Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 KaDiPE5
Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Ylore; 1021, Árë hava

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Utolsó Poszt Kedd Okt. 05, 2021 2:18 pm
Elhúzom a számat Hófehér monológját hallgatva. Mintha két különböző emberről beszélnénk. Nem fogok hazudni a véleményemről, mert látom, hogy Ron túlságosan is hűséges barát, s félek, késő estig próbálna győzködni Kevin erényeiről. - Sajnálom, hogy... sajnálod. - Vagy valami ilyesmi. Fogalmam sincs, mit kellene mondanom, és ez minden, ami eszembe jutott, de ezt legalább tőlem telhető maximális együttérzéssel közlöm.  Tényleg együttérzek, még ha Kevint nem is sikerült megkedvelnem. A szívfájdalom nem tréfa dolog. De a szívfájdalmat leginkább a teli has enyhíti. Rendelek hát két ebédet, amiből másfél végülis Hófehér bendőjében végzi, de egy falatot sem sajnálok. Mostanra már biztosan sikerült elég vizet forralniuk, úgyhogy minden percbn számítok a fürdési lehetőségre. A kérdés azonban még ezek előtt érkezik, így aztán vállat vonok és némi gondolkodás után kibököm: - Gyerekkoromban, mikor először jártam itt, láttam a piacon egy nőt. Gyönyörű volt és előkelő.Édességet osztogatott a szegény gyerekeknek. Mirának hívták. - a kupámért nyúlok és húzok egyet a sörből, amit az ebéd mellé rendeltem. Aztán felállok és megpaskolom a férfi karját. - Reggel itt találkozunk, amikor hetet harangoznak. Ne késs el! -
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Okt. 01, 2021 11:58 pm
Újra csak sóhajt egyet. Tényleg elgondolkodik azon, amit a nő kérdez, mielőtt kibökné:
-Ha nem sérül meg, sosem találkozom veled. De nem....nem vagyok hálás....és nem hagyott cserben. Ő velem jönne ha beledöglik is...de sajnos túl sokat költöttem arra, hogy éljen. Mégis...ha engem küldenének haza, hogy ne legyek láb alatt, pocsékul érezném magam, szóval sajnálom őt.
Csodálkozva néz a nőre, mikor megrendeli az ebédet, mindkettőjüknek. Na nem azért, mert előbb fürödni akart. Őszintén szólva a sok személyes dráma közepette azt szinte már el is felejtette. Inkább az lepi meg, hogy ezek szerint megvendégeli őt? Ingyen ebédre viszont nem fog nemet mondani.
-Köszönöm.
Nem is fogja vissza magát, olyan tempóval fogy az étel a tányérjáról, mintha hetek óta most enne először. És Wyn megmaradt adagja sem tart ki sokkal tovább. Inni viszont csak vizet iszik, az előbbi szóáradát nem szeretné megismételni, így is túl sokat beszélt már mára.
-Miért pont Mira? Úgy értem, szép név...illik hozzád. Csak meglepett amikor először hallottam.
Hogy azért próbálja szóval tartani, mert nem akar még elválni tőle reggelig? Meglehet.
Vendég
Vendég
Anonymous
Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Okt. 01, 2021 11:34 pm
Szegény kis Kevin. Nem tehetett mást, csak hazautazott a biztonságos kis otthonába, miközben Ron egyedül indul majd a társaik keresésére. És akkor még őt kellene sajnálni.. aha. - Jól sejtem, hogy még te érzel hálát, amiért végül mégiscsak cserben hagyott? - sóhajtok egyet, és intek a fogadósnak, hogy kérhessek még egy sört, illetve megkérdezzem, mikorra várható, hogy felforr a víz és elkészül a fürdőm. Csak ezután fordulok Ron felé, és megrázom a fejem. - Ha kedvezményt nem is adnak, legalább nem fognak átverni. Én korareggel megyek. Ha fel bírsz kelni, akkor mehetünk együtt. -
Kiteszek a pultra néhány érmét, és rendelek két ebédet magunknak, majd Ron felé pillantok és vállat vonok. - Tudom, mit mondtam, de bőven belefér egy ebéd, mire felmelegszik a fürdővíznek való. -
Hamarosan hozzák is az ételt, ami ebben a fogadóban mindig bőséges, de az ízről azt hiszem, nem engem kellene most megkérdezni. Olyan rég ettem már főtt ételt, hogy bármi izlene, amit elém tesznek és gőzölög. Gyorsan be is lakmározom, a maradékot pedig Hófehér felé nyújtom. - Edd csak meg, én már nem bírok többet! -
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Okt. 01, 2021 10:27 pm
Először csak mosolyog a háromnapos döglött borz monológon. Tény, ő sokkal büdösebb lehetett, amikor először találkoztak. Ahogy az is, hogy a fél gyermekkorában egy istállóban aludt, így sajnos nem sok szag tudná megzavarni igazán bármiben. De még ha most valami annál borzasztóbbat is szagolna a kellemes citromfű illat helyett sem lépne távolabb tőle.
-Szerintem tudod, hogy igen... - Feleli végül csak ezt szinte suttogva. Aztán bólint. 5 ulronja még éppen akad. Úgyis csak egy embernek kell szállás ma már.
Kissé levert, amikor visszatér, s csak akkor lágyulnak egy egész picit a vonásai, mikor meglátja, ki várt rá. Leül mellé azonnal, és gondolkodás nélkül beleiszik a korsóba, mielőtt felelne neki.
-Köszönöm. És igen...azt hiszem, jobban fogadta, mint amire számítottam.
Sóhajt egyet, és iszik még egy kortyot, mielőtt visszaadná a kupát a nőnek. Lassan fordul csak felé, és sokszor átrágja magában, mielőtt végre megkérdezné:
-Nem bánod, ha holnap még veled tartok a piacra? Te mégis jobban kiismered magad itt. És ki tudja, talán Mira a gyógyító társaságában talán kedvezményt is kapok...
Vendég
Vendég
Anonymous
Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Okt. 01, 2021 9:57 pm
Lennék inkább bűzös, mint egy háromnapos döglött borz? Az kétségkívül jobban illenék a félork erdei boszorkányhoz, csak nem tudom, akarnál -e akkor a közelemben lenni. - szokásomtól eltérően egy aprócska mosolyt is pattintok mondandóm végére, aztán csak hagyom, hogy Ron cipelje az én csomagjaimat is. Láthatóan meg sem kottyan neki ennyi súly, úgyhogy legyen csak lovag, és hozza el a Braggartig. - 5ulron egy szoba. Ha még nem költötted el minden vagyonod a barátod, és a saját gyógyításodra, azt hiszem, meg tudod fizetni. - vállat vonok és lassan, kényelmes tempóban indulok el a fogadó felé. Az úton jönnek mennek az emberek, de ügyet sem vetnek rám. Hogy ez azért lenne-e, mert az arcomba húztam a ruhám csuklyáját, vagy mert Ron sétál mellettem, nem tudom, de nem is érdekel. Bámulják csak őt, addig sem velem törődnek.
A fogadónál persze megint felbukkan Kevin, aki ezúttal meglehetősen kellemes csalódást okoz. - Ez igazán kedves tőled. Majd... ültetek egy fát. - mondom kissé zavarodottan, mert nem teljesen értem, miről beszél, de azért elteszem a diót a zsákomba. Aztán csak figyelem, ahogy ők ketten elsétálnak, én pedig intek egy rövidet Kevinnek, aztán a csomagjainkkal együtt becihelődöm magam a söntésig. Ystridet keresem, de egyelőre nem látom sehol, ezért rendelek magamnak egy nagy kupa sört, és elüldögélek felette, a kiskönyv méretű, bőrbe kötött jegyzetlapok és bevásárlólisták áttanulmányozásával. Holnap piacnap, nekem pedig sokmindent kell vennem. Nem akarok semmit sem elfelejteni!
Ron visszatérése meglehetősen korainak mondható. Azt gondoltam, nehezebb dolga lesz az örökké makacskodó Kevinnel. Meglepetten vonom fel a szemöldököm, és kissé oldalra döntöm a fejem, ahogy a felém közeledő férfit végigméri a tekintetem. - Hazaküldted Caldennek a szeretetcsomagot? - kérdezem egy hamis mosolyt villantva, aztán elé tolom a söröm, amiből alig egy korty hiányzik csupán.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Okt. 01, 2021 9:33 pm
Van egy olyan érzése, hogy Wynva nem vágyik arra, hogy úriemberként a kezét nyújtsa, és lesegítse a szekérről, így nem teszi. Más kérdés, hogy a csomagjait felkapta a nőnek, és lekapta, mintha csak levegőt hozott volna magával abban a meglehetősen nehéz zsákban.
-Te és a fürdőid... - Mormogja mosolyogva, majd lehajol, és megint felkapja Wyn csomagját a sajátjával együtt. Továbbra is úgy tűnik, mintha nem is érezné a súlyát...igaz, most könnyű dolga van, nem kell mellette cipelnie Kevin-t is. A mutatott irányba pillant és bólint egyet.
-Felteszem, az a fogadó túl drága nekünk?
Ennek ellenére elindul abba az irányba minden holmival együtt. Csak csendben sétál a nő mellett, és nem is feltétlen szól semmit, amíg a fogadó portájához nem érnek. Amíg ő ott lepakol, harmadik társuk is beéri őket, de kivételesen Ronan helyett a boszorkához lép egyenesen, és a nő kezébe nyom egy emberfej méretű zsákot, tele dióval.
-Hogy a következő vihart szerencsésebben átvészeld...vagy a diós süteményhez, ha nem hiszel ebben....és izé...köszönöm.
Ez után lesütött szemmel ellép tőle. És kerüli mindkettőjük pillantását.
-Azt hiszem, ideje beszélnünk... - Szól Ron a barátjához, és a mosolya most nem felhőtlen. Int neki, hogy kövesse, és ezúttal már csak Kevin táskáját viszi magával. Egy óra múlva tér csak vissza egyedül, színtelen arccal, hogy felvegye a saját holmiját.
Vendég
Vendég
Anonymous
Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Okt. 01, 2021 6:37 pm
Legyen bármilyen kényelmetlen is a szekér zötykölődése, még mindig sokkal jobb, mint gyalogolni. Az út nagy részében vagy ülve szundikálok, vagy csak bámulom a mellettünk lassan csordogáló tájat. Nem kedvelem a várost. Nem kedvelem az embereket sem, azt pedig főleg nem, hogyha hosszú ideig kell kis helyre összezáródnom másokkal. Most mégsem érzem azt a szorongató érzést, amit általában emberek közelében hosszú távon, vagy nagy tömegben. Hogy ez vajon annak köszönhető-e hogy tudom, hamarosan elérjük úticélunkat és elválnak útjaink, vagy annak, hogy Kevin már hosszú ideje nem szólt egy szót sem, és ahogy látom, Hófehér is igyekszik teret hagyni nekem, amennyire csak egy szekérháton ez lehetséges, nem tudom. Mindenesetre megkönnyebbülök, mikor áthajtunk a városkapun és utunk véget ér. Ron akcióját teljesen reakció nélkül hagyom, leszámítva azt a csattanós hátbaverést, amit első felindulásból kap, mielőtt a szekérről leugrana.
Ezek után, én is leszállok, és Kevinnel mit sem törődve nézek szét. - Előbb inkább egy fürdőre vágynék, s csak aztán ennék egy jót. - úgy mondom mindezt, mintha mi sem történt volna az előbb, és elvárom, hogy Ron is hasonlóan cselekedjen.
Sóhajtok egy nagyot, de magamban azért kicsit vigyorgok. Kevin egész biztos gyomorrontással indul Caldenbe, ha abban a kocsmában eszik, ami felé éppen tart. - A Braggart fogadó arra felé van, kicsit csendesebb helyen. Én ott szállok meg. - mutatok el abba az irányba, amerre Ystrid barátném otthonos fogadója fekszik. A piacozás ráér holnap is. Mára már úgyis eladták a legszebb és legfrissebb dolgokat.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
286
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Szept. 30, 2021 3:29 pm
Egy ideje a szekér már felhagyott azzal, hogy ide oda ugráljon, mint egy tengerbe vetett kenguru. Az út egyre simább, és simább lett, ahogy közeledtek a város felé, s a természet szeszélyei által formázott föld és sár helyett végre a kikövezett útra tértek. Onnan már szinte csak egy szemvillanás volt az uticél, az eddigiekhez képest főleg.
-Úristen! Megjöttünk! Az utolsó fizeti az ebédet!
Kevin lelkes kiáltása után leugrik hátul, és nagyon szívja a fogát, ahogy földet ér, de aztán szalad. Tényleg szalad, mint aki elfelejtette, hogy sántít. Húzza persze a lábát, de azt is gyorsan. Ronan vigyorogva forgatja meg a szemeit, és amíg senkis em figyel gyorsan Wyn-hez hajol, és lop egy csókot tőle, aztán ő is leugrik.
-Hallottad, az utolsó fizet.
Ron azonban nem szalad. Helyette a szekér gazdájához lép, hogy kérdezzen tőle valamit. Elvégre, ideje, hogy megszervezze barátja hazaútját is. ez a szekér nem viszi majd haza de már meg is kapja a nevét annak, aki épp ma indul Calden-be. Ez egyszer mintha még az istenek is az ő oldalán állnának.
-Egyébként...egyikünk sem járt még soha ebben a városban szóval...merre is van a fogadó? Kérlek mond, hogy nem arra... - Mutat Kevin után. Csak ez után nézi meg, Wynva elszelelt-e, és a falnak beszélt-e eddig, de valahogy kétli.
Vendég
Vendég
Anonymous
Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Ylore; 1021, Árë hava - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Ylore, 1007. remény hava
» 1022. Esőzés hava 26. - Ylore
» Ylore, 1020. nyárelő
» 1021. Újrakezdés hava
» Eviran, tengerpart - 1021. Remény hava

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Múlt :: Lezárt múlt-
Ugrás: