Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Into the woods KaDiPE5
Into the woods KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Into the woods

Go down 
Utolsó Poszt Pént. Aug. 20, 2021 10:14 am

Lezárt múlt

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Into the woods Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 06, 2021 7:54 am


Ylore mindig is szemet gyönyörködtető látványt nyújt bárki számára, aki itt jár. Az itt tartózkodót akaratlanul átjárja mindaz a béke és nyugalom, amit az egész város áraszt magából, az idő léptéke mintha itt lelassult volna, nem siet már senki sem úgy, mint bárhol máshol.
Ez a harmónia mindazonáltal akkor válik számomra teljessé, mikor a jól ismert, de régen járt folyosót szelem át a hatalmas épületben. Füleimnek nem esik rosszul megnyújtott lépteimnek visszhangját hallani, járásom leplezni sem kívánom, könnyedségét elfújni lehetne az elfekre jellemző légiessége mellett. A bőrbe vont, kopottas kinézetű csizma hangjai elhalnak, átadja helyét az ujjaim találkozásának a boltív kövén.
Ajkamra barátságos, megkönnyebbült mosoly kerekedik, amint a barna hajú hosszúéltű felpillant és meg is ismer abban a pillanatban. Befont hajam hátamra simul, egy-egy tincs az, mely arcomnak ad keretet mindössze. Aligha változott az elmúlt évek folyamán bármit is, de ez nem meglepő, tekintve, ereiben oly vér csörgedezik, mely hosszú életet ad számára. S ez így van rendjén.
Óvatosan lépek be, csak kettőt, nem tolakszom be, akkor sem, amikor ölében hímzett anyagot leteszi és feláll, hogy üdvözölhessen. Ajkaimra szélesebb mosoly fut. Köszöntését akként fogadom, mintha csak tegnap lett volna az, amikor utoljára tettem volna meg. Emelem kezem, összesimulnak tenyereim, mozdulatainkban ott az összhang, mely egy kívülálló szemének is elmondaná, nem vagyunk egymás számára idegenek.
Hajolok annyira, homlokaink összeérjenek, de óvatosan is mindeközben, nehogy elébe rohanjak az ő mozdulatának, balesetet idézve ezzel elő.
- Köszönöm jóságodat – bólintok és csak most lépek beljebb a szobába. – Mindazonáltal már elfogyasztottam a reggeli betevőmet – amennyiben helyet foglal, azt követően teszem meg én is. Meglehet vendég vagyok házában, de ez az ő otthona, nem fogok elébe sietni annak, hol és mit kíván tenni. Követem oda, ami számára is jólesik.
- Beköszönni óhajtottam mindössze, ha utam már a városba szólított. Nem éreztem volna lelkem könnyednek, ha úgy távoznék, a dicsőséges Ainewedd házat nem látogatnám meg – ajkamon továbbra is ott van a játszi mosoly. Mondandómban nem fedezhető fel gúny, vagy mesterkéltség, őszintének gondolom.
- Ecaeristól kaptam egy levelet egy holdtöltével ezelőtt. Segítségem és tanácsomat kérte gyermekáldás tekintetében. Így kerekedtem hát útnak és tértem vissza Yloreba, de csak egy napra mindössze. Nemsokára indulok Caldenbe – teszem még hozzá, bár az utam hosszú volt, a látogatásom csekély. Számos dolgom van még a másik városban is, s nem kizárt vándorló életmódot fogok az elkövetkezendő évben élni.
- Hogy szolgál az egészséged, Ivreniel? – hajtom enyhén félre a fejem, érdeklődve régi ismerősöm hogyléte felől.

Ivreniel Ainewedd Kedvelte

Varázslónő vagyok
Evelyn Gyffard

You are not what you were born, but what you have it in yourself to be


❖ Történetem : ❖ Ulron :
-273
❖ Tartózkodási hely :
Calden
❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Into the woods Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 04, 2021 8:56 pm


Into the woods
Evelyn & Ivreniel
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Puha sóhajjal engedem a tekintetemet a kezeim között tartott, légiesen könnyed textíliáról a magasan ívelt oszlopok között elrévedni a királyi palota méltóságteljesen emelkedő valójára. Ódon, karcsú formáira aranyló színt vet az ébredő nap ragyogó fénye, a környékén nyugvó elvirágzott növények, fák pedig az est üdeségét magukban hordozva élednek simítgató óvása alatt. Megfrissült illatuk szelíden lengedezik a lágy szellővel, mely szabadon járja át a szalon terebélyes voltát, fodrozza az ajtókat s az ablakokat keretező, áttetsző függönyöket, illetőleg a még le nem égett gyertyáknak kínál segítséget az elalváshoz. Mégis, bármennyire is töltsön el a természet békével teljes nyugalma, a lelkem nem kíván elcsitulni a nem rég történtek fényében. Az atyámat ért baleset kíméletlen béklyóban tartja a szívemet annak mindennemű, kitartott reménykedése dacára.
Pilláimat lesütve fordítom vissza figyelmemet az ölemben nyugvó muszlinra, melyen a megkezdett hímzés napok óta sem kíván érdemben gyarapodni. Az anyámnak óhajtanám ajándékba készíteni a templom dicsőségét magában hordozó ruhát, mintegy a terhes gondolatok elűzőjeként s fáradhatatlan munkájának üdvözléseként, ám miként a szívem, úgy az elmém is messzire jár a jelen momentumától. Legalábbis, míg érzékeny füleimet közeledő léptek zaja nem csapja meg.
Érdeklődéssel emelem meg az arcomat, s kutakodással telt íriszekkel mustrálom a szalonba vezető boltív környékét, ugyanis a folyosón zengő cipő tulaja bizton veszem, hogy nem a sajátjaimat gyarapítja. Márpedig bejelentés nélkül ritkán érkezik hozzánk bárki.
- Evelyn – csordul le ajkaimról a megilletődéssel keveredett öröm, miként ráismerek a belépő barna hajúra. Emlékszem még rá gyermekként s ifjú leányként is, ám ha nem téveszt meg az évek múlása, ezúttal már nőként szükséges hivatkoznom rá. - Az öröm az enyém is, s régen esett, valóban – bólintok finoman, felkelve a heverőről, minekután a hímzést odébb helyeztem az asztalra. Lesimítom a nyári időhöz idomulón vékony anyagú, fehér ruhámat, majd közelebb lépek Evelynhez. Családunk szokása szerint közrefogom a tenyereivel egymásnak simuló kezeit a sajátjaimmal, s homlokainkat köszöntésképp összeérintem velük. Természetest nem üdvözlünk ekként akárkit, pusztán rokonainkat s megbecsült barátainkat.
- Kérlek, fáradj beljebb, foglalj helyet. Amennyiben szomjadat s étvágyadat még nem csillapítottad, légy vendégem nap-üdvözlőre is – mosolyodok el gyengéden, türelmesen várva elhatározását. Csupán azt követően nyitom szóra ismét az ajkaimat, ugyanis kíváncsiságomat nehéz türtőztetnem régóta hiányolt jelenlétében.
- Mesélj, miféle ügyek hoztak Yloréba? - mélykék tekintetem érdeklődőn vetül fiatal, derűs ábrázatára, melyhez oly sok kedves emlékem fűződik.

Alkimista vagyok
Ivreniel Ainewedd

My heart is in a world of water and crystal


❖ Történetem : ❖ Ulron :
15
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Szintem :
Haladó (Alkímia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Into the woods Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 04, 2021 10:38 am


Utam ritkán hoz el a nyugati vidék művészien faragott városába. Kötelességem saját városomban marasztal, olykor Nulportba szólít. Régen történt már meg az, hogy az elfek magasztos városát átlépték volna lábaim – lovamé -, mégis olyan érzés kerít hatalmába, egy perc sem telt el azóta a nap óta.
Akaratlan idézem fel itt tartózkodásom alatt gyerekkori emlékeimet, apám miként diskurált az itteni gyógyítókkal, tanult el tőlük új praktikákat, vagy egyszerűen csak elmesélte mivel találkozott az útja során, oly betegségekkel, melyekre nem tudta a megoldást és itt segítségére volt. Mert ő mindent megtett annak érdekében, segítsen bárkin. Ez volt a hivatása, az élete.
Hazudnék, ha azt mondanám szívem mélyén nem vágytam arra, ezúttal itt legyen, találkozzak vele, hosszú évek után. Átölelhessem, beszélgessek vele élő szóban is, nem csak levelek útján. Elfogadta annak idején, letelepednék, én pedig elfogadtam, hogy ő erre képtelen, útjaink végképp szétváltak és rendszerint elkerüljük egymást, bárhol járunk is, mert épp úgy, ahogy ő, én sem tudok mindig egyhelyben maradni.
Néhány nappal ezelőtt kaptam kézhez a levelet, amiben egy itt élő elf kérte a segítségem. Sokadszorra próbál anyai örömök elé nézni, eddig mindvégig sikertelenül. Méhének gyümölcse ha magába is fogadja az új életet, szárba képtelen szökni. A tanácsomat kéri, mit tehetne, hogy megtörténjen ama csoda, amire évek óta vágyik, mert tudja, még egy sikertelenséget képtelen lenne a lelke elviselni. Mégis miként mondhatnék számára nemet? Képtelen voltam rá, soká pedig nem is késlekedtem – természetesen a meglévő viselős nőket, kik számítottak rám, nem hagytam ott szó nélkül.
Nem sok időt töltöttem a városban, felkerestem a nőt, hosszasan elbeszélgettünk az életének minden aspektusáról, onnantól, miként telik egy napja egészen addig, mit is étkezik. Számos tanáccsal elláttam, recepteket írtam, mit egyen, mire vigyázzon, főként azt követően áldott állapotba sikerült kerülnie. Végül pedig abban maradtunk, levelezés formájában kapcsolatban maradunk mindvégig, és ha amikor kívánja, eljövök hozzá. Egyelőre több dolgot érte mégsem tudok tenni, mint ez. Egy éjszakát töltöttem náluk, másnapra nem csak én, de lovam is kipihente magát.
Az istállóból kifelé, szárán vezetem a bérelt jószágot – sajáttal ugyanis nem rendelkezem – mégsem egyből a városkapuk felé vezettem lépteim.
Kósza mosollyal az ajkamon sétálok el az ősi kúria felé, mely több generációnak adott már otthont. A magasztos épület minden alkalommal gyönyörködteti íriszeim, ez most sincs másképp. Lovam a telek melletti résznél kötöm ki, lépteim pedig egyenesen a belső terekbe vezetem.
Ha bárki is megállítana könnyedén hoznám tudtukra ki is vagyok és kit keresek. Nevem talán nem ismeretlen az elfek világéletükben eszesek voltak és bár tiszavirágéltű vagyok hozzájuk képest, remélhetőleg nem telt el annyi idő, elfeledték volna, Ivreniellel ápoltam gyerekkoromtól kezdve jó kapcsolatot.
S ha sikerül átkerülnöm és esetleg megtudnom, a gyönyörű, barnahajú hosszúéltű merre található, úgy nem vagyok rest arra venni az irányt. Túlviselt csizmám sarka visszhangzik a magasztos falak között, jövetelem sejteti, de legalább is azt, nem egy könnyed, légies teremtés sétál a folyosókon.
Azon ajtó mögött, ahol a fiatal nő megbújik, állok meg. Az ajtófélfán kopogok be, felhívva magamra a figyelmem, csak még jobban.
- Öröm a szememnek látnom téged Ivreniel. Régen volt már, hogy házad falai között járhattam – ajkamra szélesedő mosoly költözik, ahogy megpillantom a régen látott ismerős vonásokat.

Ivreniel Ainewedd Kedvelte

Varázslónő vagyok
Evelyn Gyffard

You are not what you were born, but what you have it in yourself to be


❖ Történetem : ❖ Ulron :
-273
❖ Tartózkodási hely :
Calden
❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Into the woods Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 04, 2021 10:37 am
***
Varázslónő vagyok
Evelyn Gyffard

You are not what you were born, but what you have it in yourself to be


❖ Történetem : ❖ Ulron :
-273
❖ Tartózkodási hely :
Calden
❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Into the woods Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Into the woods Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: