Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Szántóföldek - Page 12 KaDiPE5
Szántóföldek - Page 12 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Szántóföldek

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Utolsó Poszt Szer. Aug. 11, 2021 9:36 pm
ESCAPE  FROM TROUBLE
──────────────── ────────────────
Némán, a lábam elé nézve hallgattam végig a férfit. Igaza volt. Soha nem gondoltam ebbe még bele, és így, hogy Aiken tényként, teljes határozottsággal kimondta a mai világ egy nagyobb problémagyökerét, rájöttem, hogy talán mégis van igazság a mondanivalója mögött. Volt egy mese egy kalózról, édesanyám mesélte mindig, aki járta a világot, és a gazdagokat lopta meg folyamatosan, hogy a szegényeknek adja mindet. A mostani történetben viszont nagy valószínűséggel, csak az eleje számít igaznak. Ők ketten a saját megélhetőségüket szedik össze, nem hiszem, hogy bármikor is csilingelt volna csak egy ulron is a szegényeknek tőlük.
Felgyorsítottam lépteimet, hogy azért mégse maradjak le tőlük annyira. A lábam szúrt, fájt, lüktetett, de elnyomtam az ebből adódó grimaszt. Erőssé kell, hogy váljak, különben soha nem leszek képes a magam útját járni.
- Látszik a különbség a tehetős ember és a szegény között – szólaltam meg végül hosszú csend után. Soha nem gondoltam volna, hogy idáig fajul a szituáció, hogy még én próbálok egyességre jutni ezzel a két emberrel. – Annyit azért megtehetnénk, hogy az előbbit válasszuk, ha lehetséges? – kérdeztem meg kompromisszumkészen. Elviselhetetlenül fájt a lábam, és ha ez az egyetlen módja, hogy haldoklás nélkül jussak el Nulportig, akkor, ha törik, ha szakad, de muszáj lesz belemennem. De már most megígértem magamnak, hogy edzeni fogom a végtagjaimat, ha végre oda érünk, és remélhetőleg onnantól kezdve soha nem fogom megismételni azt a tettet, amit most készen állok elkövetni.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Aug. 09, 2021 2:40 pm
Escaping from trouble

Traveler's song •  Credit:
 
- Ártatlan? - nevettem fel gúnyosan. - A kereskedők, akik ezt az utat járják, vagy épp az, akit a caldeni piacon megkopasztottunk, a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül hagyná éhenpusztulni a szegényeket, akik nem tudják megfizetni a portékájuk árát. Ne aggódj, nem okoztunk neki akkora kárt - fintorodtam el. - Különben meg, őket is csak a nyereség érdekli, akárcsak a nemeseket, akik emeletes villáikban élik fényűző mindennapjaikat. Közöttük és köztünk csak az a különbség, hogy ők a szegényeket rabolják ki a törvény védelme alatt, mi pedig a gazdagokat fosztjuk ki, a saját bátorságunknak köszönhetően - fordultam hátra, szúrós tekintetemet Thorára emelve. - De ha akarsz, gyalogolj csak Nulportig, én szívesebben mennék lóháton - vontam vállat, majd tovább haladtam, kissé lassítva, hogy Deedra beérjen.
A nap már teljesen alábukott, azonban a tiszta, csillagfényes égbolt, és a hold kellőképp megvilágította nekünk a szántóföldet, hogy láthassuk utunkat.
- Egyébként, ha már itt tartunk, ügyesen csináltad - mondtam halkan Deedrának, hogy csak ő hallja. - Már amennyit az alakításodból hallottam menekülés közben. Bár azt hiszem, nekem kicsit vissza kell rázódnom a gyakorlatba, ezt jól elszúrtam - húztam a számat. - Mennyit sikerült elemelned?


Deedra Gindrian Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Aug. 05, 2021 1:51 pm


escape from trouble
«  Zene; What Is Love »
 
C
send és nyugalom. Senki nem gondolná, hogy valaki üldöz minket, ha egyáltalán üldöznek. Egyik lábam a másik után szedem és igyekszem megfelelő tempóban haladni. Én hozni akartam a lovakat, de nem lehetett. Nem tudom, hogyan gondolják majd, hogy lovak nélkül egy egyszerű séta lesz, így is kettő hetünkbe telt eljutni ide. Újra eszembe jut, hogy nem sikerült semmit megtudnom, és ez elborzaszt.
Thora ránk se néz, amit megértek. Mögöttünk haladt, csak néha pillantottam oda, hogy még itt van-e. Mikor megszólaltam, azt senki nem reagálta. Nagy levegőt vettem idegesen, feltűnően. Semmibe vagyok nézve? A lánytól még megértem, de Aiken. Mintha nem mondtam volna semmit szólalt meg ő és terelte más felé a beszélgetést. Újabb hosszas monológba kezdett, ahol azt taglalta, hogy lopjunk egy lovat. Sokkal előbb fogunk lopni egy tehenet, de egyelőre nem látom értelmét ennek. Rá pillantottam az éppen úgy összehajtogatott térképre, hogy Caldent mutassa.

Lesz itt egy falu, és sok kisebb település. Nem szóltam, miért is tette volna? Felesleges a kevés energiám olyanba fektetni, ami senkihez nem jut el, s legfőképpen hozzá nem.
Ekkor a lány váratlanul és kissé idegesen megszólalt. Megtorpantam, és hátra fordultam. Megforgattam a szemeim, és idegesen túrok a hajamba. Nem válaszolok, megfogadom ezt a csekély dolgot, hogy a szám lakat alatt tartom. Ismét menet irányba fordulok, és várom Aiken miképpen reagál. Kezdem megbánni, hogy elhoztuk, de ő nyugodtan maradhatna valami településen. Jót akartam, ám nem gondoltam bele milyen iszonyatidegesítő lesz. Nekem nem nehéz a séta, elsétálok akár Eviranig is, ha kell. Ám lóval, sokkal könnyebb dolgunk lenne.Thora Haleye Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Aug. 05, 2021 12:33 am
STEALING  FROM THE RICH
──────────────── ────────────────
Órák óta kutyagoltunk. A hold már magasan a fejünk felett járt, és még mindig nem hagytuk el a caldeni szántóföldeket. Sohasem gondoltam volna, hogy a külterület ilyen gigászi nagyságú. Amerre csak a szem ellátott, búza és kukoricamezők terültek el, néhol pedig kisebb méretű napforgóvirágok burkolóztak be a hold fénye elől. Meg kell hagyni, gyönyörű a látvány, de minél gyönyörűbb, annál szörnyűbb az indok amiért itt járok… vagyis járunk.
Lehajtott fejjel bandukoltam a társaim mögött. A könnyeimmel küszködtem, és próbáltam elnyomni minden féle lelki kitörést, amit a szívem mélyén tudtam, igenis illene, de egyszerűen nem ment. Szótlanul meneteltem, néha vissza-vissza nézve az egyre távolodó Calden csodás városára. Valószínűleg soha többet nem fogok ide visszatérni.
Direkt nem beszéltem hozzájuk, még csak rájuk se néztem. Deedrában hatalmasat csalódtam, és ezen a rövidke kis úton felsejlett a fejemben, hogy tulajdonképpen teljesen jogtalanul. Én voltam a hibás, amiért egy fél órás ismerkedés után voltam olyan balga, hogy higgyek neki, de legfőképp bízzak benne. Aikent pedig még csak most ismertem meg, és hiába, hogy általa felkondult a vészjelző harangom, csak is Deedra miatt, de hittem neki.
A lábaim egyre nehezebbé váltak, egyáltalán nem voltam hozzászokva az ilyen erőltetett menethez. Folyamatosan lassulni kezdtem, míg nem méterekre eltávolodtam a két embertől. Egy pillanatra felugrott bennem, hogy most lehetőségem lenne elmenekülni tőlük, ha elég erőt szedek össze magamban és a végtagjaimban. De mit is képzelek magamról? Hova mehetnék? Vissza a városba esélytelen, nélkülük pedig negyedórán belül úgy eltévednék, hogy a legközelebbi élőlény, aki megtalál, egy csapat farkasfalka a közeli erdőben, akiktől még megvédeni se tudom magam. Meg amúgy is, pár méterre se jutnék el, a férfi valószínűleg rögtön utolérne és utána pedig fogva tartana, nehogy eláruljam őket. Ezt a felvetést, noha meglepően, de teljesen jogosnak találtam.
Olyan csend telepedett a szántóra, hogy még arról a pár lépésnyire lemaradva is hallottam miről kezdtek beszélni. Egy újabb bűncselekményt terveztek. Abban a minutumban megálltam, és rögtön elfelejtettem a magamnak megfogadott ígéretet, miszerint többet én nem szólok hozzájuk.
- Nem elég nektek egy lopás? – éreztem, hogy kezd kitörni rajtam a felgyülemlett düh és tehetetlenség. – Még egy ártatlan embert akartok meglopni?
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Aug. 04, 2021 2:54 pm
Escaping from trouble

Traveler's song •  Credit:
 
A Caldenből való kijutásunk viszonylag egyszerűen ment. A járőrcsapatokat sikerült elkerülnünk, szerencsénkre nem állítottak kettőzött őrséget, azért akkora felfordulást nem csináltunk. Thorát eleinte még gyanakodva méregettem, ám mikor egy rejtett csempészútvonalhoz vezetett minket, elillant a kételkedésem. Bizonyára nem fog bajt hozni ránk. Most legalábbis biztos nem, és jelenleg csak ez számít. A többin ráér később aggódni. Egy zár feltörése volt a legnagyobb kihívás, amibe belefutottunk, és noha régen foglalkoztam már hasonlóval, egykori rutinom nem hagyott cserben.
Odakint amilyen gyorsan csak tudtunk, letértünk a kereskedőútról. Ha netalántán valaki utánunk jönne, biztosan arra keresne minket. Egy szántófölden átvágva kezdtük meg kerülőutunkat, gyalogszerrrel, elvégre a lovaink sajnálatos módon a fogadónál maradtak. Azaz Edellyn lovai.
- Ez így tarthatatlan lesz - mondtam rövid séta után. - Ha eléggé eltávolodtunk a várostól, meg kellene próbálnunk lovakat szerezni. Talán majd ha visszatérünk a kereskedőútra, lesz rá lehetőségünk. Calden és Nulport között elég sokan utaznak, és nem mindenki engedheti meg magának a fegyveres kíséretet. Az útmenti legnépszerűbb pihenőhelyeknél érdemes próbálkoznunk, ahol tűzrakóhelyek nyomait találjuk.


Thora Haleye Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Aug. 02, 2021 10:48 pm


escape from trouble
«  Zene; What Is Love »
 
V
égre sikerült valahogyan kijutnunk a városból, és elindultunk Nulport felé. A lovakat ott kellett hagynunk, így gyalog kellett neki vágnunk. Próbáltunk olyan irányba menni, ahol nem fognak keresni minket. Talán mindenki tisztában van vele, hogy így haladásunk lassabb lesz, talán nem. nem láthatok sajnos beléjük, mire is gondolnak.
Nagyon sokszor kívánom, hogy bár úgy lenne. Ám nem tudom, miket találnék ott. Aikent, ahogyan talán gondolataiban is csak a rossz dolgaim veszi észre, és nem veszi észre azt, hogy érzelmeim egyre elviselhetetlenek iránta. Magam is küzdök még, hiszen soha nem akartam ilyen érzelmeket se férfi, se nő iránt táplálni. Nem való nekem a vonzalom, hiszen ez koránt sem nevezhető szerelemnek. Ám szemében nem azt látom, amit akarnék. Akarom egyáltalán azt? Minden olyan zavaros. Azt tudom, hogy szeretek a közelébe lenni, és ha lopva, de hozzám ér furcsa érzés kerít hatalmába.
Egyetlen perc adatott meg csupán a karjaiban, és azután már rám se hederített. Talán el kellene felejtenem, talán új utat kellene járnom?

Vagy mit hallanék még? Thorát, ahogyan éppen szid minket, hogy el kellett miattunk hagyni az otthonát? Megérteném. Egyelőre a csend borult ránk, az alig pár óra alatt. Igyekeztünk minél előbb eljutni ebből a városból.

Semmit sem sikerült megtudnom a családomról. Abban reménykedtem ez az út majd megoldásokat hozz számomra. Ám csak kérdések maradtak meg benne, amikre talán soha nem kapok választ.
Az isteneknek hála van térképünk, így alig kell a sötétben tapogatóznunk.

- Ha ezen az úton haladunk, akkor nem fognak meglátni minket. – Töröm meg én a csendet érzelmek nélküli, rideg hanggal. Frusztrál ez a csend, és Aiken akkori pillantásai. A nagy zsebtolvaj, majdnem elkapták ám még is tán most is én vagyok megvetve.


Ahronit and Thora Haleye Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Nov. 05, 2020 10:46 pm

Caldenia hatalmas szántóföldekkel rendelkezik, melyek bőven hozzátesznek ahhoz, hogy a főváros ritkán szűkölködik az ennivalóban mindamellett, hogy a kereskedésre is bőven félretesznek a javakból.
Számtalan kisebb település, falvacska szeli át vagy szegélyezi a földeket, melyeket súllyal a rajtuk dolgozó parasztok laknak.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Szántóföldek - Page 12 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
12 / 12 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom-
Ugrás: