Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 KaDiPE5
A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
Utolsó Poszt Csüt. Szept. 16, 2021 7:37 pm
- A vokaltin lázcsillapító, a sumitur pedig a beleket tisztítja ki, ha megfeleően készíted el. A sedendum csak egy gyümölcs, ami...nos, finom, és sokáig eltartható, ha jól bánsz vele. - Egy -két pillanatig a tekintetét fürkészem, és kíváncsian oldalt hajtom a fejem kicsit. Ha mást nem is, a vokaltint mindenki ismeri. - Mit is mondtál, honnan jöttél? - kérdezem nyíltan némi gondolkodás után. Nem akarom kikutatni a titkait, ha ugyan annak számít az, hogy hová valósí, de érdeklődni azért még lehet, nem?

Kirakjuk a csapdákat, és reményeim szerint meg is találjuk a számításainkat. - A szellemek tápláléka nem olyasmi, amit a halandók fogyasztanak. Az életerő a vérben lakik, azt ajánljuk fel nekik, cserébe a segítségükért. - nem tudom biztosan, hogy tényleg így van-e, de ez a legjobb elméletem.
Ahogy a tűznél ülve a bogyókat csipegetem elbambulok kicsit, így aztán egyszerre próbálok válaszolni a nő kérdéseire. - A Holtak erdejében élek, mióta az eszemet tudom. Ismerem az erdőt, a növényeit, az állatait, hiszen belőlük élek. Gyógyszert, kenőcsöket készítek, és ... a nevelőanyám tanított a legtöbb dologra. - Néhány szívverésnyi időre megint a távolba révedek, ahogy felvillan előttem Bryna képe. De a képhez nem társul fájdalom, vagy hiányérzet. Már évek óta nem. Elmosolyodom kicsit, és újra Cate szemébe nézek. - Van néhány szabály, amit segít eligazodni, de mindig vannak kivételek, és azok a kivételek általában halálosak. Így soha ne egyél semmit, amiről nem tudod biztosan, mi az. De... - sóhajtok egyet, és hosszas magyarázkodás helyett inkább elszavalom a versikét, amit Bryna vésett az agyamba még gyerekként. - Hármas levél, le ne szedjél, színes szagos, inkább taposd! répa, zeller, petruska, nem táplál, de megronthat! Szúrós, szőrös szálkás, tejes? A kezedet rá se tedd, s meg sose edd! - Elnevetem magam. Röviden és halkan, aztán újabb sóhaj után ránézek a nőre és vállat vonok. Ez van, ennyit tudok segíteni. Ha Cate igényli, persze elmagyarázom, mi mit jelent, mert elsőre talán nem egyértelmű annak, aki nem foglalkozik ezzel a témával behatóan, de ez sem elég ahhoz, hogy valaki, aki nem ért a növényekhez, eligazodjon a sok mérgező és ehető növény között.

Elfogadom az édes gyümölcsökért cserébe felkínált húst és kenyeret, és biccentek egyet. - Köszönöm! Próbáld együtt enni gyümölcsökkel! - megint felé nyújtok egy markényit, aztán falatozni kezdek. Látványosan a számba dobok a hús és kenyér mellé egy két szem szedret is, és jólesőn hümmögök hozzá. A szegényes vacsorából gyorsan fejedelmi étkezés lett, aminek nagyon örülök. Ezzel már könnyedén elalszom majd.

Másnap még hajnal előtt felébredek, és a parazsat élesztgetem kicsit, hogy felmelegítsem a lábaimat, mielőtt egy újabb nap elébe nézünk. Utálok fázni, és tudom, az erdő mélyén, ahová készülök, nem lesz sok napfény, ami melengetné fázós lábaimat.

Nykon Gindrian and Calypso Kedvelték

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Szept. 11, 2021 9:08 pm
Egy új Remény
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
-Nem ismerem őket. Mire jók azok a növénye?-Az otthonunkban található növényeket szinte már mind ismerem és tudom mit mire tudunk használni, de a szárazföldön lévőket még nem. Így óvatos is vagyok velük. Eddig még semmit sem mertem megkóstolni magamtól. Mindenhol vannak mérgező növények és nos… Nem szeretnék egy ilyen miatt itt hagyni az életem.
-Remélem segítőkészek lesznek.-Végül is sok vesztenivalóm nincsen, így miért is ne próbálhatná meg. Viszont élve elfogni egy állatot már nehezebb dolog. Olyat még sose próbáltam, hisz ha vadásztam mindig az élelemszerzés miatt csináltam. Ahhoz meg nem kell élve maradnia.
Így minden segítséget örömmel veszek, amivel csak még többet tanulok. Most már legalább ilyen csapdákat is tudok készíteni. Ki tudja, hogy mikor lesz rá szükségem megint.
-Halott állat miért nem jó nekik?-Nem ismerem a „szabályokat” ebben a témában, így nem is tudok sok mindent a dologról. Az addig világos, hogy az információért cserébe elvárnak mást, de miért pont élő állat kell?
A tűz melege jól esik. Egy ideig csak a felcsapó lángokat figyelem, majd a tekintetem ismét Ő rá szegeződik.
-Te nagyon jól ismerni az erdőt. Régóta lakni itt?-Elveszek pár szem bogyót, majd mielőtt megenném azokat megvizsgálom őket.
-Honnan tudod mi mérgező, mi ehető?-Teszem fel az újabb kérdésemet, majd meg is eszem a bogyókat, ami meglepően finomak.
-Ez édes. Köszönöm.-Mosolyodom el, majd a táskámba nyúlok, hogy elővegyem az én ételemet is. Nem rég szereztem egy közeli város piacán. Szárított sós hús egy kis kenyérrel. Neki is nyújtok egy adagot. Maximum majd holnap vadászok egyet. Vagy legalább is megpróbálok.

Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Aug. 26, 2021 12:33 am
Nem gondoltam, hogy kockáztatom. Csináltam ilyet máskor is és nem volt gond. Vokaltint keresek, sedendumot, és sumiturt. Itt, a mocsaraknál szoktam beszerezni ezeket. - felelem eltűnődve. Tényleg meghalhattam volna, de ez meg sem fordult a fejemben. Ráadásul megvehetném őket valamelyik városi piacon is, ha akarnám, pénzem az ugyan van rá. De amiből még több van, az az idő. Megtehetem, hogy elcsatangolok ide-oda, mert nem vár otthon senki, és nem kérhet számon senki sem. Jó néha kimozdulni, és nem foglalkozni mások bajával. De ez a nő igenis törődött az enyémmel, úgyhogy tartozom neki annyival... nos...gyakorlatilag bármivel, amit kérne. De az a minimum, hogy segítek neki, ha tudok. Nem úgy néz ki, mintha jól ismerné a környéket. És ha keres valakit, akkor nem a legjobb döntés ötlettelenül, cél nélkül bolyongani. Főleg egyedül. - Valamit biztosan fogok. De hogy segít-e most rajtad, azt nem tudom garantálni. Azt viszont igen, hogy én megpróbálom szóra bírni a szellemeket. - Nem, mintha tehetnék egyebet is, mint kérve kérlelem őket, hogy segítsenek, de a legtöbb esetben ennyi is elég. Meg persze egy élet feláldozása.
Elmosolyodom és biccentek az ajánlatára. Nem vagyok egy társasági ember, de ezen a vidéken talán nem árthat, ha nem egyedül találnak, akárki is jár erre. Nekem valóban nincs szükségem a térképre, és amíg velem jön, neki sem. Amennyire tudok, természetesen segítek neki. - Igen, mindenképp élve kell megfogni. Induljunk! - egyetértünk ebben is. A ruháim a másik parton vannak, csupán a kis zsákom, mely még mindig a hátamra van kötve van velem, benne pedig egyetlen szál késem, amit mindig magammal hordok. Amíg jó idő van, nem kellemetlen így, vizesen sétálni, de a tavaszi napsütés ereje nem elég ahhoz, hogy alkonyatig megszárítson minket. Hamarosan tüzet kell majd raknunk, és Cate-nek egy állatra is szüksége lesz.

Én nem vagyok kifejezetten beszédes típus, és hamarosan már fázni is kezdek, úgyhogy nem sokat szólok. Főleg csak abban próbálok segíteni a nőnek, hogy hogyan foghatna el valami erdei állatot a nála lévő eszközökkel. Mesélek neki azokról, amiket én szoktam kirakni az erdőben, és segítek is elkészíteni egy primitív, egyszerű csapdát a tűznél, amit az alkony közeledtével az erdő közelében raktunk. - Reggel megnézzük, sikerült-e fogni valamit, rendben? - Az út közben összegyűjtött néhány maréknyi gyümölcsből kínálok neki, mert nekem most nincs másom, amit megoszthatnék vele. Neki talán van valami tisztességes étele is, de ha nincs, az sem baj. Én beérem a gyümölccsel is. - Ezek biztosan nem betegítenek meg. Bízz bennem, jól ismerem a növényeket! - bátorítom egy kis mosollyal az arcomon.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Aug. 16, 2021 6:59 pm
Egy új    Remény
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
-Az tényleg messze van innen. Milyen növény ennyire fontos, amiért kockáztat életed?-Nézek rá értetlenkedve. Igaz nálunk is vannak fontos növények, amik elengedhetetlenek a gyógyításhoz, de azért nem adjuk érte az életünket. De így is túl sokszor rökönyödtem meg rajta és „haraptam” le a fejét, még ha kedvesen is. Így ideje lenne erről leszoknom és félre tenni az értetlenkedésemet. Azt gondolta át tud menni egyedül, pont. Szerencsére nem történt nagy baj, időben tudtam neki segíteni.
A lelkesedésem azonnal eltűnik, mikor elkezdi megmagyarázni, hogy mi is történik olyankor mikor jósol.
-Szóval lehet nem látsz semmit?-Kérdezek vissza, hogy jól értettem e a szavait. A szellemek válaszolnak neki. Már csak az a kérdés, hogy vajon most milyen hangulatban lesznek? Ha megmondaná, hogy hol találom meg őt nem hezitálnék sokat azonnal útra kelnék. De mind ez bizonytalan. És vajon azt tudni fogja, hogy az amit látni fog a jelen, vagy a múlt, esetleg a jövő? Ha elmegyek oda ahova mondja lehet nem találom majd ott Őt, mert már nem lesz ott.
-Rendben. Mocsárig elkísérni téged. Utána utak szétválnak. Te jössz vissza én meg megyek tovább.-El is rakom a térképet. Úgy vélem ő jól ismeri a környéket, így arra már nem lesz szükségünk.
-Élő állat? Fogni el?-Még sose próbáltam élve elfogni egy itteni állatot. Eddig csak az éhségem csillapítására szolgáltak.
-Indulni el. Útközben próbálni elfogni állatot. Így jó?- Bár lassan tábor helyet kell találnunk magunknak, ahol megpihenhetünk és megszáradhatunk. Sok idő elment ezzel a kis kitérővel, de talán a szellemeknek hála megtérül ez a veszteség.

Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Aug. 04, 2021 5:55 pm
Már így is napok óta gyalogoltam. Kicsit elszámítottam magam, és nem akartam még többet kutyagolni. - felelem vállvonogatva, bár tudom, hogy igaza van. Ha más nem, a gázlót megérte volna megkeresni. Így utólag, persze már könnyű okosnak lennem. Sóhajtok egyet és megrázom a fejem. - Úgy három-négynapi járásra.

Valahogy éreztem. A jövőbelátás mindig is olyasmi volt, ami izgatta az emberek fantáziáját, és nem sok olyannal találkoztam, akit ne kísértett volna meg a lehetőség, hogy belepillantson a jövőjébe. Aprót bólintok a nő kérdésére, aztán viszont feltartom a kezem és megpróbálom kicsit lehűteni a lelkesedését. - Ez nem ... nem így működik. - Keresem a szavakat, hogy a lehető legegyértelműbben fogalmazhassak, nehogy hiú reményt ébresszek a szívében. - A szellemek csak azt mutatnak meg, amit akarnak. Nem mindig válaszolják meg a kérdéseinket. - mondom neki végül kissé sajnálkozva, mert tudom, hogy nem éppen erre számított. Pedig az is lehet, hogy szerencséje lesz, ha kegyes hangulatban találjuk a szellemeket.

Amikor előveszi a térképet, rápillantok és bólogatni kezdek. - Én csak ide, a mocsarakhoz szeretnék eljutni, aztán pedig vissza a ruháimért, haza, egyenesen a Holtak erdejébe. - vezetem végig az ujjam a tervezett útvonalon. Amit ígértem, ettől függetlenül szándékomban áll betartani, akár most kéri, akár később, bármikor.
- Ha most akarod, akkor szükség lesz egy áldozatra. Élő állatra. Ajándékként a szellemeknek. - jelentem ki elgondolkodva.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 28, 2021 10:04 pm
I need a   Hero
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
-Miért nem keresni hidat?-Lehet, hogy akkor többet kell sétálnia, de legalább biztonságban lenne. Mondjuk nem ismerem ezt a területet, nem tudom, hogy van e híd a közelben vagy sem.
-Messze van innen otthonod?-Talán elkísérhetem őt egy darabon, ha engem is arra visz az utam. Nem akarok már több időt elveszteni. Már így is túl sok időt vesztegettem el itt a szárazföldön. Igaz sokat tanultam ez idő alatt, de közben húgom még messzebbre kerülhetett tőlem. Értetlenül nézek rá.
- Te látod jövőt?-Lepődöm meg szavain majd kissé belelkesülök, ahogy végig gondolom, hogy ez mit is jelent.
-Én keresek valakit. Te látod hol lehet? Meg tudod találni?-Mutatok rá határozottan. Talán ő lesz az, akinek köszönhetően végre haza vihetem a testvéremet? A szívem kissé hevesen kezd el kalapálni, ahogy egyre jobban beleélem magam abba, hogy végre láthatom Őt.
Utolsóként a hátizsákomat veszem fel, majd teljes felszerelésben fordulok ismét felé. Elgondolkozom kissé. Körbe nézek, hogy rájöjjek merre is kellene tovább mennem.
-Nem, én Észak felé megyek mocsár is arra van.-Azzal elő is veszem a gyűrött, néhány helyen szakadt térképet, amit még Moyrától kaptam. Elmagyarázta nekem, hogy hogyan is kell egy ilyen kép alapján tájékozódni. Be is jelölte rajta az otthonát.
-Én megyek Nulport. Mocsár előtte. Te mesélhetsz addig jövőről.-Így mind a ketten jól járunk. Én segítek neki gyűjteni növényeket ő meg segít megtalálni húgomat. Talán a pontos helyét is meg tudná mondani nekem. De már annak is örülnék, ha legalább annyi kiderülne, hogy él a még.

Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 28, 2021 2:24 pm
Elhúzom a számat és megrázom a fejem. - Még haza is kell jutnom, ahhoz pedig vissza kell úsznom. De majd megoldom. - felelem végül elgondolkodva. Nem tudom, még csak nagyjából sem belőni, mennyit kellene gyalogolni, hogy gázlót vagy hidat találjak, de ha minden úgy megy, ahogy szeretném, és tényleg tudok gyűjtögetni, akkor nem is feltétlenül lesz időm sétálgatni. Másodjára majd jobban kell vigyáznom.

Ahogy megáll és kezet nyújt, rögtön megfogom és egy határozott szorítással meg is rázom. - Wynva. - mutatkozom be én is röviden (bár hosszabban nem is tudnék, hisz nincs más nevem), mielőtt újra megráznám a fejem, ezúttal egyet nem értésem jeleként. - Nem kell, de én mégis felajánlom. Ha érdekel, mit tartogat a jövőd, a Holtak erdejében megtalálsz. - Talán nem mindenki tartja értékesnek ezt a felajánlást, de engem megnyugtat, hogy a tartozásom ezzel leróhatom, ha igényt tart rá Cate.

Megállok mellette, amíg a nő összeszedi a holmiját, és addig kicsavargatom a ruhámból a vizet. Hamar megszárad majd, hisze a tavaszi szelek errefelé meglehetősen melegek és szárazak. Nem aggódom. - A mocsárhoz tartok, némi gyógyfű reményében. A folyó sekélyebb részein pedig néhány vízi növényt gyűjtenék. Persze nem itt... - elfintorodom megint, ahogy az előbbi, halálközeli élményemre gondolok, de aztán gondolok egyet, és lerázom magamról a dolgot. Hiába reszket még mindig a lábam, nem vagyok hajlandó megadni magam a sokknak. - Te merre tartasz? Csak nem a nagy víz felé? - kérdezem, ahogy végignézek rajta. A Nagy öböl már nincs messze innen, és valahogy nem gondolnám, hogy Evirani lenne. Sokkal inkább valami más....másfajta, mint akikkel eddig dolgom volt.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 26, 2021 4:27 pm
I need a   Hero
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
-Folyó becsap téged, óvatosnak kell lenni. A sodrás erős. Tanulsz ebből, legközelebb nem csinálod.-Vagy legalább is jobban jár, ha nem próbálja meg még egyszer átúszni a folyót, maximum csak ha van társasága is, aki segíteni tud neki. Mondjuk egy kötelet köt a dereka köré, a másik meg fogja, ha elvinné őt a víz. De ebbe most nem megyek bele. Talán majd egyszer neki is eszébe jut ez.
Nem várok rá, elindulok vissza a fegyvereimért, táskámért. Mindenem ott hagytam csak, hogy megmentsem őt. Nagyon ajánlom neki, hogy ott is legyen még mikor visszaérünk. Ahogy mellém ér megállok és végig mérem őt megint. Kicsit hezitálok, de végül felé nyújtom a kezem és a nevem is elárulom.
-Cate.-Ha elfogadja a kezem megrázom azt, majd folytatom az utam felfelé. Egy újabb kitérő, egy újabb akadály, ami újabb perceket, órákat vesz el tőlem. Nem hittem volna, mikor neki vágtam ennek az útnak, hogy ilyen hamar ennyi mindennel, mindenkivel összefutok majd. Azt hittem elég magányosan telnek majd el a napjaim.
-Nem szükséges, nem azért tenni. Nem kell hála.-Rázom meg a fejem. Rajtam is sokan segítettek már, ők sem kértek cserébe semmit, hát most így törlesztettem a tartozásom. Mikor visszaérünk a kezdeti ponthoz megnyugodva veszem észre, hogy mindenem megvan.
-Miért akarsz átmenni?-Bökök a folyó felé. Valami nagyon fontos lehetett neki, ha az életét kockáztatta érte.
Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 25, 2021 9:14 pm
Próbálom összekaparni magam, és valamiféle értelmes, emberi ábrázatot varázsolni a képemre. Alig akarom elhinni, hogy a nő, akiről azt hittem, valami sellő, aki a túlvilágra viszi elkárhozott lelkem, most itt áll előttem, emberként. És ahelyett, hogy a halálom hozta volna el, megmentette az életem.
Könnyek csillognak a szememben az iménti apró fuldoklós epizód következményeképpen, de azt még azért látom, hogy felém nyújtja a kezét, ahogy megáll fölöttem. Gondolkodás nélkül elfogadom, és őt követve próbálok válaszolni neki.
- Jó úszó vagyok. Azt hittem, könnyedén átúszhatok a folyón.- felelem kicsit védekező hangon, de azért elgondolkodtat, hogy fura akcentussal, és nem épp tökéletesen beszéli a közös nyelvet, ami gyakorlatilag az egyetlen, amit itt, Eviranban mindenki ért.  Vajon honnan jött? És miféle lehet? Sosem találkoztam még hozzá hasonlóval, annyi egészen biztos. Sosem éreztem még hozzá hasonló lény szagát. Nem ember, ebben szinte teljesen biztos vagyok. Egyelőre azonban nem fogom ilyesmikről faggatni. Most mentette meg az életem, nem fogom a titkait fürkészni. Egyelőre. A kérdés azért szöget üt a fejemben. Talán majd később...  
- Van neved is? - kérdezem aztán, ahogy felzárkózom mellé, és újra megnézem magamnak gyönyörűen metszett vonásait, most épp oldalról. - Szeretném megfize... -elharapom a szó végét, és inkább máshogy folytatom. - Szeretném meghálálni, hogy kimentettél. Mondd, hogyan tudnám ezt megtenni? -
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 21, 2021 4:46 pm
I need a   Hero
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
Nem azért vagyok itt, hogy idegeneknek segítsek ott ahol tudok. Nem is akarom, hogy ez megakadályozzon engem a célom elérésében. Most is majdnem sikerült elnyomnom azt a kis hangot a fejemben, de végül csak győzött. Így az őrült nő segítségére sietek. Nem hezitálok sokat, nincs túl sok idő erre. Bár najádként nem okoz gondot a víz alatti „légzés”, de emberként az én tüdő kapacitásom is véges és a folyó számomra is végzetes lehet.
Bár nem olyan könnyen, mint azt reméltem, de végül sikerül kijutnunk a partra. A jelek szerint még nagyon is él az idegen nő. Érdeklődve figyelem őt. Egy nagyobb adag vizet köp ki. Egyelőre nem mondok semmit, csak figyelem őt tisztes távolságból. Senkihez sem megyek túl közel, míg meg nem győződöm arról, hogy nem kell tőle tartanom.
-Bolond nő vagy.-Rázom meg a fejem. Még mindig nem értem, hogy mire is gondolt.
-Az vagyok aki megment téged. Miért menni át? Folyó gyors, te nem eléggé.-A tekintetem komoly, végül szép lassan felegyenesedem és felé nyújtom a kezem. Ha elfogadja azt fel is segítem őt, majd csak elindulok a holmijaimért. A folyó sodrása miatt kicsit messzebb sikerült partra vergődnünk én meg nem akarok sokáig a fegyvereim nélkül maradni.

Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 20, 2021 3:45 am
Nem mondom, hogy lepereg előttem az egész életem, mert arra egyrészt idő sincs, másrészt pedig nem történt velem elég dolog ahhoz, hogy érdemes legyen bármit is kiemelni nagy pillanataimból. Az mindenesetre biztos, hogy még azelőtt megragadja valaki a kezem, hogy elveszíteném az eszméletemet.
Felcsillan bennem a remény szikrája, és nagyon igyekszem nem elengedni magam, és belecsúszni a sötétségbe. Bárhogy is szeretném, képtelen vagyok megállni, hogy újabb kísérletet tegyek a levegővételre. Persze a vízben ez nem túl okos ötlet, de a testem már nem akar engedelmeskedni az akaratomnak. Újabb adag tüzes víz zúdul a tüdőmbe, én pedig úgy érzem, menten felgyulladok még itt, a rohadt folyó mélyén is. Hogy a sülly essen bele! Mit is gondoltam, mikor át akartam úszni?
A sötétség gonoszul kúszik az elmémbe, és egy ponton túl már nem is érzem a késztetést, hogy újra levegőt vegyek. A testem még halványan érzékeli, amikor kibukkanok a vízből, mert azonnal köhögni kezdek, és ez valahogy kirángat a homályból.
Még akkor is csak köhögök és fuldoklom, amikor a partra vonszol a megmentőm. Amikor partot érünk, az oldalamra fordulok, és folyóvizet okádok magam alá, mielőtt levegő után kapkodva elernyedt testtel terülnék el a fövenyen. Beletelik néhány percbe, mire meg tudok szólalni, és úgy egyáltalán, van erőm kinyitni a szemem és felnézni a megmentőmre. - Kö... köszönöm! Az adósod vagyok...egy életre! - komolyan is gondolom, bár fogalmam sincs, kinek teszem a fogadalmam, és hogy mit is jelent ez valójában rám nézve. - Ki vagy te? - kérdezem aztán kíváncsian mérve végig többször is a gyönyörű idegent.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 19, 2021 7:55 pm
I need a   Hero
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
Őszintén szólva nincs semmi tervem arra, hogy mégis hol és merre keressem húgomat. Egyszerűen csak elindultam egy irányban és reménykedtem abban, hogy hamarosan rá találok. Viszont ez nem így történt. Már hónapok óta járok vissza a szárazföldre, tanulom a közös nyelvet, hogy jobban beilleszkedjek az emberek közé. Néhány idegent még meg is állítottam, hogy megkérdezzem esetleg nem találkozott e egy hozzám hasonló lánnyal, de mind úgy néztek rám, mintha őrült lennék. Sokan közülük válaszra sem méltattak, csak fintorogtak egyet, majd tovább álltak.
Most már viszont úgy érzem, ha nem kapok valami támaszpontot, hogy merre is keressem őt elvesztem a reményt, a türelmemet. Azt sem tudom, hog egyáltalán él e még. Bár ha meg is halt akkor is muszály vagyok megtalálnom őt, hogy rendesen eltemethessem.
A folyó partján haladok lefelé. Lassan ideje visszatérnem a tengerhez. Bár sokkal hosszabb ideig bírom már ki a szárazföldön, mint a legelején, de még így is sűrűn kell visszajárnom. Kissé bosszant a dolog, hisz ezzel is csak időt veszítek.
Hirtelen torpanok meg mikor észre veszek egy idegen nőt, amint éppen a folyóba gázol. Összeráncolt homlokkal figyelem őt. Nem telik el sok idő és végül elnyeli őt a víz. Nem mozdulok meg azonnal. Először elfordulok tőle, majd valami ott legbelül mégis rávesz arra, hogy segítsek neki.
Futni kezdek, le a partra, ahol azonnal ledobom magamról a köpenyt, a fegyvereimet és már bele is ugrom a vízbe. Azonnal észreveszem őt. A víz sodrása erős, de könnyebben megbírkózom vele, mint ő.
Ahogy elérem megragadom a karjátés húzni kezdem őt. Nem  állok meg mind addig, míg a felszínre nem kerülünk. Ott gyorsan körbe nézek, hogy mégis merre ússzak. Engem is rendesen megerőltet a víz sodrása főleg, hogy most van egy nehéz terhem is, de végül sikerül kijutnom a partra, ahova őt is kihúzom. Felé hajolva figyelem, hogy vajon sikerült időben kimentenem őt, vagy sem.
Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

A Gindra folyó északi szakasza, 1021. Gailoth hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Gindra folyó és környéke - 1021 Télközép hava - Aldrich & Calypso
» Gindra folyó és környéke
» Ylore; 1021, Árë hava
» 1021 Újrakezdés hava
» 1021. Újrakezdés hava

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: