Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Calden, pár nappal korábban - Page 3 KaDiPE5
Calden, pár nappal korábban - Page 3 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Calden, pár nappal korábban

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
Utolsó Poszt Kedd Júl. 13, 2021 11:09 am
first transformation


Átadja neki akkor a cipó darabot, jó hosszúra nyújtva a kezét, hogy ne kelljen közel mennie a lányhoz. Nem mintha félne, hogy a kezébe harap, csak éppen...megszokta már, hogy éjnek évadján a fehérnépek nagyon kevés bizalmat szavaznak meg iránta. A következő válaszra viszont felsóhajt. A térképészet aligha az ő tudománya, de abban egészen biztos, hogy "Szép" nevű várost nem találna sehol....vagy mégis? Á nem, biztosan nem.
-Nem, úgy értem te honnan...á...mindegy is. Már megint hosszan dumálok, te meg pislogsz mit hablatyolok mi?
Lehajtott fővel gondolkodik picit, aztán kiles az istálló ablakán. A bőrén érzi az éjszaka hidegét, és erről eszébe jut, hogy talán nem ártana valami olyan ruha a lánynak, ami nem úgy áll rajta, mintha megnyúzott volna egy medvét, és azonnal bele is bújt. Már a szőrmébe, nem a...
-Khmmm....Várj meg itt kérlek. Mindjárt jövök.
Megpróbálja ezt elmutogatni beszéd közben. Ujjával utánozza az ingaóra mozgását, aztán lépkedést imitál kétszer annyival, és lemutat a földre. a kitalálós játékokban mindig is borzalmas volt. De arra próbálja rávenni a lányt, hogy ne csináljon semmit. Talán az még nem megoldhatatlan. Ha sikerül "haza" rohan, és már jön is vissza, édesanyja egyik megmaradt ruhájával. Nem tart tovább az út tíz percnél, de így is megnézik páran, miért van nála női öltözék. Egyesek úgy megbámulják, mintha legalábbis felvette volna, nem pedig a kezében cipelné összehajtva.


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 12, 2021 5:15 pm
first transformation


Kedvesen próbálja lépteim szabályozni, és támogatást adni. Felfelé indulunk, és nagyon nehéznek érzem a testem. Minden olyan más, minden olyan lassabb, és nehezebb. Igyekszem nem elesni, de a lábaimnak nem tudok parancsolni.
Majd egy furcsa helyre vezet engem. Szagok megcsapják az orrom, fintorogni kezdek. Figyelem a férfi minden mozdulatát, különösen a haját, ahogyan néha meg emeli a friss szellő. Kutatni kezd, majd a kutatása után felém fordul, és kicsomagol valamit. Éhes? Hát igen, de nem tudom azt még is mit éheznek ide fenn. A férfi fura hangot hallatott, amire megrezzentem.
- Igen. – Mondom. Nem tudom, még is miféle lehet ez ami éppen nála van.  „Calden”, mondja és mutatni kezd. Tudtam a város nevét, és már hallottam is kimondva.
- Széé..p- Mondom kissé bizonytalanul.
 

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 07, 2021 4:50 pm
first transformation


Csak egy apró mosolyt enged meg magának az illedelmes bemutatkozás köre után, és elgondolkodik, vajon tőle is ilyen furcsán hangzott-e az "örvendek" szó. Reméli, hogy nem. Átnéz a leányzó válla a vízre, ahogy ő is odapillant, és újra felteszi magának a kérdést, biztos azt látta az előbb, amit, és nem csak hallucinált? Minden esetre, ha sokaknak egy keverék is magas, meg gusztustalan, nem akarja tudni Káliról mit gondolnának, szóval nincs mese.
a lépcsőkön felfelé vezeti őt, a város kőfalai irányába, majd egy faltartott kézzel jelzi, hogy álljanak meg. Visszafojtott lélegzettel hallgatózik, és csak valamivel utána indul meg újra, hátra pillantva mindig követi e még a lány. Rövid séta után a fogadó mögötti istállóba vezeti. Nem szívesen vallja be, de aludt már itt. Főleg amikor minden szobát kivesznek, és még a konyha padlóján sincs talpalattnyi hely sem. Ritkán, de előfordul. Ami pedig még fontosabb, itt senki sem fogja keresni a nőt, és a tengerpartot leszámítva itt található a legtöbb víz, ami eszébe jut. Az egyik szekrényt átkutatva rálel egy fél cipó nem kirívóan öreg kenyérre, melyet ki is csomagol, és a nő felé mutat.
-Éhes?
Ronan gyomra megkordul ugyan, de ezt a cipót főleg csak szemléltetésként kotorta elő. Kissé száraz már, de éppen ehető, ha nagyon muszáj.
-Calden... - Mondja, ahogy körbe mutogat, nagy ívben, abban reménykedve, hogy egyértelmű, a városra céloz, aztán kérdőn nézve a vendégére emeli az ujját. Vajon honnan jöhetett? Jó eséllyel csak azt tudja meg, az ő nyelvén milyen szóval illetik az óceánt, de talán olyan városnevet mond, ami ismerősen csenghet a számára. Talán...


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 05, 2021 6:47 pm
first transformation


Furcsa érzés volt, hiszen az emberek számomra a sötétség, a káosz teremtményei. Mi előbb éltünk már e világon. Tekintettem nem hagyja el az övét, majd végig mérem.
Furcsa volt a szájából a nevem, de még tán enyémből is az volt. Felvonom a szemöldököm, és elismétlem szavait.
- Örvendek. – Mondom lassabban formázva a szavakat. A szellő ismét szinte bele csíp a bőrömbe, ami megint csak megremeg. Hiába ez a furcsa dolog, újonnan szerzett remegő lábaimba mar.  
Figyelem a férfit, majd feláll, és felém nyújtja a kezét, amit megfogom. Értem pár szavát, és úgy érzem követnem kellene. Felé lépek, de a bizonytalanság nem engedi azt könnyen, így meg-meg botlok.
- Követ. – Mondom neki. Hátra pillantok még a víz irányába, és tudom azt, hogy most fogom elhagyni az otthonom, bár tudom azt, hogy nem sokáig, hiszen vissza kell térnem, nem fogom sokáig víz nélkül bírni.  

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 23, 2021 2:03 am
first transformation


Felemeli a kezét, kinyújtott ujjal, hogy kijavítsa a teremtményt, de aztán megáll a levegőben, és mutató ujja visszahajlik a többiek közé, lelki támaszért, ő pedig inkább csendben marad. Hisz ki tudja, még az is lehet, tényleg féltestvérek.
-Káli? Örvendek.
Bólint, valóban meleg aza  ruha, és...most eszébe jut, hogy talán el kéne fordulnia. Ez jó alkalom arra, hogy ellenőrizze az utcákat. az őrségnek egyenlőre nem látja nyomát, és nem is hall senkit erre mászkálni, de nincsenek illúziói, ez óriási szerencse. És nem fog kitartani reggelig!
-Nem tudom, mennyire érted, amit mondok, de innen el kell mennünk. Gyere...kérlek.
Feláll, és a kezét nyújtja felé.


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 23, 2021 1:34 am
first transformation


Sajnos gyorsabban kellene tanulnom, hiszen itt ténylegesen szükségem lesz a közös nyelvre. Valamiért ez az ember furcsa módon nem érzem fenyegetőnek, és nem akarok a húsából lakmározni. Valamiért azt érzem, oka van annak, hogy vele kellett találkoznom.
- Testvér. – Mondom, s mutatom kéz jelekkel a testvér szót. A férfi, mint ha egy bolondhoz beszélne, magára mutat, s azt mondja Ronan. Még soha nem mondtam ki a nevem, nehéz volt lefordítani azt.
- Caly...- kezdek bele lassan, de megakad a nyelvem. Nagyon frusztrál ez engem.
- Calyleina- Mutatok magamra.
- Meleg. – Ismétlem el a szavakat. Majd botladozva nyúlok azért, amit oda adott. Reszkető kezemmel veszem fel, s terítem magamra, ahogyan azt mutogatta. Biztosan jobb dolga is van a férfinak, mint velem foglalkozni. Arca talán azt sugallhatja, hogy nem kíván itt lenni. Ha nem jelnként kaptam volna, már biztosan halott lenne.


Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jún. 18, 2021 6:15 pm
first transformation


Kezd megfogalmazódni benne az a gyanú, hogy talán van rá esély, hogy ez a személy nem beszéli a közös nyelvet, és eddig egyetlen szavát sem értette meg. De legalábbis, keveset belőle. Át kell gondolnia, miket mondott eddig, hogy ne torkollja le többek között azért, mert például a nevét kérdezi, mikor már bemutatkozott, igaz egy favicc keretében. El persze nem megy. Ahhoz még nem szedte össze a bátorságát, hogy közelebb férkőzzön ehhez a furcsa...valamihez, de abban is biztos, hogy ha az őrség látná meg, annak rossz vége lenne.
-Igen, fehér. - Sóhajtja. aztán meglepetten pislog egyet. Mi rendben? Ó, hogy ő kérdezte ezt. Mit lehet erre felelni? Legyint inkább, és megpróbálja lassabban. Magára mutat, és jól artikulálva mondja:
-Ronan.
Picit büszke magára, amiért nem próbált meg csak hangosabban beszélni, amikor rájött, hogy a lány nem érti a nyelvét...mint a legtöbb messze földről érkezett vendég szokta próbálni először, amikor csak üveges szemmel néz rájuk. Aztán a kabátjára mutat, és tenyerét végig húzza a saját vállán.
-Meleg.
Végig mutogat a saját ruháin is gyorsan. Meg is rángatja őket, hogy lássa, ez nem a bőre. Fogalma sincs, ezt miért érzi szükségesnek, de az igazat megvallva, biztos benne, hogy ezzel valaki olyannak kéne foglalkoznia, aki nála sokkal intelligensebb.


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Jún. 17, 2021 3:13 pm
first transformation


Reszkettem, testem nem érzett hőt, inkább csak a hideg járt át. Furcsa érzés volt megmozdítani a lábakat, soha nem éreztem még ilyet. A férfi nekem szólt, kérdően tekintettem.
- Te menni, el. – Egyre több szó került elő az emlékeimből, amikor még hallottam embereket beszélni. Nem gondoltam volna, hogy megmaradnak bennem.
Aztán a felismerés, hogy hasonló lenne hozzám egy ember mélyen érintett. Felém hajít valamit, amit két kezem közé fogok, s megszagolok, majd magam mellé teszem, tekintettem egy pillanatra sem ereszti övét.
Szintemre ereszkedik, és válaszol.
- Fehér. – Ismétlem a szót, már jobban kiejtve.
- Rendben? – Kérdezek vissza. Talán őt az istenek küldték hozzám, talán jelezzék, hogy nincs, mitől féljek. Megpróbálom magam felhúzni, hogy lábra álljak. Remegő lábaim erőtlenek, így visszaesek. Szerencsére a víz már messzebb, nem lenne szerencsés visszaalakulnom. Pár esést követően sikerül megállnom, ám a remegés nem szűnik.
- Név? – Kérdésem felé irányul, remélem, érti azt, hogy a nevére vagyok kíváncsi. Ez így nem lesz jó, mimnél jobban be kell majd illeszkednem, ha azt akarom, hogy megtaláljam a testvéreim, így a nyelvvel kellene kezdenem.

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 6:06 pm
first transformation


Képtelen levenni a szemét a partra vetett hölgyről. Mint amikor az ember fia egy süllyedő hajót néz hosszan. És jelenleg is csak azért biztos benne, hogy nem valami ilyesmi történt, mert még mindig változik, és alakul a teste. Karcsúsodik helyenként, máshol pedig terebélyesedik... felkapja gyorsan a tekintetét, hogy a szemébe, vagy még jobb, a homlokára nézzen inkább a biztonság kedvéért.
-Szia El, én Ronan vagyok. Vedd ezt fel gyorsan!
Lerángatja magáról a molyrágta, kissé divatja múlt kabátját. Aligha egyezik a méretük, de legalább takarja majd a nőt, már persze, ha magára húzza. Oda is dobja neki azonnal, aztán óvatosan tesz felé pár lépést, a kés kiejtése után. Nem azért, mert tartana tőle. Ahhoz még túlságosan le van döbbenve, hogy hasson rá a józan ész és az életösztön.
-Hmm? Ó...igen, fehér.  
Próbál kedvesen mosolyogni, és leguggol, továbbra is rajta tartva a szemeit.
-Minden rendben? Elég...
Mutogatva rajzolja körbe a partot, aztán be sem fejezi a mondatát. Nem is tudna, hol kezdhetné el sorolni, mennyi minden furcsa ebben az egészben.


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 4:27 pm
first transformation


Már teljes volt az átalakulásom. Fájdalma nem hagyta el az elmém bugyrait, folyamatosan felidéződött bennem. Testem reszketni kezdett furcsa érzés volt, nem tudtam hova tenni.
A férfi pedig felém intézte szavait, melyeket nem értettem meg teljesen. Fújtattam, s felültem, vagy is próbáltam, de erőtlen testem vissza-visszacsuklott.
- El. – Próbáltam formázni bugyután a szót, amit tán még jól se mondtam, s még lehet nem is azt jelenti.  Fajtán jól alkalmazkodik, és hamar tanul, így a közös nyelv elsajátítása nem lesz nehéz feladatom, bár hiába nem akarom.
Végig pillantottam magamon, és nem értettem ezt a külsőt. Lábak látványa szinte felforgatta a gyomromat. Mellkasomon pedig érdekes dolgok jelentek meg.

Felé hadonásztam, de koránt sem értem el, s ekkor a hold jobban megvilágította nekem őt.
Egy pillanatra teraszba estem, s a kezemből még a tör is a földre zuhant. Megpillantottam arca minden vonását, de egy az, ami rajta igazán megfogott. Hófehér vállig érő haja volt, amin megcsillant a hold fénye. Teljeséggel lehetetlennek tartottam, hogy van még, aki ilyen adottsággal bír.
Elkezdtem jelelni neki, a hajára mutattam, majd az enyémre. Az átváltozás teljesen leszedte róla a sarat, így jobban megfigyelhető volt, hogy az istenek fehér hajkoronával ajándékoztak meg.  
- Te, fehér. – Hallottam már sok halászt az évek alatt, figyeltem már embereket, néhány szó megmaradt bennem.
Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Jún. 14, 2021 11:54 pm
first transformation


Újabb hosszú nap ért véget, ám ha hihet azoknak a szavaknak, melyeket ő maga mondott, nem sok ilyenben lesz már része a fogadóban. Ezúttal tényleg útra fog kelni, tényleg belevág élete nagy kalandjába, és ha nem pusztul el valamilyen betegségben már az első héten, talán tényleg annyi pénze lesz, hogy nyithat magának egy saját fogadót.
Mivel hosszú ideig nem tervezi látni ezt a várost, úgy dönt ideje "kiélvezni" amíg még lehet. Meg is látogatja azokat a helyeket, ahol jól érezte magát, vagy legalábbis most úgy hiszi, nosztalgiával fog rájuk gondolni, amikor a fagyban korgó gyomorral vacog majd egy barlang mélyén. Azonban nincs szerencséje. a könyvtár már zárva van, természetesen, a várfalra sem mászhat fel ilyenkor, így marad a part. A hely, ahol a víz csendes morajlása, és békés hullámai mindig segítettek neki összeszedni a gondolatait, vagy csak lazítani, és élvezni a csendet, és a békét.

-Mi a megtestesült búbánat...?
Hamarosan arra is nosztalgiával gondol majd, amikor azt hitte az a hatalmas vízi állat vagy mi lesz a legfurcsább dolog, amit aznap este lát. Békává változott hercegről hallott már, de hercegnő? Végig nézi az egészet, és csak amikor megcsillan a kés hegye a holdfényben tör ki a transzból.
-Hölgyem, attól tartok ön meztelen...és ha jól látom, meg is sérült. Segítsek?
Körbe néz, hogy más is látja e ezt. Alig akarja elhinni ami most történik.


Vendég
Vendég
Anonymous
Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Jún. 14, 2021 4:31 pm
first transformation


Talán azt mondhatom, hogy eltelt elegendő nap ahhoz, hogy a sérülésemmel kibírhassam az átváltozást. A többiek más fele kezdték el a keresés, van közöttünk, aki beszéli a közös nyelvet, én az emberek által elnevezett Calden város fele vettem az utam.
Hezitáltam, és féltem. Már sötét volt ezen a fenti világon, minden sokkal nyugodtabb volt. Lassan közeledtem a part felé, majd utoljára alámerültem, és elérkezett a sekély víz.

Kivonszoltam magam a partra, és ekkor párpercre rá nagy fájdalom költözött a testembe.
Olyan volt, mint ha a bőrömet nyúznák, amit nem bírtam hang nélkül viselni. Tudom, hogy veszélyes, hiszen bármi meghalhat, és megláthat, de a fájdalomégető volt. Éreztem, ahogyan a belső szerveim is át rendeződnek, ahogyan az uszonyom helyére emberi lábak kerülnek. Fogaim, amik egy cápáéval voltak egyelőek most gyengének lettek. Fejem oldalán pedig valami képződménynőtt. Egyre jobban kezdtem hasonlítani egy emberre, így azok az érzékeim, amik a vízben olyan fejlettek most cserbenhagytak.

Ekkor neszre lettem figyelmes, átalakulásom már majdnem befejeződött, amikor felkaptam tekintettem és egy férfit pillantottam meg. Rá vicsorogtam még mindig fekve, és fujtattam. Meglátott, ettől féltem. Tör, ami majdnem halálom okozta mellettem pihen, azért nyúlok, és feléje tartom.


Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Calden, pár nappal korábban - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban
» Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal
» 1020. Remény hava - Calden

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: