Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Druida part - Page 2 KaDiPE5
Druida part - Page 2 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Druida part

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Utolsó Poszt Hétf. Május 30, 2022 1:20 am
Itt vagyok a megtestesült nyugalom helyén. Felnézek az égre, s azt látom csupán jelen pillanatban, hogy mintha egy ügyes kezű valaki, egyforma nagyságú és szín összeállítású felhőpamacsokat rakott rá. Tudom, s kiábrándító az a tény, hogy egy nagyobb szellő megfogja nyújtani, s a nagy erőssége pedig teljesen eltünteti az égről.  De nem csupán ezen szépség az érdekes ezen a helyen...szerintem maga a tenger a maga színével. Fen és lent ugyanaz az alapszín, bár az alsó jóval több árnyalattal sötétebb. Ugye milyen érdekes? Sosem gondolkoztam el ezen, hogy ennek mi lehet a valószínű oka. Ám az mindenképpen megemlítendő, hogy a fény hatására ezek a színek árnyalatokkal változnak, ezzel kedveskedve a rájuk figyelő népségeknek, mint jómagamnak.
Ohh, ez a virágillat kavalkád! Imádom, s szeretem a virágokat mint minden nő. Ráadásul szeretem kielemezni egy-egy növény lelésének helyét, s a táj adta lehetőségeket kielemezni magamban. Milyen hőmérséklet van ott? Hidegebb, melegebb, vagy egyszerűen langyos? Sok apró részletben van a megoldás, s sajnos eddig nem jutottam dűlőre például az itteni helyzettel. Biztosan kihagyok valami tényezőt a megoldáshoz. Mindegy, ne keresem görcsösen jelen pillanatban.Figyelmem a horgászboton van. Néha óvatosan húzok a boton, abban a reményben, hogy jelenleg a kék színezetű csalim észrevegyék a halak. Kapásom is van, s tartom egészen 5 másodpercig, míg nem egyszerűen elszakad zsinegem. Nos kedvenc állataim a halak, s imádok róluk beszélgetni, s szeretek kísérletezni rajtuk. Melyik hal, melyik színt kedveli, esetleg a mellé tűzdelt igazi finomság mennyire kívánatos lehet. Egész napokat el tudok ezzel szöszölni, hogy a nap végén eljussak egy tapasztalathoz, amit mindenképpen elmondhatok idővel. Elsősorban magamnak gyűjtöm. Meglennék én magamban, mikor számomra váratlanul ugyan, de megszólal egy férfihang. Micsoda? Vannak akik ide merészkednek? Azt hittem két napja, hogy kikiálthatom életem legkedvesebb helyének, de erre kiderül, hogy esetlegesen mások szintén látogatják. Odafordulok egy öt másodpercre.
- Üdvözlöm! - ha már köszöntött engem, akkor nem maradhat viszonzatlan. Feltűnik számomra, hogy felém indul, ám nem vagyok gyűlölködő, sokkal inkább a kíváncsiság jellemző rám. Ki lehet a most érkező? Olyan varázslónak tűnik nekem a ruházatának színéből, s a rajta található díszes mintázatokból. Jó, tudom! Nem tartom őket olyan nagynak őket, mint mások. Alapjában véve úgy fogom fel őket, akik más megoldást nyújtanak egy-egy problémára. De hozzá kell tenni, hogy ezen a problémára adott megoldások, hmmm meglepőek, s olykor félelmetesek. S itt jön a képbe az a gondolat, hogy tudni kell használni. Néhány méter távolságban megáll, s ezt nem szeretem igazából, mármint valakire felnézni ilyen pozícióból.  Egyébiránt meglep a beszédstílusa. Mármint, olyan barátságosnak akar tűnni. Nincs ezzel gond, csak én vagyok némi fenntartással minden közeledésre. Nem fóbiás vagyok, csak hiszek az öregek mondásának, hogy jobb az óvatosság, mint a későbbi félelmetes meglepetés.
- Foglaljon helyet – s az igazából meglep utána, hogy a horgászbotomat említi meg. Általam készített, tudományos mérésekkel előállított darab, ami meg van erősítve egy vendég fával.
- Nagyobb, egyben életerős halak miatt van, mert különben eltörik. Meg van erősítve a másik vége. - s ki nem venné észre, hogy vizsgálják? Akik vakok biztosan nem, de azon felül a figyelmetlenek. Nem most kezdek el szív-bajoskodni amiatt, hogy a felső öltözetem nem zárt, s bizony szép rálátása nyílik az áldott domborulataimra, már amennyit a ruha szabása enged. Meleg van, s ilyen ruházatban nem lesz fulladási érzetem az első két óra eltelte után.
- De tény, hogy ezáltal fárasztóbb tartani a botot a megnövelt súly miatt.

Ezaras Azildor Kedvelte

Világi vagyok
Rymdira

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
75
❖ Tartózkodási hely :
Változó
❖ Szintem :
Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Május 29, 2022 11:31 pm
Magic or science

« @Rymdira •  Zene; Wind in the Caroberta Woods • credit; »
Van valami egészen elragadó a koranyári reggelek frissességében. Árë fénye a délutánra jellemző, aranyló dicsőséggel kukucskál ki a magasra nyúló fenyvesek törzsei mögül, fátyolos pászmákkal simítva a gailoth-al tűzdelt avar felett gomolygó halovány ködpamacsokat. A tenger felől bátorodó szellő harmatos növény, gyanta és az elnyíló virágok súlyos zamatát hordozza magával, idejekorán részegítve az ember érzékeit nyugodt sétájában. Csöndes szusszanással emelem meg lezser, bordó s nem különbül megviselt köpenyemet az újabb fordulónál a part irányába, hogy ne gabalyodjon kérlelhetetlenül az elburjánzott aljnövényzet határozottan nyújtózkodó karmaiba. A druidák egykori szent helye felé igyekszem, egyrészt, hogy az utóbbi időben újfent megszaporodó rémálmaim terhétől megtisztíthassam a tudatomat, másrészt pedig, hogy áldását kérhessem az elemek és szellemek hatalmának, amennyiben hajlandóak meghallgatni a Fény egyik alázatos szolgáját. Nem magamnak természetest, sokkalta inkább az erszényemben pihenő éknek, melynek jövőbeli viselőjét nem pusztán egy mutatós darabbal, hanem oltalommal is meg kívánom ajándékozni.
Mielőtt azonban még letérhetnék a következő csapásra a célom irányába, az egyik beljebb nyúló öböl partján két vadalmafa között eltekintve óhatatlan észreveszek egy alakot, amint a vízből üresen csüngő zsineget húz ki a horgászbotja közvetítésében. Legalábbis a feltételezéseim szerint annak kell lennie, dacára szokatlan küllemének. S miként a kíváncsiságom erősebbnek bizonyul, úgy határozok, egy kisebb kitérő nem fog a hátrányomra válni, főként, hogy errefelé szinte soha nem botlani rajtam kívül eső lélekbe.
- Üdvözöllek! - köszöntöm előzékenyen, ugyanis nem kívánnám megrémíteni. S amennyiben nem hajt el, úgy lassú, kimért léptekkel indulok meg felé, hogy közelebbről is szemrevételezhessem a különös eszközét. Néhány méter távolságban állapodok meg tőle, ujjaimat megszokásból a hátam mögött kulcsolva össze. - Nem bánod, ha csatlakozom? Érdekes darabnak tűnik – bökök az állammal a bot irányába, noha hagyok magamnak időt az ismeretlen leány vizslatásának is. Ültében is apró termetnek hat, bár vonásai fiatalsága ellenére nem egy gyermekét idézik.

Rymdira Kedvelte

Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
580
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jan. 12, 2022 4:50 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jan. 08, 2022 3:39 am

Wizard of my answers
Figyeltem szavait, és megpróbáltam értelmezni azokat. Bólintottam, mint aki teljesen felfogott mindent belőle.
A macska mozgolódik, s ő pedig igyekszik megfogni, s nevén szólítja. Lassú, s unott pillantásokkal figyelem ezt.
Szóval nem felel, hát érdekes. Én igyekszem őszinte lenni, s ő pedig nem felel nekem.
- értem. – Mondom kellemesen begyakorolt mondatom.
A macska úgy ficánkol, mint egy hal.
- baja lenni mi? – Vonom fel a szemöldököm, hihetetlen, tán még se olyan intelligens.
Figyelemmel kísérem az eseményeket, s az a valami egyszerűbben elhagy minket. Oda pillantok, majd a férfira, aki egy könnyed szusszanással fejezi ki talán nem tetszését? Kétlem, hogy kedvét lelné. Kedvence volt? Hogy lehet valami ilyen dolog a kedvence. Megrándul a szemöldököm.
Kérdésemre érkezik is a válasz.
- Kedvel? – Kérdezek vissza, ez érdekelődve ám erre már nem is várok választ. Inkább csak a döbbenet volt a hangomban.
- Miért tenném? – Pillantok rémült tekintettel a mesterre. Ki az, aki képes ilyenre?
- Rá nézni akkor néha. – Felelem.
És azzal haladunk is tovább, és remélhetőleg újra abban az ágy nevű helyen lehetek.

//Köszönöm a játékot!  cheers  Druida part - Page 2 3138061344 //
« taggeld; @Ezaras Azildor ,  @Rhysand Earhgaze  • credit; »

Ezaras Azildor Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jan. 08, 2022 2:42 am
The order of the Sea

« @Calylenia, @Rhysand Earhgaze •  Zene; Azuremyst Isle • credit; »
- Nos, mint említettem, akadnak a városban alkimisták, talán elsajátíthatod tőlük az alapokat. Kérj segítséget bátran a tornyokban, akár a szolgálóktól – tekintek rá bizalommal egy röpke momentum erejéig, nem sajnálva a tudást attól, ki őszintén keresi. S van egy olyan megérzésem, a tenger gyermekét nem az ártó szándék vezérli, arra megvannak egyéb, sajátságos eszközei.
További magyarázataimra várható módon karcsún méri a feleleteit, habár nem bánom, hogy figyelmemet nem szükséges a kelleténél tovább osztanom, hiszen Káosz tesz róla, hogy érdeklődésem java része az ő személye felett méltatlankodjon.
- Káosz… - intem türelemmel, és egy újabb simítással igyekszem nyugalomra sarkallni ficánkoló valóját, főként, mert a sérült kezemmel nehéz ellensúlyoznom a mozgását, továbbá tenni róla, véletlen se essen ki a karjaim közül. Bizonyosan unja már a mozdulatlan fetrengést az iménti mozgalmak tükrében, ám mindkettőnk legnagyobb sajnálatára még hátra van az útból.
- A magam dolgát meghagynám a homálynak, mellyel a jövő is szívesen takarózik – ezúttal rajtam a sor, hogy szűken kínáljam szavaimat a tejfelhajú leánynak, ugyanis a feladataimba és küldetéseimbe alaposan megválogatom, kit avassak be. Kénytelen lesz megelégedni utazásom tényével. - Káosz professzor – szólok ismét a cirmosra egyre vehemensebbé váló csapkodása okán, melynek végkifejleteként már csak fordíthatom a fejemet a fél pár kesztyűm után, ami méltóságteljes eleganciával fekszik fel a magaslati szél hátára, majd hullik alá a sziklák rengetegébe. Apró sóhaj szakad fel a mellkasomról. - A kedvencem volt… - motyogom beletörődéssel, hiszen sokat már nem lehet tenni a történések ellen, s egyébként is afféle kérdést vet fel Calylenia, ami egy pillanatra még engem is eltűnődésre sarkall.
- Főznek rá, az ételt a szobánkba kapja… Azonban tény és való, rosszat tenne neki a magány. Kedvel téged, így ha téged sem terhel a jelenléte, bizalommal hagynám a gondoskodásodra – leheletnyi mosoly kapaszkodik fel az ábrázatomra. - Csupán ne húzogasd a farkát és véletlen se vidd vízközelbe… - teszem hozzá a jó tanácsot, s amennyiben elfogadja a felkérést, úgy a visszafelé vezető utunk maradékát már teljes lelki nyugalomban tehetem meg.
Lesz, ki vigyázza legfőbb bizalmasomat, s lesz, aki szemmel tartsa újdonsült ismerősünket.

//Köszönöm drágák az újabb csodás kört ^^ Druida part - Page 2 854324872//

Deedra Gindrian Kedvelte

Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
580
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jan. 08, 2022 1:10 am
Me, the girl and the wizard
Lenyűgözve pillanatok fel rá, a ki nem mondott gondolatom úgy csírázik és szökik szárba elméjében, mintha csak olvasna az enyémbe. Végig simítja lelkem, szálaira bontja, hogy sajátjába olvassza. Egyre hangosabb recsegés tör fel belsőm legmélyéről, szinte már alig hallva szavukat. ~ Ylore… alkímia…~ ismétlem, hisz ahogy a lépcsőfokok, úgy vesznek el gondolataim is a rátelepedő oly ismerős ködben. Gyűlölöm az érzést, s hiába küzdök ellene szakadatlanul legyűr, két vállra fektet. A kín megtanított arra, hogy behódoljak neki. Most is ezt teszem, behunyva szemem, simulok tenyere alá.
~ Hee, te meg mi a szösz vagy? ~ meredek arra az izére, amely szent takarómon fekszik. Ráadásul kettő. ~ Vegyétek már magatokat észre! Ez az én helyeeem!~ pofozom meg finoman az egyiket, hát ha hajlandóak lesznek, arrébb vonszolni durva testüket. ~ Hát mi van veletek? Meg vagytok dögölve tán? ~ Finomkodásnak nincs helye, kimeresztem karmaimat, s most már úgy püffölöm a betolakodókat. Az egyik aljasul kihasználva a túlerőt kapaszkodik belém, nem eresztve mancsomat. Rémülten hátrálok azon a talpalatnyi helyen,- melyet, nem szégyenlete a Tanácsos felkínálni nekem-, miközben erősen rázni kezdem tappancsom. De nem olyan fából faragtak, akit csak így le lehet gyűrni, sikerül letaszítanom a mélybe. ~ Etetés? Etetést emlegettél? ~ kapom fel fejem, letéve hátsó felem. ~ Hát ilyen háború után, igencsak megéheztem. Vadászhatnál valamit,~ tekintek végig rajta megvető pillantással.


Vendég
Vendég
Anonymous
Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 31, 2021 3:56 pm

Wizard of my answers
- Inkább csak akarni tanulni, de oda lenn tanul sok növény. – Mondom, próbálom elmagyarázni neki.
Hallgatom a többi szavait, és figyelem, ahogyan beszél.
- Értem. – Kissé kiábrándító, talán nem e fajta mesterséget kellett volna választanom? Hirtelen megállok, mikor meghallom szavait. Már azt hittem szellemeket veszi a szájára, ám rá kellett jönnöm, nem így van. Tovább haladok, követve.
- Minden esetre. – Használom először ezt a szót.
- Érdekes. – Fejezem be, és valóban így is gondoltam. Ám valóban egy pillanatra elgondolkodtam azon, hogy csak a szellemeket szidja. Bár nem lenne meglepő, olyan furcsa ember. Ám még is művelt, és aki kicsit is ért Tulveronhoz, hinnie kell a szellemekben, vagy az istenekben.
El kezd furcsa szavakat használni, és csak beszélni. Úgy teszek, mint aki tisztában van még is mire akar célozni. Majd folytja, és még jobban össze zavart, ám volt benne valami. Bele kellene ebbe nyugodnom?
- Idő sürgetni. – Vágom oda neki, s remélem megértette. Arcom helyett a kis állatra figyel, s újra megsimítja.
- Akkor te dolgod mi? – Kérdezem.
- Van ki etetni Káoszt? – Kérdeztem érdeklődve, hiszen valóban kezdtem megkedvelni a szőrmókot. Nem akarnám, hogy egyedül legyen, vagy ne kapjon enni. Én is ismét éhes vagyok, és bár sajnos nem ehetem azt, amit otthon – ami a nyershús – hiszen emberként emberi gyomrom van, így megbetegszem. Még is egy nyers húst ennék. Remélem fenn lesz valami ehető.

« taggeld; @Ezaras Azildor ,  @Rhysand Earhgaze  • credit; »

Ezaras Azildor Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Dec. 29, 2021 6:50 pm
The order of the Sea

« @Calylenia, @Rhysand Earhgaze •  Zene; Azuremyst Isle • credit; »
- Alkímiát a víz alatt? - nehéz leplezni a hangomba kúszó megilletődöttséget, ugyanis korlátokba ütközik a képzeletem, miként a víz alatti kotyvasztás tudományát igyekszem magam elé vizionálni. Persze megeshet, vajmi egészen különleges és sajátságos metódussal dolgoznak, ami kizárólag odalent, abban a formában szolgálja tehetségüket. - Nos, a városban akad bizonyosan, aki szívesen megmutat ezt-azt, bár attól tartok a módszereink különbözhetnek attól, amit eddig tanultál. De elmélyülni az alkímia világában Ylore városában ildomos, felénk ritkán néznek a tudomány mesterei – felelem meg a kérdését, kitartással haladva felfelé a lépcsőkön, melyek akárha a tejfehér ködben úszó égbe vezetnének bennünket, nem látni a végüket.
- Talán a szellemek, talán az istenek vagy valóban nem több mindez dajkamesénél – s a kötődésünk eleve elrendeltetettség vagy mágia helyett egészen természetes és egyszerű talajon fogant. Nem is szövöm tovább a téma fonalát, bár meglehet, ildomosabb lett volna kitartani mellette, mint hagyni, hogy a najád türelme lehelet vékonyra karcsúsodjon a küldetése képzelt akadályozása nyomán. Melynek hús-vér megtestesülése én volnék. Kicsit közelebb ölelem magamhoz a csakugyan elégedetlenkedő Káoszt, mielőtt válaszolnék. Mégis kinek az oldalán állsz, cirmos barátom?
- Mennyi időre van szükségem nekem, vagy a jóslat beteljesülésének? Nem hiszem, Calylenia, hogy e kettő keresztezné egymást. Vagy, hogy hatással lehetnék valamire, aminek a működése még előttem is rejtelmekkel átszőtt – kitérő felelet mellett határozok, ami barátságosabban hangzik, mint közel két hét várakozás s távollét. - Ha a jövő, amit láttál, előbb kell, hogy bekövetkezzen, akár ma este is megtörténhet. De talán csak hónapok múlva, vagy sosem, mert ki tudja, melyik léptünk vezet az általad látott ösvényre? - érzem, hogy érdemi feleletet nem várhatok, így a najád ábrázatának kutatása helyett Káoszra süllyesztem a pillantásomat. Teendőim közepette még végig sem gondoltam, milyen nehéz lesz megszokott jelenléte nélkül ilyen hosszasan elidőzni.
- Tudom, én sem rajongok a gondolatért, de mindketten megleszünk – simítom meg pofázmányát.
Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
580
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Dec. 29, 2021 6:04 pm
Me, the girl and the wizard
Lesüllyedő pillantásaim nem jelentik, hogy ne figyelnék. Már egészen korán lenyűgöztek a fiolák, a pap mellett, kinek azt a tudást köszönhetem, mely kiemelt a többi porszem közül, kiket egy helyre sodort a végzet, a szegénynegyedbe. De nem volt ez több egy gyermek csodálatánál, ki igaz értelmét fel nem foghatta, csupán, néhány felnőttes elejtett szóból, jutott arra a következtetésre, fontos dolog ez a világrendjében. Igazán sorsom fordulópontján, vált világossá, hogy ez az a tudomány az mely okok és okozatok józanul felfogott rendjére épül. Több boszorkányságnál, az anyagok összekeverésénél, a megfelelő komponensekből valami új teremtődik, mely épp úgy lehet elmére, testre káros, minthogy valami fennköltebbet hozzon létre. Nem is gondoltam volna, hogy a najádok is jeleskedhetnek efféle tudományban – igazából sok elgondolásom nem is lehet, oly rejtély övezi létezésüket, minthogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás- , lent a mélység otthonában. Már maga a kivitelezése is kíváncsiságot ébreszt bennem. Még az is előfordulhat, ha a szellemei s az isteneink – noha nem hiszem, hogy sok különbség lenne köztük, csak a szavak mások – is úgy akarják, közösen is bejárhatjuk eme tudomány szépségeit. Bámulatos, milyen rövid idő alatt múlt el idegenkedése irányomban, s hogy ez mennyire vált kölcsönössé. Azildor szavainak, nyávogás helyett, inkább halk recsegéssel adok most hitelt. A hiedelem számomra is új, s elgondolkodtatásra sarkall, mely bár elvetemült, a helyzetemet nézve nem alaptalan. Ha van igazság alapja, talán szerencsétlenek valóban egy állat testébe zárt lelkek. Nem mondom, hogy rossz sorsom van, s lenne, mégsem vonz ez az élet. Ha segítségre lenne szüksége, inkább kínálnám fel számára karom vagy csak hallgatásom, lennék inkább társa, mint szolgálja a bajban. ~ Megnyugtató kedves, hogy egy állatbarát veszett el benned. Azt hiszem, neked több félnivalód van, mint nekem. ~ pillantok fel Ezaras arcára, kinek szakállára fehér csíkokat varázsolt a dér. Ennyit a taktikáról, melyet ettől a négylábútól tanultam. Egy morgással osztozom a lány felháborodásán. Nem beszélve az új helyzet okán, melytől szinte apró szívem kihagy néhány ütemet. ~ Elmész? ~ furcsa rosszérzés kerít hatalmába, a gondolattól, hogy magamra hagy, hogy magára hagyom.Vendég
Vendég
Anonymous
Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Dec. 28, 2021 7:49 pm

Wizard of my answers
Figyelmesen hallgatom a válaszát.
- Oda len, tanulni ezt. Nevezni magam Tanonc. Esetleg fejleszteni itt? – Kérdeztem, reménykedem lesz, aki ebben segítségemre lehet.  
Figyelem a kis szőrös állatot. Egyre jobban tetszik, persze ezt nem akarom kimutatni. Miért is tudják ezt meg? Nem lehetek sem érzékeny, sem pedig olyan, ami gyengeségre adhat okot.
Kérdésemre felel.
- Ah, remek. Egy állat mindig legyen boldog. – Felelem. Szerettem a fókákat, a delfineket jó magam is. Halaknak is gyakran bontottam fel egy tengeri sünt, hogy ezzel megjutalmazza őket.
- Valóban? – Vontam fel a szemöldököm.  Micsoda különös felvetés, valóban így van vagy  csupán mítosz. Mondjuk rólam is sokan azt hiszik.
- Akkor szellemek küldték? – Kérdeztem ismét kíváncsian. Micsoda furcsa dolog ez. Más lénynek nem jut ilyen? Nem lehet, hogy hozzám is csapódna majd e féle lény?
Suttogása számomra csak üres fecsegés volt, nem értettem tisztán. Emberi létemnek nagy hátránya ez is.
Ám a következő szavait már kristály tisztán hallottam, amiket nekem intézett.
Miért nem most? Miért? Nagyon sóhajtottam.
- Mennyi idő kell, nekem nem sok lenni. – Vonom össze mérgesen a szemöldökömet. Ki tudja, lehet már is elkéstem, nem vesztegethetem az időmet.
« taggeld; @Ezaras Azildor ,  @Rhysand Earhgaze  • credit; »
Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Dec. 26, 2021 9:03 pm
The order of the Sea

« @Calylenia, @Rhysand Earhgaze •  Zene; Azuremyst Isle • credit; »
Nehéz kiigazodni a leány tudásán, persze a tények előzetes ismerete nélkül nem is lehetséges. Vajmi kevés, amit tudok róla, például, hogy mióta járja a felszínt, miféle népekkel hozta össze a sora idefent, vagy, hogy milyen ütemben képes elsajátítani az újszerű információkat. Akadnak ugyan támpontok, mint nehézkes beszéde vagy a hosszúra nyújtott mondatok megértésének nehézsége, de csupán ebből kiindulni csalfa útra vezetne. Éppen emiatt nem tanúsítok megilletődöttséget aziránt, tisztában van az alkímia művelőinek megnevezésével.
- Akadnak néhányan, igen. Főként, akik a gyógyítás mellett kötelezték el magukat – felelem eltűnődötten, s bár a számra kívánkozik az információáradat folytatása, végül elnyelem magamban a kényszert. - Netán érdeklődsz iránta, vagy szükséged volna valamiféle főzetre? - érdeklődök helyette, kitartással simítgatva Káosz bundáját. Nem tagadom, enyhülést kínál a sajgó tenyeremmel kontrasztban álló, kellemes érzet, s olybá tűnik nem kizárólag az én gondolataimat köti le a kelleténél többször négylábú barátom. Egészen bájos, mennyire érdekli a takarójába bugyolált szőrgombolyag, aki újfent tesz róla, hogy ne kerülje el a figyelmünket a véleménye, melyet sajnos egyikünk sem érthet. Remélem, egyszerű nézetei elégedettséget és örömöt tükröznek…
- Nos, még nem szökött el, szóval úgy gondolom, jó élete van – mosolyodok el leheletnyire, megvakargatva a bőbeszédű cirmos állát. - Néhány hónapja fogadtam be, de mintha mindig is velem lett volna. Régen úgy tartották, hogy minden varázslónak van úgy nevezett familiárisa. Mágikus lények, akik kötődnek a varázshasználóhoz és segítik az útját – magyarázom kényelmes tempónk aláfestése gyanánt. - Sokak szerint nem több ez mint mese, ám olykor eltűnődöm… hogy Káosz valami hasonló-e nekem – pillantok le a kandúrra, még mielőtt a lány számára vélhetően érdektelen szavaim a semmibe vesznének, s helyüket egy sürgetőbb kérdés töltené ki. Aprót szusszanok, ugyanis tudom előre, hogy a feleletem nem fog a kedvére tenni, vagy éppen a macskáméra, aki váratlan lelkesedéssel kezd hízelegni.
- Micsoda kíváncsi természet vagy… - suttogom a bundásnak, még mielőtt Calyleniára emelném a szemeimet. - Attól tartok nem a közeljövőben. Számos tennivalóm akad, és pár napon belül el kell utaznom rövidebb időre. Noha, ifjú hölgy, a jövőt nem szabad jobban sürgetni annál, mint a saját tempója, máskülönben elvész a jelen.
Arról nem is ejtve szót, miféle paradoxont idézne, ha erőszakkal hajszolnánk azt, amiről alapvetően nem is tudhatnánk. Meglehet, azzal megváltoztatnánk a látomását s egészen más irányba terelődnénk, mint az a küldetése szempontjából ildomos volna.

Calylenia Kedvelte

Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
580
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Dec. 26, 2021 7:48 pm
Me, the girl and the wizard

Némi gyurmázás után mancsaimat magam alá hajtogatva helyezkedek el a puha takaróban, hagyva, hogy cipeljék hátsó felem. Milyen megalázó, bár bajszosabb felemnek a legkevésbé sincs ellenére a helyzet. Melynek halk dorombolással hangot is ad s végül jómagam is megadom magam az érzésnek, elmerülve Azildor közelségében, szívverésének ritmikusságában. Csak füleimet hegyezem a kialakuló beszélgetés hallatán. Ez a lány lehet a gondolatokban is képes olvasni? Ismét olyan vizekre evez, melyek számomra is döntő fontosságú lehet. Elképzelhető, hogy az állapotom valamiféle kotyvalék hatása lehet, bár emlékeim arról a napról erős jóindulattal nevezhető ködösnek. ~ Ha valóban macska lennék, jobb életet nem is kívánhatnék magamnak. Bár Káosz szerint, lehetne több a napi koszt, s a kvártély is lehetne kicsit otthonosabb, de elismeri jobb, mint az utcán. ~ válaszolom, nem mintha kérdeztek volna, de megpróbálom magammal elhitetni, hogy én is részese vagyok a beszélgetésnek, annak ellenére is, hogy merő kíváncsiság övezi miben létem a leányt. Ami nem is lenne baj, ha nem egy szőrös állat testével érdemelném ki a figyelmet, egyszóval zavarja az önérzetem, hogy a Professzor sármja nyűgözi le ennyire. ~ Na ez engem is érdekel. Ha engem kérdeztek, akkor akár azonnal. ~ persze, tudom én, hogy felkellene, hogy ébredjek, hisz nem kérdezett senki, ennek dacára emelem fel fejem, s kibújva a takaró alól egyensúlyozok végig Azildor karján, hogy pofázmányom szakállának dörgöljem. Ez a taktika általában beszokott jönni.Vendég
Vendég
Anonymous
Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Druida part - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Ivy & Evelyn - Part I.
» Nyugati part

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora-
Ugrás: