesajdult dübörgő hangjuk fars melódiájába, és úgy láttam, ezzel nem csak én vagyok így. Páran hamar odébbzavarták őket, nem mintha ez sokat segített volna a helyzeten, ugyanúgy hallottuk a pocsék dallamokat, de lelalább már itt a tűz mellett megértettük egymás szavait anélkül, hogy kiabálnunk kelljen.
A közelben felvertünk egy sátrat, ahol a helyi bordély a rendelkezésünkre bocsátott néhány kurtizánt. Tudták, hogy a tengerészek a legkifizetődőbb kuncsaftok, így hát ki is használták, mikor hajó kötött ki az öbölben. A legénység néhány tagja a sorára várt a sátor előtt, míg mi a tűznél sütöttük a vacsorának valót. Ám ezek sem bírtak magukkal, Buckley és a haverja egyből a nulporti kurváikról kezdtek rizsázni, olyan lelkesen, mintha csak saját asszonyaikról beszélnének. Persze meglehet, hogy annak hiszik őket, elvégre ezek pár marék ulronért bárdokat megszégyenítően játsszák el a szívszerelmes hölgyet. És úgy látszik, mindig van aki bedől ennek. 
Mikor kissé alábbhagyott mellettünk a fülsiketítő éneklés, tompa kiáltást hallottam a másik irányból. "Aiken, segíts!" Nevemet hallva odapillantottam, de a szürkületben csak annyit tudtam kivenni, hogy a szikláknál Reaves szerencsétlenkedik valamivel. Nem igazán tudtam elképzelni mi a franc baja lehet, elvileg csak tűzifáért ment... Bár Reaves-t ismerve, lehet csak felkúrta magát valamin. "Gyere már, baszki!" Hallottam ismét.
- Hallod, Hackney? Menj segíts neki! - röhögött fel egy Larry nevű matróz - A baszósátor még úgyis foglalt.
Nagyot sóhajtva kortyoltam egyet még a rumos üvegembe, majd a rönknek támasztottam, amin eddig ültem. Remélem, nem nyúlja le senki, mire visszaérek.
Reaves felé egyelőre szart se láttam, a szemem még nem szokott hozzá ehhez a sötéthez.
- Na mi van, találtál valami tűzre valót? - kérdeztem - A sziget belsejében vannak bokrok meg néhány fa, inkább onnan kéne hozni valamit.
Azonban ahogy közelebb értem, megláttam, mi Ivy problémája, valami szűkebb rést sikerült a lábával megtalálnia a csipkézett sziklák repedései között.
- Áh na várj, segítek kihúzni. - mondtam, majd lehajoltam, megragadtam a csizmáját, és határozottan rángatni kezdtem, de nem sok sikerrel. Picsába, ez tényleg jól beszorult.

Ahronit Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Márc. 06, 2021 3:39 pm
born talents
Aiken & Ivy
Some people makes dream, others make shit happen.

Fogalma sincs, mikor sötétedett így be, csak a sülő rákok bukéja szúrja meg az orrát, akkor sandít a csillagos égre a kalapja alól. Egy marék ulronért sem harapna a silány húsukba, bezzeg a részeges társai epedve várják, hogy kétpofára zabálhassák, ő annak bűzével a hajában sem feküdne bele az ágyába, nem még homárral a gyomrában, de szerencsére messze elkerüli alakját a tekergőző füst, úgy kémleli a partszakaszt. Rummal a fejében sem látja szebbnek, a tűz szórványos fényénél még ridegebb képet fest, mint nappal, feleslegesen esküdöztek rá az okosak, számára egyáltalán nem hozza vissza a törzshelyük lakályosságát. Persze, a sziklák gyönyörű csipkézettségének hála, a fenekét sikerült elülnie.

Alig győzi kihajtogatni lábait a törökülésből. Nem igazán bilincseli le az asszonyi mellbimbóudvar furcsa színének- és méretének kollektív megvitatása, inkább arra jut, idejében kiropogtatja magát, és gyűjt néhány gallyat a tűzre, semmint tovább hallgassa ezeket. Különben is, nemsokára előbb falja fel őket a sötétség, mint ők a gusztustalan rákjaikat.
- Hé, Reaves, mielőtt úgy elsietnél, te nőből vagy, te szerinted mitől lehet az én Matildámnak olyan csúf?
- Talán, mert annyit fogdosod, Buckley.
Az addig elcsendesedő matrózok most hahotázásban törnek ki, egyedül a köpcös Buckley ábrázatán hajt át komorság, átrendeződnek a ráncai, mikor felvázolódnak előtte a mindent a szemnek, semmit a kéznek-napok.
- De... akkor mégis hogyan szeretgessem őket?

Mivel a megfejtés már nem gondja, egy hanyag vállrándítással tárja szét a karjait, aztán elindul. Nos, valamerre, a tájat elnézve örülhet, ha rálel majd egy árva botra is, ilyen lassú, botladozó tempóval meg pláne, picsába ezekkel a tarajos sziklákkal - kiszáradt hínárokat, kagyló törmeléket talál csupán a repedésekben, bárhol matat bennük, viszont egy félpár lábbeli azért együttérzően rámosolyog az egyik hasadékból. Ah, ócska fricska ez, ami imádja végigkísérni az életét, miért is hitte, majd ilyen hamar gallyat tapint, rezignáltan dobja arrébb a feslett cipőt, ott egye a fene, ne az ő útjában, amikor hirtelenjében csúszik meg a talpa és lép mellé a jobb lábával, telibe a hasadékba.
Irgalmatlanul feljajdulna a sípcsontjába hasító fájdalomtól, de csak egy elkínzott grimaszra futja, mert azonnal realizálja, satuba szorult. És bár próbálja kihúzni, ítéletnapig rángathatná egymaga, hogy térdre vergődjön, meg se moccan.

Aztán leveri a víz.
- Aiken, segíts! - Biztos benne, hogy még életében soha nem akarta ennyiek jelenlétében kimondani ezt a szót, négyszemközt se sűrűn teszi, előbb az ördög vigye, minthogy ő másra támaszkodjon, de ezúttal muszáj Hackney-t ugrasztania. Vizionálhatna itt az amputálásról, ahol nemes egyszerűséggel tagjaikat vesztik az eltévedők, ám meglehet, belőle is csak egy dagály mosta csizma marad, ha nem iparkodik a fickó. - Gyere már, baszki!

Vendég
Vendég
Anonymous
born talents Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

born talents Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: