Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában! Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei. Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését. Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt. Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
- Azért sajnálom, mert kedves néni volt - válaszoltam az előbbi kérdésére, még mindig a fűcsomót piszkálva. A két hét nem is hangzott soknak, és legalább hasznossá tehetem magam, amíg Aldrich is fontoskodik Nykon bácsival. - Szívesen maradok, néni, segítek, amiben tudok - bólintok, elmosolyodva. - Áldozatot? Mármint... - kezdek elbizonytalanodni, és én is hátra nézek. Ragacs békésen legelészik, nem különösebben zavartatja magát. - Mármint... gondolom egy nyúl is megteszi. Ugye? - kérdezek vissza. Tudom, hogy új lovat kértem Aldrichtól, de nem olyan áron, hogy az előzőt feláldozzák. - Kérem néni, fogok én nyulat, csak ne tessék - pillantok bánatos szemmel Ragacs felé. - Ő egy nagyon aranyos lovacska. Sok mindent megélt velünk, és két emberrel a hátán is elfutott az orkok elől. Pedig elhiheti, Flant nem egy könnyű teremtés. Kezdtem pánikba esni. Ragacs élete árán nem voltam biztos abban, hogy kell a sajátom. Anynira a szívemhez nőtt az az állat, azok az okos barna szemei. Flant szerint már öreg, de szerintem csak éppen hogy őszül, és még be lehetne fonni a ragacsos sörényét. Nem akartam, hogy más élőlény lássa kárát az én butaságomnak. Lehet, mégis csak rossz ötlet volt idejönni.
Wynva Kedvelte
Mylla Eroltsdottir
Világi vagyok
A szeretet a léleknek, mint virágnak az eső: nélkülözhetetlen.
Teljes feljegyzés Karakter bejegyzés: Felszerelés: Mesélői jegyzet:
Utolsó Poszt ∞ Pént. Jún. 18, 2021 2:37 am
Nem lep meg, amit a leánytól hallok, de a sajnálkozásra azért felkapom a fejem. - Meghalt, vagy csak azért sajnálod, mert teljesen bolondnak tartod? - kérdezem kíváncsian, bár őszintén szólva nincs jelentősége az információnak. Már korábban eldöntöttem, hogy segítek a lánynak, de meg is fogom kérni az árát. Az afféle oltárként funkcionáló kőrakás tényleg nem fest valami vendégmarasztalón, de ha tényleg hajlandó itt maradni és dolgozni a jóslatért, akkor nem árt, ha nem lepődik meg, hogyan mennek itt a dolgok. Valamiért azt gondoltam, hogy valami nagyon komoly, akár a világát megrengető oka lehet, hogy ide merészkedett, de egyre inkább úgy tűnik, ahogy beszélni kezd, hogy csak el van veszve. Hagyom, hadd folyjanak belőle a szavak, én nem szólok közbe, csak figyelek. És a végére ki is derül, hogy tényleg igazam van. Két közösség is elpusztult, ahol eddig élt, pedig olyan kis fiatal még! Talán tényleg a szellemek keze lehet a dologban, bár igazság szerint rémesen sok a pusztítás, és egyre csak többnek tűnik ebben a szégyentelenül agresszív és önző világban. - A kérdések, amikre választ keresel, talán nem egy jóslatban rejtőznek. De megteszem, amit kérsz, ha hajlandó vagy 2 hétre a szolgálatomba szegődni. És persze áldozatot hozni. - itt jelentőségteljesen pillantok rá, és úgy nézek körbe, mint aki nem látja a kancát, akit alig néhány méterre hagytunk csak magunk mögött.
- Sajnos nem sokat tudok a jóslásról - feleltem, miközben elkezdtem követni a nőt. - A falunkban volt egy öreg hölgy, mi csak Őrült Gretának hívtuk. Három macskát tartott, és mindig halbelekből meg szárított halszemekből jósolt butaságokat. Szegény, szegény Greta - sóhajtottam fel a fájdalmas emlékekre. A néni amolyan kedvesen volt érdekes, viszont az a hely, ahová megérkeztünk, közel sem nézett ki barátságosnak. És még a szaga se volt jó. Zsigereltem már nyulat és halat, viszont kissé felfordult a gyomrom, kishíján visszaköszönt az a kevés ebéd. - Hogy m-miért akarok jósoltatni? - kérdeztem vissza. - Öhm... Tudja, néni, nem könnyű megtalálni a helyünket a világban - piszkáltam csizmám orrával egy fűcsomót, lehajtott fejjel. - Szeretném tudni, milyen út vár. Mert most csak úgy érzem, vagyok, mint a dédi befőttje a polcon: senkit se érdeklek, létezem, hasztalanul - vontam vállat. - Meg azt hiszem, el vagyok átkozva. Már két olyan közösség pusztult el, akiket szerettem, szerintem az istenek haragszanak rám, szóval tudni akarom, mire számítsak még - halkult el a hangom. Meglehet, hogy ezek után elküld, és ez az egész hasztalan volt. A fejmosást Aldrichtól viszont egész biztos, bezsebelem, mivel a fák között lassan mélyarany fény szűrődött át, ami jelezte a naplementét.
Aldrich Cornwell Kedvelte
Mylla Eroltsdottir
Világi vagyok
Utolsó Poszt ∞ Szer. Jún. 16, 2021 12:48 am
Elégedett kis mosoly játszik az ajkamon, ahogy a leány közelebb jön, és mikor megáll előttem, alig tudom megállni, hogy meglapogassam a haját, megdicsérve a bátorságáért. - És azt tudod- e hogy mi kell még egy ilyen jóslathoz az én fizetségemen kívül? - kérdezem komoly arccal, teljesen átugorva az egyébként máskor központi kérdésnek számító pénz témát. A legtöbben úgy jönnek ide, hogy fogalmuk sincs, hogyan működik ez a dolog. Van, aki a tenyeréből akar jósoltatni, és akadnak olyanok is, akik azt hiszik, elég csak lecsengetni a pénzérméket, és érkezik a világmegváltó jóslat, amit pár csirkecsontból és kavicsból olvasok ki, mint valami könyvből. Ezt a gyermeket viszont nem tudom hibáztatni tudatlanságáért. Őszintének és ártatlannak tűnik, akinek van már némi fogalma róla, milyen rémes hely ez a világ, mégis igyekszik bízni. Most például bennem, és a segítségemben. Igaz, ahogy látom, nem megy valami jól neki, de legalább próbálkozik. Ciccentek egyet a nyelvemmel , és olyasmit mondok, amit ritkán szoktam olyanoknak, akikről tudom, hogy nem fognak tudni fizetni. - Gyere, üljünk le kicsit és mondd el, miért akarsz a jövődben kutakodni! - egy kis lóca felé terelem, ami az egyik fa alatt áll, alig néhány méterre a kunyhó mögötti, kőrakástól, melyen még mindig ott van a tegnapi munkám néhány cseppnyi maradványa. Vajon észbe kap a kisleány, és felveszi a nyúlcipőt, vagy elég elszánt ahhoz, hogy leüljön egy véres oltár mellett csevegni az Erdei Boszorkánnyal? Édes kiscsillag! Dönts gyorsan, mielőtt elszáll a bátorságod!
Valahogy, valami azt súgta, nem lenne jó ötlet közelebb menni. De hát ha már idáig eljöttem... Nem fordulhattam vissza, és nem hátrálhattam meg. Elmorfondírozok, hogy mivel tudnék fizetni a kedves(?) néninek. Amikor közelebb intett magához, lecsúsztam a nyeregből, és kantárszáron vezetve magam után a kancát, megálltam valamivel előtte. Az erszényem üres volt, így pénzben egészen biztos nem tudtam volna fizetni. - Öhm, minden tisztelettel kedves néni, nekem nincs pénzem. Viszont szolgálattal örömmel megfizetem - válaszoltam. - Ha esetleg szüksége van segítségre a ház körüli munkákban... Koszos edények elmosása, főzés, mosás, tudja. Ledolgozom a fáradtságát. Nos, egyelőre jobb válasz aligha jutott eszembe, így felkészültem arra, hogy szaladjak. Nem kifejezetten volt barátságtalan a néni, viszont árasztott magából egyfajta aurát, amitől végigfutott a hideg a hátamon. Kissé idegesen, a lovam kantárját szorongatva vártam a válaszát.
Mylla Eroltsdottir
Világi vagyok
Utolsó Poszt ∞ Kedd Jún. 15, 2021 6:12 pm
Csak befelé, magamban mosolygok a lány bizonytalan köszönése hallatán. Nem lehetetlen, hogy egy gyerek a városból, vagy a környező falvakból ide találjon, hiszen nem rejtőzködöm. Aki meg akar találni és nyitott szemmel jár, az erdő bármelyik részéről talál ide vezető ösvényt. Tömjénnel és semlan gyökérrel füstölt mókuskoponyákat aligha aggatnak az ágakra az őzek, de még a Romok klánja tagjai sem, így csak követni kell a jelzéseket. Azért megsüvegelendő a gyermeki merészség, ami idáig vezette őt, ez nem vitás. Állítólag egyre többen vesznek el az erdőben, vagy lelik halálukat rejtélyes állattámadások, vagy más bestiák karmai által. Lehetséges, hogy túl messziről érkezett a kis jövevény ahhoz, hogy tisztában legyen ezekkel a hírekkel? Hamarosan ki fog derülni. Végigmérem, és bólintok egyet a feltételezését hallva. - Bárkinek, aki meg tudja fizetni. - Ledobom a nyúzókést a fatálba, és ellépek a nyúltól. Mivel még eddig nem menekült el sikítva a leány, úgy döntök, adok neki egy lehetőséget. - Gyere csak közelebb, leány! Az erdő nem szereti az oktalanul hangoskodókat. A végén még csatlakozik valaki a beszélgetésbe. - ajkamon apró mosolykezdemény játszik, miközben célzatosan a lány háta mögé nézek. Valóban nem szeretem felzavarni az erdő csöndjét, ha nem muszáj. Ha a gyermekben van elég bátorság, hogy közelebb jöjjön, esetleg még a lóról is leszáll, akkor tényleg megérdemli, hogy legalább meghallgassam. - Aztán van-e mivel fizetned a munkámért, Gyermek? - vonom fel a szemöldökömet, ahogy újra végigmérem őt. Erősen kétlem, de az élet tele van meglepetéssel. Elvégre ez is egy olyan nap.
Valahogy, valami azt súgta, nem lenne jó ötlet közelebb menni. De hát ha már idáig eljöttem... Nem fordulhattam vissza, és nem hátrálhattam meg. Elmorfondírozok, hogy mivel tudnék fizetni a kedves(?) néninek. Amikor közelebb intett magához, lecsúsztam a nyeregből, és kantárszáron vezetve magam után a kancát, megálltam valamivel előtte. Az erszényem üres volt, így pénzben egészen biztos nem tudtam volna fizetni. - Öhm, minden tisztelettel kedves néni, nekem nincs pénzem. Viszont szolgálattal örömmel megfizetem - válaszoltam. - Ha esetleg szüksége van segítségre a ház körüli munkákban... Koszos edények elmosása, főzés, mosás, tudja. Ledolgozom a fáradtságát. Nos, egyelőre jobb válasz aligha jutott eszembe, így felkészültem arra, hogy szaladjak. Nem kifejezetten volt barátságtalan a néni, viszont árasztott magából egyfajta aurát, amitől végigfutott a hideg a hátamon. Kissé idegesen, a lovam kantárját szorongatva vártam a válaszát.
Aldrich Cornwell Kedvelte
Mylla Eroltsdottir
Világi vagyok
Ez is egy olyan nap lesz. A csontjaimban érzem, hogy a mai is azok közül való, amik megváltoztatják az életemet valamilyen módon. Csak egyszer próbáltam a saját jövőmbe pillantani, de amiket ott láttam, minden addigi, és azutáni látomásnál homályosabbak voltak. Mégis azt érzem most, hogy ez a nap különleges. A tegnap még a virágait bontogató illatos lonc most aszottan lóg a kunyhó mögötti fa ágairól, és ezt mindenképp intő jelnek kell tekintenem.
A napi teendőimet ugyan nem befolyásolja a dolog, de a gondolataim mégis ekörül cikáznak. Vajon miféle dolog közelít? Áldani vagy átkozni fogom ezt a napot, ha majd visszatekintek rá később? Egyelőre nincsenek válaszaim, de a gondolat továbbra sem hagy nyugodni. Gyűjtögetek néhány füvet és bogyót, majd elmegyek megnézni az egyik közeli csapdát is. Halkan énekelgetek, ahogy az egyik kedvenc kis ösvényemről letérve a sűrű bozótos felé tartok. Már messziről érzem, nem csak a nyúl szagát, de a félelmét is. átitatja minden sejtjét a rettegés. Nem kínzom sokáig. Egyetlen gyors, és hatékony ütés a tarkóra, s néhány pillanattal később megszűnik az érzékszerveimet bizsergető szag forrása. Az egyik legalábbis.
Van a közelben még valami, vagy valaki. Bizonytalanság és eltökéltség kettősségét árasztja magából, ahogy nagyon sokan, akik hozzám jönnek segítségért. Egyelőre még túl messze van ahhoz, hogy lássam, de igazából most az első, hogy mihamarabb kikapjam a bőréből a tapsifülest, különben kész kín lesz megnyúzni, ha kihűl a test. Ha követnek is, nem törődöm vele. Néhány perc alatt visszaérek a kis tisztásra, ahol egy tákolt állványra akasztom a nyulat, és egy vödörből vizet löttyintek egy fateknőbe. Azony nyomban neki is látok a bunda lenyúzásának, de hiába az állat testéből felszabaduló erős szagok, tisztán érzem, hogy az a valaki most itt áll, a fák takarásában, s talán azon morfondírozik, hogy tényleg szüksége van -e az én segítségemre. Ha nem lép elő, akkor gyorsan kifordítom a bőréből a vacsorának valót, s csak azután szólalok meg, a földön guggolva, véres kezeimre lötykölve egy kis vizet. - Lépj csak elő bátran. Nem harapok.... - szólítom meg az idegent, ahogy felegyenesedem, és célzatosan abba az irányba nézek, amerről a szagát érzem.
Aldrich már megint elment fontoskodni. Igazából ő mindig ezt csinálja. Lead az egyik barátjának, nála hagy egész nap, és néha-néha rámnéz. Én igazán szeretem Flantot, mivel amióta csak ehhez a csoporthoz kerültem, mindig kedves volt hozzám, ám valahogy Aldrichoz jobban ragaszkodom. És egyébként is, feltörte a nyereg a sejhajom, erre persze senki se kíváncsi. Persze mostanában nem ez volt a legnagyobb problémánk, kész csoda, hogy nyolcan érkeztünk erre a... helyre. Valami Klánhoz, de mindenesetre szívesen fogadtak minket. Tetszik a kis falujuk, a sok ember, a nyüzsgő élet. Kicsit a sajátomra emlékeztet. - Hé, Mylla! - szólt oda nekem Flant, miközben ő maga éppen a kardját élezte. - Hoznál inni a kútról a lovaknak? Szomjasok a szerencsétlenek, erőltetett menetben kergettek minket ideáig azok a szukafattyak - azzal köpött egyet. - Segíthetnél - jegyeztem meg, majd az üres vödrökért indultam. - Dolgom van kislány, és erősödnöd kell, ha el akarod bírni a vasat. Na sipirc! - azzal visszafordult a fegyvereihez, én pedig a kezembe vettem a két vödröt és elindultam a kúthoz. Furcsa volt ennyi idegen arcot látni magam körül, elszoktam már ettől. A pusztában teljesen másként forognak a nappalok és az éjszakák. Miközben a vödröket merítettem a forgatagból megütötte a fülem két nő beszéde. - Nem véletlenül nem engedjük, hogy a gyerekek szabadon kószáljanak noh - mondta az egyik. - Szerinted gyerekeket eszik? Egek. A banya, pfúj pfúj... Ilyen nőszemélyt. Lepaktált a gonosszal mondom én, eladta a lelkét a jövőbenézésért cserébe - kontrázott rá a másik. - A pletykák szerint a te lelkedet is elveszi az a szipirtyó. Kuruzslás az egész én mondom! Ideje lenne eltűnnie az erdőből, így folyamatosan félelemben élünk. Annyira rájuk figyeltem, hogy az egyik vödröt véletlenül majdnem beejtettem a kútba. Nocsak. Jövendőmondó? Errefelé? Ez érdekesen hangzik. Csak nem lehet olyan rémes, ahogy a rossznyelvek mondják. Kézbe vettem a vizesvödröket, és elindultam visszafelé. Talán, ha meglátogatnám, nekem is jósolna. És végre megtudnám, merre is tartok ebben a kétarcú világban. Végre irányt kapnék arról, kinek is kellene lennem. Sóhajtva tettem le a vödröket a lovak elé. Még úgyis messze a vacsoraidő. Megjárom sötétedésig, és Aldrich észre se veszi majd. - Flant, Flant - sétáltam a katonához az üres vödrökkel. - Láttam idefelé pár füvet, ami még jól jöhet. Elmegyek leszedem őket, rendben? - De ne kószálj el - nézett rám szigorúan mogyoróbarna szemével. - Aldrich engem fog dorgálni, ha neked bajod esik te lyány. - Csak füvek - mosolyodtam el ártatlanul - mire lemegy a nap, vissza is jövök. A biztonság kedvéért azért az oldalamon lógó táskába csúsztattam némi kétszersültet, szárított húst, egy kulacsot, és a halfilézőkésem, ami nélkül egy tapotat se mozdultam. Az oldalamra kötöttem azt a rövidkardot is, jobb volt, mint a semmi, és legalább már megfogni megtudtam. Felnyergeltem az egyik lovat, és csendben kiügettem a faluból arra, amerre az erdő fái magasodtak.
Wynva Kedvelte
Mylla Eroltsdottir
Világi vagyok
Utolsó Poszt ∞ Vas. Jún. 13, 2021 4:45 pm
Eviran és Ylore határán, a Holtak erdejének egy eldugott tisztásán, hatalmas fákkal körül véve áll a régi, kívülről ütött-kopott, belülről azonban jól felszerelt kunyhó. A kunyhó hátuljához egy kisebb tároló épült, melynek egy részében tüzelő, a másik részében viszont egy kis kotyvasztó műhely van, sok-sok üvegcsével és szárított fűfélékkel. Apró csontokkal, kisebb-nagyobb zsákocskákkal van megpakolva a sok rozoga polc és tároló, melyek egy apró tűzhelyet fognak közre. A kunyhó maga két szintes, melynek alsó része a vendégek fogadására van fenntartva, míg a felső szint a jósnő lakrészét és egy állandóan kulcsra zárt kis szobát rejt.
Krónikás
Tulveron főkrónikása
Great stories happen to those who can tell them
❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron