Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Kalmár - Page 2 KaDiPE5
Kalmár - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Kalmár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 03, 2022 10:47 am

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 03, 2022 10:39 am
 
let’s get  down to the business
 @Edellyn Arienthe  & @Ian Gray & Folrandír
──────────────── ─────────────────
« Comment; barack :3 • Szószám; 375 • Zene; The Final Battle»
« "you are magic, own that shit"»
Nem voltam vevő a virágos húzásra. Ian persze bizonyára komolyan gondolta, én azonban undorodva toltam távolabb magamtól az italnak csúfolt, elhasználódott viráglöttyöt. Nem feszegettem tovább a határokat, ahogy az alku megszületni látszott, Iannel együtt pattantam fel és elfogadtam kissé megszorítottam Arienthe kisasszony felém nyújtott kezét. Nem azért, mert ő így tett volna, egyszerűen csak éreztetni akartam vele, hogy nem valami hülyegyerek vagyok, aki mindenbe belemegy, csak mert a nagyok - vagyis Ian - úgy gondolja. Megvoltak a saját gondolataim és kellően okos voltam kiállni az érdekeimért.
- Az én reményeim szerint is. - Biccentettem végül, majd visszahúzva a kezemet még egy szelíd mosolyt engedtem meg felét - bár sejtettem, hogy kívülről inkább valamiféle grimasznak hatott. Ian megjegyzésére azért egy hálás pillantással fordultam felé. Tudtam, hogy megvédene, ha van valami olyasmi… még akkoris, ha esetleg most egy cseppet felbosszantottam.
- Viszontlátásra, kisasszony - hajtottam meg enyhén a fejem, épp csak jelzés értékűen, aztán Iant követve megindultam én is kifelé. Az ajtó hangosan csapódott mögöttünk, talán volt egy kis huzat, vagy én húztam be túl lendületesen, ki tudja. Összerezzentem egy pillanatra, majd elégedetten kihúzva magam mentem volna, egész addig, míg Ian meg nem fordult és az ujját egyenesen felém nem szegezte.
- Jól van már… csak kiálltam magamért… - Sóhajtottam fel és akármennyire is mérges lehetett, én tökéletesen jól éreztem magamat. Ez volt az első üzletelésem és talán a stílusom nem olyan, amit mondjuk az illem megkövetelt, meg nem használtam bonyolult, ide-oda csavart fordulatokat, de akkor is igazam volt. Ezt még Arienthe kisasszony is elismerte. - De ha ekkora illemhuszár vagy, akkor legyen, ücsörgök egy kicsit a négyfal között. - Forgattam meg a szemeimet. Aztán hagytam magam visszavezetni a Korallig.
Nem bántam amúgy sem, hogy bent kellett ülnöm. Szerettem álmodozni, szerettem arra gondolni, ami elveszett, hogy mit csinálnék most El’Alorában és miképpen írnék levelet a nővéremnek, talán apámnak onnan. Ez volt az egyetlen lehetőség, hogy úgy éljek, ahogy élnem kellett volna… csak és kizárólag gondolatban.

/Köszönöm a játékot! Egy élmény volt Very Happy /Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1827
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom területe
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Ápr. 01, 2022 5:52 pm
Let's Get Down To Business
@Folrandír Ceilteach  @Edellyn Arienthe
Kalmár - Page 2 2392699629- Ha azt csinálod, amit mondok, akkor nem kockáztatod.- egyébként is egy hajóra kell feljutniuk, ha a helyzet úgy alakulna, minden gondolkodás nélkül a vízbe dobja az elfet és ugrik utána.- Azt jól teszed.- a mai napon a legjobb döntése volt, nem kotnyeleskedik bele semmibe. Kezdi már érteni, hogy miért is eredt meg olyan könnyen a nyelve az alkohol miatt. Józanul se tudja befogni a száját.
Apróbb közjáték után, aminek szereplője volt egy váza és a tartalma plusz egy borospohár, de mindenki megkapta azt, amit akart. Folrika is ihatott és nem fog kiszáradásban elpusztulni, a hölgy is mosolygott egyet és Ian is kapott egy kisebb elégtételt.
Kezet ráztak hát, az üzlet megkötetet, már csak túl kell rajta esniük és Ian is gazdagabb lesz egy kevéskével, Folrika pedig bújhatja a könyveket, a kedves háziasszony pedig ezzel is bizonyíthatja, hogy nem érdemes vele szarakodni.
- Megpróbálom úgy tartani.- jelen helyzetben hiába is kezdett táncolgatni Ian idegein, azért még nem kívánta azt a zsoldos, hogy megszabdalják az elfet.
- Remélhetőleg a napokban már túl is esünk rajta. De ha jól gondolom, mire megérkezünk, a hírek már el is jutnak kegyed fülébe.- meglepné, ha nem így lenne, ha nem futna össze minden száll Edellyn kezében, ha nem jelentene neki minden szajha, aki érdekes híreket húzott ki az aktuális szeretőjéből, ha nem lenne minden sarkon legalább egy pár füle és szeme.
- Akkor engedelmével mi távoznánk is, sok még a dolog. Az italt pedig köszönjük.- legalábbis Ian köszöni.- A mihamarabbi viszontlátásra.- elköszönésként biccentett a nő felé, majd az ajtó felé fordult és ha Folrika is így tett, megindult az ajtó felé, kinyitotta azt és amint bezárult mögöttük, csak az úját emelte Folrika felé, belé fojtva az esetleges szavakat.
- Egy… kibaszott… szót… se. Visszamegyünk a fogadóba, eszünk valamit, te felmész a szobádba, és kitalálod, hogy mi volt a gond azzal, ahogyan beszéltél. Addig én megnézem magamnak azt a hajót és a környékét.- nem várt kommentálást, sőt, remélte, hogy Folrika felfogta a lényeget; kuss.

Folrandír Ceilteach Kedvelte

Harcos vagyok
Ian Gray

You need the three W in life; Wine, Women, Wealth


❖ Történetem : ❖ Ulron :
535
❖ Tartózkodási hely :
Ahol az urlon, ott vagyok én is
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Márc. 31, 2022 8:34 pm
Steel for traitors, gold for mercenaries

« taggeld;  @Ian Gray& @Folrandír Ceilteach •  Zene; Remains • credit; »
 

Akaratlanul is megmosolyogtam a jelenetet, ahogy a zsoldos a vázából öntötte ki a vizet. Szórakoztató volt a tünde képe, és az idősebb férfi tényleges frusztráltsága. Mint valami dajka és a gondjaira bízott együgyű pulya.
Én mondom, pazar.
Ahogy felállt, én is úgy tettem, ezúttal a szórakozottat formális mosolyra cserélve. Elégedetten nyugtáztam, ismét sikerült nyélbe ütni egy igen hasznos alkut.
- Megbeszéltük, kedves Ian - szorítottam meg következetesen a kezét.
Utána az elfre pillantottam.
- Reményeim szerint egy darabban látom viszont, Folrandír - úgyszint kezet fogtam, had érezze magát nagyfiúnak.
- Amennyiben végeztek, bátran keressenek, soron kívül. Minél előbb, annál jobb - mondtam, egyfajta búcsúképp.
Mit is lehetett volna ilyenkor kívánni? Sok szerencsét? Ugyan. Egy ilyen munkához szakértelem kell. A zsoldosnak volt. A tündének már kevésbé. Ha az utóbbi miatt jön vissza mindkettő négy darabban, hát így jártak.
Természetesen minden eshetőségre felkészültem.

Folrandír Ceilteach and Ian Gray Kedvelték

Varázslónő vagyok
Edellyn Arienthe

A véres alkony tiszta hajnalt hoz


❖ Történetem : ❖ Ulron :
960
❖ Tartózkodási hely :
Nulport
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 21, 2022 9:17 pm
 
let’s get  down to the business
 @Edellyn Arienthe  & @Ian Gray & Folrandír
──────────────── ─────────────────
« Comment; barack :3 • Szószám; 375 • Zene; The Final Battle»
« "you are magic, own that shit"»
Sosem üzleteltem komolyabban, de arra még én is ráéreztem, hogy ebben a helyzetben komolyan képviselnem kell a saját érdekeimet. Persze Ian is megpróbálta a maga módján és biztos jóval tapasztaltabb is volt nálam, mégis úgy éreztem csak finomkodik. Én nem finomkodtam, nem volt rá okom, hiszen ismertem ezt a nőt, még ha nem is olyan mélyenszántó módon, de a felszínt bőven kapargattam már.
– Most mi az? Az életemet kockáztatom… – dünnyögtem Ian felé. Egyértelmű volt, hogy az asszonysággal ellentétben ő egy árnyalatnyival feszültebb. Láttam azt a villanást a szemében, ami elárulta, hogy komolyan gondolta azt az öklöst. – Hát jó. Akkor befogom a számat. – Dünnyögtem kissé sértetten.
Végül is nem én töltöttem meg a kupát, hanem a nő. Nem lepett meg, kívülről nézve ez az egész csak bohóckodásnak tűnhetett, én viszont tényleg szenvedtem. Az indulatok, az a sok érzés nem csak az ajkaimat, de a torkomat is kiszárította, annyira, hogy a nyelés is fájt. Valójában sosem tudtam uralkodni az érzéseimen, csak az legtöbbször zavarban nyilvánult meg. Ez a helyzet más volt, ez a két ember más volt, így minden eltért a megszokottól, hát én is másképp reagáltam.
– Én ne… – kezdtem, szinte már kimondva, hogy „azért köszönöm, kisasszony,” mikor Ian felkapta a kupát előlem és egyetlen húzással kiitta a finomnak látszó bort belőle. Milyen is lenne… egy ilyen helyen, egy ilyen nő asztalán.
Figyeltem ahogy Ian egy vázányi virágot kirángat a helyéről, megtölti a poharat, majd beleönti a vizet. Fintorogva bámultam rá, mikor odaadta, de végül is elvettem, hogy azzal a lendülettel le is tegyem magam elé az asztalra. Sóhajtva túrtam végig a tincseimet.
– Hát… köszönöm. – Tettem hozzá a megjegyzésre. Kicsit merésznek éreztem az igényeimet egy virághoz hasonlítani, de nem feszegettem tovább a határokat. Nem szeretettem volna, ha nyakon vág esetleg azért, mert ellenkeztem vele ma már sokadjára.
Komoran bámultam magam elé, végig túrtam ezüst tincseimet ma már nem először. Ezúttal azonban nem tértem vissza a fülbevalóm piszkálására, csak felkeltem a székből úgy, ahogyan Ian is tett. A viselkedésemre gondoltam úgyis visszatérünk, így nem akartam éppen itt tovább feszegetni azt a témát vagy ellenezni, hogy „de én csak…”
Kisimítottam a gyűrődéseket a ruhámon, majd én is a nő felé nyújtottam a kezemet. Szerettem ránézni a körmeimre, ahogy szépek és tiszták, mert már levakartam róla az út porát, sőt még egy kis olajjal is bekentem este, hogy felpuhítsam a kiszáradt részeket. Bár tudtam, már sosem lesz semmi olyan, mint amikor még El’Alorában éltem, nekem most ez is maga volt a kényelem.
Edellyn Arienthe and Ian Gray Kedvelték

Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1827
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom területe
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 21, 2022 6:05 pm
Let's Get Down To Business
@Folrandír Ceilteach  @Edellyn Arienthe
Kalmár - Page 2 2392699629


Igazán boldog volt, hogy nem voltak saját gyerekei. Elég volt az a szemtelenség is, amit Folrika produkált. He lenne sajátja, velük csak még több gondja lenne. Kár, hogy nem ketten voltak, az elf és a zsoldos, mert kezd egy alaposabb fenekelés kirajzolódni a horizonton.
- Biztosíthatom, hogy dolgozni fogunk azon a hangszínen. Ha szép szóval nem megy, majd akkor az ököl neveli meg.- egyenesen Folrikára nézett, és Ian szemeiből nem volt nehéz kiolvasni, hogy komolyan is gondolta azt, ami elhagyta az ajkait.
- Szerintem nekem lesz mocskos a kezem. De rá se ránts, ha annyira ragaszkodsz hozzá, meg kaphatod a gyilkos döfést.- akkor tényleg elmondhatja magáról, hogy mocskos lett a keze. De addig, még ez nem történt meg, addig inkább maradjon csendben.
Nagy levegőt vett, hogy le tudja magát nyugtatni. Egyre szemtelenebb kezd lenni Folrika. Ami már magában is elég nagy gond, de hogy pont most kell követelőznie, játszani a hisztis gyereket? Legszívesebben visszakézből szájba vágná Ian. Tanulja meg, hogy hol a helye. De helyette csak a fogait préselte egymáshoz, már-már hallani is lehet, ahogy egymásnak feszültek. Félő, hogy ha még erősebben folytatja, egy vagy kettő ki is pattan a helyéről.
Jobbra-balra jártak a szemei, tekintetével keresett valamit, amint megtalálta, elvette Folrika poharát és kiitta belőle a bort.
- Ha megbocsájt egy pillanatra.- felállt és egy vázához lépett, kivette belőle a virágokat, és a vízből töltött a pohárba, majd a növényeket visszatette oda, ahonnan kivette őket. S immár egy pohár vizet nyomott Folrika kezébe.
- Ha a virágoknak jó, neked is tökéletes lesz.- ha így megy tovább, teljesen nevetség tárgya lesz Ian. Még egy fiatal elfet se képes a helyére tenni, és némi tiszteletet kapni.
- Halvány fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülnek.- könnyed volt a hangszíne, visszaerőltette magára a nyugalommal együtt.- De ahogy a kölyök viselkedik, kezdem azt hinni, hogy még egy is túl drága lesz neki, nem hogy több.- kaphatta volna az ulronokat, de nem, kellett Iannek tekintettel lenni Folrikára és a tanulmányaira, csak a bej lett belőle.- Vevőt is kellene találni arra az árura. Kegyed bizonyára jobb kapcsolatokkal rendelkezik, könnyebben talál rájuk vevőt, mint mi. Számunkra felesleges gond csupán és egyébként se bizonyítottunk még, hogy megérdemelnénk bármilyen plusz jutatást.- felállt és a kezét nyújtotta Edellyn felé.
- Nyolcvan ulron, könyvek az elfnek, és egy tiszta munka. Folrikának se kell aggódnia, nem lesz semmi mocskos.

Folrandír Ceilteach and Edellyn Arienthe Kedvelték

Harcos vagyok
Ian Gray

You need the three W in life; Wine, Women, Wealth


❖ Történetem : ❖ Ulron :
535
❖ Tartózkodási hely :
Ahol az urlon, ott vagyok én is
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Márc. 20, 2022 6:49 pm
Steel for traitors, gold for mercenaries

« taggeld;  @Ian Gray& @Folrandír Ceilteach •  Zene; Remains • credit; »
 

Sejtettem, hogy hasonló helyzet áll majd elő, hiszen az üzlet, sose volt alku nélkül. Én pedig hallatlanul gyakorlott voltam az ilyesmiben.
Az elf mintha változott volna az év alatt, nem emlékeztem rá, hogy ilyen nagy a szája.
- A tünde fiú nem beszél rosszul. Csak a hangszínen kéne csiszolni, és tökéletes lenne egy tárgyaló asztal mellé, máskülönben még a végén a piacon érzem magam.
Úgy tettem, mintha meg se hallottam volna a zsoldos "teás" megjegyzését, így eldöntve a vitát, töltöttem a fiúnak egy pohárral. Teljesen természetes mozdulattal, minden kommentár nélkül.
- Nyolcvan ulron - feleltem végül. - Tudja, hogy mennyibe kerülnek azok a könyvek? Amik nem holmi kuruzsló írásai - idéztem az alig pár perce elhangzott mondatot. - Első osztályú, hibátlan áruval fogok szolgálni a tanoncának, magának nyolcvan ulronnal, ha diszkréten intézi, és nem kíván tovább alkudni. Mocskosabb kívánságom egyelőre nincs - sóhajtottam fel színpadiasan -, bőven megelégszem azzal, ha eltűnik. Az, hogy a rakomány tartalmából nem kérnek, a maguk baja - döntöttem enyhén oldalra a fejem - az ára lassan az ezüstével vetekszik majd. Ám - tártam a szét a kezem - van, ami van. Nos, ez az utolsó ajánlatom.


 

Folrandír Ceilteach and Ian Gray Kedvelték

Varázslónő vagyok
Edellyn Arienthe

A véres alkony tiszta hajnalt hoz


❖ Történetem : ❖ Ulron :
960
❖ Tartózkodási hely :
Nulport
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Márc. 19, 2022 7:02 pm
 
let’s get  down to the business
 @Edellyn Arienthe  & @Ian Gray & Folrandír
──────────────── ─────────────────
« Comment; barack :3 • Szószám; 375 • Zene; The Final Battle»
« "you are magic, own that shit"»
Az úrhölgy felvont szemöldökkel dőlt hátra a székében, mintha valami szokatlant hallott volna. Nem lepett meg. Talán azt hitte, hogy nem lesz magas az ár, mert kezdő vagyok a szakmában - ahogyan később Ian is megfogalmazta -, vagy mert egyszerűen csak gyerek vagyok. Azonban az, amit kért azzal járt, hogy bemocskoljam a kezemet, így cserébe én is komoly ellenszolgáltatást vártam… ráadásul az ügy természetéből adódóan egyértelmű volt, hogy szüksége is volt egy éjmágusra. Talán nem vagyok a legtapasztaltabb vagy a legerősebb mester Alorából, de hasznos lehettem egy ilyen küldetésen.
– Nem volt nyelvbotlás. – közöltem és a tekintetem Ianre vándorolt. Fogalmam sem volt, mi ütött belém, a legtöbb asszonyságtól pironkodtam és reszketve próbáltam makogni valamit… de ez a nő maga volt a megtestesült rossz a szememben. – Éppen megdolgozni készülök azokért az elsőosztályú könyvekért. Miért mocskolnám be a kezeimet holmi kuruzsló írásaiért? Az üzlet csak akkor üzlet, ha mindkét fél megkapja, amit akar. Másképp kihasználásnak hívják.
Valószínűleg ezen a ponton kellett volna elhallgatnom. Nem csak azért, mert túl sokat beszéltem, hanem mert kiszáradt a torkom attól, amit ez iránt a nő iránt éreztem. Nem kellett volna a múlton agyalnom, nem is tettem, csak valahonnan mélyről morajlott fel bennem újra és újra közös emlékeink fakó képe. Nem tudtam uralkodni az érzéseimen. Tudom persze, hogy általában a szende szűz, vagy bolond kölyök jelzőt használnák rám… de mint minden érzelmet a féltékenységet is erőteljesen éltem meg. Ennek ellenére a felvetésem mégis logikusnak tűnt, legalábbis a saját szemszögemből. Nem mozogtam „ilyen” körökben, így a józan erdei tünde eszemet használtam az üzlet megkötésénél.
Az ujjammal végig simítottam az ezüst tincseimen, hogy aztán megint a fülemben függő fekete gyöngyön állapodjanak meg. Amolyan játék volt ez, mely az avatott szemnek elárulhatta, hogy nem vagyok magabiztos még ebben a pillanatban sem, hiába adom magam ki annak.  
– Ki van száradva a torkom. Most. – Dünnyögtem alig hallhatóan Iannek, éppen csak az utolsó szót nyomtam meg kicsit erőteljesebben. Tényleg ki volt, tényleg innom kellett, mielőtt annyira kiszáradok, hogy egyetlen szó sem jön ki a torkomon – habár megmertem volna arra esküdni, hogy a zsoldos éppenséggel ennek örült volna a legjobban.
Ian ajánlatát hallgatva csak bólintottam.
– Mocskosabb? – fordultam felé hirtelen. Erre a lezárásra nem voltam felkészülve… az ujjaim most már egyenesen ráfonódtak az egyik boroskupára. Szívem szerint azonnal megtöltöttem volna, hogy lehúzzak egy adagot. Sok halált láttam már, nem egynek még az okozója vagy segítője is voltam… de a kegyetlenkedés nem volt az asztalom.Ian Gray Kedvelte

Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1827
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom területe
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Márc. 16, 2022 5:30 pm
Let's Get Down To Business
@Folrandír Ceilteach  @Edellyn Arienthe
Kalmár - Page 2 2392699629


- Remek, akkor később majd megbeszéljük őket és összerakunk valamit.- nem fogja elhallgattatni Folrikát csak mert fiatalabb és kevesebb tapasztalata volt ilyen téren mint Iannek, még lehetnek jók is azok az ötletek.
Viszont a következő szavak miatt csak forgatta a szemeit. Azt még nem tudja, hogy hogyan is kell beszélni a munkaadó jelenlétében, melyek is azok a szavak, amiket jobb nem említeni, az egyik pont a ”kellennek” volt. Sokat kell még faragni a kölyökből, hogy igazi zsoldossá válhasson, olyanná, aki meg is tud élni és nem hagyja, hogy mások kihasználják.
- Nézze el neki, biztos csak egy nyelvbotlás volt.- szarnak a pofon, ezzel csak annyit ért el, se többet se kevesebbet.- Már csak ilyen világban élünk, igényei mindenkinek vannak. Neki a könyvek, hölgyemnek pedig egy folt piszkította a vásznát, és azt szeretné eltüntetni. Kinek mekkorák azok az igények.- valaki olvasni akar, valaki pedig anélkül vért ontani, hogy bemocskolná a kezét.
- Nem baj, majd elmúlik, a bortól egyébként is csak szomjasabb leszel. Majd később kapsz teát.- még csak az kéne, ha egy kevés bortól is megeredne a nyelve és előtörne a féltékenység. Legjobb esetben is ki lennének dobva.
Miközben hallgatta az ajánlatot, hátradőlt a székben, bal lábát átvetette a jobb lábán és az ujjai közt lassan forgatni kezdte a poharát. Az arcvonásai nyugodtak maradtak, osztott és szorzott, megrágta az elhangzottakat. Megszívta a bal metszőfogát mielőtt választ adott.

- A fiú megkapja a könyveket, szerény és csöppet sem nagyigényű személyem pedig száz ulront, a rakományból pedig köszönjük szépen, de nem kérnék. Nem hinném, hogy túl sok mindent tudnánk vele kezdeni, és van egy olyan érzésem, hogy talán még bajt is hozhatna a fejünkre. Egyszerű zsoldosok lennénk, vagyis én, a fiú még csak tanulja a szakmát. A könyvek és száz ulron, cserébe pedig gyors és tiszta munka lesz. Feltéve, ha esetleg nincsenek egyéb, kissé… mocskosabb, de az esetleges alkuszegésektől elrettentő kívánságok.

Folrandír Ceilteach Kedvelte

Harcos vagyok
Ian Gray

You need the three W in life; Wine, Women, Wealth


❖ Történetem : ❖ Ulron :
535
❖ Tartózkodási hely :
Ahol az urlon, ott vagyok én is
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 14, 2022 10:09 pm
Steel for traitors, gold for mercenaries

« taggeld;  @Ian Gray& @Folrandír Ceilteach •  Zene; Remains • credit; »
 

Hátradőltem a faragott székemben, amíg a férfi ajánlatát hallgattam. Főleg őt néztem, a tündére olykor-olykor tévedt a tekintetem. Ám a "kellenek" szóra enyhén felvontam a szemöldököm.
- Elsőrangú könyvek "kellennek" a kis elfnek - húztam negédes mosolyra az ajkam. - Hah. Micsoda igények. - sóhajtottam fel színpadiasan.
Szemtelen volt, tisztán látszott rajta, nem sokat mozgott ilyen körökben. A fricskán kívül nem is tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget.
Helyette számoltam.
- Nos - támasztottam ujjaimat egymáshoz, háromszöget formálva - figyelembe véve a plusz veszélyességi pótlékját - pillantottam Ianra - illetve a könyvek árát levonva, az ajánlatom a következő: maga hatvan ulront kap, a fiú pedig "első osztályú" könyveket. Ha már ilyen igényei vannak - tettem hozzá, ajkamon továbbra is mosollyal. - Illetve, amennyiben jól végzik a munkát, a rakományból is részesülhetnek, nagylelkűségem jeleként két üveggel.
Mivel Nasir gombái különösen értékesek voltak, és a cél nem volt más, mint a terjesztés, ez a grátisz mindenki számára előnnyel kecsegtetett.
- Mit mondanak? - kérdeztem, rezzenéstelen arccal figyelve a reakcióikat. 

Ian Gray Kedvelte

Varázslónő vagyok
Edellyn Arienthe

A véres alkony tiszta hajnalt hoz


❖ Történetem : ❖ Ulron :
960
❖ Tartózkodási hely :
Nulport
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Márc. 09, 2022 7:36 pm
 
let’s get  down to the business
 @Edellyn Arienthe  & @Ian Gray & Folrandír
──────────────── ─────────────────
« Comment;  Kalmár - Page 2 3138061344 • Szószám; 608 • Zene; Heart of courage »
« "you are magic, own that shit"»
Nem lepett meg, hogy Nulportban van mit tenni. Mindig is tele volt – Ian szavai szerint – rothadt gyümölccsel. Akárhányszor itt voltam, láttam, milyen hely ez… és bár élveztem a furcsa, veszélyes emberek forgatagát, el is tudtam volna veszni ebben a világban, az elmúlt napok történése mégis arra sarkalt, hogy ezúttal legyek résen. Nem csak a szórakozást kerestem többé, hanem valamit, ami értelmet ad az életemnek. Nem feltétlenül örültem, hogy ehhez elsőnek éppen ennél a nőnél kell próbálkozni.
Aztán már jött is a megbízás. Egy hajó. Lélekvesztő. Milyen remek név… csak nehogy az én lelkem is ott vesszen, amikor bekopogunk csak úgy a kapitányt keresve. Megköszörültem a torkomat, ahogy rám terelődött a figyelem.
– Nem csak lesznek. Máris vannak ötleteim. – Feleltem. Pontosan tudtam, milyen trükökkel lehet feljutni a sötétség leple alatt egy hajóra, legalábbis úgy, hogy az ne tűnjön fel senkinek, ha én nem akarom. Egy-két matróz pedig nem valószínű, hogy túl sok éjmágiával találkozik a mindennapjaiban.  
Még mindig bántam, hogy Ian nem engedte, hogy igyak. A nőszemély társaságát úgy bizonyára jobban viseltem volna, pláne miután azt mondta, hogy szívesen leszünk az eszköze. Nem. Cseppet sem szívesen voltam az, de valahol el kellett kezdeni. Rilrion már a múlté, de ez, ami itt történt nagyon is a jelen része volt. Nem kellett volna visszanézni újra és újra, akármennyire is megnyugtató volt azon emlékek egy része. Már nem ugyanaz az elf voltam, aki akkor.
– Elsőrangú könyvek kellenek, egyenesen Alorából. – Bólintottam egyet, ahogy Ian szavai felcsendültek. Tudtam, hogy azt kérte, hallgassak, de mindenféle ember adhat el mindenféle könyvet, magát hatalmas varázslónak előadva. Az egyetlen megbízható hely, mégis El’Alora volt. Az ottani könyvtárak legendásak voltak és persze nem ok nélkül. – Ha lehetséges. – Köszörültem meg a torkomat, hogy még Ian szerint is elég udvarias és kevésbé gyerekes legyek… de ahogy ránéztem erre a nőre, csak az jutott eszembe, hogy túl kell tennem rajta. Mégis hogyan versenyezhetnék vele? Nőből van. És gondolom szépnek is számít, akinek ez tetszik… mármint tudom, hogy valakinek kifejezetten tetszett. De én tényleg csak annyit láttam belőle, hogy hatalmas mellek. Én meg csak egy kölyök voltam, szép vonásokkal… szép, éretlen vonásokkal. Ez pedig senkit sem vonzott.
A gondolkodástól kiszáradt a torkom. Megint a borra pillantottam… csak egy korty is elég lett volna most. Úgy éreztem, szükségem van rá.
– Ian… szomjas vagyok… - dünnyögtem.Edellyn Arienthe and Ian Gray Kedvelték

Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1827
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom területe
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Márc. 06, 2022 12:28 pm
Let's Get Down To Business
@Folrandír Ceilteach  @Edellyn Arienthe
Kalmár - Page 2 2392699629- Nincs de hát, ha iszol annak nincs jó vége.- ha pedig tovább akadékoskodik Folrika, akkor csak annyit fog vele elérni, hogy büntetésül nem ihat mást, csak vizet vagy tejet.
- A pletykák szerint Nulportban kevés az a fa, aminek nem rohadt a gyümölcse.- kis szerencsével annyi munkájuk lesz, hogy az abból szerzett ulronokat se tudják megszámolni vagy éppen elkölteni.
Töltött egy pohár bort majd kényelembe helyezte magát, kellemes és puha székek voltak. Ilyen lehet gazdagnak lenni, amikor már a papír nem is jó, hanem selyemmel kell törölni a segget.
- Lehet meglepi majd kegyedet, de szerencsére tudunk olvasni. De ha nem is tudnánk, szerencsére alapos leírást kaptunk.- igen, szerencsére a csinos külső egy magától eltelt, és kissé beképzelt nőszemélyt rejtett. Itt már csak akkor mozdulna valami derék alatt, ha mezítelen lenne, de még akkor is jobb, ha csendben marad.- Milyen lenne a világ, ha mindenki beismerne mindent, már az első kérdésre. Unalmas. De nem lehet, hogy elszámolta az a bizonyos kapitány? Már csak ha abból indulunk ki, hogy volt olyan marha, hogy kegyedet fenyegeti.- manapság senki se jár utána annak, hogy kinek is dolgoznak, kinek kell jattolni. Hanyaggá váltak az Ian félék, Folrikát nagyon ki kell majd tanítania.
- Szívesen leszünk, leszek hölgyem eszköze.- megengedett magának egy félmosolyt, bár megvan a véleménye a nőről, de egy vagy két bók sose jön rosszul.
- Hm…- simogatni kezdte a szakállát.- Valami már kezd is kirajzolódni. De még mielőtt túlságosan is sokat gondolkodnék. Térjünk rá a fizetségünkre. Mivel a hajóján kell elintéznünk, így felmerülhet némi veszélyeségi pótlék is. Háromszáz ulron lenne az ára annak, hogy azt az idiótát végleg elaltassuk. De, lehet arról is szó, hogy elengedem az ár felét, cserébe pedig némi könyvet kérnénk, természetesen mágiával kapcsolatosak. Egy apróbb bökkenő miatt az útitársam jelenleg nem tudja folytatni a tanulmányait. De néhány könyv biztos a hasznára válna. Nem hinném, hogy egy olyan befolyásos személynek, mint kegyed, gondot jelentene, az ilyesmik beszerzése.- így mindenki jól járna, Ian megkapja az ulronokat Folrika meg lefoglalja magát egy kis olvasással. S még várja a választ, addig is egy szuszra megitta a bort.

Folrandír Ceilteach and Edellyn Arienthe Kedvelték

Harcos vagyok
Ian Gray

You need the three W in life; Wine, Women, Wealth


❖ Történetem : ❖ Ulron :
535
❖ Tartózkodási hely :
Ahol az urlon, ott vagyok én is
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Kalmár - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Helyszínigénylő

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom :: Nulport-
Ugrás: