Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Szántóföldek - Page 4 KaDiPE5
Szántóföldek - Page 4 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Szántóföldek

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 10:40 pm


Holtak éjjele
Mindenki &  @Calypso&  @Arthus Nendrac  
«  Szószám; ide • Zene; ide »
 
- Igazán nemes név egy ilyen gáláns ló…vagnak. Hogy ki fogja hordani azt nem tudom, de az én nevem Ve…- mostanában nem vagyok barátságban a nevemmel, bár most nem rajtam múlik, az események nem engedik beteljesülni akaratom. Caly rémülten ugrik fel az asztaltól, mely engem is arra késztet, hogy felpattanjak. Nem a rémület az mely erre ösztönöz, inkább, hogy megakadályozhassam abban, hogy az ismeretlen erők miatt meggondolatlanul cselekedjen. A mellette ülő Nindaer hamarabb suttog felé megnyugtató szavakat, nem sokkal később pedig az erdei boszorkány is megjelenik, aki szintén hidegvére megőrzésére próbálja rávenni. Amennyiben bármelyikjüknek is sikerül lecsillapítani a tenger szilajságával büszkélkedő lányt, úgy nem szólok. Megkerülve az asztalt sétálok a háta mögé, s onnan veszem szemügyre az asztalhoz érkezőket. Mindenki ismer valakit, aki ismer egy másik valakit. Mint valami hitgyülekezet.Vendég
Vendég
Anonymous
Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 10:20 pm
 
Ősök, holtak éjjele
Mindenki
──────────────── ─────────────────
« Comment; ide • Szószám; ide • Zene; ide »
« "A szerencsejátékosok úgy játszanak, ahogy a szeretők szeretkeznek, és az iszákosok isznak - vakon és szükségből, egy ellenállhatatlan erő uralma alatt"»

A hátunk mögött zajló veszekedésre csak magamba mosolyogtam. Oh egek, szerencsétlenek.
- A becses neve Gebe. A kevésbé becsest inkább nem részletezem – fordultam a nő felé. – És kit tisztelhetek abban, aki végül hordani fogja a csizmákat? – természetesen megvártam, amíg bemutatkozik, és csak azután árultam el én is a nevem. Ezúttal a Brendic Salverg tűnt a legjobb választásnak.
Alig mondhattam végig, többen is csatlakoztak az asztalunkhoz. Csupa új és idegen arc, de annál kevésbé józan.
Fél füllel kaptam el, ahogy a pirospozsgás lányka bemutatkozott.
Deedra? Jól hallottam? Vagy már megint csak a szellemek tréfálnak?
- Deedra Gindrian? – kérdeztem, jól megnézve magamnak a lányt. Elgondolkodva kutakodtam az emlékeim között. Ha ő valóban az a Deedra, akkor jól megnőtt, és jól lerészegedett, mert meg nem ismertem volna magamtól.


 

Deedra Gindrian and Nîndaer Kedvelték

Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 10:08 pm
Ősök éjjele

most már tényleg mindenki

- Ugyan, ne sajnálja őket. Ha nem a játékban vesznek részt, akkor lehet a disznok elé vagy cefrébe kerülnek, esetleg megdobálnak vele egy bolondot. Tekintsen rájuk úgy, hogy ezek az almák megélték a gyümölcsök álmát, egy különleges ünnep különleges almái lettek.- vagy valami ilyesmi, valahol hallotta ezt a szöveget, csak kicserélt pár szót almára és gyümölcsre, és tökéletesen illik a helyzetre.
Majd a Dalos pacsirtára figyelt, ha már kérdezett, akkor az a legkevesebb, hogy felel a kérdésre.
- Az már biztos, hogy nem unatkozok. Ilyen társaságba se keveredtem még. Egy szürke madár, akinek olyan arcot vág, mint akinek folyton az orra alá finganak. Egy hölgy, akinek szar került a csizmájára, és a… „lovagja” mindenáron engesztelné, illetve egy másik hölgy, akinek még nem volt szerencséje a parasztok játékához. Olyasmi ez, mintha valaki egy rossz viccbe kezdene bele.- megengedett magának egy halvány félmosolyt, színes a kis társaságuk, és azt is tudja, hogy ki a szürke.
- És milyen rossz lesz a reggelje.- nem lenne a fickó helyében, az biztos.
Úgy pattant fel a nő, mint akinek izzó vassal döfték volna meg a sejhaját, amivel még nagy baj nincs, de hogy kardot is vont és bajról beszél, az kissé agódalomra ad okot, és hogy legyűrje ezt Ian, issza is a serét. Majd lenyugtatja Keserűacél, csak sajnos amiket mond… azok inkább adnak okot az ellenkezőjére. Lehet mégsem képzelődött, remek, már csak ez kell ahhoz, hogy csodásan zárják a napot.
S a társaságuk gyarapszik, tényleg jó helyre rakhatták ezt a padot, hogy idesereglenek, vagy csak a lószar szagra jönnek.
- Nocsa.- szélesen elvigyorodott.- Üdv ifjúhölgy. Kicsi a világ.- nem számított arra, hogy itt fut össze vele, vagy arra, hogy valaha még találkozni fognak. S most ugrik be, a leány nevét se tudja. Egyedül a piszkos csizmás vette a fáradtságot arra, hogy megkérdezzen egy nevet... egy lóét.

Arthus Nendrac, Calypso and Nîndaer Kedvelték

Harcos vagyok
Ian Gray

You need the three W in life; Wine, Women, Wealth


❖ Történetem : ❖ Ulron :
535
❖ Tartózkodási hely :
Ahol az urlon, ott vagyok én is
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 10:01 pm
Ősök éjjele
Mindenki || ZENE
──────────────── ────────────────
Felsegítettem Deedrát, és követtem oda ahová ő ment. Egy nagyobb csoporthoz kísért, ahol számomra rengeteg ismeretlen arc tűnt fel, és mintha a lánynak se lenne ismerős senki… egy kivételével. Mindenkinek készségesen bemutatkoztam, de leginkább csendben álltam, aztán megjelent a verseny másik ellenfele egy férfival, akit először összeszűkült tekintettel vizslattam. Láttam már valahol, de nem…
- Ronan! – derült fel az arcom. Már idejét sem tudom mikor láttam őt utoljára. Alig ismertem fel, annyit változott. Na mármint nem a kinézete, hiszen nem évtizedekkel ezelőtt láttuk egymást, hanem a kisugárzása és még ki tudja mi. Ahogy Wynvához viszonyult rögtön tudtam, hogy bizony a párja lehet. – Hát te? Mi szél hozott vissza ilyen közel Caldenhez? – kérdeztem kíváncsian, amit aztán rögtön megbántam. Hát persze, hogy az ünnep miatt jött, te idióta.

Deedra Gindrian, Arthus Nendrac and Nîndaer Kedvelték

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:51 pm

- Pedig én megmondtam! - csuklom egyet, ahogy az emelvény széléhez érek, és mivel Ron nyújtja a kezét, úgy érzem, nem kockáztatok nagyot azzal, ha egyenesen a nyakába ugrom. Még szerencse, hogy résen van, mert én máris többet ittam, mint amennyit terveztem. jelentőségteljes pillantást vetek rá, és bólintok. - Ha valaki trükközik, túl ügyesen csinálja. Jobb lesz, ha nem álldogálunk itt! - kézen fogom, és elindulok, hogy felvegyem a nyereményemet. A nőben viszont, aki kivont karddal áll az asztalok előtt, felismerem Cate-et, így aztán irányt változtatok. - Héé, Cate! - intek neki, de nem lépek túl közel. - szerintem tedd el, nincs itt semmi olyasmi, ami ellen haszna lenne... - ha figyel rám, megpróbálok óvatosan közelíteni.

Arthus Nendrac Kedvelte

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:42 pm
próbálja titkolni, de picit még mindig a korábbiak hatása alatt van...de talán ez bocsánatos bűn. Így viszont kissé elbambul, és csak a tömeg kiáltozására kapja fel a fejét, mikor meghirdetik az almavadászat királynőjét. Wynva....elismerően biccent neki, és tesz is pár lépést az emelvény felé.
-Nem gondoltam, hogy tényleg nyerni fogsz.
Kinyújtja a kezeit, hogy lesegítse onnan, ha átvette a díjat. Közben pedig megpróbál integetni megint Thora-nak, hátha de....hát úgy tűnik ő az amazon lánnyal gabalyodott össze. Annyi baj legyen.
-Te is érezted az előbb? - Suttogja.
Vendég
Vendég
Anonymous
Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:36 pm

Holtak éjjele
Mindenki & Nîndaer
As the sun goes down, far to the west, our ancestors watch over us as we rest.
Csöndesen figyelem a többiek viselkedését; némelyikük pusztán összerezzen, Veleris különös dalt kezd dudorászni, s még az ingyenélő alak is mintha feszültebbé válna néhány momentumra. Mégis aki leginkább magára vonja az érdeklődésemet, az az ismeretlen fehérnép a sárkányvérű oldaláról, s aki eddig az éles nyelvűvel társalkodott. Felpattan a lócáról, majd a kardját vonja, és valahol szánom a rémületét, hiszen ha tudná, ez az est közel sem holmi almák kihalászásáról és gyöngyök hordásáról szól, cseppet sem aggasztanák az általa tapasztaltak. Szánom, és tán pontosan emiatt veszem a fáradtságot, hogy ezúttal különösebb noszogatás nélkül megszólaljak.
- Ne ölelje körbe félelem a szívedet… Pusztán az őseid azok, őket nem kell félned – tanácsolom csöndesen, addig nem vetemedve, bizalmasan meg is érintsem a karját. - Figyelj a szavaikra és az útmutatásukra, mást nem tehetsz – fejezem be a beszédet, éppen jókor, ugyanis újabb ismeretlenek érkeznek az asztalunkhoz.
Összehúzott szemhéjaim alól mérem végig őket, kényszert viszont nem érzek a bemutatkozás viszonozására. Elbizonytalanít a gondolat, hogy ennyi idegen előtt fedjem fel a nevemet, s ezáltal egy apró mozzanattal közelebb engedjem őket. A felkelő nap első sugarával egyébként is el fogjuk feledni egymást.

Arthus Nendrac Kedvelte

Fejvadász vagyok
Nîndaer

I like muted sounds, the shroud of grey, and silence that comes with fog.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
525
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:20 pm
Ősök/Holtak éjjele

« taggeld; Mindenki •  Zene; ide • credit; Új válasz küldése 1f383   »
 
Kidőltem végem volt, nem is figyeltem mi történik. Vizes voltam, és egy pár korty már lecsúszott, így szomjas se. Nem rúgtam be, de jól éreztem magam, kellemes melegségem volt. Leguggolt hozzám Thora, kinyitottam a szemem és visszapislogtam rá.
- Ügyes vagy, én meg Tusakot nyeltem. – Mondom neki teljes nyugodtsággal.  Megpróbáltam felállni, és lassan de sikerült.
- Pedig el akartalak verni. – Mondom szomorúan.
- Akkor viszont menjünk oda. – Mutatok egy nagyobb társaság fele, és belekarolva elkezdem őt hűzni a kijelölt irányba.

Ahogyan oda érünk felmérem a társaságot, és már semmitől se félve köszönök jó kedvűen.
- Hali, a nevem Deedra. – Mutatkozom be.
- És bele lefetyeltem az almás izéba, finom volt. – Nevetem el magam. Akkor veszek észre egy embert, akit ismerek.
- Óh az istenekre. - Suttogom oda Thorának.
- Hello! - Mondom a férfinek, akit megakartam lopni, de nem sikerült.
Arthus Nendrac and Nîndaer Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:13 pm
Ősök/Holtak éjjele
Mindenki
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
Érdekesek az emberek. Bár ki tudja, lehet ha jobb kedvembe jöttem volna ide még én is kipróbálom ezt a kis játékot, de nem a díjért, csak a mulatságért.
-Kár azokért az almákért.-Mert gondolom annyi almát azért nem esznek meg,mint amennyit kihalásznak.
Engem is érdekel, hogy vajon őket mi szél hozta erre, de nem valami bőbeszédűek.Viszont ezt a békés ismerkedést különös események zavarják meg. A tűz melegét még innen is megérzem. Felé nézek egy pillanatra és mintha egy árnyat látnék elsuhanni. Ismét összeráncolódik a homlokom, de inkább visszafordulok a többiek felé. Ahogy ezt megteszem felpattanok kardomat kihúzva hüvelyéből. Mintha valaki megérintette volna a vállam, de rajtuk kívülsenki nincs a közelemben. A szívem hevesen kalapál. Mégis mi a franc van itt?
-Valami nagyon nincs rendben.-

Arthus Nendrac and Nîndaer Kedvelték

Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
800
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:07 pm
Ősök éjjele
Mindenki || ZENE
──────────────── ────────────────
Az újonnan megismerkedett Wynvával ugyanannyit halásztunk ki, ezért a játékmester egy mindent eldöntő kört szervezett meg. A vödröket nem töltötték újra, bőven volt még kihalásznivaló alma a víz felszínén, így újabb erőbedobással álltam meg a hordó mögött, és hátrafontam a kezem. Természetesen nem tudtam kihagyni a vigyorgó, büszke pillantásokat Deedra felé a fordulásom közben, és reméltem tudta, hogy ha az istenek által megadatik, ezt a versenyt még egy jó ideig hallgatni fogja tőlem, miképpen az orra alá dörgölöm győzelmemet felette.
Nekiláttam az alma kihalászásának, de a két próbálkozásomból csak az egyik sikerült végül. Érdeklődve fordultam Wynva felé, aki viszont már a második almával a szájával lépett el a vödörtől, és ezzel megnyerte a versenyt. Elismerően tapsoltam a tömeggel együtt, miközben odasétáltam Deedra mellé, majd leguggoltam hozzá.
- Én nyertem – öltöttem rá bohókásan a nyelvemet fölé hajolva, majd vigyorogva, lágyan megpaskoltam a karját. – Na menjünk, amerre csak szeretnél – felegyenesedtem és a kezemet nyújtottam neki nevetve, hogy felsegítsem őt.

Wynva and Nîndaer Kedvelték

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:04 pm


Holtak éjjele
Mindenki &  @Calypso&  @Arthus Nendrac  
«  Szószám; ide • Zene; ide »
 
Könnyed zenét s idegen emberek énekét hordja felém a szél, ismeretlen a szövege, mégis kellemesen cirógatja fülem. Mintha varázsütésre múlna el a bennem kavargó feszültség s már egy oly rég hallott, de soha nem feledett altató szövegét dúdolom halkan. A körülöttem lévő zajok csak háttérben darázs zömmögéssé halkulnak, csak anyám tisztán csengő hangját hallom: ~ Csillagos este volt, fekete bársonnyal borított ég alatt ragyogott a lét - miriárd kis mécses gyúlt, hogy eloszlassa mesévé lett való agg, kopott ködét.~ Tisztán hallom, orromban érzem illatát. Tekintetemmel keresem, de nem lelem, tűnő képzelgés csupán.
- S jól szórakozol, elűzte unalmad a vígasság? – fordulok a férfi felé, lerázva magamról a emlékek láncát. Bár amit eddig hallottam, igazán úgy tűnik keserűbb lehet az élete, mint a sör, amit iszik. Nyelvéről még nem perget le egy olyan mondat sem, melyben ne szerepelt volna a szar szó. Hát valakinek valóban szar az élet. Nindaerrel pedig valahogy mindig megakad a további beszélgetés lehetősége. Ez valami kifejlesztett képesség.  Kész tényeket közöl vagy semmit. Mindkét verzió, a társalkodás gyilkosa.
A sikolyra gyanakvón kúszik fel szemöldököm a homlokomra. Halvány mosolyra húzom ajkam. - S van neve a barátodnak, akinek végül is az új csizmám köszönhetem? –intek fejemmel a kikötött csődör felé.


Vendég
Vendég
Anonymous
Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 9:00 pm
Ősök/Holtak éjjele

« taggeld; Mindenki •  Zene; ide • credit; Új válasz küldése 1f383   »
 
Már nem tudtam követni mi hol ki és mikor. Következőnél végre sikerült nekem is almát halásznom, amit csak úgy magam mellé dobtam, majd jöhetett a következő, és a következő. Nekem is sokszor sikerült bele lefetyelnem a vízbe, amiben az alkohol volt. De nem akartam veszteni. Teljes elszántsággal merültem le folyamatosan az almákért. Már néha megszédültem a levegő kapkodáskor, egyszer meg is kellett támaszkodnom a vödör szélén, ám rám szóltak azonnal, hogy ez szabálytalan. Igazat adtam, és ismét hátra tettem a kezem, de nem bírtam ki akkor kapaszkodás nélkül. ha nem akaszkodom meg, biztosan elájulok. Nem szeretem a vizet, soha nem voltam érte úgy oda. Úszni is csak annyira tudok, hogy fenn maradjak a vízen, se rajta lenni, benne lenni. A vízesés az, amit kedvelek, ám nem sokhoz volt szerencsém, a patakban játszottunk mindig.
Zihálás közepette, és egy ájulás újabb szélénél hallottam, hogy vége a játéknak.
Vizes fejjel tekintettem fel, hiszen addigra volt szerencsém jobban belenyomni a fejem is, mint kellett volna. Óh.. milyen jó, hogy Aiken nem lát engem így, mint egy vizes kutya, úgy festhetek.
Felkapom a fejem, a kicsinyke kis tincseket hátra simítom, és körbe pillantok a lányokon. Nekem négy almám volt, a lányoknak nem láttam rendesen.
- Nyertem? – Kérdeztem, mint ha így is lenne, megszédültem a sok kapkodástól. Akkor veszem észre, hogy nagyon nem nyertem, és el kellett pár másodpercnek telni, hogy felfogjam mi is történt.
Ők viszont újra össze csaptak, és én inkább a földre feküdtem addig, és imádkozni kezdtem.
Wynva and Nîndaer Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Szántóföldek - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
4 / 12 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom-
Ugrás: