Lepihentem a puha ágyra, és lassú kortyokban elfogyasztottam a kesernyés teát, aminek minden kortya a felsebzett nyelvembe mart, azonban határozottan jobban éreztem magam. Kissé be is kábultam tőle, de legalább tompította az érzékeimet. Deedra itt maradt, segített amiben tudott. Valahol örültem neki, bár kissé szégyelltem, hogy így kell látnia. Szánalmasan festhetek. - Ostobaság volt nyiltan mutatkoznom Nulportban, pláne egy ilyen forgalmas ünnepségen megjelennem - mondtam halkan, miközben hátradőltem a párnámra. - Várható volt, hogy előbb-utóbb felbukkan valaki, akinek köze van a Vörös lándzsához. Majd átvettem a vizesruhát, ép kezemmel a homlokomra nyomtam. Kellemesen hűsített. - Jól kicsesztem saját magammal. Ma este lesz a beavatás, nem tudom, hogy fogom összekaparni magam addig.
Deedra Gindrian and Edellyn Arienthe Kedvelték
Aiken Hackney
Túlvilág lakója
I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world
Nagy nehezen, de feljutottunk a szobába, ahol aggódva pillantottam Aikenre. Lyn visszafeküdt, mint ha ez minden napos lenne. A szobalányok azonban lehet, nem most hajtják álomra majd a fejüket a sok izgalomtól. Itt hagytak nekem egy friss vizes tálat rongyokkal. Aiken az ágyra ment, és én zavartan, de követtem a tállal, ami az éjjeli szekrényre tettem. - Nem hagylak itt. – mondom lágy hangon, majd leültem az ágy szélére. Bele mártottam a vízbe a rongyot. Ha megitta, és oda adja a poharat elveszem tőle. Nagy levegőt vettem. - Frászt hozod az emberre. – Mondom, majd a vizes rongyot oda adtam neki. Reméltem lefekszik. Most döbbentem rá, hogy mióta itt vagyunk nem is voltunk kettesben. Ám nem találom megfelelőnek az időpontot a történtek kitárgyalásához.
Aiken Hackney and Edellyn Arienthe Kedvelték
Deedra Gindrian
Világi vagyok
Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.
Sem a Nulportban töltött idő, sem pedig Norvin Drest ismerősének lenni nem jelentett egy életbiztosítást, semmi meglepő nincs hát abban, hogy eltették láb alól a fickót. Ha én nem, akkor hamar megtette volna egy másik rosszakaró. Nulportban nem volt nehéz olyat szerezni. Ám már ellszállt minden erőm ahhoz, hogy ezekből a gondolatfoszlányokból bárminek is hangot adjak, ráadásul a szám is zsibbadni kezdett. Ismét a piáért nyúltam, majd meghúztam azt, elfelejtkezve arról, hogy az előbb sikerült elharapnom a nyelvemet. Köhögve köptem ki a rumot, ahogy az vérző nyelvembe mart. Annyira csípett, hogy egy pillanatra el is feledkeztem az oldalamon tátongó sebről. Deedra közben folyton beszélt hozzám, de nem igazán tudtam figyelni szavaira. Nem tudom meddig tartott a dolog, de Edellynnek sikerült kitisztítania, majd összevarrnia a sebet, és egy rendes kötést is rászorított. Ez ki kell, hogy bírja reggelig. Ezután egy tiszta vizes kendővel nekilátott letisztítani a vértől és mocsoktól ragacsos testemet. Ahogy végignéztem rajta, ő sem nézett ki valami jól, hálóinge állapota felvehette volna a versenyt egy szorgos hentes kötényével egy forgalmas piaci napon. Kaptam tiszta ruhát, és valamiféle gyógyteát, aztán felsegítettek engem a szobába. Nem volt kellemes megmászni a lépcsőket, ám a második fordulóra már egészen belejöttem. A szobámba érve kimerülten rogytam le az ágyamra, majd kortyolgatni kezdtem a gyógyteát. Edellyn megbizonyosodott róla, hogy már rendben leszek, majd magamra hagyott Deedrával.
Aiken Hackney
Túlvilág lakója
Még így is képes volt megjegyzéseket tenni, a helyett, hogy spórolna a maradék erejével. Mikor felordított, csak még jobban szorítottam. Ó, szóval megölte. Jut el tudatomig a felismerés. Azonban, ha Drest embere volt, úgy bizonyosan magát védte. Talán ezzel is bosszút állt a nő. - Cshhh… cshhh - Csitítom, s megigazítom a fején a vizes rongyot, kicsit megtörölve vele. - Szorítsd a kezem. Mindjárt vége.– Mondom kékjét keresve. Fogalmam sincs, hogy még mennyi van vissza, de inkább a kegyes hazugság. Kezdek hozzá szokni, hogy ebben a házban mindig történik valami. - Rendben lesz? – Kérdezem a nőre nézve. De ekkor már érkezik is a válasz. - Vele maradok. – Mondom határozottan.
Edellyn Arienthe Kedvelte
Deedra Gindrian
Világi vagyok
- És egyel több hulla lett Nulportban. Ráadásul olyan, aki kapcsolatban állt Dresttel – tettem hozzá, majd ismételten inkább a sebre figyeltem. - Dee, csak tartsd szóval. És néha cseréld a borogatást. Maragarita, tegyél oda vizet gyógyteának, és keress tiszta hálóruhát nekem is, és Aikennek is. A szolgálólány azonnal biccentett, majd sietve szedve lábait eltűnt a fordulóban. - Ha szólok, attól kevésbé fáj szerinted? Inkább húzd meg a rumot – mondtam, miközben letapogattam a sebet. Így már máris jobban festett. Elkezdhettem összevarrni, legalábbis az elsőt. A fáklyafénynél valamivel nehezebb volt befűznöm a cérnát, mégis, pár pillanat múlva próbáltam minél kevesebb és minél gyorsabb öltésekkel összevarrni az oldalát. A karja nem volt vészes, így az csak ezután következhetett. Mire elkötöttem a cérnát, és elvágtam, addigra Margarita is visszatért. Fogva egy tiszta, vizes rongyot még áttöröltem Aiken arcát, nyakát, felsőtestét és végtagjait. Csak ezután kötöttem át tiszta gyolccsal mind az oldalát, mind a karját. Fogalmam sincs, mennyi idő telt el, ám mire felálltam mellőle a gyertyatartón lévő gyertyák fele leégett, a hálóruhám térdtől lefelé pedig úgy nézett ki, mint amin kivégzést intéztek. - A tea remélhetőleg leviszi a lázad. Öltözz fel, és feltámogatunk a szobádba, és ha szerencsénk van, reggelre egy árnyalattal jobban leszel – mostam meg véres kezeim.
A hideg vizes rongy különösen jól esett a fejemen, sokkal inkább magamhoz tértem, éberebb voltam. - Megszúrkáltak, ja. Nem voltam elég gyors - mondtam halkan. - De én túléltem, azzal a mocsadék Stannel ellentétben. Kereshetnek új verőlegényt maguknak az átkozottak - röhögtem fel fájdalmasan. Deedra is igyekezett hasznossá tenni magát, ha már a szolgálólány remegett a bizonytalanságtól. De nem hibáztattam érte, felteszem nem sűrűn esnek be sebesült idegenek a pincébe. - Bassza meg! - üvöltöttem fel, ahogy Edellyn bármiféle figyelmeztetés nélkül az oldalamra öntötte a fertőtlenítő alkoholt. Éreztem, ahogy fogaim véres lyukakat martak nyelvembe, számat meleg, sós íz árasztotta el. Egy nagy adag vér serkent ki ajkaim közül. - A picsába, előtte szólhattál volna! - ziháltam. Rettenetesen csípett, ahogy bármiféle körültekintés nélkül a sebembe mart a szesz, noha tudtam, hogy mindenképp ki kell tisztítani.
Aiken Hackney
Túlvilág lakója
Már megint ez a fickó neve hangzik el. Elengedtem Aiken kezét, és felálltam, majd tettem amit Lyn mondott. Megfogtam a rongyot kicsavartam, majd újra vissza hozzá. Elkezdtem először megtörölni, majd rá tettem. - Még mit segítsek? – Kérdezem rémülten, de nagyon is úgy tűnt, hogy a nő kézben tartja a dolgokat. Nem tudom, hogy ezt a tudást hol szerezte meg. Végig mértem, és nem tetszett, amit láttam. Ennyire még a kalandunk után se volt rosszul talán. Még is mi történt? És miért nem jött vissza, hogy együtt elkerüljük ezt? Ismét megfogom a kezét, ha engedi. Nem értek a gyógyításhoz, de talán hasznosabban tudnám adogatni a dolgokat, mint a remegő fruska itt.
Deedra Gindrian
Világi vagyok
- Dee, ha már ott állsz, csavard ki a hideg vizes tálban lévő rongyot és tedd a szerencsecsomag homlokára – kértem a lánytól, amint szabaddá tettem a sebet, és én magam a másik, forró vízbe mártott ronggyal kezdtem el leönteni a sebet. - Margarita, te pedig hozz tiszta szeszt – intéztem szavaim a szolgálólányhoz, aki rögvest elsietett. - Úgy látom, kicsit megszurkáltak. Úgymond… helyben hagytak – vizsgáltam az oldalán éktelenkedő sebet, amely még mindig szörnyen festett, ám legalább már tiszta volt. A szolgálólány szinte remegő lábakkal tért vissza, kezében egy átlátszó üveggel, amelynek tartalmát egyenesen a sebre öntöttem, mindenféle kérdés nélkül. Addig jobb, amíg nem figyel. Habár feltételezem az alkohol így is kegyetlenül csíphetett.
Hamarosan megjelent egy szolgálólány, vízzel, tűvel, kötszerekkel, meg egy üveg rummal... Utóbbit egyből a kezembe is kaptam, én pedig nem haboztam meghúzni. Jól tudtam, mi következik. A hajón rosszabbakat is átéltem már, pláne, amikor nem is volt rendes hajóorvosunk. - Nem az utcán - ráztam a fejem. Még csak az kéne. - A folyóparton, a révtől északra. Az erdő határán. - remélem jól emlékeztem, de valahol azon a környéken hagytam azt a rohadék Stanleyt. Már ami maradt belőle. - Nem is rossz ötlet, lehet küldök majd neki egy fekete foltot. Biztos összecsinálná magát. Felszisszentem, ahogy letépte a széttépett és összegyűrt ruhából rögtönzött kötésemet, ami közben kissé rászáradt már a sebre. Lyn nekilátott kigombolni az ingemet, amit minden más esetben igazán kacérnak találtam volna, most azonban csak kellemetlenséget okozott megszabadulni attól az istenverte ruhadarabtól. Ám így valóban könnyebben hozzáfért a sebhez... Ép kezemmel félresöpörtem a megtépázott inget, majd ismét nagyot kortyoltam a rumos üvegbe. Ekkor ismét befutott valaki a pincébe. Először azt hittem, egy újabb szobalány, ám ahogy közelebb ért, a fáklyafényben megláttam, hogy Deedra az. Már csak ő hiányzott, hadd legyen az egész rohadt ház a tanúja szenvedő vergődésemnek... - Egy fickó aki ismeri Drestet. De elbántam vele - mondtam Deedrának, aki időközben megfogta a kezem... Nem akartam összevérezni az ő hálóingét is.
Aiken Hackney
Túlvilág lakója
Részegen, s sértve értem vissza Lynnel az oldalamon. Örömmel látom, hogy ő is tud mulatozni, ha bár az asztalon táncolás kimaradt, amit később pótolnunk kell. Nem éreztem jól magam, forgott vele a világ és az ágy is, amikor bele vetődtem. Egyik szolgálólány bedorgált, hogy ellene megyek Úrnője kérésének, és a puha ágyba porosan, vetődöm, így szó szerint belökdösött még mosakodnom. Mire visszaértem friss ágynemű volt, és egy érdekes ruha, amit alvásra tett ki nekem. Elegáns hálóruha. Ami, mint minden Edellyn ruhatárából, kihangsúlyozza a nőies vonalakat. Felvettem, s keresztben elfeküdtem a puha ágyban. A víz jól esett, és enyhén ki is józanított, ám a szoba még pörgött egy kicsit. Elaludtam.
Hangokat, hallottam. Felkeltem, és kinéztem az ajtón. Akkor láttam, ahogyan egy kétségbe esett szobalány valamivel a kezében fut lefele. Felvontam a szemöldököm, és elindulok a mozgás irányába. Még érzem a bort, de már nem annyira, mint mikor vissza értünk. Követtem, egészen a pincéig, majd ekkor láttam meg őket. Lyn éppen Aikent vetkőztette, minden véres volt. - Mi folyik itt? – Tűröm el hajamat fülem mögé, és rémülten pillantok rájuk. - Aiken! – Tekintettem közte és a nő között jár. - Ki tette ezt? – Kérdezem, majd leguggoltam, és megfogtam a kezét.
Edellyn Arienthe Kedvelte
Deedra Gindrian
Világi vagyok
Magamba káromkodtam egy sort, és ekkor ért vissza a szolgálólány kötszerrel, tűvel, cérnával, gyolccsal és egy tál forró és hideg vízzel, nomeg rummal. Letette mellénk a lépcsőre, majd meggyújtotta a falat szegélyező fáklyákat. Az italt egyből Aiken kezébe adtam. - Különös érzéked van ahhoz, hogy mindig bajba keveredj – csóváltam meg a fejem, miközben az újdonsült világosságba elkezdtem a sebeit vizsgálni. - Remek, szóval most egy hulla hever a város utcáin, akit Drest is ismer. Pazar. Mi lesz a következő? Küldesz neki egy levelet fekete tintafolttal? – korholtam tovább, amíg a gyolcsot a gőzölgő vízbe mártottam. Kérés és kérdés nélkül nyúltam az ingéhez, és kezdtem el lehámozni sebéről a kontár és átázott kötést, majd nekiláttam kigomboltam a mellényét, amely már a hálóruhám fehér, csipkés ujját is vörösre festette.
Hosszú percekig feküdhettem még ott a lépcsőn, a saját, és ellenségem vérében fürödve... De inkább a sajátomban. Aztán ismét nyílt a konyhaajtó, és megláttam Edellynt. Hosszú, fehér hálóruhát viselt, és gyertyákkal világítva sietett le a pincébe. Ahogy leguggolt hozzám, kissé újra felélénkültem. Bár kimerült voltam, de nem éreztem azt, hogy menten elalszok, ha egy pillanatra is lehúnyom a szemem. - Lyn - emeltem rá a tekintetemet. Finom vonásai rémült fintorokba torzultak - Ennyire rossz lenne? - kérdeztem kissé erőtlenül - Ugyan, látnád a másik fickót - próbáltam egy gyenge mosolyt elejteni, ám inkább csak valamiféle grimasz lett belőle. - Drest egyik embere ott volt. Vagyis... Nem a legénységből. Az Albatroszból a verőlegény. Felismert. Megöltem, mielőtt értesíthette volna Drestet.
Aiken Hackney
Túlvilág lakója