Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Faliújság KaDiPE5
Faliújság KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Faliújság

Go down 
Utolsó Poszt Vas. Dec. 04, 2022 2:45 pm
Faliújság

Legfrissebb hírek a világból

Leesett az első hó!
Az idei év sem maradt csodás, havas táj nélkül. A birodalom máskor zöldellő hegységein néhány hete már vaskos hósapkák csücsülnek, ám a mai reggelen a legtöbb városban, településen kövér hópihékre ébredhettek Tulveron népei. Igaz, a sok helyütt járhatatlan utak és a csontig hatoló hideg nem mindenkit derít jobb kedvre, azonban a télnek is megvannak a maga szépségei. A főterek a gyermekek boldog sikításától hangosak, amiként hócsatával vagy hókirályok és hóhercegnők építésével ütik el a napjukat. Az utolsó nagy vásárok is virágoznak; forró borral, édes csemegékkel, csilingelő dallamokkal és jeges pályákkal várják az érdeklődőket.
Lassan Amanar ünnepre is illik elkezdeni a készülődést, hisz az élelmes asszonyok igyekeznek a legjobb árukat beszerezni a nagy ünnepi vacsorára, és mindenki serényen készül ajándékkal a szeretteinek is. Ideje a bábukat is beszerezni vagy megfonni, amelyek a téli napfordulón fogják jelképezni a felragyogó istent, köszöntve az egyre hosszabbodó nappalokat.

Beköszöntött az Újév
Penninor napját szerte a Birodalomban hatalmas tüzekkel és pazar lakomákkal ünnepelték meg. Napközben sokan a templomokban vagy a családjaik körében keresték a bűnbocsánatot, este viszont fogadások, utcabálok és egyéb mulatságok várták a városok, falvak lakóit.
Őhatalmasságai, I. Fredthor & III. Ryliam Adelwald is ünnepélyesen köszöntötte a Birodalom újabb, várható sikerekben gazdag évét. Közösen tartott beszédükben többek között kitértek a Kontinsens ügyire; ígéretet tettek arra, hogy a királyságok szoros együttműködését nem töri meg semmi, hogy továbbra is hűen őrzik a nép biztonságát a sárkányvérűekkel szemben, s hogy a birodalom hánytatott sorsú nagyvárosaiban újfent rendet és nyugalmat fognak teremteni. Sokan úgy vélik, ennek első lépése Nulport vezetésének átformálása lesz, ám szeretett uralkodóink erről nem tettek említést.

Szörnyek birodalomszerte!
Qerilyan Birodalom tisztes polgárainak életét egyre több helyen keserítik meg furcsa szörnyetegek, amilyenekről korábban nem érkeztek jelentések. Senki sem tudja megállapítani, miféle lények szedik áldozataikat, ám az elmondások alapján a rémségek, akár a tengerben élő polipok, megannyi csápjaikkal hadakoznak, és a vért hosszú nyelvükkel szipolyozva orozzák el az ártatlanok életét. Egyes források szerint a probléma nem kizárólag a birodalmat érinti, érkeztek jelentések Eviranból és Mynzash környékéről is.

Kalózprobléma Nulportban
Ethuil ünnepét ágyúdörrenések hangja árnyékolta be, amiként az öbölbe egy jelzésnélküli hajó érkezett. Egyes beszámolók alapján egy korábban kitagadott kalóz tért vissza revansot venni, mások szerint hős szerelmes érkezett elrabolni valamelyik nemes kisasszony szívét. Az igazságról egyelőre nincsenek biztos állítások, de az bizonyos, hogy a kikötői közlekedést jóformán teljesen megbénította az eset.
A közhangulat nem túl derűs, hiszen mindemellett szárnyrakapott a szóbeszéd, hogy a birodalom császárai elégedetlenségükben a vezetőség leváltását fontolgatják, és a főváros katonáinak mozgósítását a közrend helyreállítására.

Gyilkosság Yloréban!
Ylore egyik nagy tiszteletnek örvendő nemesét érte gyalázatos tragédia, miként otthonában, a külterületen fekvő kúriában ádáz mód elvették életét, majd nem elégedve meg a szörnyűséggel, lobbantották lángra a birtokát. Egyelőre még nem tudni, ki vagy kik állnak az eset hátterében, a túlélő katonák és szolgálók mély gyászukban kutatják homályos emlékeiket.

Elérkeztek a téli hónapok!
Beköszöntött Isilmë hava, és Tulveron szerte (leszámítva Mynzasht és a déli szigeteket) a hideg tél is. Sokfelé már lehullott az első hó, főként a hegyeken, fennsíkokon, ám napok kérdése csupán, hogy az alant fekvő városokat is beragyogja tiszta fehérségével. A gyermekek izgatottan várják, hogy hóembert, a vállalkozóbb szelleműek pedig hó-belliseket gyúrjanak a főtereken, míg a felnőtteket a hidegre s az Amanar ünnepre való készülés köti le. Tekintve, hogy lassacskán a közlekedés is akadályozottá fog válni, érdemes megejteni az utolsó beszerző körutakat a kisebb falvak lakóinak.
Az ünnep apropóján az a hír járja, hogy idén a Fehér-szigeten készülnek nagyobb fesztivállal, megnyitva a kíváncsi szemek előtt a mágus-város lebilincselő kapuit.

Szökevény Caldeniában!
A Kék Sólymok kitartó munkájának köszönhetően behatárolták a Holtak éjjeli gyújtogatót. Mint az kiderült, egy megátalkodott sárkányvérű az elkövető, ki szabadlábon garázdálkodik vélhetően Caldenia királyságban. Figyelem, megközelíteni veszélyes! Ha netán ráismernének, keressék a birodalom hű katonáit vagy magukat a kék palástosokat. Semmiképpen ne próbálják feltartani!

Szörnyek támadtak az ünneplőkre!
A Caldenia királyságban megrendezett Holtak éjjele nem várt fordulatot vett az éjszaka folyamán. Számos elbeszélés szerint, miként egy szellemló átszelte az eget, a földből különféle rémségek bújtak elő, megannyi pórul járt vendég életét követelve! A szerencsésebb túlélők egy csapat bátor harcosról és segítőikről számoltak be, kik nem csak, hogy legyőzték az iszonytató rémségeket, később a sérültek ellátásában is részt vettek. A hatalmas tűz eredetéről, mellyel egészen másnap délutánig küzdöttek az emberek, senki nem tudott nyilatkozni.

Mindeközben az Avourel jóslataiban hívők is zúgolódni kezdtek, hiszen az éjszaka folyamán vörösbe fordult a Hold, mely a próféciák szerint a világ pusztítójának születését vetíti előre. Egyes falvakból úgy hírlik, a tegnap éjjel világot látott csecsemőket az erdőkbe vitték sorsukra maradni. Vajon tényleg okunk van a félelemre, és jogunk van effajta barbárságra a megelőzés jegyében...?

Holtak éjjele először Caldenia királyságban!
Az 1022. esztendő őszén, birodalmunk szeretett s mélyen tisztelt ikercsászárai úgy döntöttek, hogy Caldenia királyságban először megrendezik a Holtak éjjelét a Szántóföldeken. Egyesek szerint a város tisztaságát megőrizendő, mások viszont úgy vélekednek, inkább a nyitott terület előnyei miatt esett a félreeső helyre a választás.
Fiolora királynő példáját követvén ezúttal is lehetőség nyílik az Utazók tintáját használatba venni, melyet minden nagyváros, nagyobb település előljárójánál/helytartójánál/fogadósánál lehet igényelni.
Az előzetes elbeszélések szerint várhatóak különféle versenyek, játékok, fenséges díszek és bőséges lakoma, amiként az szeretett császárainkhoz méltó! Mindenkit nagy örömmel várnak a királyság népei!

Meggyengültek a Nulporti kalózok?
A napokban felröppent a szóbeszéd, miszerint a Fekete Démon és legénysége ádáz csatába keveredett a nyílt vízen. A fregattot egy félreeső öbölben látták kikötni csapnivaló állapotában, s azt rebesgetik, a hajó kapitánya végleg elveszett. Egyesek esküdnek rá, hogy vízbefúlt, mások szerint átdöfték a szívét s amúgy lelte halálát, féllábú Rown pedig, hiteles forrásunk állítja, a rettegett kapitány ismeretlen erők fogságába keveredett, és szakadatlanul kínozzák.
Bármiként is legyen, olybá tűnik, Nulport népe kicsit fellélegezhet!

Penninor ünnep Yloréban!
Őkegyelmessége, szeretett Fiolora Taengriel királynőnk az 1021. esztendő lezárásnak apropóján hatalmas mulatsággal készül gyönyörű városában s annak külterületén. Nemes szívéről téve tanúbizonyságot, tárt karokkal várja a birodalom bármely népét és érdeklődőjét, hovatovább azok számára, kiknek az utazás nehézkes vagy az időt elrabló, az Utazók tintáját kínálja ajándékul az új év szellemében! Hozzájutni minden nagyváros, nagyobb település előljárójánál, helytartójánál lehetséges.
Ylore kifinomult ízléssel bíró polgárai már most elkezdték az ünnepi készülődést, így arra sem vár unalom, ki netán előbb érkezne meg az Örök Világosság Fellegvárába!

Trollok El'Aloranál!
Mindön jóérzésű dögvadász figyölöm! Hetök óta bukkantak föl az ostoba és büdös trollok a tornyokhoz vezető högyoldal és a kikötőnk között. Osztat böszélik, megmörénylik a jóérzésű vöndégek és mágusok örszényeit, máskor mög a jó érzésüket nökik! Mögcsappant a hajóforgalom, inkább a híd fölé mönnök az embörök. Nem mehöt ez így tovább!

Gyilkosság Nulportban!
Ethuil ünnep harmadnapjának pirkadatán hullát találtak a folyóparton. Igaz, Nulportban ez senkit nem lep meg, azonban a szóbeszéd szájra kapott; vajon szerelemféltés történt vagy a helyi kalózbandák rombolják tovább a közbiztonságot?

Ethuil ünnep
Az 1021. esztendő tavaszi mulatsága véget ért. Yloréban hatalmas fényjátékkal köszöntötték a mágusok a napéjegyenlőséget és a termékenységet, míg a helyi alkimistákról az a szóbeszéd járja, hogy bolondított italokkal állították fejre az egész Akadémiát. Hírek még nem érkeztek emiatt arról, kik az idei Három Művészet Torna bajnokai.

Caldenben Őhatalmasságai, I. Fredthor & III. Ryliam Adelwald fényűző utcabállal köszöntötték a tavaszt a főváros áhitatteljes polgáraival. A rendet több helyütt a Kék sólymok vigyázták.

Nulport előkelő ura, a kereskedő Dardwa gróf csakugyan kirúgott a hámból. A három napos folyóparti fesztivál töretlen sikert aratott a vigadók köreiben, annak ellenére, hogy az évre szegényes termést jósolnak a várost ellátó, környező településekről.


Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Faliújság Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Szept. 08, 2021 8:46 pm
***

Nykon Gindrian, Svea Helmrid and Edeyra Rolar Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Faliújság Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Kezdés :: Hírverő, egyebek-
Ugrás: