Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
A Ludwig Berkson játszma - Page 3 KaDiPE5
A Ludwig Berkson játszma - Page 3 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
A Ludwig Berkson játszma

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 01, 2021 8:58 pm
A Ludwig Berksonjátszma

@Aiken Hackney & Arthus Nendrac- Aféle nagy hal vagy errefelé, mi? - röhögtem fel enyhe szarkazmussal.
- Legyen - álltam fel, és mert tolvajnak is becsületes voltam, a kezemet nyújtottam. - Holnap éjfélkor találkozunk.
Még jól is elsülhetett ez az egész. Húsz embert leszedni? Tényleg ez jelentette számára a legnagyobb gondot? Ch. Állítom, hogy még egy csepp vérnek se kell folynia ahhoz, hogy miénk legyen a karaván.
Az égiek adhatnának egy kis esőt, ha szerencsénk van, a nehéz szekerek lassabban haladnának a sáros úton.
Amennyiben kezet fogtunk, én alásan távoztam az éjszakában, csendesen tovább pipázgatva.
Amikor viszont ismételten a kivett szobába tértem, kiterítettem a térképeimet. Kevés málhával utaztam, viszont az a kevés több volt, mint fontos. Gyertyafénynél görnyedtem a papír felé.
Az út egy ponton keskenyedett, a hegyek lába és a folyó közén kanyarodott el. Még a leágazás előtt volt, és elég távol Nulporttól. Ez jó lehet. Ha meg tudnánk oldani, hogy eltorlaszoljuk az utat...

Másnap reggel korán keltem, odakint éppen, hogy megpirkadt. Muszáj voltam, hiszen a munkás népek is korán kelnek.
Nulport eddig sem a becsületéről híresült el, és talán az egyszerű emberek is kaphatóak egy-két dologra. Ezekkel a gondolatokkal lovagoltam le a frissen nyíló városkapukhoz, abban a reményben, hogy a falakon kívül találok olyan parasztokat, akik elvégzik a munka könnyebb részét. Égieknek hála, nem kellett sokáig keresnem. Úgy volt, ahogy gondoltam: nem vetettek meg ezek semmit.
Hiszen végtére is csak favágásról volt szó, azt nem mondtam, mi végett, és okos emberek voltak ezek, nem is kérdezték.
- Miben fizetne kend? - fordult felém a két, jól megtermett, napbarnított bőrű férfi, akik fejszéjükre támaszkodtak.
- Nos uraim, amiben csak akarják. Kelmében, fűszerben, aranyban? De minden esetben csak később tudom megadni az adóságom.
- Oszt honnan tudjuk, megadja-e?
- Mindig megfizetem az adóságom - simítottam végig a szakállamon. - Ha nem akadékoskodnak az urak és nem kérdezősködnek, a becsült ár kétszeresét is megkapják. Csak legyenek a segítségemre.
Erre már elgondolkodtak.
- Ha nem fizeti meg kend, megtaláljuk. De mondja, miben kéne a segítség? - köpött elém a paraszt, de azért kezet nyújtott. Nos, abban nem kételkedtem, hogy megtalálnak, de nyilván eszem ágában se volt átvágni ezeket az egyszerű népeket. Aztán felvázoltam nekik a kis tervet, amihez nem kellett más, csak szén, lovak és némi színészi tehetség. Mondanom se kell, a favágáson túl örömmel elfogadták ezt is. Kezdtem azt érezni, hogy Nulportban a legtöbben még a saját anyjukat is eladnák némi pénzért.
Innentől jöhetett a nap izgalmasabb része. Ugyanis attól, hogy eltorlaszoljuk a karaván útját, még ott az a húsz csőcsele. Ám mind csak emberek. Szerencsémre. Egyszerű embereket, akiket az egyszerű dolgok is lenyűgöznek.
Igénybe vettem tehát a városi asszonyok mesterségét: a pletykaterjesztés sajátját.
- Én mondom, valami megtámadott az erdőben idefelé, amikor előző teliholdkor utaztam Zetvynből. Nem hallottak róla? Pedig állítólag már két ember is eltűnt. Félelmetes volt, rettenetes... Úgy hallottam, a helyi szénégetők és favágók három medve erejét tulajdonítják annak a monstrumnak. Én nem hittem nekik, rá is fáztam, majdnem ott hagytam a fogam... Óvakodjanak! Gyűlöli a betolakodókat, akik ama erdőt háborgatják. Ugye, asszonyom? Na azért mondom én. Ne engedje a gyerekeit oda. Jobb, ha rám hallgat.
Elég volt párszor előadni ezt a történetet a város kocsmáiban és a piacokon, és biztos voltam benne, hogy eljut azokhoz a katonákhoz is, akik a kíséretet adnák.
Hamarosan viszont eltelt a nap, ahogy jártam, keltem a városban. A pletykaterjesztés egészen kifárasztja az embert...
Napszálltakor, még mielőtt betértem volna a megbeszélt fogadóba, ellenőriztem, hogy a favágóim visszatértek-e. Eddig minden a lehető legnagyobb rendben ment.
Éjfél előtt pár perccel nyitottam be a Kék Albatroszhoz címzett fogadóban, és a sörön kívül örömmel fogadtam azt is, hogy az egyik asztalnál, melynél sodronyinges katonák ültek, visszahallottam történetem ugyan eltorzított, ám nem kevésbé szellemes formáját.
Kiváló.


Svea Helmrid Kedvelte

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 01, 2021 8:19 pm
A Ludwig Berkson játszma

The Nightingale •  Credit:
 
- Megvezethetőek, persze - ismertem el. - De húsz embert kijátszani nem kis mutatvány lesz, alaposan meg kell ezt terveznünk.
Amilyen lenézően beszél az emberekről, okkal gondolnám, hogy ő talán nem is közénk tartozik... De akkor mégis mi a fene lehetne? Nem tűnik tündének, törpnek meg túl magas, és túl jól is vág az esze... Hmm.
- Én is arra az útra tippelnék, de azt hiszem, biztosabban tudnánk tervezni egy térkép fölött, ahol pontosabban kiszámíthatnánk a lépéseket.
Nem volt ínyemre, hogy az utca kellős közepén tervezzünk meg egy ilyen mértékű rablást, és én is inkább át akartam gondolni a dolgokat, mielőtt a sűrűjébe vágunk.
- Figyelj, én azt mondom, a holnapi napot töltsük felkészüléssel. Én felkeresem pár kapcsolatomat, megpróbálok szerezni némi infót a kiséretről, és az ütemtervükről. Te agyalj a csapdán, amivel lerázhatjuk őket. Éjjel gyere a Kék Albatroszba, éjfélre ott leszek. Ha a kidobó meg akar verni, mondd, hogy Hackneyhez jöttél.


Svea Helmrid Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 01, 2021 7:15 pm
A Ludwig Berksonjátszma

@Aiken Hackney & Arthus NendracNéztem, ahogy a pipafüst beleveszik az éjszakába, és jelentéktelen kígyóként tűnik tova Nulport sós szelében. Valahogy nekünk is így kell majd csinálni, ha jót akarunk magunknak.
Amikor megérkezett a társam, csak visszabiccentettem neki, és hallgattam a mondandóját. Arcom akkor is kifejezéstelen maradt, amikor befejezte, és még egy ideig ültem magamban, némán, a gondolataimban.
- Inkább úgy fogalmaznék, hogy húsz ember, cukorbogyó - szívtam bele a pipámba, majd felpillantottam rá, félig térdemre könyökölve. - És az emberek köztudottan a legmegvezethetőbb népség széles e világon. Némi találékonysággal ez sem fog gondot okozni.
- Zetvyn - hümmögtem, és megpróbáltam felidézni, fújt-e már arra a szél. Vagy a sors, vagy inkább a pénz szaga. Tulajdonképpen nem nagyon különböztek. Mintha valami derengett volna... Talán ott nyertem egy nőt a kockán? Vagy az másik város volt? Kellemetlen...
- A legrövidebb út a városhoz a folyó mellett visz - idéztem fel végül. - Ha nem akarnak se nehéz terepen menni a hegyek felé, amely lássuk be ilyen értékes áruknál ostobaság lenne, vagy pedig kerülni, ami ugyancsak ostobaság lenne, akkor kénytelenek ezt használni. Ebből még előnyt is kovácsolhatunk - itt hamisan elmosolyodtam, ahogy a pipát fogaim közé fogtam. - Könnyebb leszorítani őket az útról, ha a másik oldalt nem várja őket más, csak a sodrás.


Svea Helmrid Kedvelte

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 01, 2021 5:08 pm
A Ludwig Berkson játszma

The Nightingale •  Credit:
 
A fogadóval szemben lévő kút peremén ülve találtam rá az emberemre. Nem volt túl nagy mozgolódás a városban, aki még ébren volt, azok mind odabent, a fogadóban mulattak. Hátravetettem a csuklyámat, és biccentettem neki.
- Nos, az asztalnál elkapott félmondatok alapján a mélyentisztelt Berkson báró Zetvynből jött, szóval felteszem, a szállítmány oda tart majd. Egy karavánnal csak a főúton tud haladni, így két nap alatt akár egy csapdát is felállíthatunk az útvonal egy jónak ítélt pontján. A gondot csak az a húsz katona fogja jelenteni.
Mégis hogy a fenébe rázzunk majd le húsz fegyverest, akik mind Edellynnek dolgoznak? Elég, ha csak az egyikük felismer, és sokkal nagyobb bajba keveredünk... Esetleg a kíséretbe is megpróbálhatok beépülni, ha onnan hasznosabb tudnék lenni. De ezeket a részleteket ráérünk akkor átgondolni, ha már elkezd körvonalazódni maga a terv. Remélem, a varkocsos barátom ravaszabbnak bizonyul az efféle szélhámosságokban, mint a szerencsejátékban.


Svea Helmrid and Arthus Nendrac Kedvelték

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 11:28 pm
A Ludwig Berksonjátszma

@Aiken Hackney & Arthus NendracÚgy slisszantam ki az ablakon, ahogy érkeztem. Tökéletesen hangtalanul, és tökéletesen úgy, mint aki két ital után falat mászik. A rózsaágyásba már egy kicsit koppant a csizmám, viszont az ablakot sikerült úgy visszazárnom, ahogy találtam.
Megigazítottam vállamon a köpenyem, majd én is a találka pont felé indultam. A városi éjszakából egyáltalán nem rítunk ki, olybá tűnt, Nulportban az ilyesmik mindennaposak.
Miközben sétáltam a sáros utcán, folyamatosan ötletek cikáztak villám módjára a fejemben. Hogyan csináljuk, mikor csináljuk, hol...
Ezer meg ezer kombináció.
Aztán ott volt a hirtelen derült égből, vagyis inkább sötét szobából lett üzlettársam, vagy a tököm tudja mi. Az a ficsúr az aranygyűrűivel. Eddig nem tűnt rossznak... És az indok, ami összekötött minket, eléggé erős volt: a pénz.
Kiérve az utcára, megálltam a fogadóval szemközt lévő kútnál. Leültem a kávájára és csendesen rágyújtottam a pipámra, amíg az a fuxosat vártam.


Svea Helmrid Kedvelte

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 11:07 pm
A Ludwig Berkson játszma

The Nightingale •  Credit:
 
Némán biccentettem, majd gondosan összehajtottam a levelet, ügyelve, nehogy jobban megsérüljön a pecsét, mint eredeti állapotában volt. Visszaraktam az éjjeliszekrényba, majd eloltottam a gyertyát, mielőtt valaki tényleg kiszúrna minket odakintről.
Gyorsan körbenéztem még a szobában, visszarendeztem mindent, ami nem a helyén volt, majd a férfihoz fordultam.
- Rendben, a fogadó előtt. Tizenöt perc és ott vagyok - mondtam, majd az ajtó felé indultam.
Óvatosan kinyitottam, először résnyire, hogy felmérjem a terepet. A folyosó még mindig üres, lent pedig még mindig nem hagyott alább a hangos mulatozás. Kiléptem az ajtón, behajtottam magam mögött, aztán nekiláttam a visszazárásának. Ez volt a bonyolultabb eljárás, meg is szenvedtem vele, de csak sikerült lebukás nélkül megoldanom.
Fürge léptekkel siettem vissza a szobámhoz, ismét kikerülve a nyikorgós deszkákat. Odabent futólag átöltöztem, valamivel egyszerűbb inget és kabátot vettem magamra, illetve a biztonság kedvéért a tőrömet is a csizmám szárába rejtettem. Legvégül magamra kanyarítottam szürke utazóköpenyemet, majd elindultam.
A szobám ajtaját kulcsra zártam, majd lementem a lépcsőn. Futólag a báróék asztala felé pillantottam, úgy tűnt, mégiscsak sikerült találnia egy társaságot, akikkel kockázhat. A szerencsétlenek, mérget vennék rá, hogy megkopasztva távoznak ma éjjel. Kiléptem a vendégház ajtaján, arcomba húztam a csuklyámat, majd a megbeszélt találkozópont felé vettem az irányt.


Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 10:38 pm
A Ludwig Berksonjátszma

@Aiken Hackney & Arthus NendracAhogy átnyújtotta a levelet, egyből át is futottam a sorokat.
Kelme. Hah!
Fűszerek! Haha!
Arany! Hahaha!
- Sose gondoltam, hogy még hasznos is lehetsz - jegyeztem meg, miután elolvastam a papírt. - Két nap. Egy pimaszul értékes rakomány, és húsz katona - memorizáltam a fontosabb részleteket. Hát ezt hozta neki a nő! Hm, talán érdemes lenne a hölgy házát is felkeresni, ha ilyen értékű szállítmányokról diskurál.
Rásandítottam a ficsúrra. Nem volt más hátra, mint előre. Így, vagy úgy, de hosszabb távú együttműködéssel kecsegtetett ez a levél, mint arra eredetileg számítottam.
- Tedd vissza a helyére, és menjünk innen - adtam vissza neki, majd az ablak felé fordultam. - A fogadó előtti utcán találkozunk, és megvitatjuk a továbbiakat. Ha ügyesen keverünk, nagyobbat szakíthatunk mint az a zsák ulron.


Aiken Hackney and Svea Helmrid Kedvelték

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 10:03 pm
A Ludwig Berkson játszma

The Nightingale •  Credit:
 
Drága Sir Ludwig báró!

Örömmel tájékoztatom, hogy az ígért kelme, arany és fűszer szállítmány hamarosan kikötőnkbe fut. A karaván mellé katonákat kapott: összesen huszat állítottam ki a maga részére, hogy útját hazáig biztosítsam. Ez természetesen benne foglaltatik a már megbeszélt összegben. Nem utolsó sorban, amíg a karavánt várja, amelynek érkezése akár még két napba is beletelhet – hiszen tudjuk, a tenger kiszámíthatatlan nőszemély –, örömmel látnám egy teára.


Minden tisztelettel Edellyn Arienthe úrnő


Összehajtottam a levelet, elégedett mosolyomat le se tudtam törölni az arcomról. Kelme, arany és fűszer szállítmány. Ez sokkal, de sokkal többet érhet, mint Berkson báró mai nyereménye. Persze az a húsz fegyveres katona gondot okozhat, leginkább azért, mert Edellyn megbízásából vannak ott. Az ő üzletének sem szeretnék keresztbe tenni, de végülis, onnantól, hogy a báró kifizette őt, az áru pedig gazdát cserélt, már nem tartozik az ő hatásköre alá, a kár nem őt éri. A fenébe is, ez egy túl jó lehetőség, amit kár lenne elszalasztani.
Olvasás közben csak tompán, fél füllel hallottam a varkocsos fickó szavait, nem tulajdonítottam nekik jelentőséget. Túlságosan is belemerültem már a potenciális terv kiagyalásába.
- Ez? - néztem rá, miután kizökkentett a gondolataimból. - Ez barátom, a főnyeremény - nyújtottam át neki a papírt.
Svea Helmrid Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 9:30 pm
A Ludwig Berksonjátszma

@Aiken Hackney & Arthus NendracOlyan halkan kutattam át a komódot és tapogattam végig a falakat, ahogy csak tudtam. Közben folyamatosan hol a fickót figyeltem, hol pedig az ajtót. Éreztem, ahogy minden pillanattal nő a kockázat, és úgy lüktet erősebben a vér az ereimben. Talán pont ezekért a percekért szerettem utazni.
Semmit se találtam puccos zsabókon és topánokon kívül. Az égiekre, hová rejthette az aranyat?
Áttapogattam a vánkost és az ágyneműket is, amikor a szemem sarkából láttam, hogy halvány fény gyúlt a szobában.
- Mégis mi az ördögöt művelsz? - kérdeztem fojtott hangon a ficsúrtól. - Az égeikre, még a végén lebuktatsz minket a gyertyával! - idióta... ha miatta bukunk le, vetek rá egy igét és itt hagyom a búsba.
Azzal letettem a párnát, és igyekeztem úgy ott hagyni az ágyat, ahogy találtam, odaléptem a fickóhoz, mert úgy láttam, nagyon el van mélyedve valamiben.
- Ez meg mi?Svea Helmrid Kedvelte

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 9:11 pm
A Ludwig Berkson játszma

The Nightingale •  Credit:
 
A számszeríj kattanására mindjárt hangnemet váltott, ahogy sejtettem. Csak addig jár a szájuk, amíg azt hiszik, erőfölényben vannak. Ezt könnyű kihasználni, ha elbízzák magukat, aztán jön a pofára esés. Olyankor pedig meghúzzák magukat.
Szavaira biccentettem, elraktam a nyílvesszőt, a számszeríjat pedig leeresztettem.
- Végre úgy érzem, egymás nyelvét beszéljük - mondtam, eltéve a fegyvert. - Ám én inkább beszélnék úgy, mint nyertes a nyertessel. Na lássunk munkához. Te nézd át a szobának azt a felét, a ládát és a szekrényt már néztem. Mássz be az ágy alá, vagy óvatosan told el, keress titkos rekeszt a falakon, esetleg illúzió mágiát.
Majd nekiláttam átfésülni a szoba rám eső részét. Egy kisebb dolgozóasztal volt az ablaknál, amellett pedig egy éjjeliszekrény. Kinyitottam, persze nem rejtett egy zsák pénzt, ahogy azt sejtettem is, ám valami mást találtam ott. Egy levélpapír, feltört pecséttel. Nocsak... Csak nem ez lenne Edellyn levele?
Kivettem a papírt, majd széthajtottam. Persze semmit sem láttam a sötétben, úgy döntöttem hát, megkockáztatok egy kis fényt. Tudnom kell, mégis miféle mocskos kis üzletekről volt itt szó. Nagyobb tét forog itt kockán, mint ami ott az asztalon hever... Talán rájöhetek, mi is az a nagyobb tét. Övtáskámból előszedtem a tűzszerszámomat, és meggyújtottam az asztalon álló viaszgyertyát. Leültem a székre, a levelet közelebb tartva a fényhez, és olvasni kezdtem.Svea Helmrid and Arthus Nendrac Kedvelték

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 8:21 pm
A Ludwig Berksonjátszma

@Aiken Hackney & Arthus NendracA számszeríj kattanására elmormogtam egy káromkodást.
- Neked annyi hozzáértésed van a mágiához, mint féllábúnak a tánchoz - fordultam meg lassan, mindenféle fenyegető mozdulat nélkül. - Így a nagy szavakkal inkább várnék.
Nos, van, hogy még mindig beleesek abba a hibába, hogy egyszerre használok több igét, és általában mindig hasonló lesz az eredmény. Valahogy úgy látszott, ő se ma kezdte a pénzeszsákok legális megkopasztását. Mindenesetre tapasztalt tolvaj lehetett, hiszen bejutott az ajtón. Ez az együttműködés még valóban hasznosabb lehet annál, minthogy egymást marva akkora zajt csapjunk, hogy magunkra vonjuk a figyelmet.
- Nem is vagy te olyan ostoba - húztam féloldalas vigyorra a szám. - Korrektnek hangzik - vontam vállat.
- De először is, vidd el ezt az arcomból, azután beszélhetünk a továbbiakról. Amolyan férfi a férfival, vagy esetünkben inkább vesztes a vesztessel, mert ebben tagadhatatlanul igazad van - kerestem a tekintetét a félhomályban.Aiken Hackney and Svea Helmrid Kedvelték

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jún. 30, 2021 8:06 pm
A Ludwig Berkson játszma

The Nightingale •  Credit:
 
Hova a fenébe dughatott egy ekkora zsák pénzt? A szekrény felső részében nincs, alatta a polcokat pedig kár is megnézni. A szekrény alján végigfuttattam az ujjaimat, rejtett rekesz után kutatva, de semmit se találtam. Visszapakoltam a ruhákat, és már zártam is volna be a gardrób ajtaját, amikor különös érzés futott végig rajtam, és egyszer csak mozdulni se bírtam. Ekkor hallottam meg a férfi hangját. Éreztem a nyakamon a hideg acél érintését.
Azt a rohadék varkocsos zsivány fajtáját... Mégis mi a francot csinált velem? Próbáltam erőlködni, meg tudom-e törni a mágiát, de esélyem se volt. Éreztem, hogy pillanatokon belül elkap egy pánik érzés, de próbáltam megőrízni a hidegvérem. Ha most lebuktatom magunknak, mindkettőnknek lőttek.
- Mi lenne, ha megegyeznénk? - kérdeztem, miközben nekilátott feltúrni a szobát. - Figyelj, én már átkutattam a szoba nagy részét, és sehol sincs az a zsák ulron. Jól eldughatták, feltéve, ha tényleg idehozták ebbe a szobába. Az a szemétláda bőven elég pénzt nyert ahhoz, hogy mindketten jól járjunk vele. Ráadásul hamarabb végzünk, elvégre több szem többet lát. Na, mit mondasz? - vártam a válaszára, hogy esetleg hátha megszűnteti ezt a szart. - Hagyd azt a ládát, már néztem ott is. Az istenekre, ne csinálj már ekkora kupit, így biztosan észre fogják venni, hogy itt jártunk... - morgolódtam magamban. - Ha már ekkora varázsló vagy, nincs valami praktikád arra, hogy megtaláld a pénzt? - igazából csak a számat jártattam, hogy azzal is megzavarjam a kutakodásban. Nem lenne ínyemre, ha megtalálná a szajrét, és itthagyna kővé dermesztve...
Nem tudom, hány perc telhetett el, de először a nyakamat tudtam megmozdítani, aztán sikerült elfordítanom a fejemet. Láttam, ahogy a férfi tovább kutakodik. Elkezdtem ismét erőlködni, ügyelve, hogy semmi hangot ne préseljek ki magamból. És egyszer csak a karom, meg a lábam is megmozdult. Siker. Először nehezen ment a mozgás, de pár hosszú pillanat után mintha csak lepergett volna a varázslat. Talán megzavartam a koncentrációban, azért nem tudta fenntartani? Jó kérdés. A fickó el volt foglalva a kutakodással, nem vette észre a sötétben, hogy újra mozgásképes vagyok. Leakasztottam az övemről kézi számszeríjamat, betöltöttem az egyetlen nyilat amit magamnál tartottam, majd mögé léptem és a hátába nyomtam.
- Idefigyelj, baromarc - szólaltam meg. - Két lehetőségünk van. Első, ha úgy csináljuk, ahogy én mondom. Együtt átkutatjuk a szobát, és valahol majdcsak ráakadunk a szajréra, hisz jól tudjuk, hogy itt kell lennie. Megfelezzük, és mindenki boldogan távozik. Ehhez viszont észrevétlenül le kell lépnünk, mielőtt Sir Ludwig megunja odalent a duhajkodást. Szerintem megoldható, ha nem azzal vagyunk elfoglalva, hogy egymással basszunk ki. Elvégre mindkettőnkkel jól kicseszett az az átkozott báró, nemdebár. Megérdemené, hogy megkopasszuk, de ez nem fog menni, ha egymást hátráltatjuk itt. Nézd, nyugodtan próbálozhatsz megint valami istenverte hókuszpókusszal, pláne, ha olyan hatásos lesz, mint az előző. Ezesetben kapsz egy nyilat a hátadba, amit aztán úgy varázsolsz ki onnan, ahogy akarsz. Ez a második lehetőség. Te döntesz, a helyedben én az elsőt választanám.Ahronit and Svea Helmrid Kedvelték

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

A Ludwig Berkson játszma - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: