Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Calden, pár nappal korábban - Page 2 KaDiPE5
Calden, pár nappal korábban - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Calden, pár nappal korábban

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
Utolsó Poszt Vas. Aug. 08, 2021 2:08 am
first transformation


Vállat von, mikor háttal áll a lánynak. Sosem gondolt különösen sokat az istenekre. Az egészen biztos, hogy ő nem tartozik azok közé, akik nekik hálálkodnak minden jó dologért, ami valaha történt ez életükben. De, talán ha léteznek, kibírják azért a 2-3 köszönet nélkül Ron-tól.
-Nem szokásom isteníteni senkit, akivel sosem találkoztam még. Akkor sem, ha isten.
Megvárja, amíg a lány átnézi a kártyáit. Tényleg nem túl izgalmas pakli. Kifejezetten olcsó, és persze agyonhasznált lapok egytől egyig. A legtöbb számokat ábrázol, de akad pár, amikre lovagok, királynők, vagy épp királyok képeit festették. Nos...nem konkrét király, inkább egy hellyel közzel emberforma alak, a fején koronával.
-Helyes. Kezdjük valami egyszerűvel akkor, és aztán meglátjuk.
A legegyszerűbb játék a kártyavár építés, és bár könnyen lehet, hogy hasznára lenne a lánynak kitapasztalni, milyen tárgyakat egyensúlyozni a levegőben a víz helyett, most mégis inkább egy kicsit bonyolultabb játékot mutat be neki. A szabályok egyszerűek. Számra számot kell tenni, színre színt, és lehetőleg nagyobbat, mint a kártya, amit a középen lévő pakliból tesznek ki. A joker kártyák itt szamarat helyettesítenek. Ha az kerül ki, a játékos, akinek nem sikerül időben rácsapnia kezébe kell vegye az összes kiszórt lapot. Az nyer, akinek előbb elfogy minden lapja.
-Pofon egyszerű... - Mondja, miután elmagyarázta, és osztani kezd. - Hogyne...neked nem lenne kérdésed, ha egy ember lemerülne közétek a szárazföldről, és uszonyokat növesztene? Bár bevallom, kezdem azt érezni, hogy tévedésből vagy itt. Az egyik Elf városban lehet értelmesebb társaságra leltél volna...


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Aug. 06, 2021 3:10 pm
first transformation


Éretlenkedve pislogok rá és figyelem, ahogyan beszél. Nem értem ezeknek a jelentését, mi az a tej? És miért üzentek volna? Nehéz az embereket megértenem. Miért nem inkább Elvként viselkedik, ha már félig az? Megrázza a fejét.
- Hogy nem szeretni istenek? – Kerekedik el a szemem. Most már egyre jobban tagadhatja a vérét, ami nemesi.
A férfi ellép tőlem, és felnyúl oda, ahol körülbelül a könyvek is voltak, amiket mutatott. Figyelmesen nézem, ahogyan mutatja nekem ezt a kártya valamit. Nem volt szép darab. Játszani azt szeretek. Felderül az arcom a szó hallatán.
- Szeret játszani én. – Mosolygok, vagy is még mindig csak próbálok mosoly félét varázsolni az arcomra.
- Kérdés nekem? – Kérdezem a férfit, hogy neki van e kérdése felém. Bizonyosan nem érti ki is vagyok, de még mindig félek megbízni benne.


 

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Aug. 05, 2021 12:37 am
first transformation


-És mit üzennek velem az istenek, elfogyott otthon a tej? - Szalad ki a száján azonnal, minden gondolkodás nélkül, majd megrázza a fejét, és halkabban hozzáteszi, főleg mert feltehetően szegény lány úgysem értheti a fanyar poénkodását: - Ne haragudj...de nem vagyok nagy rajongójuk.
Természetesen ez csak féligazság. Az istenekkel nyilván semmi baja. Sosem találkozott velük, azt sem igazán hiszi, hogy léteznek feltétlenül. a híveik...na azok közt akad olyan, aki szörnyszülöttnek gondolja őt, istenkáromlásnak a fajtáját, vagy épp...hamisítványnak...nos, ez utóbbi új, de nem feltétlen jobb.
Újra a polcához lép, és a másik könyv mögött nyúlkálva kikeresi a cseppet rongyos kártyapaklit, majd leveszi a könyvet is, és kiveszi a bele rejtett adukat is. Kevin túl szerencsés, muszáj kiegyenlíteni...
-A kártya az...olyan mint egy könyv, csak kis adag. Á, felejtsd el, ez hülyeség. Szóval így néz ki a kártya, és játszani lehet vele.
A kezébe adja a paklit, aztán megvonja a vállait.
-Semmi baj, kérdezz csak. Nekem is van számtalan. De ráérünk még...


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Júl. 30, 2021 2:11 pm
first transformation


Méregetem a férfit, és láthatólag nem estek kellemesen szavaim. Talán megbántottam volna? Nem állt szándékomban ám a tény, az tény. Kár, hogy nem szorult bele apjából valami tudás, úgy felismerné, hogy a fajom igazán nemes faj, nem úgy, mint az emberi.
Pillantásom ide-oda cikázik, mindent igyekszem megvizsgálni, és magamba szívni a tudást. Nem tudom, mennyi időm van, de egyelőre jól érzem magam. Ha vissza kell majd térnem azt meg érzem.
Felvonom a szemöldököm.
- Az istenek jelekkel kommunikálni. Te jel lenni. – Mondom, s mutogatok a hajára ismét.
Figyelem, ahogyan hadarja a szavakat, csak ajkaira tudok koncentrálni és elég látványosan vizslatom, ahogyan beszél. Olyan fürge és gyors. Majd mikor befejezi, és kérdést tesz fel, felpillantok a szemébe.
- Mi az a kártya? – Vonom össze a szemöldököm.
- Sok kérdés van fejemben, sajnálni. – Bizonyosan zavarhatom a folyamatos értetlenkedésemmel, de először léptem ide, ahova azt gondoltam soha nem lépek.
- Gyorsan tanulni én. – Mondom, és megpróbálom azt a mosolygást, ám inkább tűnhet vicsorgásnak.


 

Ahronit Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 28, 2021 9:13 pm
first transformation


Van valami a lány tekintetében, ami miatt különösen lesújtó érzés, csalódást okozni neki. Mintha az ember megbántana egy bébi unikornis. Borzasztó. Ron ráadásul nem is érti, mi az, amiért ezt elérte.
-Hamisítvány...? Ez fájt.
Fél órája van itt, és máris rossz hatással van rá a város. Az, hogy eddig csak vele találkozott mellékes. Pláne, hogy most azt kell megfejtenie, micsoda az a Najád? A lány számára úgy tűnik természetes, hogy ő tudja, mit jelent a szó. És valami dereng is neki az egyik könyvéből, amit még gyermekkorában olvasott, egy elf hősről, aki valamilyen varázslatos víz alatt úszó hajóval eljut a tenger mélyén lévő lények városába.
-Ó....oké....nekem nem szóltak róla.
Megvakarja a fejét, kissé vehemensebben mint kéne, és nem csak azért, mert hosszú haja alatt nagyon viszket ebben a melegben.
-Nos, nem tudom, mi az istenek terve, de hozzád még csak hasonlót sem láttam soha, és szerintem más sem a környéken. Viszont, ha szállás kell, vagy munka, abban talán tudok segíteni. De csak reggel. Fényes nappal biztos senki sem akarna bántani...eddig pedig nem tudom...tudsz kártyázni?


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 27, 2021 8:00 pm
first transformation


Szememmel méregetem a könyvet, amit most tanultam.
- Különös. – Mondom még vizsgálódva. Kérdéseim vissza szívom, hiszen nem akarom azzal tölteni az itt létet, hogy kérdezősködök az emberek világáról, amit oly annyira igyekezve elkerült a majdnem 160 évemben. Sóhajt, és rázza a fejét, már megint mit tehettem?
Jeleim nem értek célt, pedig úgy tudtam az Elfek ismerik a beszédünket. Sokat meséltek nekem arról, hogy mennyit kereskedtünk egymás között, valamint az intelligenciájukról. Úgy tűnik ezt a férfit ez a gén elkerülhette.
Értetlen bamba tekintetére jó magam is megrázom a fejem.
- Hamisítvány vagy akkor. – Vonom össze a szemöldököm. Félni, igen. Ám hinnem kell az istenekben.
- Najád vagyok. – Suttogom el a szavakat, még soha nem ejtettem ki a fajtám nevét, így visszhangozva elég érdekesen cseng.
- Bízni benned. Bízni abban, hogy istenek küldeni nekem. – Mondom. Nem tudom mi a következő lépés, mit tegyek? Merre induljak. Talán meg kellene keresnem a társaim, akik velem együtt hagyták el a népünket.

 

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 25, 2021 8:06 pm
first transformation


-Könyv. - Bólint, meglovagolva ezt a hirtelen támadt összhangot kettejük között. De, hogy miféle más dolog? Ezt nehéz lenne elmagyarázni. De végül úgy dönt, jobb ha mostantól partnerként kezeli a nőt. Láthatóan sokkal értelmesebb mint gondolta.
-Mindenféle más. Elsősorban a gondolatink írjuk le ezekbe, és az ötleteinket. Van ami hasznos és van ami...kevésbé.
Sóhajt, és megrázza a fejét. Sejthette volna, hogy a béna szóvicce nem fog célba érni. Bár lehet csak a nyelvi gát miatt. Igen, biztosan erről van szó. Legyint, hogy nem érdekes, és reméli beéri ennyivel a lány, aki mintha fiatalodott volna az elmúlt pár percben. És mintha ártatlanabb is lenne az arca....érdekes.
-Anyu ember volt, szóval csak f....hmm...?
Értetlenkedve nézi, mit hadonászik össze vissza. Ahol lovak vannak, vannak böglyök is, De Ron nem látott itt most egyet sem repkedni. Azért körbe néz még párszor. azok a szárnyas vérszívók sok éjszakáját keserítették meg. Szerencse, hogy nem kapott el tőlük semmit! Szerencse, meg a jó vastag pokróc, amit nyáron is csatakosra izzadt...
-Félsz? Ugyan mitől? - De aztán észbe kap, és mosolyogva legyint. - Tudod mit, még csak most találkoztunk. Nem érdekes. Azt el mered mondani, miért jöttél ide?


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 21, 2021 6:11 pm
first transformation


Próbáltam kedvesen elnézni mindent, amit cselekedett. Tudtam ez egy próba ezt az embert azért küldték, hogy segítsen. Fiatal vagyok, hiszen a magam 158 évével még fiatalnak számítok. Nem tudhatok sokat a világról, tanonc vagyok sámánként, és ha rám néznek, emberi szemmel egy fiatal nőt láthatnak. Ám nálunk ez így van, lassan öregszünk. így bíznom kell az istenek útmutatásában, hogy ez a férfi lesz a megmentőm.
Megrázom fejem, nem számít a név. Ügyetlenkedése, pedig furcsa.
hallgatom figyelmesen, ahogyan meséli nekem a dolgot, mit a kezében tart.
- könyv. – Ismétlem a szót.
- Miféle más dolog? – Vonom fel újdonsült szemöldököm kérdően.
- Kékből jöttem? – Kérdezek újra, hiszen nem értem. A tenger a legszebb hely, ahol eddig voltam. Más vizekbe csak ritkán úszta, hiszem olyan nagy és felfedezetlen.
Hirtelen pillantok rá, végig mérem.
- Elf lenni?- Meglepődök. Hát ezért vezették hozzám őt az istenek. Felsőbb rendű faj.
~ Megtiszteltetés egy magasabb fajjal találkoznom. ~ Jelelem el, s remélem megérti. Ám ekkor hallom, hogy keverék, vagy is még is  van benne ember. Próbára tétetnek?
- Félek elmondani. – Mondom most már szavakkal. Kevesen tudják, hogy még létezünk, emberek pedig csak legendaként tartanak számon, hiszen mára megcsappant a létszámunk.  

 

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Júl. 16, 2021 5:14 pm
first transformation


Próbál bátorítóan bólintani. a bólintás része egészen biztosan sikerül neki. Valóban Róka. Ezzel együtt viszont kicsit hülye érzés belegondolni, hogy ha eddig mindent értett a lány, amiket mondott, akkor mit gondolhat róla? Istenekre, rengeteg badarságot összehordott...vagy legalábbis így érzi.
-Ő...Caly...Lenina? Ne haragudj, de női nevekben nem vagyok jó.
Egy picit megint csodálkozik. Nem tudja mi az? De mit nem tud? Evidens persze, hogy a könyvről van szó, de mégis annyira bizarr ez. Mintha valaki egy fára nézne csodálkozva, hogy miféle pokoli szerkezet lehet az. Ugyanakkor, ha ez a lány a tengerből jött, lehet pontosan így fog nézni egy élő fára, ha először lát egyet. Szép kilátások...
-Ez egy könyv. Ebbe tudást jegyzünk fel...meg....más dolgokat. Khmm...ebben itt képek vannak.
Csendben rázza meg a fejét. Nem ember. Szóban nem válaszol erre azonnal, mert emlékeztetnie kell magát rá, hogy lehet neki nem olyan evidens, hogy az ő szemszínével nem mászkálnak emberek. Aztán gyorsan megnézi a könyvben, hol lehet a fehér tenger, mert magától természetesen fogalma sincsen.
-Hmm...jó messziről jöttél. Mellesleg még szerencse, hogy nem a kékből...furán festenél.
Úgy érzi, ideje megválaszolnia a korábbi kérdést, ezért magára mutat.
-Az anyám ember volt...az apám Elf. Én keverék vagyok...te...mi vagy...?


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 14, 2021 10:58 pm
first transformation


Visszatér egy más fajta dologgal, amit újra tán magamra kellene vennem. Igyekszem felvenni, de nagyon elveszek benne. Nehezen sikerült tán a megfelelően magamra öltenem. Meleg volt, és kellemesebb, mint a csupasz emberi testem. Felfonom a szemöldököm, majd megforgatom a szemem.
- Róka. – Ismétlem, ahogyan kéri, bár nem értem a jelentőségét.
- Tanulni.. te nyelv. – Mondom, egyre jobb és jobb.
- Calylenia- Mutatok magamra ismét, hiszen már többször mondja ki helytelenül a nevem.
- Ismételd utánam. – Utánozom őt, ahogyan engem is próbált tanítani. Elém tesz valamit, és én nem tudom, mit válaszoljak. Soha nem láttam még e fajta szerzetet.
- Nem tudni, mi lenni ez. – Rázom meg a fejem. Kezdek büszke lenni magamra, hiszen eddig nem tudtam, hogy ennyi minden megmaradt bennem. Néha figyeltem az embereket, néha nem akartam meg enni, vagy kiíratni őket.
- Te ember? – Kérdezem. Majd megpróbálom eljelelni neki ezt a kérdést, hátha najád. Ám bizonyosan tévedek, ha az volna már rég felfedte volna magát, és máshogyan kommunikálna.
- Én ff..fehér tenger- Mondom ki nehezen.
- Ott születni. – Fejezem be.


 

Ahronit Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 14, 2021 1:28 pm
first transformation


Többször néz a háta mögé, mint azon az estén, amikor majdnem sikerült összeszednie a bátorságát hozzá, hogy ellátogasson a Fürge Rókába. A küszöbig aznap sem jutott el persze. Az istállóba visszaérve átnyújtja a ruhát Kálinak. Ron édesanyja nem sokkal volt törékenyebb termet, mint fiacskája, mondhatni inkább rá ütött, mint elf apjára, de talán ez a néhány számmal kisebb ruha is kényelmesebb, és praktikusabb mint az ő kabátja. el is fordul, ha át szeretné venni a nő.
-Érted, amit mondok? Mindent? Hmmm...ismételd utánam kérlek...Róka.
Valamiért hirtelen semmi más szó nem jutott eszébe, és ez is alig. De így van ez, ha hirtelen véletlenszerű szót kell mondani. Minden esetre továbbra is háttal marad, amíg a nő felöltözik. Kezeivel a  felső polcon kutat az egyik itt hagyott könyve után, elsőre azonban csak a "Pikáns Calden-i éjszakák krónikája" kerül az ujjai közé, és azt inkább hagyja ott porosodni. Most inkább valami olyasmi kéne nekik, amikben képek is vannak, és bár az imént említett mű határozottan ezek közé tartozik, mégsem szívesen mutatná meg...vagy vallaná be, hogy neki is van egy példánya. Aztán csak megtalálja a "Tulveron Tájai" című albumot, melyben kizárólag festmények találhatók, a kontinens minden területéről, még a három óceánról is. Ezeknél nyitja ki, és mutatja meg a nőnek.
-Káli....innen jöttél?


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 13, 2021 1:46 pm
first transformation


Át nyújtja nekem azt a valamit, majd elveszem. Nézegettem és gondolkodtam még is mi féle dolog lehet ez. Mivel éjiséget emlegette gondoltam ez étel lenne. Bele mélyesztem fogaim, amik sokszor gyengébbek, mint Najád énemé. Száraz dolog volt, az első falat nem esett jól, fintorgok. Próbálok rágni, fel, s lemozognak emberi fogaim. Nem ízlik, ám emberi testem tán nem bírná a najád étkeket.

Válaszomra felsóhajt, amit nem tudok hova tenni.
- Érteni, amit mondani. – Szedem össze magam, és végre egyre jobban sikerül nekem is pár szó. Intelligensebbek vagyunk egy átlagos korcs embernél, így hamar tanulok, és persze hallottam már embereket körülöttem beszélni az elmúlt száz évben.
A férfi mozgolódik, talán zavart nem tudhatom. Majd újra hozzám intézi a szavait. Várni, ezt is megértem. Furcsa mozdulatokat tesz, s tán bolondak is titulál. Ám okosabb vagyok, és több éve élek ezen a világon, mint ő. Meg kell nyugodnom, nem húzhatom fel magam ilyenen, őt az istenek küldték számomra, hogy segítségemre legyen. Nem tudom, meddig bírom sós víz nélkül, soha sem figyeltem, amikor erről beszéltek, bizonyosan nem sok idő.

 

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Calden, pár nappal korábban - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: