Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Kovácsműhely KaDiPE5
Kovácsműhely KaDiPE5

 

 
Kovácsműhely

Go down 
Utolsó Poszt Szer. Feb. 23, 2022 10:57 pm
Öt év és elsőrangú kezdő leszel

 
♪Zene♫ •  Credit:
 

Míg Wynva a kulcsok egyik őrzője után nyomoz, Ronan a kovácsmesterekhez tér be. Míg új páncélján az utolsó simításokat végzik, az udvarban lévő gyakorlótéren múlatja az időt. Kapóra jön, hogy egyébként is szívesen megütne valamit. Tudja jól, hogy minden bizonnyal inkább a várost kéne félteni tőle, mint fordítva, de mégis.
Vág,vág,hárít,hárít, szúr, rúg, vág! Szinte már fárasztó, hogy ezúttal lábon állva kell töltenie az egész edzést, de nem bánja. Jó érzés elképzelni, hogy ezúttal örök nemezise, a gyakorlóbábú az, ki reszket a gondolattól, hogy kiálljon vele. Hangos reccsenéssel törik le az egyik fegyvert imitáló fanyél, majd egy újabb vágás, és a fejet helyettesítő zsák is lehullik a szalmába.
-Emlékszel, múltkor azt mondtam Öt év és elsőrangú kezdő leszel? - Szól hozzá az öreg mester.
-Emlékszem. Még most is ezt mondod?
-Ó igen. De a szemedbe már semmiképpen. Gyere, nézd meg, hogy illik rád. Mellesleg, nem ártana neked egy új fegyver is, az a rozsdás vacak helyett, nem?
Vállat von, és követi a mestert. A vért szíjai szorosan feszülnek a testére, de mikor végre sikerül rendesen megigazítani őket, olyan, mintha ráöntötték volna. Valósággal sebezhetetlennek érzi magát. Ahogy próbálgatja, milyen mozogni ebben, feltűnik neki egy kard a polcon. A mester a kezébe veszi, és a kardlapon apró szikrák, és villámok cikáznak. Másnak sárgásra festené ez a tekintetét. Ron-nak csak illik a szeme színéhez.
-Azt is elviszem!

/#Vásárlás: Perae vért, Villám kard *-*/
 
Teljesítve

❖❖❖

Vendég
Vendég
Anonymous
Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jan. 29, 2022 6:44 pm
The blacksmith's song
« taggeld; @valaki • Szószám; ide • Zene; ide »

M
iközben már az utam további részét tervezgettem, még itt se végeztem. Ugyanis a kovácsműhelyből áramló hő, az izzó acél patinás szaga még előttem volt. Voltak fellógatva már kész tárgyak, voltak, mik éppen most hűltek a sercegő vízben. Valami még az üllőn izzott, mely fölé egy férfi hajolt, kalapácsa alatt egyenletesen nyögött az acél. Nem csak én bámészkodtam, a kiváló munkák mindig találtak kíváncsi szemeket.
- Napot' uram - biccentettem megköszörülve a torkom, amikor kinéztem a számomra legmegfelelőbb darabokat.
Egy mozdulattal tette be a sárgán izzó vasat az egyik hideg vízű vödörbe, majd koszos kezét még koszosabb kötényébe törölve fordult felém. Haja zsírosan és izzadtan lógott az arcába.
- Mivel szolgálhatok? - kérdezte öblös, mély hangon.
- Egy pár sárkánypikkelyes alkarvédőt ha volna szíves, és az a csillogó Perae vért is szimpatikus.
Sárkánypikkelyes alkarvédő. Hah, ironikus. Csak a bajszom alatt engedtem meg magamnak egy félmosolyt.
- Mostanság viszik ezeket, mint más a cukorkát - dörmögte, miközben összeszedte, amit kértem. - Az a veres hold a múltkorán bokáig fosatott mindenkit.
- Meghiszem azt - bólintottam. - Mindenki védeni akarja a seggét, nem csoda.
- Há' nem. Magának sok szerencsét. Rosszabbak is vannak ebben a városban, mint a ksíértetek - adta át mindkettőt. - Ötszázötven ulront kérek - marka, amelyiken nem volt kesztyű fekete volt a koromtól és a kosztól. A szavaira enyhén összeráncoltam a szemöldököm, amit a csuklyám szegélyétől valószínűleg nem láthatott. De végül örömmel csengettem ki neki az ulronokat, tudván, portkékája hasznomra válik majd.

//#vásárlás : Sárkánypikkelyes alkarvédő, Perae vért //

Teljesítve

❖❖❖

Ezaras Azildor Kedvelte

Arthus Nendrac
Boszorkánymester vagyok
Arthus Nendrac

A sors vezeti azokat, akik követik, de magával hurcolja azt, aki ellenáll.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
62
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol, amerre a lába viszi
❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 01, 2021 3:46 pm
What happened?

« taggeld; piacosnak •  Zene; ide • credit; ❖   »
 
Utamat folytattam, próbáltam a lányt megtalálni, de közben végig egy hang azt súgta, hogy nem lenne bátorsága visszajönni. Őt is keresik, és bizonyosan nem hinnék el, ha azt mondaná, hogy ő csak egy áldozat.
Bár nem tudhatom azt, hogy mik járhatnak egy ember fejében, ám abban reménykedem, jó emberismerős vagyok. Mondjuk Aikennel azért rendesen mellé találtam, de lássuk be a lelkét nem ismertem félre.
Annyi lehetősége lett volna arra, hogy kiraboljon, vagy olyat tegyen, mik nem illőek egy hölggyel, ám nem tette.
Lassan a falmentén hallattam, sok sérültet láttam, és sok embert kik inkább az otthonokba zárkóztak, a félelmet még jól lehetett érezni a levegőben.  Aki tudott már otthon volt. Szédültem, de bizonyosan már csak az éhség, hiszen a fejemen a vér már megalvadt. Néhány kisebb zúzódás, és karcolás volt rajtam. Nem adhattam át magam a félelmemnek, meg kellett találnom Thorát.

Már jó ideje bolyongtam, s még a házhoz is elmentem, ahol lakott, ám nem leltem. Az őrséget igyekeztem kikerülni. Karkötőmet megsimogattam, miközben azt járt a fejemben, hogy még is hol lehet ez a lány? Remélem nem esett baja. Sétálás közben a kovácsműhelynél találtam magamat.
Láttam, ahogyan még nyitva a bolt, s akarva akaratlanul is beléptem a boltba.
- Igen? – Pillantott rám a férfi.
- Bocsásson meg, én csak.. - Szabatkozom.
- Hm… Van amikor én sem tudok ellenállni egy süteményesnek, értelek. Csodás tör. – Veszi észre a nem rég vásárolt tőröm.
- Ezek szerint ott voltál. – mondja csendesen. Bólintok.
- Mit adhatok? – Kérdezi, majd megtámaszkodik. Nyeltem egyet, olyan volt az egész, mint ha a szívem vezetett volna, hiszen az eszem biztosan nem. Nem itt kellene lennem.
- Egy Perae vértet kérnék. – Már kedvesebb vagyok, mint a piacon. Előveszem a pénzt, s látom már kevés maradt, ám éppen meg tudom venni.
- Istenek áldják meg, s haza utadon legyen szolgálatodban. – Mondja, majd átveszem. Tovább kell menned, ez annyira felesleges megálló volt Deedra!
// #vásárlás: Perae vért (400 ulron) //

Teljesítve

❖❖❖

Thora Haleye Kedvelte

Deedra Gindrian
Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 19, 2021 12:02 am
A MALACPERSELY
- | -
──────────────── ────────────────

Száznegyvenhét… száznegyvennyolc… száznegyvenkilenc… százötven.
A kis üvegvázában halkan csilingelve esett bele az utolsó ulron is. Nagyon régóta álltam neki a gyűjtögetésnek, hogy végre megvehessem magamnak azt a bizonyos alkarvédőt, amire már évek óta vágytam. Emlékszem, a tizenhetedik születésnapomat ünnepeltem, amikor először láttam meg a kovács műhelyénél. Első látásra beleszerettem, és ott helyben megígértem magamnak, hogy biza összegyűjtöm reá a pénzt, ha beleszakadok is.
Boldogan magamhoz öleltem a kis vázát, és a karomra véve a kis kosárkát, elbúcsúztam édesanyámtól. Kint a nap már a caldeni városfal felett járt. Mélyen beszívtam a friss, reggeli levegőt, és nekilódultam a központ felé.
Mielőtt a piacra mentem volna bevásárolni édesanyámnak a napi betevőt, az üvegvázát szorongatva a kovács felé vettem az irányt. A férfi épp kint dolgozott valamin az üllőnél, amikor odaléptem hozzá.
- Thora, hát mit látnak szemeim. Végre eljött a nap? – kérdezte tőlem a kovács jókedvűen és egy hatalmasat ütött a kalapácsával az izzó vasra.
- Igen, Erwan mester, végre eljött – mosolyogtam rá, és lágyan megráztam az üveget, mire a benne lévő ulronok felcsillantak a napfényben…
#vásárlás: Sárkánypikkelyes alkarvédőTeljesítve

❖❖❖

Thora Haleye
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
953
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 04, 2021 11:54 am
Inkább vigyük a bábút

 
♪Zene♫ •  Credit:
 

Ron megszédülve kapaszkodik meg a mögötte lévő faoszlopba, és köp egyet, pirosabbra színezve a szalmát lábai alatt. Meg sem tudná számlálni, hányadik alkalommal ismétlődik ez a mozdulatsor, ám ezért a fejére mért ütések is tartoznak némi felelőséggel. Ritkán látott méreggel tekint ellenfelére, és vár, hogy a háta forduljon felé, aztán mint egy elpattant rugó próbálja meglepni, és lesújtani rá a karddal. Természetesen, a meglepetés ereje mit sem ér egy fából, és fémkerekekből készített gyakorlóbábú ellen, ám ezúttal a nemes harcos ösztön vezérli, nem holmi józan ész.
Az első suhintása betalál, ezúttal viszont sikerül lehajolnia a balról érkező kar elől, és újabb találatot bevinni, majd a harmadik csapást is elhárítani a kardjával. "Csak ennyit tudsz??" Üvölt rá, és újabb találatot visz be, majd újabbat, a hatodik csapása viszont mellé megy, és ezúttal hanyatt fekve találja magát a szalmában, és újfent hallja azt az elfojtott hangot, ami fájón kuncogásra emlékezteti.
-Őstehetség vagy Ron! És már egészen kezdesz belejönni.  
Elfogadja a segítő kezet, és nagy nehezen talpra áll. Gyilkos pillantása Kevin, és a gyakorlóbáb közt villog, de aztán az oldalára fog, és lemondón sóhajt.
-Csak azért mondod ezt, mert imádod nézni ahogy szenvedek.
-Nem mondtam, hogy nem, de komolyan. Ha én szalmabáb lennék, nem kötekednék veled.
-Mára akkor is elég lesz...

Több méteren át felemásak a lépései, míg végre rendesen összeszedi magát, és sikerül rendesen felegyenesednie. A reccsenés a hátában ijesztően hangzik, de utána úgy érzi magát, mint aki ujjá született. Még az utcán is a szalmát porolgatja magából, mikor észreveszi, hogy saját készítésű alkarvédője több helyen is elszakadt, aztán az út másik oldalán lévő kovácsmester cégérére pillant, és méregetni kezdi a magánál hordott tárcát. Miért is ne.
Régóta...nagyon régóta nézegeti már a sárkánypikkelyes alkarvédőt, és eddig úgy érezte, nem érdemel meg ilyen felszerelést, de most tényleg hasznát vehetik. Gyorsan be is tér, mielőtt meggondolná magát...megint.
-150 Ulront kérek.


#vásárlás: sárkánypikkelyes alkarvédő
Teljesítve

❖❖❖

Vendég
Vendég
Anonymous
Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jún. 04, 2021 6:56 pm
Come on down to Calden town

zene •  Credit:
 

Ahogyan beléptünk a boltba Aiken barátiasan üdvözölte annak tulajdonosát, a feltételezésem szerint kovácsmestert. Tán rosszul gondolom, de halkan köszöntem egyet, hiszen jobban belemerültem a kardok és más egyebekbe. Elvarázsoltak, szinte éreztem a hívő szavukat. Örültem, hogy eddig nem vertem el nagyobb dolgokra apámtól lopott pénzem, hiszen bizonyos vagyok, hogy most sikeresen elverem azt.
Végig lépkedtem hát, s mindegyiket alaposam-megcsodáltam. Aiken elbeszélgetett, majd maga elé tessékelt, én pedig alaposan megfigyeltem őket. Hát hölgynek nem mondanám magam, azonban értem miért így fejezte ki magát. Azonnal megfogott egy kard, amit le is emeltem, és csillogó szemekkel a pultra helyeztem. Aztán, mint egy kisgyermek az édesség boltban lépkedem tova, és egy alkarvédőt is beszereztem, azt is a rövidkard mellé helyeztem. Majd megakadt a szemem egy Dísztőrön. Csodás volt abszolút illeszkedett a tenyerembe, olyan volt, mintha azt nekem kovácsolták volna.
Elhelyezem finomat a többi mellé, majd az erszényemben turkálok.
- Ezeket szeretném. – Mondom lelkesen mosollyal, a férfi rájuk pillant, majd csak annyit mond.
- 240 ulront kérek. – Feleli. Kikeresem a kért összeget, majd a markába teszem.
- Nos, meg is volnánk. – Mondom lelkesen Aikenre pillantva.
- A viszontlátásra! – Mondom, majd kifele indulok. Nem tudom Aiken utánam jön-e, de még rengeteg a dolgunk. Kinn megállok, s felszerelkezem, elhelyezem a frissen vásárolt dolgokat, visszakötöm az erszényem, és jól esően sóhajtok egyet.


#vásárlás: sárkánypikkelyes alkarvédő, Dísztőr, Rövidkard
Teljesítve

❖❖❖

Deedra Gindrian
Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Május 31, 2021 9:43 pm
Come on down to Calden town

Traveler's song •  Credit:
 

Miután elfogyasztottuk a reggelit, magunkra kanyarítottuk útiköpenyünket, és belevetettük magunkat a reggeli városi forgatagba. Rég nem jártam Caldenben, de azért még jól emlékeztem, mit merre találok. Futólag a kovácsműhelyekkel is képben voltam, ismertem egy öreg, féllábú törpöt, aki jó mestermunkákat ad ki a kezei közül, megfizethető áron. Valószínűleg találnánk nála valami Deedrának való fegyvert is.
A műhelye felé közeledve már messziről hallottuk az üllőn csapódó kalapácsok, és a fújtatók hangját. Néhány kovácsinas kardok és fejszék pengéit finomította épp.
- A vén Frain mester! - köszöntöttem nagy vigyorral az öreg törpöt, ahogy megláttam a köszörűkő mögött. Felhúzta kopasz homlokára a védőszemüvegét, elgondolkodva bámult rám. Felteszem fogalma sincs róla ki vagyok, ami persze érthető, elég rég nem fordultam meg errefelé, neki pedig bizonyára rengeteg vásárlója volt azóta.
- Jó reggelt - dörmögte, félretéve a félkész fokost, amivel eddig foglalatoskodott. - Miben segíthetek?
- Én magam egy számszeríjat szeretnék - mondtam. - Afféle egyszerű, de hatékony fajtát, amivel a magamfajta szerencsétlen utazó is boldogul.
- Számszeríjat? Gyere - majd átvezetett a műhely másik végébe, ahol néhány íj és számszeríj volt felakasztva a falra. Messze nem volt belőlük annyi, mint kardokból, buzogányokból, vagy harci kalapácsokból, de azért talált az öreg egy nekem valót. Ki is próbáltam az udvaron egy felállított szalmabábon, és elég jónak ítéltem.
- Még valami?
- Ami azt illeti, igen - mondtam, ahogy megpillantottam a páncélok között egy díszes, sárkány motívumos alkarvédőt. - Azt ott.
Felpróbáltam az említett páncéldarabot, és elraktam a számszeríjat, egy tegeznyi hozzá tartozó nyílvesszővel, majd leszámoltam érte az ulronokat.
- És ha már itt vagyunk, a hölgynek is szeretnénk valami hozzá illő fegyvert - tessékeltem magam elé finoman Deedrát, hogy nézzen szét a kiállított fegyverek között.  


#vásárlás: számszeríj, sárkánypikkelyes alkarvédő
Teljesítve

❖❖❖

Aiken Hackney
Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
457
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Nov. 07, 2020 2:48 pm

A caldeni kovácsok munkáiért a legtávolabbi helyekről is képesek elutazni a népek, ugyanis számtalan híres, legendás fegyver került ki a kezeik alól, és hát ki ne szeretné birtokolni a következő dicső pengét? A különleges fegyvereknek persze megkérik az árát, az elkészítésük módját pedig kivétel nélkül a sírba viszik a mesterek s tanoncaik. A caldeni kovácsműhely legnagyobb tiszteletnek örvendő kovácsa Erwan, a vaskezű.

A helyszínen lehetőség van vásárolni, melyet jelezni szükséges a reag végén: // #vásárlás: megvásárolt holmik felsorolása //


Leírása és ára (ulron)
Egyszerű vértekBőrvért (30), Csontvért (45)
KönnyűvértekBrigantin (120), Sodronying (95), Láncing (110)
NehézvértekPikkelyvért (140), Lamellás vért (170), Lemezvért (190), Lovagi páncél (220)
VédekezésEgyszerű alkarvédő (20), Faragott, tölgy alkarvédő (25), Csont alkarvédő (30), Egyszerű pajzs (25), Egyszerű sisakok (20), Tollas sisak (30)
Ütő- és hasítófegyverekBuzogány (60), Fokos (55), Csatabárd (70), Alabárd (80), Jardigei fokos (70), Jardigei csatabárd (85), Kalapács (45)
SzálfegyverekLándzsa (40), Pika (35), Dárda (35), Szigony (75)
Távolsági fegyverekParittya (15), Dobócsillag (15), Dobótőr (30), Bumeráng (20), Egyszerű íj (45), Hosszú íj (55), Elf hosszúíj (70), Számszeríj (70)
Szúró- és vágófegyverekTőr (40), Dísztőr (60), Csont-tőr (45), Hosszú tőr (50), Harci sarló (40), Rövidkard (50), Hosszúkard (75), Hullámos kard (85), Szablya (50), Hajlított kard (65), Díszkard (170), Pallos (190)
EgyebekOstor (15), Fabot (9), Mérgezett nyilak /5 db/ (25), Sámánbot (30), Gyakorló fakard (25)
Ziadas tőra hosszútőr markolatát a ziadas zöldes, fénylő pikkelyével vonták be, mely elegáns külsőt kölcsönöz eme ritkaságnak. (50 ulron)
Tűztőra tőr markolatába egy vörösesen ragyogó, kör alakúra csiszolt kristály van foglalva. (60 ulron)
Az egyensúly kardjaátlagos hosszúkard, melyet két holdsarló szegélyezte napkorong kardgombbal ékesítettek. Gyakran nevezik még az istenek kardjának. (180 ulron)
Holdőrizőa hosszúkard a Hold fényét idéző kristállyal díszített kardgombbal rendelkezik. (185 ulron)
Calden karmaoroszlánt formázó kardgombbal rendelkező, kétkezes kard (200 ulron)
Leerya őrzőjeritka, míves markolatú hajlított kard (300 ulron)
Villámakit megsebeznek ezzel a karddal, úgy érezheti, mintha villám csapott volna belé. Két körig tartó izomrángást, fájdalmas bizsergést hagy maga után. (800 ulron)
Sárkányölőállítólag az utolsó valódi sárkány csontszilánkját helyezték a kard markolatába, mely a sárkányvérűek közelében vörösen felizzik. (1500 ulron)
Sárkánypikkelyes alkarvédőszintlépő tárgy - kezdő szint (150 ulron)
Perae vértszintlépő tárgy - haladó szint (400 ulron)
Ronit kardjaszintlépő tárgy, legendás hosszúkard - mester szint (550 ulron)


Krónikás
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Kovácsműhely Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Calden-
Ugrás: