Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt KaDiPE5
Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt

Go down 
Utolsó Poszt Kedd Jún. 22, 2021 2:13 pm

Lezárt játék

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 22, 2021 1:29 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Thora Haleye
──────────── ────────────
-Akkor is neki adom át, tilos ajándékot elfogadni a vendégektől sajnos. Rákacsint vigyorogva, aztán pedig meglepve hallgatja amit mond. Amennyire tudja, egy korsó sert sem fogyasztott még, vagyis nem itta beszédesre magát. Épp ezért, megható, hogy ennyire érdeklődik az utazása felől. Ki is húzza magát, és bólint.
-Megpróbáljuk majd elkerülni a tengert, és az igazságszolgáltatást is. Ne aggódjon, én is hallottam ezt azt arról a városról. Óvatosak leszünk.
Széttárja a kezeit mosolyogva. Ő aztán átérzi a nő helyzetét. Már el is kezdett viszketni a füle töve, jelezve, hogy túl rég kiabált rá valaki, hogy kapkodja a lábait, és ne csak a vendégekkel bájologjon, és ha sokáig itt marad, bizony időszerű lesz egy újabb felé intézett hangos szónoklatnak. Meghajol, és magára hagyja a hölgyet, de persze munka közben is figyeli a dallamot.
Nem tévedett, tényleg alaposan megdolgoztatják az utolsó napján. Párszor még a zenekar felé pillant, ahogy ide oda rohangál a vendégek közt, egy ponton pedig kis híján ki is gáncsolják, szóval nem mondhatná, hogy unalmasan telik az utolsó napja. A végére még egy kisebb lakomát is kell sütnie, és amire kiér vele, hogy tálaljanak, már sehol sem látja az énekeslányt. Halkan sóhajt egyet, és felkészül, hogy minél előbb zárni tudjanak, ahogy elfogyott az utolsó morzsa.


// Köszönöm a játékot. Találkozunk út közben Smile
Vendég
Vendég
Anonymous
Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Jún. 21, 2021 11:29 pm
THE SINGING LASS
──────────────── ────────────────
Halkan felkuncogtam a férfi szólásán.

- A bók megköszönését Önnek szántam – lágyan elmosolyodtam, és rápillantottam a tál ételre előttem. – A desszert miatt viszont tényleg adja át a hálámat a kocsmárosnak.
A férfiról lerítt, hogy kalandvágyát még nem sikerült saját maga számára kielégítenie. Persze, hogy is tehette volna, Calden közepén egy felszolgálóként a helyi fogadóban.
- Úgy hallottam, Nulport elég veszélyes, túl sok a kalóz – gondolkodtam el egy pillanatra. – És az igazságszolgáltatás se... hogy is mondjam igazságos, ha érti mire gondolok – mielőtt a férfi valószínűleg belém kötött volna, hogy én, ilyen fiatal lány mégis miért tudok ilyeneket, gyorsan hozzátettem. – Sokan jöttek már onnan ide, és nagyon sokan mesélnek is.
Sajnálatos módon számomra csak ennyi jutott. Mások históriái a városon túlról, ahonnan folyamatosan számoltak be nekem a csodás tájakról, Nulport kétes-hírnevű de annál gyönyörűbb vízi kikötőjéről, és persze az Evirani hegységről is. Bár utolsó tudomásom szerint szörnyű, zöld, humanoid förmedvények lepték el a magaslatok tövét, szóval én, mint egy mezei halandó, semmi kincsért sem lépnék be a területre anélkül, hogy nem lenne mellettem egy tisztes katona, aki tud is harcolni.
- Nagyon szépen köszönöm, de sajnos nekem is rövidesen letelik a szünetidőm, így más nem kérek. Még egyszer köszönök mindent – széles mosolyra húztam az ajkaimat. Lassan visszavárnak engem is a vendégek, addig is az evéssel hátha kicsit megnyugtatom majd a torkomat. Mielőtt nekiláttam volna a csodásnak tűnő pitének, utoljára szóltam a helyes felszolgálónak.
- Sok szerencsét az úton, és remélem még találkozunk! – köszöntem el tőle, és akkor még fogalmam sem volt róla, hogy a legközelebbi találkozásunk korábban következett be, mint bármelyikünk is gondolta volna.

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jún. 18, 2021 5:35 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Thora Haleye
──────────── ────────────
Bólint, miután átadta az édességet. Kissé csodálkozik a lány zavarodottságán, hisz nemrég sokkal nagyobb közönség előtt is állta a sarat, de végül csak visszatér az a hang, ami végig kísérte eddig a műszakját, még a konyhában is.
-Feltétlen átadom mindkettőt a gazduramnak.
Miután ezt kimondja, a gazda felé néz, de ő már másfelé jár. Épp az egyik új alkalmazottat okítja, elég hangosan ahhoz, hogy biztosan meghalljon minden bölcsességet. És persze, elég erőteljesen, hogy a csontjaiba vésődjön.
-Ó. Nyugatnak, többé kevésbé. A barátaimmal hosszú útra kelünk, és először Nulport-ba látogatunk, onnan pedig Az Evirani hegységek felé. Jó móka lesz.
Érződik némi szarkazmus a hangjában, mintha épp az ellenkezőjét akarná sugallani annak, amit most mondott, de isten igazából szinte mindig így beszél, így a többség számára talán félreérthető, vajon mit gondol erről a kalandról. Hogy a számára eddig vadidegen Thora mit tud elszűrni ebből az pedig végképp jó kérdés.
-Nekem azonban rengeteg dolgom van még. Az öreg kihajtja a belem az utolsó Ulron-ért is, szóval, hacsak nem szeretne egy jó sert a süteményhez, tartok tőle, engem máshol vár a munka.
Nem mintha sok kedve lenne a részeges vendégekhez, akik minden bizonnyal látták, hogy szóba állt ezzel a lánnyal, és most mind párbajra akarják majd hívni őt azért a dicsőségért, hogy ők kísérhessék haza a szépséges énekest a félvérű korcs helyett.
Vendég
Vendég
Anonymous
Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 10:42 pm
Music brings people together
THE SINGING LASS
M

iközben énekeltem, elképzeltem, hogy mint holmi varázslat, a hangom egy halovány, mégis csillogó lélekfolyóvá változik át, melyből kiszakadva patakonként csurog le minden egyes vendégre, aki reám figyelt és csendben hallgatott. Ezekkel a fényes patakfonalakkal körbeöleltem a fogadó minden egyes vendégét, még a törzsvendégeit is, sőt, a kocsmáros tekintetét is magamon éreztem. Kettős érzés kerített uralmába, egyszerre zavart és élveztem a felém szentelt figyelmüket, de minden esetben csak erősített az önbizalmamon, hogy ma estére se sikerült elmennie a hangomnak, és nagy örömmel szórakoztathatom Calden lakóit, bármikor is ülök be a fogadóba.

*Ígérd meg, hogyha látsz…  // Emlékezni fogsz te reám...*

A második dalomat énekeltem már, amikor feltűnt egy sosem látott felszolgáló a pultnál. Hófehér tincsek, túlságosan edzett test egy kocsmabélinek, erős, markáns arcvonalak. Mihelyst ránéztem az arcára, meglepődve vettem észre, hogy ő egyenest állta a tekintetemet abban a pillanatban. Éreztem, ahogy lassacskán kezd felfutni a vér az orcáimba, így erőszakkal kellett másfelé nézzek.

*Úgy szeretlek… // Nem engedlek…*

Nem ment. Bár ő elfordult tőlem, messziről láttam, hogy ráripakodott a kocsmáros, én lopva rá-rá pillantottam, és végig követtem szemeimmel az útvonalát. Nagyon otthonosan mozgott az asztalok között, és kellő tudással bánt a munkájával. Hogy nem vettem észre még eddig őt? Ezek alapján, biztos, hogy régóta itt dolgozik, én pedig már elég sokszor léptem fel a fogadóban.

*Én leszek a rózsád szelleme…*

Mire végigénekeltem a dalt, elvesztettem őt a szemem elől. Végre újból a nézőközönségre tudtam koncentrálni, és szakadatlanul énekeltem tovább a dalokat, ameddig a torkom bírta. Az egyik dal után szóltam a zenészeknek, hogy szeretnék egy kis pihenőt kérni, mert lehet, hogy a lelkem még bírná, de az ajkaim vészesen szünetért kiáltott. Bólintottak, így az azt követő dallam után felálltam a sámliról és bekiáltva a szünetet, leléptem a színpadról.
Csukott szemmel hátradőltem a padon, nekitámasztva a fejem a falnak, hogy kis békére lelhessek az újra felcsapott zsivajban. Nyugodt elmélkedésemet egy mély hang törte meg hirtelen. Kipattantak a szemeim, és akkor láttam meg a gondolataimban forgott felszolgálót. Mereven pislogtam párat mire felfogtam, hogy mit mondott.
- Ó – csak ennyit sikerült kinyögnöm, „ó”. Szép volt Thora, felnőtt ember vagy és képes egy teljesen átlagos férfitól elalélnod. A fittyfenét átlagos. Ilyen embert még életemben nem láttam, pedig aztán elég sokfajta jöttment megfordul a fogadókban. Az elmélkedésem több másodpercet is igénybe vehetett, mert alig fogtam fel az utolsó pillanatban, amit újfent nekem címzett.
- Köszönöm a bókot, és persze az ételt – válaszoltam, és az aprónak indult mosolygás, véletlenül egy kissé nagyobb, szélesebb, már-már fogsort villantóvá vált. Mindjárt elsüllyedek szégyenemben.Nocsak, mégis merre indul útnak, ha szabad kérdeznem? - kérdeztem, és próbáltam menteni a menthetőt.
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 5:27 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Thora Haleye
──────────── ────────────
Ronan biztos benne, hogy egy napon megtanulja majd értékelni, és talán szeretni embertársait is belső értékeikért, ez a nap azonban nem két hányás feltakarítása között jön majd el. Egy normális este csak nevetnének azon, ha valakit ilyen korán maga alá gyűr a szőlők erjesztett istene, ám olyankor, amikor élő zene is társul a mulatsághoz, a fogadó Ura tökéletes rended és tisztaságot követel meg. Pláne, ha az a lány, Thora énekel. Mindenki azzal viccelődik, hogy kicsit belehabarodott a hölgybe. Még a tulajdon felesége is.
Egy alapos arcmosás, és törölközés követi azt, hogy kikíséri az utolsó sárkányvérű vendéget, de még így is épp időben ér vissza, hogy meghallja az első dallamokat. Távolról figyeli csak az előadást, pár lépésre kenyéradó gazdájától, ki őt hallgatva elmorzsol egy könnycseppet a szeme sarkából, mielőtt Halkan Ron-hoz szólna:
"Tudod mi a legszebb a zenéjében? Hogy tudod hallgatni felszolgálás közben is. Takarodj vissza dolgozni!"
Így is tesz. torok nem marad szárazon, párszor pedig még a konyhában is segítenie kell a betanuló új szakácsnak. A koncert egyik szünetére tér csak vissza a fogadóba, és egyenesen az énekesnőhöz sétál, kezében egy diszkréten gőzölgő tállal, melyet a Thora előtti asztalra tesz.
-Khmmm...a ház specialitása, messze földön híres lekváros Elf lepény. Gazduram ajándéka a széphölgynek. Jó étvágyat.
Meg sem próbál úgy tenni, mint akinek nem tollba mondták ezt a szöveget. Még hadart is, hogy beleférjen mindez egy levegőbe.
-Egyébként, tényleg nagyon szépen énekel. Hiányozni fog ez út közben.
Vendég
Vendég
Anonymous
Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 3:36 am
Music brings people together
THE SINGING LASS
N

agyon szép, meleg estének álltam elébe. Az eget már a csillagok borították, de a Szárnyas Csikó fogadó még csak most kezdett megtelni vendégekkel. Kintről már hallatszódott, ahogy a muzsikosok hangolják a lantjaikat, és még az egyre hangoskodó emberek zsivaja is ki-ki szűrődött a csukott ajtókon át. Ha nem is minden nap, de hetente jó párszor meglátogatom valamelyik kocsmát, hogy a másik hobbimnak élhessek, az éneklésnek. Édesanyám mindig mondogatta, nagyon szép hangom van, és az utóbbi években már maguk a vendégek is tűkön ülve várták, hogy felüljek a zenészek közé, amint megérkeztem a napi örömadagomra.
Beléptem az ajtón, és egy vidám hangulattal teli helyiségben találtam magam. Az emberek nevetgéltek, kártyáztak, és ittak amennyit csak a torkuk elbírt. Még az éjfélt se ütötte az óra, de már most néhány részeges alak botladozott az asztalok között, a felszolgálók nem bírták idejükkel kihordani a hatalmas mennyiségű korsó utánpótlást.
Többen felfigyeltek rám, és boldogan integettek nekem, ahogy megindultam a szokásos sarkom felé, nem messze a zenészektől.
- Thora, üdv újra! – kiáltott le örömmel a színpadról az egyik lantos. – Mondd csak, ma mit fogunk játszani?
- Valami lágy dallamokhoz lesz kedvem, jó uram – válaszoltam neki, próbálva túlkiabálni a zsivajt. – Legyen szíves ahhoz hangolni a hangszereket!
- Meglesz, kislány! De mondtam már, hogy tegezz minket nyugodtan, nem vagyunk olyan öregek még – dorgált meg játékosan a férfi és visszafordult a társai felé.
Nevetgélve ültem le a helyemre, ami szokásosan mindig üres volt az utóbbi időben, mert nekem tartották fent a zenészek, hátha megjelenek aznap. Egyből megjelent egy felszolgáló, és elém tett egy korsó frissítőt, én pedig átadtam neki a megfelelő mennyiségű ulront köszönetképp.
Gyorsan felkészültem lelkileg az éneklésre, pedig hiába, hogy már évek óta lépek közönség elé, a lámpaláz csak nem akart elmúlni. Egy ültő helyemben lehúztam azt, majd megrázva magamat, felsétáltam a színpadra. Az emelvényen már ott várt egy apró kis sámli, amire leültem, és fél testtel hátrafordultam a zenészek felé.
- Ha készen álltok, kezdhetjük! – kiáltottam hátra, és vártam, hogy a zene meginduljon.
Amint a lágy dallam felcsendült, a Szárnyas Csikó vendégei azon nyomban elnémultak, és szinte az összes szempár rám szegeződött. Éreztem, ahogy növekedik a lámpalázam, de amint énekre nyitottam az ajkaim, egyből elszállt minden kétségem, és hagytam, hogy átjárjon a zene.
- *A piactér macskakövén, hol a nap fénye csillog…*
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 3:22 am
...
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Szárnyas Csikó fogadó, egy héttel ezelőtt Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Calden, Szárnyas Csikó, 1022 ősze, az Ősök éjjele után pár nappal
» Brendadirk & Iloniel - évekkel ezelőtt

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: