Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Tölgyesvég - Page 3 KaDiPE5
Tölgyesvég - Page 3 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Tölgyesvég

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 13, 2021 7:12 pm
Ariadné Reményei
@Veleris && Calypso
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
Feszült vagyok, hisz nem tudom, hogy mire is számíthatok. Egy kis reménysugár próbál kibontakozni bennem, de félek útjára engedni, így inkább elnyomom azt. Annál nincs rosszabb, mint mikor jóra számítunk, de végül egy hatalmas pofont kapunk az élettől. Volt ebben részem egy-két alkalommal, még tanonc koromban. Elég is volt.
Egy pillanatra elkapom a vörös hajú nő tekintetét. Összeszűkülnek a szemeim, de nem kezdem el őt bámulni. Ha ő az, akkor majd talán idejön hozzám. Az üzenete alapján úgy vélem ismerheti Ariadnét. Otthon vannak, akik szerint sokban hasonlítunk egymásra. Én nem fogom elkiabálni magam, hogy keresem Velerist, ahogyan a nevemet sem fogom akárkinek elárulni.
A tekintetem csak akkor emelem újra  az idegen nőre, mikor az mellém sétál. Szóval valóban ő hagyta hátra azt az üzenetet. Ahogy kimondja az Ő nevét a szívem megint hevesen kezd el kalapálni, de nem rontom le őt azonnal. A velem szemben lévő üres székre mutatok, majd egy ideig csak figyelem őt végül nem bírom tovább magamban tartani.
-Honnan ismered? Hol van?-A hangom csendes, de érezheti benne az aggodalmat. Szüksége van rém? Mégis mi történt vele? Hol van? Ismét szóra nyitnám a szám, de akkor megjelenik az idős hölgy az étellel és az italommal. Egy kedves mosollyal köszönöm meg neki, majd hozzá se nyúlva a tányéromhoz visszanézek Velerisre.
-Mi történt vele?-Tudni akarok mindent róla. Ő mégis honnan tudja, hogy hol van? Én egy évig kutattam utána és semmi nyomát nem leltem. Erre itt van ő. Mégis kicsoda?
-Bántottad?-Kérdezem tőle kissé ingerülten. Mégis mi más magyarázat lehetne az egészre? Ez akár egy csapda is lehetne. Miért kéne hinnem benne?
 
Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tölgyesvég - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 13, 2021 11:17 am


Ariadné reményei
@Calypso && Veleris
«  Szószám; ide • Zene; ide »
 
A fogadós kezében gyertyagyújtó pálcával s kis edényben taplóval indult körbe a fogadóban, ahogy a szürkület kezdett elhatalmasodni az alkonyat érkezettével. A hangulat azonban korántsem ennyire borús. Igric híján, sikeres vadászatukat ünneplő kurafik, kezdenek bele egy bordalba.

„Az erdőben vad futása,
sárga ebek csaholása,
kürt búgott, őz rítt!
Urak, vitézek, vadászok,
szűz-perzselő tobzódások
helyét fölverte a gaz, ki veresen virít.

Mulandóság? Fene bánja!
Csak így szép az élet, hát ma
éljed napjaid.
Ne sírj ifjúság múlásán,
zúgó idő szárnyalásán,
borod mellett hallgasd: szárnya csattog és süvít.”


Öblös, bortól mélyült hangjuk betölti a kicsiny teret, nem számít, hogy a szövegben olykor nem egyeznek, kedvüket, ez mit sem szegi, kupájukat égnek emelik. Fülnek akkor bántó e hamis dallam, ha a torok száraz, mint a téli nád. Engedtem a kísértésnek, a noszogató szónak új társaságom körében. A Nap első sugarai még messze, a fenti szobák egyikében pedig megpihenhetek. Aggodalmam már így is gúzsba köt, szinte leránt, megkönnyebbülés a levetkőzni a terheket, lehelettől, zsíros kézlenyomattól mocskos üvegen tekinteni a világra. Vesztettem, a mai nap folyamán nem először. Kacagva túrok bele, vörösszín hajamba, futólag körbe hordozva tekintetem a fogadón. Ekkor pillantom meg az újonnan érkezőt a csapszéknél. Nem rég érkezhetett, ám a rögtönzött zenekar elnyomta az ajtó nyikordulását. Hibátlan a bőre, vonásai finomak, éjfekete haja pedig hullámokat vetnek hátán. Különleges szépség, kin nem csak a férfiak tekintete akad meg. Arcomról a mosoly hervadó virágként válik az enyészetté, ahogy ismeretesé lesznek számomra vonásai. Csak aki nem ismeri őket, nem láthatja rajtuk a vérkötelékét. Percekig figyelem mozdulatait, ahogy feszengve foglal helyet mustráló tekintetek között. A lapok surlódó hanggal csúsznak végig a durva felületű asztalon, ahogy rá dobom őket. – Köszönöm a játékot, de más társaság után nézek. – villantom fel a mosolyom a társaságnak. Hiába való fáradozás lenne leplezni, hogy a nő érkezése a nap fordulópontja számomra. Kupámat magamhoz véve határozott léptekkel indulok el az újonnan érkező felé, akit vélhetően Calypsoként jegyeztek az égiek születésekor. - Ezek szerint, egyik üzenetem célt ért. Már régóta próbálok a nyomodra bukkanni. – állok meg az asztalánál, bíztató mosolyt küldve felé. – Veleris vagyok, Ariadné sokat mesélt rólad. – poharam lehelyezem az asztalra, köpenyem szárnyként lebben, ahogy hátra libbentem, mielőtt leülök. Mostanában elég sok és furcsa dolog történt, mely arra késztetett, hogy finom kelméjű, könnyed ruháimat, nadrágra és ingre cseréljem. Sarumat pedig csizmára. – A húgodról, Ariadnéról van szó. A segítségedre van szüksége. – hangom elcsendesedik, de még számára így is tisztán hallható, csak az esetleges kíváncsi füleknek marad titok szavaim tartalma.Vendég
Vendég
Anonymous
Tölgyesvég - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Szept. 12, 2021 11:48 pm
Ariadné Reményei
@Veleris && Calypso
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
Utam során nemrégiben egy üzenetre bukkantam az egyik fogadó falában. Egy egy fehér ponton akadt meg a szemem ahogy körbe néztem és hagytam, hogy a kíváncsiság vezéreljen engem. Meglepődve olvastam el a szavakat rajta, amiből a nevemet is felismertem. Az olvasás sem megy még tökéletesen, de azt hiszem sikerült a lényeget kivennem belőle. Bár az üzenethagyó neve nem mond nekem semmit. Soha nem halottam róla, még Ariadné sem mesélte nekem, hogy megismerkedett volna vele. Azt sem tudom, hogy megbízható e benne. Mi van, ha ez az egész egy csapda? Elkapták őt és most vele próbálnak engem is befogni…. De mi van, ha tényleg tud nekem segíteni?
Egy kicsit hezitálok, de végül úgy döntök felkeresem azt a helyet, amit megemlít az üzenetben. A térképemen nem látom jelölve a kis falut, így miután pár embert megszólítottam az egyikük útba tudott igazítani engem.
Nem állok meg z utam során. Minél előbb találkozni akarok azzal a személlyel, aki az üzenetet nekem hagyta. Vajon honnan tudta, hogy arra fogok járni?
Ezer és egy kérdésem lenne felé, de leginkább egyre vagyok nagyon kíváncsi. Hogy mit tud a húgomról.
A fogadóhoz érve megállok és mielőtt belépnék egy nagy levegőt veszek. A szívem a torkomban. Nem tudom mi fog rám várni. A legjobban annak örülnék, ha belépve az ajtón az Ő arcát pillantanám meg legelőször. De nem szabad naivnak lennem.
Ahogy benyitok a jól ismert szag csapja meg az orromat. De ebben a fogadóban jóval kevesebben vannak, mint a nagyobb városokban. Érzem, hogy néhányan rajtam legeltetik a tekintetemet, de nem foglalkozom velük. Körbe nézek, viszont fogalmam sincs, hogy mégis kit kéne keresnem, így elsőre a pulthoz sétálok és kérek egy adag ételt és egy kis „pohár” sört is, majd az egyik szabad asztalnál foglalok helyet. Újra a jelenlévőkön fut végig a tekintetem. Van akit már most kizárnék, így szűkül a kör, de így is túl sokan maradnak. Mégsem mehetek oda mindegyikükhöz, hogy te vagy Veleris?
 
Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tölgyesvég - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Szept. 07, 2021 5:55 pm


Ariadné reményei
@Calypso && Veleris
«  Szószám; ide • Zene; ide »
 
Hálával tartozom az Isteneknek, amiért Calypso és Ariadnét foglyul ejtő zsiványok nyomai összeérni látszanak. Remélem, hogy kegyük továbbra is kitart, és valóban utamba sodorják a najád lányt. Nehéz úgy rátalálni valakire, hogy közben nem hagyhatsz kihűlni egy másik nyomot. Ezért is hagytam hátra egy- egy cetlit minden nagyobb fogadóban Calypsonak címezve. Az esély bevallom kicsi, de bízom az Istenek jóindulatában.
- Tudja kedves, hogy miért hívják a fogadót Fekete Macskának? – gondolataimból, a köpcös fogadós hangja ránt vissza a valóságba. Zöld íriszeimet emelem rá, s enyhén rázom meg a fejem. Honnan is tudhatnám?
- Akkor elmesélem. – vegyes érdeklődéssel kezdem hallgatni a történetet. – A ki tudja, hányadik ükapám megbízottja volt az itteni grófnak. Megkérte, hogy húzzon fel itt egy fogadót, legyen hol megpihennie a gazdagoknak a rókavadászat idején. És a jó munkásoknak, akik évről- évre termelik ki a fát a városnak, a javasasszonyoknak, akik pedig gyógynövények begyűjtésével foglalatoskodnak, már évtizedek óta. – biccent fejével, a most is vörösbort vedelő prémköpenyes fickók felé. – Nem szívesen hagyta el a várost az öreg, de nem volt mit tenni, összecsomagolta a családot a macskával együtt, ami fekete volt. – bólogat bőszen, hisz, ezt, ha nem mondja is bárki kitalálhatta volna. Gondolná az ember ezzel itt vége is a történetnek, de… - Ám ez nem minden, ahogy épült a fogadó, kölyökmacskák születtek. Na de mind fekete volt. – csap egy jó nagyot a söntésre. Még a levegő is megfagy egy pillanatra.
- Áááá. már megint a macskás történetet adja elő!!!- legyintenek az emberek, s tovább kockáznak. Egy kedves mosollyal az arcomon simítok végig hosszú hajamon, tudván, hogy még a történetnek még nincs vége.
- Persze, akkor még senki se gon… - kezd újra bele, mit sem foglalkozva a többiekkel. Szavai azonban csak félig jutnak el hozzám, agyam újra a következő lépést tervezgetik. Néhány napnál tovább nem időzhetek, Ariadné ideje vészesen fogy. Valami olyasmit tudhat, mely számomra is értékes lehet, az életén kívül. A fogadóstól, tegnap azt is megtudtam, hogy járt erre egy kisebb csapat, de nem volt velük lány, csak ételt és italt vettek magukhoz, majd tovább álltak.
- Szóval, ez nem lehet más csak mágia! Igaz, kedveském? Magácska, kifinomult hölgynek tűnik. Mondja meg, ezeknek a fajankóknak, hogy nem lehet véletlen, hogy mióta a megboldogult Girhes, betette ide a lábát, csak fekete macskák születnek. Biztos, a hegy… az se véletlen hívják Fekete- hegynek, sötét és gonosz erők munkálkodnak ott. – karcos hangja a varjú károgáshoz hasonlatos, ha felemeli szinte bántja az ember fülét. ~ Persze, ha kicsit közelebb lennénk a Fehér- hegyhez, akkor fehérek lennének a macskák.~
- Ő az, ő Girhes. – kerül elém egy porosan fekete szőrű macska. Kis híjján hátra esek a székemmel, ahogy mereven, üveges tekintettel mered rám, az az átkozott dög.
- Kitömték a macskát? – hitetlenkedek, miközben figyelem a bizarr jelenetet.
- Szinte családtag, - simítja végig a macska bundáját. A fogadósnak hiányzik néhány kereke, ez már nem kérdés. Felvetődik bennem a gondolat, hogy jelen pillanatban biztonságosabb lenne a zsiványok kezei között.
- Azt hiszem, most szükségem van egy kis környezetváltozásra. Ha nem haragszik. – csusszanok le a székemről, megragadva és lehúzva a maradék boromat. Pár asztallal arrébb slisszanok, ahol két férfi és egy nő kártyáznak éppen. Nem falubeliek, ez már kitűnik az öltözködésükből, talán vadászok vagy csak átutazók. Mindegy is.
- Csatlakozhatok? – kérdezem, mire ők bólintva felelnek. A megmaradt széken foglalok helyet. Míg várok, el kell ütnöm az időt, s miért tenném egyedül?


Vendég
Vendég
Anonymous
Tölgyesvég - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 06, 2021 10:45 pm

Tölgyesvég Zetvyn és Tamria határának közelében fekszik, Sloham hercegségtől délre. Környékén hatalmas erdők, tölgyesek terebélyesednek, innét kapta a nevét a falvacska is. Nem számlál sok lelket, azonban lakói viszonylagos jómódban élnek köszönhetően annak, terményeikkel gazdagon ellátják a szomszédos hercegséget.
Egyetlen fogadója a Fekete Macska, ahol ritkán térnek meg idegen utazók, ellenben az erdei vadászok gyakran pihennek meg benne s öntenek fel a garatra.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tölgyesvég - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Tölgyesvég - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom-
Ugrás: