Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Druida part - Page 5 KaDiPE5
Druida part - Page 5 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Druida part

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5
Utolsó Poszt Hétf. Dec. 06, 2021 8:12 pm

Wizard of my answers
Mester megsimogatja az állatot, majd kérdést intéz felém, amire nyelek egyet. Nem szeretek erről beszélni. Olyan, mint ha kiadnám a titkaim, de most kötelességem lesz.
- Vér. – Felelem egyszerűen. Jóslást akaró illetőnek véreznie kell. Hiába mossa el a víz azt, a szellemeknek ez is kedvez, azonban a cápáknak még jobban.
Követem őt, hiszen nem tudom az utat, lábaim pedig lassan hozzá szoknak a terephez. Kérdésemre válaszol, de a nyávogás megszakítja.
- Most mi lenni? – Vonom össze szemem. Úgy érzem még mindig, olyan beszédes ábrázata van, hogy hamarosan megszólal. Bár minden állatnál ezt tapasztaltam eddig, de ő még a maga módján, amit nem is tudom minek neveznek  - nyévegés talán – meg is szólal.
- Nem érteni. – Mondom, mint valami természetes dolog lenne, hogy megértsem.
- Értem. – Mondom a jól ismert mondatot. Végre megérkezünk, vagy is úgy tűnik. Már érzem a finom sós víz illatot, ami kissé el is szomorít. Tudom, nem mehetek haza. Pedig, ha tudná, hogy milyen közel van a lakhelyem.
- Lenni szép. – Jegyzem meg egysíkúan, és körbe pillantok. Én azt hittem átváltozni jöttem ide, nem gondoltam azt, hogy jósolnom kell neki egyből.
- Előbb menni vízbe. – Mondom határozottan, és remélem, nem mond ellent.

« taggeld; @Ezaras Azildor ,  @Rhysand Earhgaze  • credit; »

Nîndaer Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Dec. 05, 2021 3:24 pm
The order of the Sea

« @Calylenia, @Rhysand Earhgaze •  Zene; Azuremyst Isle • credit; »
Vetek egy pillantást Káoszra, amint szendergéséből feléledve kitámasztja a mancsait a karomon, s amíg Calylenia szavait követem figyelemmel, szabad kezemmel jó szokás szerint végigsimítok a bundáján. Nem aggódok afelől, hogy kedve támadna leugrani s világgá szaladni, túlzottan kényelmes jószág ahhoz. Legfeljebb, amennyiben egy troll keveredne elénk, ám ha az értesüléseim nem idejét múltak, változatlan a kikötőből felfelé vezető úton riogatják a városba érkezőket.
Való igaz, az ünnepségig illene orvosolni a problémát...
- És mit szükséges feláldoznotok a szellemek kedvéért? - érdeklődöm tovább, bár tudom, hogy a válasz közel sem fog a tetszésemre válni. Noha a tudatlanság még kevésbé volna az ínyemre.
Közben észreveszem a balunkon a fő útszakaszról lekanyarodó csapást, melyet barátságtalan tövisekkel tűzdelt, kopasz bokrok szegélyeznek. A természetesen feléledő aggályok ellenére lefordulok velük az ösvényen, s érzem, miként elhaladva a száraz gallyak mellett itt-ott fennakad rajtuk a köpenyem. De tekintve a textília szívósságát, hamar kiszabadul a növények csapdájából még azelőtt, hogy külön tennem kellene érte.
- Tud menni, csupán… - szavaim elakadnak a cirmos cifra nyávogása hallatán, s leheletnyi hunyorral várom meg, amíg kitársalogja magát. - Úgy látom kifejezetten sok a mondanivalója a számodra – csóválom meg a fejemet gyengéden, folytatva az utunkat a nyirkos talajon, melynek egyenes síkját emitt-amott nagyobb tócsák, sáros mélyedések csúfítják. - Tud menni, ám kényes a koszra és a nehezített terepre – felelem meg végül a najád kérdését, lassacskán megérkezve az öbölhöz, aminek durva kavicsos partját egykettőre felváltják a méregzöld növények, amelyek csak úgy burjánzanak a latyakos, nedvességgel bőven átitatott földön. Érdeklődésem mégsem a mocsári vidéket idéző látképen akad meg, hanem az egyik kiemelkedésén nyugvó fekete sziklákon. Nagyjából kör alakban helyezkednek el, s bár láthatóan megpróbálta őket az idő vasfoga, koránt sem vesztettek méltóságukból. Atyám szerint volt idő, mikor a szigeten druidák közössége gondozta a természetet, s az ünnepek alkalmával ezeknél a faragványoknál rótták le tiszteletüket a szellemek előtt.
- Ez a druida part. Annak idején a szellemeket tisztelték e kövek között – magyarázom csöndesen, fellépdelve a mohával és egyéb gaznövényekkel benőtt, laposan fekvő lépcsőkön. A kegyhelyre érve aztán az egyik alacsonyabb sziklára egyengetem a takarójába bugyolált Káosz professzort, kesztyűimet csakugyan mellette hagyva. - Ha van hely ezen a szigeten, ahol sikerrel járhatsz, az itt van – fordulok a leány felé.
Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
580
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Dec. 05, 2021 2:20 pm
Me, the girl and the wizard
~ Arra nem, de a hálópapucsodban nem vagyok biztos. ~ nyávogok neki vissza még mielőtt szemrevételezném a lányt. ~ Normális? Kedvesem, egyelőre, ez csak a te esetedben kérdőjelezhető meg. ~ pillantok fel a nőre, láthatólag is tüntetőleg. Pár perccel később már könnyed rongydarabként emelkedek el a talajtól.  Néha kezdek erre a két lábúra úgy tekinteni, mint a legtöbb jó dolog elrontójára. Nem hagy enni, nem hagy aludni s nem hagy ismerkedni. ~ Büdös. De ne aggódj, a te szagod áthatóbb.~ fordítom fejem Azildor felé, még mielőtt kényelmi pozíciót keresve kezdek fészkelődni a kezében. Behajlítva lábaimat húzom magam alá, s mint, aki jól végezte dolgát, már félálomba is szenderegtem, mire magunk mögött hagytuk rezidenciánkat.

Míg ismerős környezeten haladunk élvezem a királynak járó hátason való ringatózást. Eltekintve azoktól az esetektől mikor a nyakam centiket nyúlik és esik vissza, mikor éppen mélyebbre lép. Nem tetszésemet, halk morgolódással fejezem ki, bár annyira nem háborít fel a dolog, hogy saját lábaimon folytassam az utam. Jó itt nekem a melegben. A technikáján pedig még csiszolunk. Holnap, vagy azután… Ahogy a hűvös szél egyre inkább átszökik a karokon és borzolni kezdik szőröm, annál kisebbre zsugorodom, orromat is betakarva hosszú farkammal Wink . De míg így is új illatok kúsznak orromba, friss és tiszta illatok. Sós levegőbe vegyülő gyanta, a nedves föld s sziklák aromája. Hallom, amint messzebb egy mókus gyors mancsokkal kapaszkodik fel a fenyő oldalán, miként hívja párját egy madár. Újra s újra szimatolok bele a levegőbe, fülemet hegyezve, míg végül kíváncsiságom győzedelmeskedik felettem. Két tappancsomat mesterem karjára helyezve nyújtózkodom, s veszem szemügyre a tájat. Olykor pedig a szőkeséget, mikor is akar minket megörvendeztetni egy lábujjhegyen végzett gyorsforgással. Csalódnom kell, helyette inkább a figyelmével tüntet ki, kissé frusztráltá tesz, ez az érdeklődés irántam. ~ Áldozat? Áhh… Nincs ellenemre, ha áldoztok a tiszteletemre. ~ feszítek továbbra is, mint egy oroszlán, elismerésem fejezem ki az ötletük iránt. ~  Pff… hozzám nincs hasonlatosabb. Most figyelj jól, mert csak egyszer mondom el. Ez így a természetes, a mancsaim puhák, s ez a durva környezet kikezdi, a finom párnákat. Nézd máris van egy kis bőrkeményedésem...~ - nézek mélyen a szemébe, ahogy a talpam nyalogatásába kezdek.

Vendég
Vendég
Anonymous
Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 04, 2021 3:29 pm

Wizard of my answers
Lábaim még néha-néha nem engedik azt, amit az eszem akar. Így lassabban, és megfontoltabban kell haladnom, hiszen nem szeretnék elesni. Meg kell erősödnöm, és a lábaimnak is. Hosszú csend ül kettőnkre, és engem jobban leköt az is, hogy figyeljek a lábam elé, illetve megfigyeljem a természetet is. Valóban hűvösebbnek éreztem az időt, de nem annyira, hogy azt mondhassam, már fázom. Lekötötte az is a figyelmem továbbá, ahogyan hordozza magával a macskát.
Jaj egy újabb megingás, igyekszem kapaszkodni, ha tudok vagy megállok, ha nem. A mester tudja az utat, de bizonyosan én is csak eltalálnék az otthonomba, a vízbe. Rá pillantok a hosszú csend után.
- Tanulok, volt mester, aki tanít engemet. – Mondom.
- Nem volt eddig sok sikerem, tanulni mellette keverést. Fiatal vagyok még, van időm. –Vonok vállat, amit már jól megtanultam.
- Úgy értetni! – Értettem meg a következő mondatával, amire gondolt.
- Igen, nálunk is. Szellemek, lenni hasonló. – Nézek rá. Rá nézek a macskára.
- Nem tudni menni? Fenn még ment. – Vonom össze a szemem, és érdeklődve pillantok rá, érdekes az is, mint meg nem tesznek állatért. Nekem delfin volt barátom, és nem tőlem függöt, mint ez a jószág.
« taggeld; @Ezaras Azildor ,  @Rhysand Earhgaze  • credit; »

Ezaras Azildor Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
920
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 03, 2021 5:37 pm
The order of the Sea

« @Calylenia, @Rhysand Earhgaze •  Zene; Azuremyst Isle • credit; »
Habár nem tagadom, a meredek lépcsősorokon és földutakon lefelé vezető sétánk cseppet sem nevezhető könnyednek, mégis van valami egészen különleges és lélegzetelállító abban, ahogy a hegyek csúcsait körülölelő ködfátyolból alásüllyedve rápillantást nyerhetünk a sziget örökzöldekkel tarkított világára. Kisvártatva a végtelenbe nyúló, magasztos víztömeg is elénk tárul, noha mindennek az ára az éltető napsugarak elapadása. Odafent rekednek, alig-alig szűrődve csupán át a felhőtengeren.
Mélyet szippantva a nyirkos, hűvös levegőből, ami mostanra alaposan megcsípte az arcomat, kicsit szorosabbra egyengetem az ölelésemet a cirmosom valója körött. Jól esik a melege, és bizton veszem, neki sem válik ellenére az enyém. Tekintetemmel mégsem őt vagy a mellettem igyekvő leányt méltatom a haladásunk közben, hanem a jól ismert csapás után kutatok, melyen letérve percek kérdése lesz mindösszesen a célunkhoz való elérkezésünk.
- Nem kérdeztem eddig, ám kíváncsivá tett, hogyan működött odalent a képességed. Bizonyára gyakoroltál néha – szólalok meg kisvártatva, megtörve a hosszú ideje beállt csendet. - Idefent a hozzád hasonlóak, ha a szellemek kegyét keresik, gyakran áldozatot mutatnak be érte – teszem hozzá a könyvemből nem is olyan régen elsajátított információt, hátha jobban megérti, mire irányul az érdeklődésem. Nem ártana tudni előre, neki mire van szüksége az úgynevezett jóslásához, az engem érő meglepetések ugyanis ritkán tartoznak a kedvenceim közé.
Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
580
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 03, 2021 3:07 pm

A Fehér-szigetet nem szegélyezi mindenütt hosszan elterülő homokos, kavicsos partszakasz, egyes részein kisebb öblök vezetnek a terület belseje felé, ahol a bokrok, egyéb növények hamarost képviseltetik magukat. Éppen ilyen a Druida part is, mely nevét a természet imádatát szolgáló, ősi időkre nyúló kőemelvényekről kapta. Mostanra ritkán látogatott vidék.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Druida part - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
5 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» Ivy & Evelyn - Part I.
» Nyugati part

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora-
Ugrás: