Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
are you kidding me? KaDiPE5
are you kidding me? KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
are you kidding me?

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Utolsó Poszt Kedd Feb. 08, 2022 10:19 am

Lezárt múlt

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Feb. 07, 2022 9:29 pm
are you kidding me?
Hogyan lehetséges ez? Ezernyi gondolat cikázik a fejemben, egyik rosszabb, mint a másik, miközben hevesen dobogó szívvel kerülök Aldrich elé, és megérzem a tompa pengét a nyakamon - próbálok elhúzódni, de nem érek vele semmit, gúzsba kerültem, teljes a fegyvertelenség, amelybe szorított, és azonnal tudom, már hiába jár lázasan az agyam a lehetséges szabadulásokon, tudom, hogy az ordas felháborodásom ezüsttálcán kínálta fel az óvatlanságomat. Felszegem az állam, mintha volna más választásom, ebben a kiszolgáltatott pozícióban, úgyhogy hagyom, hadd nézzék meg kettősünket, téged, aki sebesülése ellenére legyőzte a rendíthetetlennek hitt klánvezért, és engem, akinek túljártak nemcsak az eszén, hanem a szívén is. Nem horgad fel bennem dac, megadom magam, Svea Helmrid, a büszke vonásaival megadja magát neked, ahogyan az életben sohasem tenné, ám itt ez a párbaj, melynek rendje és módja van, bármennyire is fáj, hogy fordítva kellett volna végződnie.

Még akkor is érzem a tarkóm tincseit borzoló lélegzetét, mikor már elenged, és átvállalja tőlem a szót, amely végeredményben őt illeti, Theo tapsa, és Giseld cinkos tekintete szintúgy a rafináltságának jár. És ez tökéletesen jól van így; míg Theo előtt nem akármilyen férfi példa lebeg, addig Gis tévképzetekbe bocsátkozik, és fülét tapasztja majd a sátram ponyvájára.
Apropó.
- Alábecsültelek - méltatom a felkarjába bokszolva, noha szintúgy elismerendőek a lábát szedő fiúhoz intézett utasításai. Ha a reggeli vadászatra gondolok, rengeteg időt, és könnyebbséget nyernek nekem a takarítással, ha már a diadal eleve kicsúszott a kezeim közül. Az orkokkal szemben nem véthetem ugyanezt. - Bár éjnek évadján nem szeretnék tőled tartani.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Fejvadász vagyok
Svea Helmrid

If she's hunting you, you might as well be dead already.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Feb. 06, 2022 5:56 pm
Are you kidding me?
@Svea Helmrid & Aldrich
Bevallom, arra számítottam, szemtelenségemre élesebben vág majd vissza, ezzel is tovább fokozva a kialakult helyzetet, azonban beleegyező magabiztossága még ennél is jobban feltüzelte a már lelkesen kurjongató közönségünket. Ahogy végigpillantottam rajtuk, Theo mellett maga Giseld volt, aki legjobban élvezte a műsort, hangos füttyentéssel nyilvánította tetszését klánvezére kijelentésére. Svea arcát fürkészve egyértelművé vált számomra, hogy a higgadtság álcája mögött csak egyre dühösebb lesz.
Az ezt követő váratlan bemozdulása csak méginkább megerősítette ezt. Tőrét egyenesen a nyakam irányába lendítette, szinte teljesen ugyanabban az ívben, mint korábban. Ha egy lépéssel hátrébb állok, könnyedén kitérhettem, vagy átbújhattam volna karja alatt, innen viszont már kockázatos mutatvány lett volna.
Ezért hát hirtelen ötlettől vezérelve földre ejtettem a tőrömet, ami a lábam mellett szúródott a talajba, aztán felszabadult jobbomat indítottam meg villámgyorsan közeledő alkarja irányába, így elkapva a csuklóját. Hasonló módszer, amivel ő próbálkozott az imént, azzal a különbséggel, hogy én nem engedem szabadulni. Fürge lépéssel kerültem mögé, karját kicsavarva és hátra szorítva. Balommal a tőréért kaptam, kifejtve azt elgyengülő ujjai közül, majd így karoltam át hátulról, a penge hegyét egyenesen a nyakához helyezve.
Egy pillanatig még hagytam, hogy szorításomban vergődjön, szalmaszín hajzuhataga az arcomba szálljon, mielőtt beletörődve elfogadta volna vesztes helyzetét. Kiélveztem diadalom pillanatát, de nem tartottam tovább fogva, elengedtem a csuklóját, a tőrt pedig magunk mellett a földbe állítva hátráltam ki. Csak ekkor érzékeltem már a külvilág zaját, a magukból kikelő Hárpiákat, közöttük a visítva éljenző Theot, és a cinkosan vigyorgó Giseldet, aki hol rám, hol Sveára emelte tekintetét.
- Ahogy azt elmondtuk, egy késpárbaj soha nem tart sokáig - vontam le a tanulságot, ahogy színpadiasan végigpillantottam a pajzsszüzeken. - Elég, ha az ellenfeled a legapróbb hibát véti, azt könnyedén kihasználva már hatástalaníthatod is.
Bár csak találgathattam, mi is játszódott le Sveában, végig fenntartott magabiztosságom és csipkelődő megjegyzéseim elérhették a kívánt hatást, hisz azzal, hogy feldühítettem, rávettem, hogy idegből támadjon. És az ember olyankor hibázik a leggyakrabban.
- Köszönjük, hogy velünk tartottatok a mai bemutatón, és reméljük, az ifjonc is eltanult valami hasznosat - kacsintottam Theora.
Az összeverődött közönség lassan elszállingózott, ki-ki a maga dolgára, ám mielőtt a kölyök lelépett volna, még utána szóltam.
- Ne olyan sietősen, fiú - intettem felé. - Bár ezt megnyertem neked, segíteni fogsz, hogy kicsit helyrehozzuk Svea sátrát. Eredj le a patakra, hozz egy vödör tiszta vizet. Na, siess! - hessegettem el a látszólag értetlenkedő, de végül beleegyező Theot.
Aztán Svea felé fordultam.
- Mi okoztuk, segítünk rendberakni is - vontam meg a vállam. - Meg hát, csak nem gondolod, hogy mocskosan, sárosan bújnék az ágyadba.

Svea Helmrid Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Until I was forged into a sword sharp enough to cut my own destiny


❖ Történetem : ❖ Ulron :
680
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Feb. 04, 2022 12:39 am
are you kidding me?
Ó, nahát, ki sem bírom élvezni az elégedett mosolykezdeményemet, mikor bukdácsolásba kezd, hogy egy pillanattal később igazán kitérni is elfelejtek. Tőrének hegye felgyűri ruhámat a csípőm tájékán, de teljességgel nem érdekel, milyen közel járt a hatástalanításomhoz, miközben félreérthetetlen válaszán hökken meg a közönség; valld be, Svea, hogy számítottál erre, mert csaknem adtad alá a lovat. Felettébb dühítő, hogy nem olyan rég, mennyire megszomorodhatott volna az a bizonyos jószág, most viszont, nincs más hátra, mint előre, megadni a nép drámáját, s átlibbenni az újonnan induló körünk ritmustalanságába.

- Ám legyen - félredöntött fejjel nézek rá, aztán, mielőtt elragadtatná magát, kiül az arcomra, hogy álmodozzon csak, mert a nyelvem ezúttal nem lehet élesebb a fegyverünknél. És ez a gondolat, majd Giseld füttyentése elég ahhoz, hogy hirtelen erőre kapjak, elébe menjek --- bízom, hogy nem látja jönni, hogy az Aldrich-féle reggeli ébredést lehetetlennek szánom, mi több, türelmetlen vagyok, meg talán rosszindulatú, hogy a vérét venném, mégis hová képzeli magát, a szőrméim közé, de mit van mit tenni, ha Giseld is a közös éjszakáinknak szurkol?
Hát nem állom, a nyaka felé lendítek.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Fejvadász vagyok
Svea Helmrid

If she's hunting you, you might as well be dead already.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jan. 07, 2022 10:15 pm
Are you kidding me?
@Svea Helmrid & Aldrich
Hirtelen mozdulatomra nyilaló fájdalom hasított az oldalamba, ami bár nem zökkentett ki a ritmusból, kissé zavaró volt. Talán óvatosabbnak kéne lennem, azért kellemetlen volna Sveát megkérni, hogy varrjon össze újra, miután legyőztem egy párbajban a teljes klánja szeme láttára. Hátráltató gyengepontomnak semmi jelét nem mutatva köröztem tovább, le se véve a szememet róla. Néha játékosan bemozdultam, mintha támadást indítanék, de csak az alapállásomat váltogattam.
Svea szavaira enyhén rájátszva húztam el a számat.
- Ugyan már, azt eddig is megkaptam, mi volna benne a jutalom? - kérdeztem vissza a felajánlására. - Mit szólnál, ha ezúttal a te ágyadba kérném? - vigyorodtam el.
Szívesen elidőztem volna meghökkent közönségünk reakcióján, de Sveáé jobban érdekelt. Piszkálódásommal talán sikerül megzavarnom, amivel rávehetem, hogy hibát ejtsen. Nem siettem semmivel, hisz csupán játék az egész. Pengéink tánca a gyakorlótér porán sokkal inkább szólt azok számára, akik figyeltek minket, mintsem saját erőnk fitogtatására. Azért persze győzni akartam, mégha kifelé könnyelműnek is mutattam magam.
Ahogy megindítottam valódi támadásomat, Svea villámgyorsan reagált, nem próbált kitérni, sem saját tőrével hárítani, ellenben mindkét kezével megragadta az alkaromat, hogy megakassza pengém ívét, és kicsavarjon a mozdulatomból. Megjátszva egyensúlyom elvesztését, botladozva léptem előre kettőt, látszólag hagyva, hogy magával rántson, és csak aztán szabadítottam ki karomat a fogságából, majd Svea oldalába kerülve alattomos, alsó vágást irányítottam a csípője felé.

Svea Helmrid Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Until I was forged into a sword sharp enough to cut my own destiny


❖ Történetem : ❖ Ulron :
680
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jan. 07, 2022 12:42 am
are you kidding me?
Aldrich úgy pattan el a tőröm elől, akár bolha a kutyából - egész jó, de mintha hallani vélném az oldalában felnyögő varratokat. Igazán kedvemre való, hogy nem fecsérlünk több energiát a szócséplésre, Theo elméleti oktatása letudva, zavaró kellékek letudva, Gis sebtében kapja fel a rókaprémet a porból, mielőtt megkezdenénk lassú, egymással lejtett táncunkat a dúvaddal. Úgy járjuk körbe a győzelem ígéretét, mint éjjeli lepkék a lángot, és nem vagyok rest az érzékeimet őrá összpontosítani, mert az az igazság, pontosan kinézem belőle, hogy megkísérel próbára tenni, lazán, két pimasz replika között.

- Akkor hát, ismertesd a kívánalmaid. Három alkalmas ágyba hordott reggeli, ha én veszítek? - magasba szökik a szemöldököm, nyilvánvaló, hogy semmivel sem adom meg neki azt a kárörvendő, letörölhetetlen, féloldalas mosolyát, közvetlenül a felgyógyulása után. Pedig, milyen édes volna, Giseld a nyakamra járna, hogy rendben zajlik-e a meghosszabbított kiszolgálás --- de az Istenekre, miféle távol-keleti harcművészetnek a megcsúfolása ez? Dehogy, kész volna megmetszeni az arcom, ha nem lépek hátrább, és hátrább, ezzel hozzáférhetetlenné téve magát, miközben próbálom befogadni az előreláthatatlan taktikáját, mert őszintén nem tudom, hogy a varratával folytat-e viaskodást helyettem. Azonban éppen csak megfeszítem magam, hogy alkarját megragadva mindkét kezemmel, az összes erőmből, ami telik, kicsavarjam a támadásból. Ezt a nálamnál kétszer testesebb, alattomos disznót, akiről a végén még kiderül, valóban meg akar izzasztani.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Fejvadász vagyok
Svea Helmrid

If she's hunting you, you might as well be dead already.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Dec. 22, 2021 12:26 am
Are you kidding me?
@Svea Helmrid & Aldrich
Ahogy Theo elkurjantotta magát, Svea menten támadásba is lendült, villámgyors szúrást indított a gyomrom irányába, majd azonnal vissza is kapta a kését. Noha valóban nem számítottam rögtöni támadására, időben észrevettem mozdulását, és egy könnyed szökkenéssel kitértem pengéje elől. Elismerően nevettem fel, miközben oldalazva tettem néhány lépést, fegyveremet még mindig magam előtt tartva.
- Tegyünk róla, nehogy elszokj tőle - válaszoltam Sveának, miközben futva kipillantottam a közönségre.
Fogást váltottam a tőrön, tekintetemet újra ellenfelemnek szegeztem. Egy ideig csak köröztem, helyezkedtem, figyeltem a reakcióit, közben szépen lassan közeledtem. Késem hegyével íveket rajzoltam a levegőbe, miközben váltogattam az alapállásomat. Próbáltam összezavarni Sveát, miközben egyre szűkítettem a kört, aztán előre lendültem. Alulról indítottam egy vágást, fürgén, és pontosan, próbálva átjutni a védelmén.

Svea Helmrid Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Until I was forged into a sword sharp enough to cut my own destiny


❖ Történetem : ❖ Ulron :
680
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Dec. 15, 2021 5:54 pm
are you kidding me?
A kimért hidegségem, Giseldet idézve, szinte leolvad rólam, ahogy kitérek Aldrich karja alatt. Büszkévé tenné Gis-t, ha ebből bármi is átszűrődne hozzá a pórusaimon keresztül - bizsereg minden porcikám, attól gyulladok meg kissé, de nem különben a lomhaságát kikérő hangneme, ami előrevetíthetné ugyan a rögtönzött műsorunk kimeneteleit, noha nem áll szándékomban sem megkönnyíteni egy gyógyuló dolgát, sem pedig elfogadni, ha hagyja magát velem szemben, mert a testi fölény a harcmezőn sem kér elnézést. Merem remélni, hogy az arcára kiülő, öntelt vigyorral nem palástol efféle... kesztyűs kezű terveket. Theonak tiszta küzdelmet kell látnia, a macska-egér játékot már leművelték.

Egészen más dobog a fülemben a szónoklatát hallva, tettek, amiket a szavai festenek le, amiket bevált majd ellenem, mert hiába sejtettük erősségeinket, a teljes kép várat magára néhány pillanatig. Mostanra pedig semmi sem csigáz fel jobban, mint az idő megrekedése a megvetett lábaink által, Aldrich kezdőállásában, és a sajátomban, ahonnan a legkisebb rezzenés is jelentőségteljesnek tűnik, mintha életek múlnának azon, jókor és jól mozdulunk-e, bár azért mégsem ilyen drámai az egész. Halálosan komoly.
Győzzön a jobbik!, kurjantja el magát Theo, és bizony minden kiszámíthatóság mellé kijár a szeszély, amely egy üressé tett szempillantásban orvul indított és visszavett szúrás a gyomra felé, reakcióidőre tett kíváncsiság.
- Lehet ám fogadni. Rég veszítettem.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Fejvadász vagyok
Svea Helmrid

If she's hunting you, you might as well be dead already.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Dec. 08, 2021 12:42 am
Are you kidding me?
@Svea Helmrid & Aldrich
Svea szavait hallva helyeslően biccentettem. Persze, Eviran törzseire nem jellemző a teljes lemezvért, vagy a lovagi fegyverzet használata, bár az évek során volt már szerencsém olyan orkokhoz, akiknek sikerült egy-egy páncélt zsákmányolniuk, valószínűleg néhány északi portya alkalmával. Leginkább a nagyobb termetű, szívósabb szürkék között volt ilyen.
Arcomra elégedett mosoly kúszott, ahogy Svea színpadias mozdulattal megszabadult a vállára terített farkasbundától. Kissé én is rájátszottam erre az egészre, és meg kell, hogy mondjam, nagyon is élveztem a helyzetet. Szemmel láthatóan a közönség is ugyanilyen jól szórakozott, noha a Hárpiák számára valószínűleg szokatlan volt, hogy valaki ilyen formában vívjon meg vezetőjükkel, úgy tűnt, kíváncsian figyelték a párbajunkat. Theo pedig, akinek végülis az egész műsor szólt, gyermeki lelkesedéssel követte minden egyes megmozdulásunkat. Na majd holnap kiderítem, mennyi is ragadt rá... Nagyon ajánlom, hogy figyeljen, ha már ekkora parádét csapunk a kedvéért.
- Pontosan - bólintottam Svea mondandóira. - A késharc nem fog hosszan elnyúlni mint egy kardpárbaj, legtöbbször tényleg egy gyors és alattomos szúrás az egész, egy nem várt pillanatban.
Svea utasítására megismételtem korábbi mozdulatomat, szabályos ívben lendítettem immár teljesen védtelen nyaka irányába tompa pengéjű gyakorlótőrömet, mire ő táncosnőket meghazudtoló kecsességgel tért ki, és fordult át a karom alatt, ezzel a hátamba kerülve. Villámgyorsan fordultam én is utána, bár tudtam, ha ez valódi harc lenne, már bevitte volna a végzetes szúrást.
- Magas, de nem lomha - tártam ki a karjaimat vigyorogva, miközben tekintetem végigfutott a nézőink reakcióin, aztán megállapodott Sveán. - Nagyszerű kitérés volt, a legjobb, amit egy ilyen helyzetben tehetünk, már ha lehetőségünk van rá. Ha elég gyors vagy, hogy az ellenfeled hátába kerülj, nyert ügyed van - szórakozottan pörgettem meg a tőrt az ujjaim között, miközben ismét Theo felé fordultam. - Bár ez más fegyvernemekre is igaz, a késre méginkább, hogy a kezdeményező félnél van az előny. A kést nem fogod látni a támadódnál, így, ha lesz is esélyed védekezni, minden pillanatot ki kell használnod. Villámgyorsan kell mozdulnod. Mivel rövid pengéről van szó, a hárításnál folyamodhatsz hasonló módszerekhez, mint pusztakezes harcnál. Akár van késed, akár nincs, ellenfeled karját veszed célba, azt próbálod feltartani, mielőtt beviszi a támadást   - szúrást imitáltam a levegőbe, szabad karommal pedig kereszteztem a tőrt tartó jobbomat, ezzel megállítva a mozdulatot.
Megforgattam a kést, majd visszatértem Sveához. Azt hiszem, most, hogy kellően felcsigáztuk a népet, itt az ideje, hogy tényleg bemutassuk, mit is tudunk. Felvettem a kezdőállást, tőrt markoló jobbomat tartottam ki, szabad kezemet magam elé emeltem, hogy hárítani tudjak, amennyiben szükséges. Féloldalasan álltam, vártam, hogy Svea kezdeményezzen.

Svea Helmrid Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Until I was forged into a sword sharp enough to cut my own destiny


❖ Történetem : ❖ Ulron :
680
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Nov. 21, 2021 11:21 pm
are you kidding me?
Egy pillanatra - valójában nem is biztos, hogy van egy egész pillanat, meglehet, hogy inkább csak egy fél, vagy a fél pillanatnak a fele - megrándul az arcom a teljesen védtelenül hagytad magad hallatán, amolyan na ne mondd, nagyokos módjára, bár nem hiszem, hogy észrevenné, ám ha mégis, éljen csak a tudatban, hogy az arcának mustrálása miatt úgy megfeledkezem még a védelmemről is, mint aki nem szakavatott tőrforgató. Részletkérdés, hogy legritkább élethelyzetnek a tőr-tőr elleni harcok számítanak, ezért valóban nem a legtapasztaltabb ellenfele oldalába irányította a halálosan éles fegyverünket, és vérzem el gyakorlóbáb mivoltomban magam is a mutatványa végén, arról igazán nem kell tudnia. Jólesőn leszek figyelmetlen, serdülő kislány, aki issza szavait, az egyébként helyénvaló megállapításait. Egy darabig. Amíg a meglepetés mezejére nem lépek.
- Így van; és milyen szerencse, Theo, hogy csupán messze innen, az északi térségekben szokása talpig bádogembernek öltöztetnie magát a fegyverforgatónak - fűzöm hozzá, hanyag mozdulattal oldva ki a vállamra terített rókabundát, amely lustán siklik végig lenvászon ruhámon, mielőtt földet ér, mert nem csak, hogy igazán a tárgynál legyünk, muszáj kissé nekivetkőznöm a színpadiasságnak. Fontos a közönség figyelmének fenntartása, mindazonáltal a nyakam szabadabbá tétele sem kevés lovagiasságról tesz tanúbizonyságot. Giseld a bosszús incselkedésem jeleként ismeri el a mozzanatom, nem kétlem, de azok után, hogy Aldrich már-már a sátrába invitált nemrég, kijár a feltételezés.
- Tehát, az előbbiek fényében, rátérve a kitérő és hárító manőverekre: elkerülheted, hogy ellenfeled, akárcsak Aldrich, magával rántson a túlvilágra, a torkából felszálló utolsó lélegzetével - biccentek röviden Theo felé. - Trükközéssel, gyorsasággal, mert az alattomosság, és végszükség fegyvere, máshogyan nem érdemes még bicskát sem tartanod a nadrágzsebedben. Váratlanul fog előbukkanni egy csizmaszárból, és dönti el a harcot annak javára, akiről úgy tűnt, veszíteni fog - szinte azonnal. Ezért a kezedben tartva már nem tétovázhatsz. Nem lehetsz pontatlan.
Azzal hátrébb lépek az ismételt, ám ezúttal helyes mozdulatsorhoz. - Figyeld a lendítő karját - mondom, ami egyben utasítás a férfinek a cselekvésre, és akkor, a hirtelen torokmetszéssel együtt fordulok át, még lendítésben lévő karja alatt, hogy a háta mögé kerülve, kiegyenesedjek a perdülésből. Hamis mosollyal, a szigorú komolyságomon. - Magas, vagy lomha személynél tiéd az előny, Theo.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Fejvadász vagyok
Svea Helmrid

If she's hunting you, you might as well be dead already.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Nov. 21, 2021 12:10 am
Are you kidding me?
@Svea Helmrid & Aldrich
- Ezt már szeretem - feleltem Sveának, miközben kiléptünk a sátorból.
Theo a történteken belelkesedve előzött ki minket és rohant előre, mintha már meg is feledkezett volna a fejmosásról, amit az imént kapott. Láthatóan izgatottan várta a párbaj kimenetelét, amiért nem hibáztathattam. Nem mindennapi látványosság, ha valaki megküzd a klán vezetőjével.
Mire kiértünk a küzdőterünkre, Theo már össze is tákolt egy kisebb emelvényt magának, ahonnan nagyokat kurjantva összecsődítette csaknem a fél tábort, hogy még véletlenül se maradjunk közönség nélkül. Ez izgalmas lesz.
Giseld beszólásán felhorkantottam, aztán elismerő pillantással díjaztam azt. Jobb, ha játékosra vesszük a helyzetet, nem szabad hagynunk, hogy elfajuljon ez a kis incselkedés, vagy, hogy bárki más többet lásson bele. Persze Sveára nézve ő maga sokkal komolyabbnak tűnt, talán nem járt sikerrel a vadászaton, amiatt feszülhetett be. Sebaj, majd teszek róla, hogy ő is felengedjen kicsit.
A kölyök lelkesen folytatta rögtönzött szónoklatát, mígnem a választott fegyvernemhez ért. Kissé meglepetten vontam föl a szemöldökömet, ám, mielőtt bármit is mondhattam volna, már előttünk is termett egy-egy tompa élű tőrrel. Hagytam, hogy Svea válasszon először, aztán elvettem a másikat.
Harcoltam már tőrrel, de merőben más egy zárt pajzsfalban küzdeni, ahol az apró réseket próbálod megtalálni a rövid pengével, és más, mikor párbajban pusztán egy kés áll rendelkezésedre.
Megforgattam a kezemben, átvettem a balba, majd vissza a jobba, suhintottam vele néhányat, majd szúró fogásra váltottam. Nagyjából éreztem az egyensúlyát, de nem a leghatékonyabb fegyver, amivel dolgom volt.
Svea lépett előre eközben, belekezdve a küzdelem felvezetésébe. Hagytam, hogy ő beszéljen, érdeklődve hallgattam először a közönségnek, aztán Theonak címzett mondandóját.
Szemet szemért, fogat fogért... Csak a szemeimet forgattam Svea szavaira. Azért messze nem helyrehozhatatlanok a sátort érő károk, amiket játékos gyakorlásunk közben a kölyökkel okoztunk.
- Ha szeretnéd, feldúlhatjuk az én sátramat is, és akkor kvittek vagyunk - vetettem oda szemtelen vigyorral, miközben tőrömet a kezemben forgattam.

Ahogy Theonak szegezte első oktató jellegű kérdéseit, a fiú egy pillanatra megszeppent, ujjaival az állát támasztva elgondolkodott.
- Megpróbálnám elvágni a torkát - szólt hangosan, én pedig szúrós tekintetemet vetettem rá.
Egy pillanatra lesütötte a szemeit, minthacsak megbánta volna, hogy ötleteket adott Sveának. Persze tudtam, hogy a harcosnő nincs rászorulva egy serdülő kölyök tippjeire.
Felvettem a kezdőállásomat, a tőrt a jobbomban lent tartottam, balomat magam előtt, ha hárítani kellene. Ahogy megemeltem, éreztem a vállamban a nyilalást, és az oldalam is feszült még... Talán nem volt jó ötlet ennyire megterhelni ma, bár már csak nincs olyan rossz állapotban, hogy megint felszakadjon a seb...

Nem állítottam meg, hagytam, hogy Svea bemutassa rajtam a főbb szúrási pontokat. Szemem sem rebbent, ahogy pengéjét a nyakamnak, a szívemnek, majd az oldalamnak érintette, csöppet sem lassú mozdulatokkal. Persze, nem éreztem meg, jó érzékkel állította meg a tőrét, mielőtt megsebezhetett volna. Míg ő az arcomat vizslatta, én a mozgására, a pozíciójára, a támadási módszereire figyeltem. Ha már oktatás, csináljuk rendesen.
- Kitűnő - szólaltam meg színpadias elismeréssel. - Nyak, szív, oldal, ezeken a helyeken lehet legkönnyebben halálos szúrást vagy vágást ejteni. Más a helyzet, ha az ellenfél vértet is visel. Olyankor meg kell találni az illesztéseket, a páncél gyenge pontjait. Persze ez ránk most nem vonatkozik - néztem végig magunkon, én csak egy szál inget viseltem. - A tempód tökéletes volt, a szúrásaid pontosak - fordultam Sveához. - De az első megmozdulásodkor teljesen védtelenül hagytad magad egy alsó ellentámadással szemben - majd odaléptem, és egy lentről érkező vágást indítottam felé. - Ha nem csak egy gyakorlóbábú lettem volna, most mindketten halottak lennénk.

Svea Helmrid Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Until I was forged into a sword sharp enough to cut my own destiny


❖ Történetem : ❖ Ulron :
680
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Nov. 17, 2021 7:11 pm
are you kidding me?
- Ne aggódj, teljes értékű ellenfelet kapsz - közlöm hetyke félmosollyal Aldrich mellett, ahogy kilépünk a sátorból, még hátrapillantva a felcsigázott Theora, aki szökdécselve előz meg minket. Mielőtt azt hinném, felvezetőnk akadt, gondol egyet, és megszaporázza lépteit, kissé lemaradunk az ösvényen, de mire a térhez érünk, már javában egy rönkemelvényt épít.
- Hölgyeim és Hölgyeim! Kedves Nővérem! Az a megtiszteltetés ér Titeket, hogy hamarosan láthatjátok két klánvezér barátságos... vagy talán kevésbé barátságos--
- Évődését?
Kicsit csúnyán nézek a túloldalt csípőre tett kézzel várakozó Giseldre.
- --összecsapását! De ne higgyétek, hogy Aldrich sérülése miatt egyenlőtlen erőviszonyok--
Gis, persze, játékosan ráncolja meg az orrát, leolvashatóan formálva ajkaival egy bocsit, mintha ezzel eltörölhetné az előbbi megjegyzését, amire, noha csak a fél klán verődött össze, jócskán zavarbaejtő. Aldrich érkezése óta még inkább elemében van, mint eddig bármikor, azonban az utolsó vadat, a mesterek mesterét (Theo után szabadon), el kell intéznem.
A tapsból és füttyögésból érzékelem csak, hogy Theo szónoklata a végére ér, majd a tágas kör is szélesebbé szakadozik, utat engedve kettőnknek a megilletett helyünkre.
- Kifulladásig harcoltok, a véretek nem szeretnénk látni! Alig tért vissza egyikőtök az élők sorába, szóval légyszi, ne váltsátok egymást. Elővigyázatosságból pajzsot sem adunk, ellenben tőrre cseréljük a kardjaitokat! - Azzal kiszalad a kör szélére, egy-egy tompább élű tőrt nyomva visszafelé a markunkba, nekünk pedig nem marad más az újdonsült ellenfelemmel, mint néhány, erről nem volt szó sugallatú pillantás, a csendes, feszült nézőkkel a szemünk sarkában, de nem kell látnom Giseldet ahhoz, hogy tudjam, mennyire mosolyog. Én pedig hagyom, hogy megfeledkezzek kicsit a délelőtt kételyeiről, hajamba kapjon ugyanazon szellő, ami keresztülzúg a jurtám oldalán is - és általa kiszabadulhassak onnan, ahová a dögtetemek látványa szorított.
És az igazság az, hogy Aldrich kiismerésének izgalma tökéletes ehhez.
- Nos, mivel valaki meghiúsította közületek a szemet szemért, fogat fogért-törvényünket az iménti kis sátras közjátékuk megbocsátásáért - emelem fel a hangomat, hogy tisztán halljanak, végignézek rajtuk, főként a szóban forgó Giselden -, és ezzel kimondatlanul is előtérbe helyezte egy fiatalkorú okítását, rendhagyó párbaj veszi kezdetét.
Farkasszemet vetek Aldrichra.
- Kezdjük is egy alapkérdéssel: Theo, hova támadnál, hogyha tőrt tartanál a kezedben? - érdeklődő arckifejezéssel várom a válaszát, és csak azután lépek a férfihoz közelebb, remélve, hogy nem akadályoz meg a szentnek tévedett küldetésemben, hogy nem kétes dolog félmozdulatokat tenni felé; akkor érintem először nyakához, a szívéhez, majd az oldalához a tőrt, már éppen határán az óvatosságnak, egy percig sem levéve tekintetem. - Ezek a főbb szúrási pontok.

Aldrich Cornwell Kedvelte

Fejvadász vagyok
Svea Helmrid

If she's hunting you, you might as well be dead already.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

are you kidding me? Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: