Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Bányászfalvak - Page 2 KaDiPE5
Bányászfalvak - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Bányászfalvak

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 17, 2021 9:56 am
 
under the moon
Coën & Folrandír
──────────────── ─────────────────
« Comment; remélem tetszik • Szószám; 421 • Zene; Under Giant Trees »
« "live now, worry later"»
A kocsma zajába tökéletesen beleveszett a morgolódó, kissé sötétpillantású törpék zaja. De még így is észrevettem az újdonsült társaság válla felett elpillantva, hogy ezek bizony engem akarnak. Nem is kicsit! A villódzó tekintet és a felém rázott kések pengéi megcsillantak a sápatag fényben. Magam sem tudtam mit láttam, de láthatóan a kis társaság tagjainak kellemetlenséget okozott… ügyes, Folrandír, mint mindig! Hozd a nyakadra a bajt! Megpróbáltam nem foglalkozni velük, hátha társaságban nem esnek nekem olyan hévvel, hogy aztán ne tudjam a gyenge kis mágiámmal lefegyverezni őket. Nem sok esély volt, talán egy-kettőt el tudnék altatni, de az árnyékban bujkálás aligha volt jelen pillanatban lehetőség.
– Áh! Szóval csak nekem nem volt szerencsém. – Sóhajtottam kissé megtörten, ahogy sötétkék szemeimmel a félig üres söröskorsómra pillantottam. Egy nagyot kortyoltam vele, s közben megköszörültem a torkaimat azon agyalva, hogy mikor jön ide az első szakállas ismerősünk tőrrel fenyegetve. Szinte hallottam, ahogy az magyarázza a szószóló, hogy „vágjuk le a fülét.” Én pedig, szinte ösztönösen simítottam végig az említett testérszen, mintha az erőszak puszta említése is kellemetlenséget okozna.
– Bárd… – köszörültem meg a torkomat. Talán vonzom ezeket vagy valaki egy darab pergament ragasztott a köpenyem hátuljára, hogy: „ha bárd vagy, gyere közelebb… vagy várj, mert mindjárt kiszúrlak magamtól is!” Hát akárhogy is, nem töltött el keserűséggel a dolog, habár minden erőmmel azon voltam, hogy Rilrion ne jusson többé az eszembe… egyelőre inkább kevesebb sikert tudtam elérni a dologban. Végül is csak pár napja váltunk el a sátornál.
– Nos, a társaság jól jönne. – közöltem. Megemeltem az itallal teli korsót felé, majd lehúztam annak alját. Csuklás szakadt ki a torkomból. Már megint túl sokat ittam… többet, mint kellett volna. Túl büszke voltam ahhoz, hogy bevalljam, kicsit túlzottan is belefeledkeztem az élet élvezetébe. Jobbat tenne a világnak, ha Nulport és környéke helyett inkább El’Alorába tértem volna vissza. Eddig sem tettem büszkévé apámat különösebben, de sejtettem, hogy most egyenesen szégyenkezne.
– Végül is ki szeret magában… – kérdeztem volna, de akkor megláttam a kis társaság irányából a mozgolódást. Mind a hatan… mert hogy annyian voltak, mint kiderült, megindultak felén. Zavartan tettem le a korsót az asztalra és kezdtem el fekete gyöngyfülbevalóim egyikét piszkálni az ujjaimmal, kissé sikerült odafognom az ezüst hajszálakból is, így újra és újra sikerült megtépnem saját magamat. Aligha számított.
– Tetszik a látvány, hercegnő? – A vörösszakállas törp sörszagú lehelettel hajolt közelebb hozzám. Azonnal elfintorodtam, szinte megsem zavarta az undoromat, ahogy a kést egyenesen a nyakamnak szegezte. Nem érintette vele a bőrt, de épp elég volt ahhoz, hogy bosszantóan közelre kerüljön a penge hozzám.  – Velünk kár szórakozni! Kifelé! – Emelte meg a hangját, de láthatóan ez a fogadóban aztán senkit sem zavart meg. Talán mindennapos errefelé az erőszak?!
– Hercegnő? Na, de kérlek… akkor már inkább királynő. – Sóhajtottam fel megjátszott sértettséggel. Hogy fogsz kimászni ebből, Folrandír?
– Kifelé! – Ismételte meg morcosan, majd két másik társa a „szegény bárdot” is megrángatta, hogy kifelé hajtsa. Velem könnyebb dolguk volt, kisebb termetű voltam, elég volt egy erősebb szorítás a vörösszakállastól és már rángathatott is kifelé. Végig kellett gondolnom, hogy mi van nálam. Példának okáért ott volt a tőr, amit a biztonság kedvéért rejtettem el a köpenyem alatt. Na meg a korsó, amit még az utolsó pillanatban felkaptam és amint kiértünk, jól fejbe is csaptam vele a törpöt. Ez arra elég volt, hogy elengedjen és meginduljak a bárom felé segítségét, de aligha volt ilyen egyszerű! A vörösszakállas ugyanis kigáncsolt és amint földre kerültem a vádlimra taposott. – Ezt nagyon megbánjátok mindketten!Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1827
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom területe
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Bányászfalvak - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Ápr. 12, 2021 6:25 pmUjjaimmal némiképp ingerülten dobolok, ahogy igyekszem rímet találni. Fep kell írnom a fülem mögé, hogy törpök közt ne próbáljak rímeket faragni. Idegesen vakarom meg fejem, ahol rövidre nyíratom hajam. Elhúztam a szám, miképp a sorokat figyelem.
"Igazán kár,
De belebuktál,
A boldogságod rég ellopták."
Összegyűrve a papirost dobom a többi közé, így kisebb hegyet összehortam már vele. Gyerünk már, nem vagyok ennyire tehetségtelen és csapni való. A koppanás térít észhez, feltekintek az újabb lapból.
-Öhmm üdv?! - nézek rá érdeklődve. Hegyes fülei és sötet szemei egészen egyediek és feltünőek. Talán jobb lenne, ha magam mellett tartanám a kardom. Összevonva szemöldököm, egy pillanatra abba az irányba tekintek, amerre ő, de rögvest el is kapom onnan. Hogy a nyűvek... ÁHHH...!
-Lassan egy hete játszom itt, így igen. - felelem enyhén méregetve a férfit. Vagy talán gyermek? A korsómért nyúlok, majd lehelyezve kérdőn tekintek rá.
-Miben lehet szolgálatodra eme szegény bárd? - magam fogom megcsapkodni, ha azt mondja, tereljem el a figyelmüket, amíg lelép.

CoënFolrandír Ceilteach Kedvelte

Bárd vagyok
Coën

Haaajjj, de én nem félek! Hogy dalomat elsodorná Sodra a szélnek!


❖ Történetem : ❖ Ulron :
110
❖ Szintem :
Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Bányászfalvak - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Ápr. 08, 2021 11:15 pm
 
under the moon
Coën & Folrandír
──────────────── ─────────────────
« Comment; remélem tetszik • Szószám; 421 • Zene; Under Giant Trees »
« "live now, worry later"»
Csendesen ücsörögtem az apró falucska fogadójának legmocskosabb asztala mellett, közel a kandallóhoz, mert kint még mindig eléggé fagyba hajlottak az éjszakák. Csak egy kis kirándulásnak indult az egész, hogy kivételesen ne részegen töltsem az El’Alorától távol elköltött napokat. Igazából, de… jobb lett volna inni, de voltam olyan ostoba, hogy azt hittem majd jól érzem magam a kiruccanástól. Egyrészt lejártam a lábamat, a talpam sajgott a csizmától, amit közel sem arra találtak ki, hogy a szerencsétlen elf sokat gyalogoljon bennük, másrészt a fogadóban nem maradt üres szoba, így csak morcosan ücsörögtem az asztal mellett.
Az ujjaim unottan piszkálták meg korsót, amiben még mindig csurig volt. A hab hívogatóan ült meg a tetején, mégsem ittam bele. A fogadó népét néztem sötétkék szemeimmel, azt várva, hogy csak előbukkan egy érdekes alak végre. Csakhogy az utóbbi időben minden gondolatomat egy bizonyos érdekes alak foglalta le… amit bár próbáltam elnyomni, nem igazán ment. Ezért most, miközben egy halom morcos törpöt figyeltem , a gondolataim máshol jártak. Jóformán fel sem fogtam, hogy egy furcsán csillanó medált látok egy nyakláncon, amit cinkos módon az egyik fickó a másik tenyerébe csempészi azt.
Felemeltem a sörömet és nagyot kortyoltam belőle. Nagyon nem kéne megint részegnek lenni Folrandír. Épp eleget járattam már le magamat az elmúlt napokban, s ha éppen nem ittas voltam, hát olyan másnapos, hogy az jelentette a gondot. Össze kellett volna szednem magamat, csakhogy nagyon nem akartam visszatérni El’Alorába. Nem akartam elbúcsúzni az új világtól, amit a magamévá tettem. Végre úgy éreztem élek.
Épp csak koppant a korsó az asztal lapján, mikor észrevettem, hogy az eddig bámult törpök már mind felém fordultak. Megköszörültem a torkomat és félre bámultam, valami idegenet… aki ezúttal nem volt törp. Annyira nem néztem meg magamnak, csak annyit szúrtam ki, hogy szőke haja van. Aztán persze voltam olyan ostoba, hogy visszapillantottam az engem leső tömörülésre… hát azok már a késüket fenegették. Legalábbis az egyik, a legmogorvább képű. Így hát felpattantam a székről és elindultam a korábban kiszemelt szőke fickó felé. Nem törp. Talán megvéd, ha esetleg megpóbálnának kicsinálni.
– Szép estét – kérdés nélkül ültem le az asztala mellé, letettem a sörömet és onnan pillantottam a törpök felé. – Khöm… – Megforgattam a szemeimet, mikor a korábban késélező szakállas, most felém rázta a kését. El nem tudtam képzelni, mi baja lehet… talán valami olyat „láttam” az álmodozoás közepette, amit nem kellett volna. Mindenesetre visszafordultam az ismeretlen felé, megpiszkáltam fekete gyöngyfülbevalóim egyikét, ahogy az asztalra könyököltem. Így emeltem rá sötétkék szemeimet.
– Neked jutott szoba? – Próbáltam csevegni, mintha csak úgy leültem volna társaságot keresni.Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1827
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom területe
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Bányászfalvak - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Nov. 05, 2020 10:47 pm

A Fehér-hegység Nulport felőli lábánál több falvacska is található, melyek elsősorban a bányászatból élnek. Révén, abban a törpék jeleskednek, elsősorban ők is lakják az idilli településeket. A közösségek viszont itt meglehetősen zárkózottak, összetartóak. Nem barátságtalanok, de ha valaki túl sok kérdést forszíroz, az hamarost hűvös légkörben találhatja magát.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Bányászfalvak - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Bányászfalvak - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom-
Ugrás: