Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Szántóföldek - Page 9 KaDiPE5
Szántóföldek - Page 9 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Szántóföldek

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 1:03 pm
Ősök/Holtak éjjele

« taggeld; Mindenki •  Zene; ide • credit; Új válasz küldése 1f383   »
 
Mikor hallottam arról, hogy mulatság készül, próbáltam a többieket is rávenni arra, hogy végre kapcsolódjunk ki mi is. Sajnos az újévi mulatságon nem lehettem ott, de ezt nem akartam kihagyni. Thora kedvet érzett velem együtt, így gondoltam remek lenne, jobban meg ismerkedünk és elmélyítjük a kapcsolatunkat, valamint végre hallhatom talán a híres hangját is, amit olyan gyakran emleget.
Izgatott voltam, és most megadtam a módját. Próbáltam szépen felöltözni, és tisztán megjelenni, valamint azt is tudtam, hogy remek móka lesz. Örömmel értesültem arról, hogy a városokba is kezd beszivárogni ez az ünnep. Ám bár gyerekkorom óta félelemben élek a szellemtől, és ez most sem lesz másképpen. Klánunkban mindig is jelen voltak ezeknek a hite. Nem tudom mi vár ránk.
Megérkeztünk a mulatságra, ami éppenséggel annak a helyszíne volt, ahol közös kalandunk elkezdődött. Félek kicsit visszajönni, bár már azért eltelt kis idő. Remélem Caldenből nem fognak felismerni, és a leány sem fog vissza szökni, bár remélem, tudja azt, hogy nem lenne jó dolga.
- Azért kerüljük az őröket, ne keltsünk feltűnést szerintem. - Súgom oda a lánynak.
- De azért mulassunk!  - Teszem hozzá mosolyogva. Sajnálom, hogy Aiken nincs itt, így nem lehetek olyan boldog. Az utolsó mulatságunk együtt érdekes volt. Volt benne jó is, hiszen együtt táncolhatunk, s volt benne rossz is, hiszen majdnem oda veszett azon az estén.

Thora Haleye, Arthus Nendrac, Nîndaer and Ian Gray Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 23, 2021 1:00 pm

Holtak éjjele
Első felvonás
Cold is the earth as we celebrate the cycle of death and rebirth.
Tonight we speak to those through the veil,
The lines between worlds are thin and frail.
Ghosts and spirits in the night,
Magical beings rising in flight.

Az ősz fényei egészen különlegesek, már-már csalafinták. Ugyan a napkorong alig hagyta hátra zenitjét, narancsos fénye a késő délután hangulatával borítja be a világ minden pontját, összetéveszthetetlen jelezve az egyre rövidülő nappalokat s a hosszabbodó éjszakákat. Mégsem kelt búskomor hatást; melengető ragyogása kiemeli a szántóföldet szegélyező lombhullatók pirosas, sárgás, barnás színpompáját, vagy épp a hátramaradt kalászokon megülő, kora-hajnali eső csillámló cseppjeit. Az elmúló nyár fakuló vidámságával öleli körbe az ünnepségen egybegyűlteket, kik az esemény szokatlan voltának dacára szép számban keresték fel a fővárostól tisztes távolba eső területet.
Azt rebesgetik, a természeti népek szokásaitól elzárkózó császárok pusztán a nép nyomására voltak hajlandóak megejteni az esőzés havi mulatságot, s talán nem is állnak messze az igazságtól. Noha kelletlenségük jele semmiben sem mérhető; a helyszín számtalan pontjára és standjához például egy monumentális, száraz levelekből, agancsokból, őszi virágokból felállított kapu vezet, melynek tövében egy-egy méretes, faragott tök pihen.
A szántóföld eme pontjára a helybéliek rá sem ismernének, ugyanis az ilyenkorra javarészt kietlen terület temérdek asztallal, sátorral és díszítéssel lett felvértezve egy terebélyes kör vonalát követve. A kapuhoz közel, jobb kéz felől találhatóak a mindenféle nyalánkságokat, például melui cukrokat, kandírozott almákat, sütőtökös pitéket és sülteket, egyéb ételeket, italokat kínáló árusok, míg bal oldalt a különféle kézműves termékeket árusító kofák standjai. A kerek formákat követő és gyöngy-ékszerek végeláthatatlan kínálata függ az állványaikon, az egyszerű gyűrűket 2-5 ulronért, a szebb nyakláncokat, karkötőket pedig 5-10 ulronért kínálják. Akadnak persze egyéb áruk is, mint szigorúan kerekded kardgombbal ellátott, érdekes pengék vagy különféle maszkok, melyekből akadnak egyszerű állatokat idézőek, ám előfordulnak rémisztő alkotások is közöttük.
A kapuval szemben az Almahalászó verseny színtere található. Hat darab, méretes hordó van kihelyezve, amelyek majdhogynem színültig vannak töltve vízzel s némi tusak vidítóval. Tetejükön piros, kerekded almák ringatóznak az olykor-olykor feltámadó, hűvös szél hatására, melyek utánpótlásáról s a verseny felügyeletéről egy nem sokkal odébb lévő asztalnál ücsörgő asszonyság gondoskodik. Ő adja át a verseny győzteseinek is a karcsú nyereményt, vagyis 5 ulront, s bár az anyagiakat a császárság állja, kétszer nem enged senkit megmérkőzni.
Akit azonban annyira nem köt le az arcának vízben áztatása vagy az óvatlan lerészegedés gondolata, annak lehetősége van egy másik standnál tököket is farigcsálni.
A kör ívén egyébként végig fáklyák vannak kihelyezve, középpontjában pedig a szokásos ünnepi máglya, mely várhatóan sötétedéskor fog fellobbanni a fáklyák társaságában. Igaz, a hagyomány szerint a kör megvédi a benne tartózkodókat, azért nem tilos a szántóföldeken kóborolni, főként, hogy kicsivel odébb az ünnepség fő színterétől a négyszögletű szalmabálákból izgalmas labirintust kerítettek a kalandozni vagy épp elvonulni vágyóaknak. A biztonságra is ügyelt természetesen a császárság; az egyszerű katonákon kívül a kék sólymok őrzik a vendégek érdekeit és vagyonát, habár arról is hallani elejtett szavakat, hogy a szomszédos erdőben élő barbár közösség szeánszaitól és bűnös ráhatásától kívánják valójában megvédeni a kíváncsiskodókat. Ha így is van, látszólag az égvilágon senkit nem izgat a dolog; felhőtlenül játszanak, kézműveskednek, vásárolnak, esznek-isznak vagy éppen táncolnak a felkért bárdok üdítő muzsikájára.
Egyelőre senkit sem foglalkoztatnak a visszatérő holtak szellemei, vagy az éjszaka egyéb rémei...


Az RT első felvonásának idején lehetőség van vásárolni, melyet jelezni szükséges a reag végén: // #vásárlás: megvásárolt holmik felsorolása //


Áru neveLeírása
Hold medalion10 ulronA Hold alakját formázó medál, amely vékony bőrszíjra van erősítve.
Hold gyűrű4 ulronA Hold alakját formázó gyűrű, több méretben.
Kristálygyűrű5 ulronFekete vagy fehér, kerekre csiszolt kristállyal díszített gyűrű.
Gyöngykarkötő6 ulronFekete vagy fehér, kerekre csiszolt kristályból fűzött karkötő.
Gyöngylánc9 ulronFekete vagy fehér, kerekre csiszolt kristályból fűzött nyaklánc.
Holtidéző40 ulronA madárkoponyában végződő fabot pusztán a nevével idézi a holtakat, valójában nincs semmiféle különleges hatalma. Ám a bot fekete, csavart formája és rémisztő díszei magukért beszélnek.
Tűztőr60 ulronA tőr markolatába egy vörösesen ragyogó, kör alakúra csiszolt kristály van foglalva.
Holdőrző185 ulronA hosszúkard a Hold fényét idéző kristállyal díszített kardgombbal rendelkezik.


Deedra Gindrian, Thora Haleye, Arthus Nendrac and Ian Gray Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Szept. 21, 2021 3:34 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 20, 2021 8:17 pm


escape from trouble
«  Zene; Varend Volk »
 
A
lány finoman jelezte, hogy benne van. Szótlan volt minden. Mint ha mindenki érezte volna, hogy vége ennek. Végre találtunk lovakat, még akkor is, ha az nem teljes létszámú. Izgatott voltam, hogy ismét lóra szállhatok. Sajnáltam Edellyn lovait, hiszen bizonyosan nem egy ulronba kerültek. Hőségesek voltak, és nagyon jól meg lehetett hajtani őket.
Most egy nagyon hosszú két hetes, vagy több, vagy tán még kevesebb idő veszi kezdetét. Remélem sikeres lesz a haladásunk.
Előre engedett a lány, így értettem azt, hogy hagy engem vezetni. Finom kis keze átkarolt, melegséggel töltött el. Mint ha csak szeretett testvérem érintését éreztem volna. Bár nem tagadom jól esett volna Aikent átfogni, és hozzá simulni, szinte e lón egyé válni, ám ez a kellemes otthoni érzés még jobban esett lelkemnek.
Induljunk!


Köszönöm a játékot nektek Szántóföldek - Page 9 854324872

Ystrid Braggart Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 20, 2021 7:37 pm
ESCAPE  FROM TROUBLE
──────────────── ────────────────
Még mindig nem értettem egyet szegény ló erejének teljes kihasználásával, de sajnos nem volt más lehetőségünk. Természetesen mindenki jobban járt volna, ha mindhármunknak jut egy-egy ló, de azzal kellett dolgoznunk, ami volt, és az időről ez nem volt mondható. Sietnünk kellett, hogy még azelőtt kivigyük az állatokat a pajtából mielőtt bárki észrevesz minket, de hálát adtam az isteneknek, hogy a körülöttünk lévő többi állat nem kezdett el meglepő módon zajongni az érkezésünkre.
Csupán egy apró, ám látható bólintást intéztem mindkettőjük felé. Az izgatottsággal keveredő félelmemtől nem tudtam megszólalni, elvégre életemben először fogok felülni lóra. Otthon, Caldenben, esélyem se volt ilyenre. De megnyugtatott a tudat, hogy Deedra bizonyos módon már rengetegszer utazott lovon, és így csak a saját testi épségemre kell majd vigyázni nehogy lezúgjak róla útközben.
Miután már a falun kívül álltunk, készen az indulásra, előre engedtem a lányt, hogy elsőként tudjon rá felszállni. A kantár fogását és a ló vezetését a jelenlegi helyzetben teljesen átadtam neki, elvégre azt sem tudtam mit kell csinálni. Bőven elég bajom lesz a nyeregben megmaradni mögötte. Ahogy megindultak a lovak, óvatosan átkaroltam a derekát, ha engedte, hogy biztosabban tartsam magam a zötykölődő ló hátán, de valószínűleg a nagy izgalomban talán kissé görcsösnek tűnhetett a belé kapaszkodásom, amit reménykedtem, hogy nem vesz zokon, és hogy nem fáj neki.
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Szept. 18, 2021 4:57 pm
Escaping from trouble

Traveler's song •  Credit:
 
Magamhoz vettem az egyik ló kantárszárát, és kivezettem a karámból. Mármár ösztönösen mondtam volna Deedrának, hogy ő jön velem, de aztán ő szólalt meg hamarabb. Persze, sokkal kevésbé terheljük a lovakat, ha ők mennek együtt Thorával. Akaratlanul is elmosolyodtam meggondolatlanságomon, de csak egy biccentéssel nyugtáztam az ötletét.
- Rendben, hozzátok a másik lovat. El fog bírni kettőtöket - majd a bejárat felé indultam, szabad kezemmel nagyobbra nyitva a kapuszárnyak közötti rést, hogy kényelmesen kiférjünk.
Megvártam, míg a lányok is kiértek a saját lovukkal, majd bezártam mögöttük a kaput, hogy legalább látszólag érintetlennek tűnjön a hely. Persze, mire bármit is észrevesznek reggel, mi már messze járunk.
Kivezettük a lovakat a faluból, hasonló kerülőúton haladtunk, mint idefelejövet. Mikor már kellő távolságra voltunk, felmásztam a nyeregbe, majd oldalamon Deedrával és Thorával már úton is voltunk Nulport felé.


Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 17, 2021 11:40 pm


escape from trouble
«  Zene; Varend Volk »
 
B
akkot tartottak, ahogyan szerettem volna, így könnyebb volt. Aiken halk szavai csak jobban erőt adtak, és persze e lelkemnek is egy fajta löketet. Sajnos nem sikerült könnyen feljutnom, de miért is tette volna? Az istenek semmit nem adnak ingyen, és könnyen ezt mindig is tudtam.
Be engedtem őket, ők pedig ahogyan gondoltam ott voltak. Aiken előre tört és elindult előre. Jó magamnak csak a szagokkal volt ideje foglalkozni, az álatokkal sajnos nem. Hála istennek egyiküket se érte a ló, amit kiesett a mászásom közben.
- Szerintem mi nekünk kellene mennünk ketten. – Mondom Thorának, bár a lón egymásnak simulása Aikennel valóban csábítóan hat, ám tán a ló se lassúbb, ha kettő apró nő van rajta. Nem tudom, hogy a leány tud e lovagolni, remélem, tud. Ha akarná, engedném neki, hogy úgy érezhessen neki és végre sikerélménye van, vagy hasonló. Ám, ha úgy van szívesen vezetem a lovat. Nagyon hiányzik, és mindenképpen vásárolok majd, ha haza érünk egyet.

Thora Haleye Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 17, 2021 11:16 pm
ESCAPE  FROM TROUBLE
──────────────── ────────────────
Kissé szétnyitottam a lábam, hogy Deedra súlyának rám eső részét biztosabb pontokon tudjam tartani. Összekulcsoltuk a kezünket Aikennel, a lány pedig mintha egész életében erre termett volna, fellépett a spontán lépcsőfokra és már fel is kapaszkodott az első kiálló kőhöz. Hátrébb álltam egy kicsit, hogy jobban láthassam a mutatványt. Elismerően bólintottam, hiszen Deedra hihetetlenül ügyesen tartott felfelé a nyitott ablakhoz, egészen a kimozduló kődarabig, ami közben a lába alól kicsúszott és az a földre zuhant hatalmas puffanással. Kezemet a szám elé kaptam és meglepődve vettem észre, hogy igenis aggódtam a lányért. De közben örültem is, hogy még jól is tettem, hogy hátrébb léptem, különben egészen közel megismerkedett volna a fejem búbja a több kilós kővel.
Mire feleszméltem, a lány el is tűnt az ablakban, és a férfi utolsó ruhafoszlányára figyeltem fel, ahogy megindult a pajta bejárata felé. Épphogy utolértem, Deedra már kitárta pajta egyik ajtaját, mi pedig egymás után beléptünk.
Első körbepillantásra egy teljesen szokványos pajtának tűnt, szinte majdnem olyan, mint a caldeni nagyistálló, azonkívül, hogy itt nem csak lovakat tartottak. Átható trágya, széna és állatszag terjengett. Egy pillanatra elnyomtam a szaglásom a kézfejemmel, kicsit kiábrándító volt a friss, tiszta levegőből hirtelen belépni az ilyen orrfacsaró bűzbe. Követtem Aikenéket a pajta legvégébe.
- Mégis, hogy fogunk felférni hárman két lóra? – kérdeztem halkan. Elvégre így egyikőnknek biztos útitársa lesz, amivel nem is lett volna baj, csak szegény állatot kezdtem sajnálni azonnal, hiszen a sima ekét most felváltja két felnőtt ember súlya egyenest a hátára nehezedve.
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 17, 2021 9:49 pm
Escaping from trouble

Traveler's song •  Credit:
 
Helyeslően bólintottam Thora ötletére, magam is hasonlóképp gondoltam. Nem is húztuk az időt, ketten bakot tartottunk Deedrának.
- Hajrá - súgtam oda, miközben elkezdte a kövekben megkapaszkodva feltornázni magát.
Egész ügyesen feljutott, lábával próbált a kiálló kőtéglákon biztos támaszt találni, de egy szerencsétlen mozdulat következtében megcsúszott a talpa, egy kissé instabil kő pedig kihullott a falból. Villámgyorsan odébb is léptem, mielőtt rám esett volna.
Megkönnyebbülten lélegeztem fel, ahogy láttam Deedrát eltűnni az emeleti ablakban.
- Gyere! - intettem Thorának, majd sietősen a főkapu felé indultam.
Pár perc elteltével hallottam is bentről, hogy Deedra elmozdítja a kaput elzáró gerendát, majd csaknem rögtön ez után nyílt is résnyire az ajtó.
Beléptem rajta, majd habozást nem tűrve el is indultam az épület belseje felé. Nem volt túl nagy, hamar fel tudtam mérni a terepet. Karámokban állatok voltak elzárva, sertések, kecskék, két öszvér, aztán a terem végében két igásló. Első ránézésre a célnak tökéletesen megfelelnek. Kinyitottam a karámot, majd neki is láttam a felszerszámozásuknak.


Deedra Gindrian and Thora Haleye Kedvelték

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 17, 2021 9:26 pm


escape from trouble
«  Zene; Varend Volk »
 
G
yorssabbra veszi Aiken a tempót én is követni kezdem azt, végre haladunk. Az álmom miatt nem sokat pihenhettem, ám még is frissebb voltam, igyekeztem mindent kizárni. Bár nem volt egyszerú, hiszen a gondolataimban még meg, meg bújt Thora álma, amit valószínőleg nem fogok tudni sokáig elfelejteni, főleg addg nem amig megtudjuk mi az igazság.

Eltelt ismét kisidő, csendben tán. Minden léptem mellé próbáltam fülemet is élezi, valamit a látásom is. Úgy tudom az Elfeké nagyon jó, most igazán kedvemre lenne egy olyan képesség. Aiken megszólására azonnal oda kapom a tekintettem, amerre mondja.
- Igaz. – Mondom helyeselve. Érdekes, bennem fel sem vetődött. Látszik ő már jártasabb a lopásban és mi egyébben, sokat kell, még tanulom tőle, ha engedi majd. Követtem őt, úgy tűnt biztosra van, így nem kérdezgettem, és nem is hozakodtam más ötlettel elő. Mély levegőt vettem, amikor közli gondolatait. Hmm, ez nem jó. Gondoltam magamban, ám mikor felhívja a figyelmem a fenti ablakra, azonnal oda pillantok.
Mikor meghallottam Aiken mondatát, kékjét kerestem, amit ha enged meg is találok. Szám már majdnem a valóban szóra formálódott volna, ám magabiztosságot akartam inkább létrán Elmosolyodtam, s tán egy egészen kicsit el is pirultam. Ezek szerint ténylegesen jól tettem, amit. Bár bent koránt sem volt ennyire egyszerű. A lány ötletére bólintok.
- Rendben. – Készülök, és ha megteszik és bakot tartanak, hát el tudom érni az a kiálló követ. Szerencsére ez a malom nem éppen a legprecízebb mód lett elkészítve, itt-ott látni lehetett köveket, vagy repedéseket, amin talán felhúzhatom magam.
Ha így tesznek, és tartanak, könnyedén elérem hát, és lábam is megtámaszthatom. Nem szabad vissza nézni. Újabb kapaszkodás újabb mozdulattal haladok szépen lassan fel.
Nem volt nagy magasság, a kalmárhoz ez semmisem, ám még sem éreztem annyira biztosan magam. Fáradt is vagyok, és már a testem is kimerültebb, mint akkor.
Egyik lábam ekkor megcsúszik, és a kő kijön a helyéről. Remélem, senkinek nem esik baja, ha ez leérkezik.
Megvan az ablak! Felhúzom magam, és még visszapillantok rájuk. Csak remélni tudom, hogy nincs ott senki sem. Innen már könnyebb volt, hiszen egy láttán le tudtam jutni a belsejében. Először szétnéztem, majd lemásztam. Lent se láttam senkit, és boldog mosollyal nyugtáztam, hogy sikerült. A nagyobb ajtóhoz mentem, ami előtt ott álltak, a torlasz elvettem.
Lassan nyitom ki az ajtót, és remélem előtte állnak, ha így van, elmosolyodom. Mászás Evirani adottságom, hiszen nem kezdtem tanoncba a tolvajlásban, így azonban ha majd, mindenképpen hasznos lesz.

#kihívás1

Aiken Hackney and Thora Haleye Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 17, 2021 8:28 pm
ESCAPE  FROM TROUBLE
──────────────── ────────────────
Az idő ellenünk dolgozott, így gyorsan kellett haladnunk, hogy még mindig a csillagok legyenek felettünk mire a faluhoz érünk. Az út odafele immáron csendben történt, és bizonyára a közéjük ültetett megannyi kérdésen gondolkodtak, amit az álmom okozott, és amit szintén csináltam én is.
Egy idő után már elengedtem a búzatáblák számlálását. Végtelen volt, még a sötétben is csak a szellővel táncoló búzafejek látszódtak mindenfelé ameddig a szem ellátott. Útközben unalmamban tépkedni kezdtem őket, és a tenyeremen elmorzsolva visszaejtettem a magjait a földre. Néha felpillantottam az égre, kutattam az édesanyám által folyamatosan mutogatott csillagkép után, néha pedig a társaimat figyeltem. Nem akartam ágyúgolyót röptetni a társaságunkban, arra meg végképp nem számítottam, hogy valami mélybe nyúlok bele ezzel. Kissé félrehúzott szájjal meneteltem tovább. Most nem maradtam le a többiektől, ténylegesen jót tett a pihenés, és kitudja, ha valaha majd újra összehoz velük a sors, már sokkal jobban fogom bírni az ilyen nehéztúrákat. De akkor remélem nem a lopás lesz a következő találkozásunk fénypontja.
Elmélkedéseimet egy apró falu halvány sziluettje akasztotta meg. Hát itt vagyunk, fújtam ki a levegőt. Aiken mormolni kezdte a tervet, én pedig csendben végighallgattam. Az együttműködésen kívül nagyon mást nem tudtam tenni pillanatnyi jelenemben. Követtem bárhová is ment, aztán egy pajta hátsó fala mentén álltunk meg. Érdeklődve tekintettem végig a szemeimmel Aiken körbejárását, majd a nyitott ablak felfedezését.
- Nem tudom Deedra mit csinált ebben a Kalmárban, de szerintem, ha ketten bakot tartunk neki, feltudjuk őt tolni a megfelelő magasságba – vontam meg a vállam. Bevallom, ennyi ötletre futotta. Se az állóképességem, se a magabiztosságom nem éreztem megfelelő szintűnek egy ilyen mértékű feladatra, így hagytam, hadd sodródjak az árral.

Deedra Gindrian and Aiken Hackney Kedvelték

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Szept. 17, 2021 7:24 pm
Escaping from trouble

Traveler's song •  Credit:
 
- Így van, Nulportban bizonyára válaszokat kaphatunk majd - biccentettem Thorának, miközben tovább indultam. - Hamarosan elérjük az első falut, remélhetőleg találunk ott lovakat.
Ismét gyorsabbra vettem a tempót, eleget pihentünk, azt hiszem. A magam részéről, szerettem volna mielőbb magam mögött tudni ezt a környéket, és visszatérni Nulportba. Remélhetőleg Edellyn is sikerrel járt a saját dolgait illetően, és talán már kaphatunk némi információt a bárói birtokot érintő megbízásunkról is.
És talán Drestnek is utánajárhatok, ha bármi is történt a Fekete Démonnal, arról bizonyára hallottak a nulportiak.

Úgy egy órányit sétálhattunk még, talán kicsit kevesebbet, mire elértük a falu határát. Nem volt valami nagy település, csupán néhány egyszerű parasztház, középtájt egy valamivel díszesebb hosszúház, a falu végében egy kisebb malom, azzal szemben egy pajta. Hmm, talán ott kellene próbálkoznunk.
- Ott az a nagyobb épület, a malommal szemben. Az valami istállóféle lehet - mondtam. - Én inkább tennék egy kerülőt, és úgy közelíteném meg, ha a főúton végigmegyünk, a kutyák felvernek mindenkit...
Majd elindultam. Óvatos léptekkel átkeltünk néhány veteményesen. Noha körülményesebb, és időigényesebb volt ez az útvonal, sokkal biztonságosabb. Nem kockáztatnám meg, hogy bárkit is felébresszünk a faluban.
Ahogy megközelítettük az istállót, sietősen körbejártam, hogy felmérjem a terepet. Gyors szemlém alatt két bejáratot fedeztem fel, egy nagy, kétszárnyú kaput, és egy kisebb oldalajtót. Természetesen mindkettő zárva volt. Ahogy felpillantottam, a padláson volt néhány nyitott ablak.
- A nagykaput valószínűleg belülről zárták le egy gerendával - mondtam halkan a lányoknak. - Ha a fenti ablakot elérné valamelyikünk, odabentről kinyithatná. Már, ha vannak bent lovak is, nem csak juhok és öszvérek - mosolyodtam el. - Deedra, mit gondolsz, menne egy hasonló mutatvány, mint a Kalmárban?


Thora Haleye Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Szántóföldek - Page 9 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
9 / 12 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom-
Ugrás: