Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Alkímia KaDiPE5
Alkímia KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Alkímia

Go down 
Utolsó Poszt Kedd Okt. 27, 2020 2:57 pm
Az alkímia alapjai

Alapvető információk

Az alkímia legfőbb művelői az alkimisták, noha a fejvadászok, sámánok, és olykor a druidák is előszeretettel merülnek el eme tudományágban, mely különféle bájitalok, elixírek és esszenciák létrehozását hivatott szolgálni.
Az alkímia fellegvárának Ylorét szokás nevezni, ugyanis a legnagyobb alkimista laboratórium és kert ott található meg. A bájitalkeverésben érdekeltek zöme ott kezdi meg a tanulmányait, vizsgálódásait is.

A kotyvalékoknak négy nagy csoportját különböztetjük meg:

Egyszerű italok: ezeket a bájitalokat nem lehet kikeverni, megalkotni, viszont a többi elegyhez sokszor elengedhetetlen szükség van rájuk. Megtalálhatóak a városok piacain.

Bűvölők: a bűvölők minden olyan bájital, amely többségével semleges vagy pozitív hatással bír. Ide sorolhatóak például a szerelmi bájitalok.

Mérgek: mint a neve is mutatja, ebben a csoportban foglalnak el tisztes helyet a mindenféle ártó italok. Nem feltétlen a klasszikus értelemben vett mérgező hatással bírnak, persze akadnak köztük olyanok is.

Kelyhek: a kehelyszertartások speciális alfajai az alkímiának, ugyanis az itt sorolt elixírek, esszenciák létrehozásához speciális kelyhekre van szüksége az alkimistának. Ezeket egykoron mágusok hozták létre, azonban manapság abból kell dolgozni, ami fennmaradt. A kelyheket az alkimista laboratóriumban lehet fellelni, és elég őket egyszer beszerezni.


További tudnivalók:

Az alkímiának, akár a mágiának, négy szintjét különböztetjük meg: Tanonc, Kezdő, Haladó, Mester

Bármilyen kasztú karakter elsajátíthatja az alkímia fondorlatait, ám az Alkimista és Fejvadász alkaszttal rendelkezők indulnak egyedül Kezdő szintről, míg a többieknek az alapokat is szükséges elsajátítaniuk. Azok a karakterek, akik elindultak az alkímia útján, ám még nem értek el a kezdő szinthez, ők helyezkednek el a Tanonc szinten.

A lent felsorakoztatott bájitalokat bárki megkísérelheti kikeverni a megadott forma szerint, aki Kezdő szintű alkímiával bír.

A sikeresen elkészített bájitalokat saját árszabással, saját szakállra lehet árusítani IC kijátszás során.

A megvásárolt, elkészített, továbbadott bájitalok a profil Felszerelések rubrikájába kerülnek majd felvezetésre.

Felhasználni úgy kell, ahogy az a rendszer alapleírásában szerepel.Fejlődés, tanulás

A fejlődés játéktéri kijátszáshoz, célkitűzésekhez kötött, kezdő szinttől a bájitalkeverések számának figyelembevételével, míg tanonc szinten a tanulással kapcsolatos reagok folyamán. Az alább megnevezett tagek használata kötelező! Természetesen a kezdő vagy haladó szintről induló karaktereknek visszamenőleg nem szükséges teljesíteniük az előző szint elvárásait (bár átfedés van közöttük).
Bizonyos mértékben a Csöndes kalandok fórumrészen, önállóan is kijátszhatóak ezek a fejlődési mérföldkövek, de ennek maximuma van az alábbiak szerint:

SzintlépésHasználandó tagIC célkitűzés
Tanonc ⯮ Kezdő#gyakorlás5 db tanulással kapcsolatos reag (bármilyen reag, ahol új tudást sajátít el a karakter az adott témakörben)
Csöndes kalandban max. 2 db jeleníthető meg.
Kezdő ⯮ Haladó #keverés12 db bájitalkeverés: sikeres vagy sikertelen
Csöndes kalandban max. 3 db jeleníthető meg.
Haladó ⯮ Mester#keverésÖsszesen 20 db bájitalkeverés: sikeres vagy sikertelen
Csöndes kalandban max. 5 db jeleníthető meg.

Amennyiben az adott feltétel teljesül, akkor lehetségessé válik a szintlépés. Alkímiát kizárólag Ylore: Alkimista laboratórium - Ereklyetár helyszínen lehet fejleszteni, méghozzá pénz ellenében. Mindhárom szint rendelkezik egy alkímiával foglalkozó kötettel, amelyet meg kell vásárolni a szintlépéshez:

Kezdő szint: I. Kotyvalékok
Haladó szint: II. Arany vagy sár?
Mesterszint: III. Bölcsek köve
Keverés módja

Minden bájitalnál fel vannak sorolva az összetevők, amelyek mindenképpen kellenek egy-egy lötty elkészítéséhez. Ezeket sokszor a városok piacain szükséges beszerezni.

Bájitalt keverni bárhol lehetséges, a nyomonkövethetőség érdekében azonban itt is szükséges a hashtag használata az alábbi módon:

- Amennyiben egy bájital kikeverésre került, ahhoz, hogy ezt a Felszerelések közé tehessük, az adott reag végén jelezni szükséges a kikeverés tényét az alábbiak szerint:

// #Keverés : Bájital neve //

- Sikertelen keverést (lásd alább) is jelezni kell, ugyanis az alapanyagok attól még felhasználásra kerültek. A reag végén így kell jelezni:

// #Keverés : Bájital neve - sikertelen//Keverés esélyei

A kikeverés sikerességét esélyekhez kötjük.

Ehhez 1 db tizenkétoldalú kockával (D12 és 1 dobás) kell dobni.

A bájital kikeverése akkor sikerül, ha a dobás (+ a bónusz) 9 vagy afeletti szám.

Szintenként a karakterek bónuszokat kapnak a dobásaikra az alábbiak szerint:


Kezdő szint bónuszHaladó szint bónuszMester szint bónusz
+2+4+6


Tehát, egy kezdő szintű alkimistának legalább 7-et kell dobnia a kockával a sikerhez, egy haladó szintűnek minimum 5-öt, míg a profi szintűnek elég a 3-at is megdobnia egy bájital kikeveréséhez.

Dobni a Kockadobóban tudtok az első posztban található leírás alapján. Használjátok bátran!

Mi történik akkor, ha nem sikerül a dobásom? A kockadobás eredménye nem elő-biztosíték, hanem egy tény, így sikertelen dobás esetén is ki kell játszani a sikertelen bájital keverést (vagy a végét, ha több reagból állt)!

Amennyiben dupla adagnyi alapanyag áll rendelkezésre, egy sikertelen dobás esetén újabbat lehet dobni (nem kötelező), és ha az sikerrel zárul, úgy egy reagban ki lehet játszani mindkét próbálkozást.


Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alkímia Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Okt. 27, 2020 2:57 pm
Bájitalok

Bűvölők

Igazságszérum
Erős bájital, ami a fogyasztóját arra kényszeríti, hogy minden kérdésre amit feltesznek neki az igazat válaszolja. Hatása 3 körig tart.
Elkészítéséhez szükséges: sedendum gyümölcse, mansain virág (kis mennyiség)

Szerencse főzet
Maga a folyékony szerencse! Bármilyen helyzetbe is kerülj, egy teljes napra tiéd fortuna keze, a szerencse egyszerűen mindenben a te pártodra áll. (Kockadobást igénylő helyzetek esetén újra lehet dobni, és a kedvezőbb értéket lehet választani).
Elkészítéséhez szükséges: Éjszakai csillámló bogyója, és egy nyúl lába

Szerelmi bájital
A bájital hasonló a szenvedély elixírhez. Ugyanúgy csalfa szerelmet ébreszt, erős megszállottságot, szenvedélyes fellángolást az iránt, aki az áldozatával elfogyasztatta a főzetet, azonban sokkal később ürül ki a szervezetből. Hatása akár hónapokig is eltarthat, de ha elmúlik, akkor a szerelmi kábulat alatt létrejövő kapcsolat szertefoszlik. Tudni szükséges, hogy az alkalmazójára is visszahat; egyrészt a hatása alatt ő is kötődni kezd, másrészt a hatás elmúlásával akár hetekig, hónapokig fájdalmat érezhet a szívében.
Elkészítéséhez szükséges: az elbűvölni kívánt hajszála és vére, bármilyen állat szíve  

Fiatalító főzet
Ez a főzet ideiglenesen fiatalabbá teszi a bájital elfogyasztóját; egy főzet elfogyasztása esetén 10 évvel, két főzet esetén 20 évvel és így tovább. Hatása 3 körig tart. Abban az esetben, ha egy mester szintű alkimista keveri ki, és az áldozat vérét, illetőleg hajszálát keveri az elixírbe, a hatás állandósítható.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Forrasztó bájital, alcyon korall örleménye, limlin szarv örleménye

Alakváltó elixír
Fogyasztója bármilyen kistestű, maximum kutya méretű (nagytestű) állattá válhat, ám vigyázni kell, hiszen ebben az állapotban olyan ösztönök hajtják, mint az adott állatot, amivé vált, illetőleg kommunikálni is képtelen lesz. Hatása maximum 3 körig tart. Ha mester szintű alkimista keveri ki, állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Élet elixír, az adott állat bármilyen része - amivé az áldozatot változtatni akarják

Lélekvándorló szérum
Ez a bájital a nevével ellentétben nem csupán a lelket tudja vándoroltatni. Amennyiben fele-fele arányban megissza két (játszható fajú) lény, úgy testet cserélhetnek egymással. Kizárólag akkor hatásos, ha egyszerre fogyasztják el a bájitalt. A hatás 24 óra elteltével megszűnik, bárhol is legyen a két személy.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Vakmerőség szirup, a háborgó tenger hulláma

Mágiablokkoló
Mint a neve is mutatja, aki megissza, annak a mágikus ereje egy teljes napra eltűnik. Mágikus erejét, kilétét a fürkésző varázslatokkal sem lehet felfedezni. Ha mester szintű alkimista keveri ki, állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Fehérítő szirup, 1 db Nyugalom elixír, áldozat vére és hajszála

Tetszhalál esszencia
A bájital olyan mély álomba szenderíti az elfogyasztóját, hogy igen könnyedén halottnak lehet hinni. Hatása 2 körig tart.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Szendergő bájital, ninvád korall

Ikerhatás elixír
Fogyasztója képes felvenni annak az alakját, akinek a haját vagy a vérét az elixírhez keveri. Hatása 3 körig tart.
Elkészítéséhez szükséges: 2 db Forrasztó bájital, leutánzandó áldozat vére vagy hajszála

Emlékidézés itala
Fogyasztója képessé válik egyetlen elfeledett vagy mágiával kitörölt emléket felidézni. Csupán egyetlen alkalommal használható egy karakter életében.
Elkészítéséhez szükséges:1 db Nyugalom elixír, tusak virág

Gondolatolvasó elixír
A fogyasztója képessé válik két körig hallani mások gondolatait. A hatás elmúlásával migrénszerű fejfájással kell azonban számolni.
Elkészítéséhez szükséges: ginseng gyökér, perae méreg

Antiszérum
Bájitalok ellen nyújt enyhülést, ellenszere mindennek, amit nem mesterszintű alkimista kevert ki. Abban az esetben csak olyan antiszérummal lehet semlegesíteni egy bájitalt, amit az Enyhítő főzettel (Gyógyító kehely) elegyítettek. Hátránya, hogy utána legalább egy napnyi hányás vár az illetőre és influenzaszerű tünetek. Rendkívül megterheli a szervezetet, a gyengébbek akár egy hétig is lábadozhatnak belőle.
Elkészítéséhez szükséges: 2 db Élet elixír, áldozat vére és hajszála

Kopoltyú főzet
A bájital elfogyasztója két óra hosszáig képessé válik a víz alatt lélegezni. Az időtartam duplájára bővíthető minden további bájital együttes elfogyasztásával. Tehát két bájital esetén 4 óra, három bájital esetén már 8 órát is képes lehet a használója a víz alatt eltölteni. Ugyanakkor cserébe képtelen fél óránál tovább a szárazföldön maradni, ha a főzet hatása még nem fakult ki. Ha mégis megkísérli, megfullad.
Elkészítéséhez szükséges: ziadas pikkelye, vursale korall őrleménye, kevés zsibbasztó verla

Emlékjáró ital
Amennyiben két személy megosztja egymás között a bájitalt, és álomra hajtják a fejüket, képessé válnak egymás emlékei között járni. Maguk határozhatják meg, hogy mit mutatnak meg egymásnak, továbbá úgy tapasztalják meg az emlékeket, mintha valóban részeseik lennének az eseményeknek. A hatás addig tart, amíg valamelyikük fel nem ébred.
Elkészítéséhez szükséges: az összeköttetést kívánóaktól egy-egy vércsepp, 1/2 Szendergő bájital, asve leve

Tüköridéző szérum
A szérum segítségével bármilyen felület tükröződővé varázsolható három kör erejéig, még akár a készítője teste is, noha ehhez legalább öt adagnyi szérumra van szükség. Lenyelni nem tanácsos, ugyanis komoly mérgezést okoz.
Elkészítéséhez szükséges: egy kisebb tükördarab finom porrá dolgozva, sedendum fa gyümölcsének leve, gailoth virág

Telepátia itala
Amennyiben két (vagy több) személy együttes időben fogyasztja el a bájitalt (annyi adagra van szükség, ahány fő), három kör erejéig képessé válhatnak gondolati síkon kommunikálni egymással. Hátránya, hogy a hatás elmúlásával rettenetes fejfájást okoz.
Elkészítéséhez szükséges: 1/2 Gondolatolvasó elixír, feyde gyanta, kevéske szemes draeth porítva és az összeköttetést kívánóaktól egy-egy vércseppMérgek

Balszerencse itala
Elfogyasztóját egyetlen nap erejéig kizárólag a balszerencse követi. Bármit is tegyen, mondjon vagy próbáljon elérni, biztosan nem úgy sül el, ahogy azt ő remélné. (Kockadobást igénylő helyzetek esetén újra kell dobni, és a kedvezőtlenebb értéket szükséges figyelembe venni).
Elkészítéséhez szükséges: tarad levél, bellis tolla

Az engedelmesség itala
Elfogyasztóját arra kényszeríti a bájital, hogy minden kérését teljesítse (kivéve halál, csonkolás) a méreg kikeverőjének, vagy annak, akinek vérét az elegyhez keverik. A hatás 3 körig tart, rendszeres alkalmazása viszont ugyanazon a személyen állandósítja a rontást. Ehhez körülbelül ötszöri ismétlés szükséges.
Elkészítéséhez szükséges: linrooq növény gőze, áldozat vére/hajszála, szükség szerint annak a vére, aki irányítani kíván.

Vakító szérum
A szérumot nem szükséges elfogyasztani, ha az áldozat közvetlen közelében összetörik a tartalmazó üvegcsét, sárgás füst száll fel belőle, mely belélegezve két körig teljes vakságot okoz.
Elkészítéséhez szükséges: sumitur növény gőze, ziadas bőrének nyálkája

Fekély főzet
A bájital elfogyasztása után nagy, fájdalmas kelések jelennek meg a bőrön, amelyek az idő múlásával feldagadnak, majd rettenetes bűzzel kipukkadnak. A főzet egy teljes napnyi szenvedést ígér.
Elkészítéséhez szükséges: sumitur növény gőze és visthas nyál

Elmebaj elixír
Aki elfogyasztja az elixírt, nem szimplán megőrül egy napra, hanem elfelejti, hogy ki barát és ki ellenség. Szerettei válnak a legutáltabb lényekké a földön, míg ellenségei a legkedveltebbekké. Hatása egy teljes napig tart.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Kábító főzet, áldozat vére/hajszála, palackba zárt villámcsapás

Elborzasztó elixír
Az elixír fogyasztója elcsúful, de csak a külvilág számára, tehát ha tükörbe néz, ő nem tapasztal semmiféle elváltozást. Ellenben mások rendkívül iszonytatónak találják, a vonásaikat eltorzultnak látják vagy a hátukat púposnak. Megtöréséhez állítólag az igaz szerelem csókja szükségeltetik.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Forrasztó bájital, áldozat vére/hajszála

Vérméreg szérum
Az ital egy átlagos méreg, amely fokozatos dezorientáltságot idéz elő az elfogyasztójában, nagy mennyiségben pedig halált. Akinek a vérét ehhez a szérumhoz hozzákeverik, arra hatástalan a méreg, ám az elfogyasztásával a vére két-három óráig képes közvetíteni azt. Például, ha megharapja bárki, rögtön kifejti a hatását a támadón, de a vérmágiát űzőket is előszeretettel cselezik ki ilyen módon a szemfülesek.
Elkészítéséhez szükséges: lithla gyökér, valamelyik állat mérge, felhasználó vére

Vénítő elixír
A fogyasztója, mint a bájital neve is mutatja, öregebb lesz tőle. Egy főzet elfogyasztása esetén 10 évvel, két főzet esetén 20 évvel és így tovább. Hatása ideiglenes, 3 körig tart. Abban az esetben, ha egy mester szintű alkimista keveri ki, és az áldozat vérét, illetőleg hajszálát keveri az elixírbe, a hatás állandósítható.
Elkészítéséhez szükséges: 2 db Forrasztó bájital, midulos füst, illetve az áldozat vére és hajszála

Holdkór elixír
Akivel megitatják, az a holdfényes éjszakákon éberré és bizony vérszomjassá válik, nem mellékesen pedig csupa szőrré. A sötétben ugyan jobban lát ilyenkor, de nem áldás ez, inkább átok, hiszen testén a farkasszerű vonások (például éles karom, szemfogak) és bunda mellett állatias ösztönök uralkodnak el. A hatása kereken egy hónapig tart, de csupán akkor aktiválódik az átok, ha a holdat nem takarja felhő. Ha mester szintű alkimista keveri ki, állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Erő főzet, gailoth növény bogyója, najád vére és a Hold fénye (teliholdkor kell kikeverni)

Napkór elixír
Akivel megitatják, annak attól a pillanattól kezdve óvakodnia kell a verőfényes napsütéstől! Ha esetleg mégis a fényre merészkedne? Bőre eleinte elkezd égni, majd perzselődni, és ha nem talál gyorsan fedezéket, bizony ő maga fel is gyulladhat, kínok között lelve halálát. Mindemellett természetes fényben az érzékei eltompulnak, homályosan lát és hall, kivéve, ha éjszaka belakmározott valamilyen humanoid faj véréből, amire egy idő után ösztönös igénye is kél. Az elixír hatása kereken egy hónapig tart, de csupán akkor aktiválódik az átok, ha a napot nem takarja felhő. Ha mester szintű alkimista keveri ki, állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Élet elixír, yolpeyt növény virága, vivern vére és a Nap fénye (déli napsütésnél kell kikeverni)

Álomkór elixír
Erős átok lapul ebben az elixírben, ugyanis az, akivel megitatják, az élete nagy részét onnantól kezdve alvással tölti, és kizárólag napi négy órára ébredhet fel. Gyakran nem ismerik fel a rontást, mivel könnyen összekeverhető egy betegséggel, mely hasonló tüneteket produkál. Az egyetlen különbség az, hogy a rontás alatt mindig ugyanabban az időpontban kel fel az áldozat, míg a betegség esetén ez rendszertelen.
Elkészítéséhez szükséges: 2 db Szendergő bájital, mansain növény, áldozat vére

Hírnév feledtető bájital
A bájital nevével ellentétben nem pusztán valakinek a jó- vagy rosszhíre veszik a homályba, netán a rangja és a megbecsültsége, hanem ő maga is. Egy teljes napig a tulajdon anyja sem ismeri fel azt, aki ezt az italt elfogyasztja. Ha mester szintű alkimista keveri ki, állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: 1 db Vakmerőség szirup, áldozat vére és hajszála

Emléktörlés elixír
Akivel megitatják, annak a tudatából legfeljebb három kör erejéig kitörölhető egy meghatározott emlék. Ezt a bájital készítőjének (vagy aki elfogyasztatja az áldozatával) szóban nevesítenie kell, avagy ismernie szükséges hozzá a pontos emléket. Minél részletgazdagabb a leírása, annál hatékonyabb az elixír, s minél felületesebb, annál megbízhatatlanabb az ital. Hatása nem állandósítható!
Elkészítéséhez szükséges: 1/2 adag Kábító főzet, slages szeme, asve leve

Bűzbomba
A lötty hatása pontosan az, mint a neve is sugallja. Az elegyet tartalmazó üveget széttörve legfeljebb három méter sugarú körben pusztító bűzhullám söpör végig a környezetében, könnyekre, csillapíthatatlan köhögésre, netalántán rókázásra bírva az útjába kerülőket. Hatása két körig tart.
Elkészítéséhez szükséges: egy troll mája, beorn gomba, irilis virágának őrleménye, alkohol és víz

Miniatürizáló elegy
Akivel megitatják, két kör erejéig egészen kicsivé zsugorodik (maximum 50 centiméter magasságúra). Ebben a formájában könnyebben kifárad, a hangja talán el is vékonyodik, nem beszélve arról, hogy hirtelenjében az óriások világában találja magát. Amennyiben mester szintű alkimista keveri ki az elegyet, állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: 1/2 adag Forrasztó bájital, áldozat hajszála vagy vére, linbog szíve

Kavarty ital
A kavarty ital bizony nem csupán az elmét, hanem a testet is megkavarja! Elfogyasztója ugyanis egyetlen napra átlényegül a saját nemével ellentétes nembe, tehát férfiként nővé, nőként férfivé változik.
Elkészítéséhez szükséges: 1/2 adag Forrasztó bájital, áldozat hajszála vagy vére, slages szíve vagy valamilyen belső szerveKelyhek

Gyógyító kehely
Semlegesítő főzet: a gyógyító kehelyben kikevert főzet az elfogyasztójának közepes erősségű mérgezéses tüneteit képes enyhíteni, magát a mérgezést pedig semlegesíteni. Amennyiben mester szintű alkimista keveri ki a főzetet, ennél súlyosabb esetekre is gyógyírt jelent.
Elkészítéséhez szükséges: gyógyító kehely, 1/2 adag Fehérítő szirup, enyhítő thyma

Gyógyital: ez az ital az elfogyasztójának közepes mértékű, erősségű sérüléseit képes begyógyítani. Fontos, hogy az elvesztett vért nem pótolja! Amennyiben mester szintű alkimista keveri ki a főzetet, ennél súlyosabb esetekre is gyógyírt jelent.
Elkészítéséhez szükséges: gyógyító kehely, Forrasztó bájital (csonttörés esetén), garan szárának őrleménye, erne termése, 1/2 adag Szendergő bájital

Enyhítő főzet: ez a főzet a természetes eredetű, közepesen súlyos betegségek gyógyítására alkalmas. A mágikus eredetű betegségeket legfeljebb enyhíteni képes, illetve ha olyan bájital okozza a problémát, amit mester szintű alkimista kevert ki, szükséges az Antiszérummal elegyíteni. Természetesen, amennyiben mester szintű alkimista keveri ki a főzetet, ennél súlyosabb esetekre is gyógyírt jelent.
Elkészítéséhez szükséges: gyógyító kehely, vokaltin levél, yealis termése, 1/2 adag Szendergő bájital

Feltöltődés itala: a bájital elfogyasztója mágikusan képes feltöltődni, ami azt jelenti, hogy a harmadik egymás után végzett varázslat alkalmával mentesül a kockadobás terhe alól. Illetve a mágikus kifáradás tüneteit is csillapíthatja.
Elkészítéséhez szükséges: gyógyító kehely, lidérc esszencia, kis kanálnyi éretlen tsyresh-gyümölcs nedve

Felfrissülés itala: a bájital elfogyasztója egy játékon belül kétszer is használhatja a kasztjához tartozó bónuszát, amennyiben az valamilyen plusz képességet határoz meg, és nem egy rendszer kezdőszintjét.
Elkészítéséhez szükséges: gyógyító kehely, 1/2 adag Vakmerőség szirup, éltető miays zöldje

Szentelő kehely
Az ebben a kehelyben létrehozott elixír, amennyiben egy tárgyra vagy fegyverre locsolják, általában három körig képes felruházni azt valamilyen speciális adottsággal (elemek hatalma, mérgező hatás). Például, ha a tűz erejével szeretnénk felszentelni egy kardot, úgy az elixír létrehozásánál tűzzel kell elegyíteni az alap keveréket, ha a villámcsapás hatalmának egy kis szeletkéjével kívánjuk megerősíteni, akkor a palackozott villám a legjobb választás. Amennyiben mesterszintű alkimista hozza létre az elixírt, abban az esetben három egymás utáni kezeléssel állandósítható a hatása.
Elkészítéséhez szükséges: szentelő kehely, egyedi hozzávalók

Éjkehely
Macskaszem elixír: az éjkehelyben létrehozott elixír képes felruházni elfogyasztóját az éjjellátás képességével egy éjszaka erejéig, és az éjjellátó főzettel ellentétben a hirtelen fényviszony változások sem okoznak kárt vagy hátrányt a használójának.
Elkészítéséhez szükséges: éjkehely, 1 db Éjjellátó főzet, ragyogó ranlin/éjszakai csillámló

Immunitás elixír: ez a szintén éjkehelyben létrehozott elixír képes a mérgekkel szemben immunitással ellátni az elfogyasztóját három kör erejéig.
Elkészítéséhez szükséges: éjkehely, 1 db Fehérítő szirup, plura növény

Köddé-válás itala: elfogyasztója egyetlen kör erejéig ködpamaccsá lényegül, és akként is tud viselkedni. Aláfolyhat magaslatokról, lebeghet a levegőben, netán réseken tud beszivárogni. Ha viszont istenek ne adják, valaki eme formájában szétoszlatja, komoly agyrázkódást szenvedhet az ital használója.
Elkészítéséhez szükséges: éjkehely, midulos füst, 1/2 adag Nyugalom elixír, lebegő-fa lehullajtott levele

Éjközép tinktúra: ez az alkoholos, alapvetően áttetsző oldat rejtett írásra használható. Mint a neve is mutatja, kizárólag éjfélkor válik láthatóvá egy óra hosszára, nem tovább. Írni is kizárólag ekkor ildomos vele, máskülönben teljesen láthatatlan a szemnek.
Elkészítéséhez szükséges: éjkehely, alkohol, nawerd porzójának őrleménye, víz

Lélek-rezerváló elixír: elfogyasztója, amennyiben birtokában van egy üres kristálynak, képessé válik elválasztani a lelkét a testétől és az előbbit a kristályba plántálni. Ilyetén még képes létezni, viszont morális és erkölcsi aggályai megszűnnek. Ha idő közben a testét végzetes ártalom éri, a lelke a kristályban reked, melynek felszabadítására egyelőre nem ismert módszer. Ha az elixír használója vissza szeretné kapni a lelkét, elég a kristályt a mellkasához érintenie, ezáltal a hatás megszüntethető.
Elkészítéséhez szükséges: éjkehely, üres kristály, lidérc esszencia, kevés mansain


Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alkímia Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Kezdés :: Tulveron kódexei :: Rendszerek-
Ugrás: