Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Utcák KaDiPE5
Utcák KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Deedra Gindrian
16 Hozzászólások - 42%
Folrandír Ceilteach
6 Hozzászólások - 16%
Naken Forerion
6 Hozzászólások - 16%
Kalandmester
5 Hozzászólások - 13%
Krónikás
2 Hozzászólások - 5%
Ian Gray
1 Témanyitás - 3%
Edeyra Rolar
1 Témanyitás - 3%
Nasir Al-Qasim
1 Témanyitás - 3%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Esőzés havi Hőseink
Jutalmuk a próba függvényében
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Posztolj számodra tetszőleges bejegyzést a Karakteraplók topikba!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 9:21 pm
• Utcák

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Ezaras Azildor

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 15 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 14 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
0
2
Ember
8
8
Ork
0
1
Törpe
0
1
Najád
2
0
Vivern
2
4
Keverék
1
2
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Utcák

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Utolsó Poszt Yesterday at 9:21 pm

Mynzashi Zsiványok
A két férfi megakad az ismét felszikrázó összeszólalkozásukban, és mindketten Deedrára emelik a tekintetüket.
- Ha ez működne-
- Működik – szólal közbe a portékáját védő, mire egy csúnya pillantást kap a másiktól, aki történetesen átverve érzi magát.
- Szóval _ha_ működne, egy oltalom amulett lenne. Varázsolni nem lehet éppenséggel vele, ellenben megvéd mindenféle ártalomtól egyetlen egyszer. Legyen az egy rontás vagy támadás – magyarázza készségesen az amulettet a kezében fogó, majd várakozóan figyeli a leányt Naken felvetése kapcsán, miszerint esedékesen szeretne-e egyet belőle.
Révén, az evirani tarsolyában már lapul egy darab, vélhetően nem kíván újabbat boltolni, főként, hogy az eladásra kínálkozó darabnak kétséges a hatása, eredete is. Így tehát lassacskán továbbállnak a városban, és napnyugtáig valamiként eltöltik az idejüket. Ha netán a séta mellett határoznának, felderíthetik Qiesea további érdekességeit is, mint például az örökkön élettől nyüzsgő bazárt, ahol a legérdekesebb portékákba botlani, vagy az arénát, ahova nem sokkal ebédidő után kezdenek gyűlni az emberek, hogy megtekinthessenek valamiféle párviadalt egy gyíklény és egy ork között.

Bárhogyan is töltik ki a napjuk maradék részét, igen csak hamar elszöknek mellettük az órák, s mire felocsúdnak, már vissza is kell térniük az obeliszkhez, ahol a tudóssal van randevújuk. Akire máskülönben nem nehéz ráismerniük az emberek között, hiába bújt bő kámzsa alá, mivelhogy három diinwat próbál helyben tartani a tér közepén.
- Ó, csakhogy itt vannak, nehéz ezekkel a jószágokkal – szusszan fel megkönnyebbülten, amint megpillantja a  megbízottjait. S amennyiben Naken nem rejtette el máshova a tekercset, felderült vonásokkal konstatálja, hogy sikerrel jártak a nap folyamán. - Látom minden rendben ment – biccent feléjük elismerően. - Hogyan sikerült hozzájutni? Már, ha nem túl tolakodó a kérdésem – kíváncsiskodik, mielőtt az egyik jószág újabbat rántana a vállán. - Ó egek, bánom, hogy nem a macskákat hoztam, de reméltem, a fáradalmukért kedveskedhetek egy kicsit a repülő rémségekkel. Megtennék, hogy megtartanak egyet-egyet? - nyújtja feléjük a hámokat, egyet Deedrának és egyet Nakennek kínálva. - Remélem nem bánják, ha rögvest útnak is eredünk… Felfedezték az ellenzőim a legújabb rejtekhelyemet is, elébe mennék a további bonyodalmaknak - magyarázza, várva, miként ítélik a felvetését a többiek, noha reméli, a helybe hozott fuvar tükrében nem fognak neki nemet mondani.

« Zene; Ali Baba and the Forty Thieves • credit; »

Folrandír Ceilteach Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
632
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Yesterday at 6:36 pm


Mynzashi zsiványok
« taggeld; @Deedra Gindrian »
Hát igen, az ember fia pont arra vágyik egy csinos lánytól, hogy jutalomfalatként egy pofa sert vegyen neki. De sebaj, már ez is több volt, mint amit elsőre vártam volna tőle. Gondolom azzal, aki miatt szomorú, egészen másképpen bánt… micsoda szerencsés ördög volt, még ha a végén fel is dobta a talpát.
– Feltéve, ha túléljük ezt a kalandot s után még lesz kedved a képemet bámulni – feleltem. Még a vállamat is megvontam, hiszen az én esetemben nagyjából bármilyen végkifejlet lehetséges volt… már ami az eddigi szerencsémet és harci képességeimet illette. Valahogy ez utóbbiból amúgy sem szívesen akartam volna újabb bemutatót kapni.
Jobb is volt, hogy kicsit másfelé koncentráltam, mondjuk a két vitatkozóra, akik érkezésemkor akkora patáliát csaptak valami csecsebecse felett. Nem lehetett nem észrevenni, ám én Deedrára koncentráltam.
– Napot – dünnyögtem egykedvűen. Közben megnéztem magamnak A portékát, ami körül vitatkoztak. Deedrát pedig hagytam szóhoz jutni. Elvileg ő a diplomatikus kettőnk közül, én meg úgyis csak akkor óhajtottam beleszólni, ha valami számomra érdekes hangzik el.
Nem volt nehéz észrevenni, hogy valami medálféleségnél Deedra kicsit figyelmesebb volt. Na, nem mintha különösebb hangsúlyt fektettem rá. Az ilyen utcai árusoknál többnyire csak mindenféle vacak van, én is inkább az ulront rejtő ládikákból merítettem, ha éppen olyan hangulatom volt. Most nem volt. Hát igen, már értettem Lazen miért mondta, hogy „csak a nőktől mentsenek meg az istenek!” Csupán annyi volt a különbség, hogy ő vonzotta a lányokat, én viszont szinte semennyire.
– Varázsolni? Ezzel? – pillantottam én is oda. Mostanra már egészen közelről néztem magamnak, ami iránt Deedra is érdekelődött. Persze elfáradtam, a koncentráció, a mászás, a véres kis horzsolások, amiket máskor meg sem éreztem volna, sok volt. Egyetlen napon ennyi esemény még a magam fajta, tapasztaltabb tolvajnak is sok volt.
– Szeretnél egyet? – Pislgotam a lányra, na nem, mintha meg akartam volna venni neki. Csak türelmesen vártam, hogy eldöntse, mit szeretne ezzel, aztán ha úgy alakult, akkor részemről kereshettünk egy helyet, ahol ihattunk, ehettünk is valamicskét. Már magam sem tudtam mennyi ulron lapult nálam… de annyira még bizonyára bőségesen elegendő.
Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
384
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Dec. 04, 2022 9:49 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
«  szószám: 453 • Öltözet • Credit: »
V
égig mérem őket és a portékájukat is.
- Uraim kérem. – Mondom szelíd hangon, hogy nyugodjanak meg.
- Megkérdezhetném, hogy miféle medál ez? – kérdeztem érdeklődő pillantással. A „sajátom” még meglapult, nem mutattam, ám egyre jobban érdekel. Mágikus ketyere. Mit jelent pontosan az, hogy ketyere? Itt minden olyan más, néha alig ismerem fel a beszédüket, pedig a közös nyelvet beszéljük mind itt. Hmm, vajon ez is valamiféle olyasmi lenne?
Hiszen nem lenne meglepő, mert mágus hagyta itt nekünk. Egyenlőre félek elő venni a medált, de nem leszek rest megmutatni, ha megtudom miféle ez.
- Esetleg varázsolni lehet vele? – Kérdeztem még mindig a medálra célozva, hiszen egyre jobban érdekelt, hogy mi a helyzet ezzel. Amennyiben igen, úgy miféle varázslatokra, vagy mire?
Talán én magam is el tudnék innen kerülni olyan fényben úszva, ahogyan Rhysand is tette?
Addig van ideje Nakennek is kipihennie a fáradalmakat. Vajon miféle bonyodalmakban lehetett része, és még is ez a bizonyos főnöknek mi dolga velem még.
Nagyon össze vagyok zavarodva, nem tudom, mikor bukkan fel egy újabb akadály, vagy veszély és mi lesz apámmal.
Minden esetre már nagyon azt érzem el kellene mennem ebből a városból és inkább azzal foglalkozni, hogy apám biztonságban lehessen.
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •

Kalandmester and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
2062
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 03, 2022 9:58 pm

Mynzashi Zsiványok
Deedra és Naken igen hamar továbbállnak a találkozási pontjukról a szemközt elhelyezkedő, egyszerű utcai standokhoz, ahol bár úgy-ahogy lecsillapodtak a kedélyek, de a vak is látja, hogy a két kufár nem békélt meg teljesen egymással. Az ylorei erőfeszítései közben hamarost a ködbe vesznek, pedig az övére erősített tekercsről bizonyára mindkettejük véleménye egyezne; elengedhetetlen kelléke a további küldetésüknek.
Amint az árusokhoz érnek, amazok torokköszörülve, a kaftánjukat igazgatva szentelik a figyelmüket a lehetséges vásárlóiknak.
- Szép napot az úrnak és a hölgynek – köszönti őket az egyik. - Ugyan, semmi olyan, ami aggodalomra adhatna okot, kisebb üzleti nézeteltérések – feleli, villantva egy közel sem bájos pillantást a másikra.
- Sok itt az érdekesség, ritka ásványokból készült ékszerek, hajdíszek, s néhány mágikus ketyere – ragadja magához a szót az eddig csöndben lévő, mire az előző megint felháborodik.
- Na meg a turbánom rojtja! Ez itt bizony egyszerű hamisítvány, amit te adtál el nekem! - emeli fel újfent az amulettet, amely szinte teljesen megegyezik a Deedránál lapulóval.

« Zene; Ali Baba and the Forty Thieves • credit; »

Naken Forerion Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
632
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 03, 2022 9:43 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
«  szószám: 453 • Öltözet • Credit: »
K
issé tám gyors voltam, de nem tudom mit várt? Örüljek, hogy most nem szúrta le magát?
- Nagyon jó. – Mosolyodtam rá halványan, hogy érezze azért, hogy valamiféle elégedettségem van vele szembe. Nem vagyok egy ilyen ember.
- Tényleg ügyes vagy. – Mondtam ismét, de magam is hallottam, hogy ez bizony nem az igazi.
- Meghívlak majd egy serre. – Teszem hozzá, hiszen nálam inkább így megy a meghálálás. Minden ser jobb, mint az Evirani lóhugy ser.
- Oh, valóban. – Álltam meg a sietésben. Addig mit csináljunk? Talán jobb lett volna akkor már útra kelni, ezt elrontottuk.
Visszahozta a figyelmem a két érulra, akiknél pont olyan medál van, mint nálam.
- hmm. Lássuk. – Mondom neki, hiszen valóban meg feledkeztem, hogy remek alkalom lenne megkérdezni őket. Ő azt hiheti engem is valóban érdekelnek az áruk. Remélem, most vissza fogja magát és elég volt mára ennyi lopás.
Oda lépek hát hozzájuk.
- Szép napot urak, nos mi ez a nagy zsörtölődés. Netán valamiféle érdekesség jutott a birtokukba? – Kérdeztem.
Naken még ugyan nem tud a medálról, tán nem látta, hogy elemeltem a földről. Ő azt hiheti, hogy csak valóban érdeklődünk.
Még nem akarom felfedni, hiszen kitudja miféle ez, de még mindig azt hiszem csupán Rhysand véletlen hagyta itt és majdan nekünk kell vissza jutatnunk.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •

Kalandmester and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
2062
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 03, 2022 9:08 pm


Mynzashi zsiványok
« taggeld; @Deedra Gindrian  »
Fél percnyi pihenőt, annyit sem kaptam. Deedra már pattant is fel mellőlem, alighogy a fenekem letettem mellé.
– Hát megvan a tekercs, szóval jól, gondolom – válaszoltam és kicsit kényelmetlenkedve, de felkeltem a kellemes pózból. Végig simítottam a ruháimat, mintha bárkinek is tetszenem kéne, ám arról én már régen letettem. Kicsit úgy éreztem, Deedrának nem is számít ez az egész, oké, valami információt ő is szerzett Sumirazról, de már ott tartottunk, hogy mennünk kéne.
– Oké, ne aggódj, tényleg olyan. – Biggyesztettem le az ajkaimat némileg csalódottan. Inkább mozgolódni kezdtem, bár még nem lehetett olyan késő, hiszen Jalm valami napnyugtát emlegetett az obeliszknél, ám ha Deedrát az tette boldoggá, nem akartam visszafogni. Az itteni forróságban amúgy is kényelmetlen lett volna a sok ücsörgés.
– Napnyugtakor találkozunk a tudóssal, az obeliszknél. Ezt mondta éjszaka. – Tettem hozzá, de a tekintetem arra vándorolt, ahol korábban két kufárt veszekedni hallottam, éppen akkor, amikor ideértem. Csak van itt valami elfoglaltság, ami a tikkasztó hőségben kitart napnyugtáig. Ha más nem, hát lopok valami szép ékszert, amit később drágábban tovább adhatok.
– Nem nézzük meg, min szólalkoztak össze? Talán van ott valami értékes. – Mondtam csendesen, még kicsit sokkolt, hogy ennyire nem nyűgözte le a tekercs megszerzése. Ez mégsem egy zsák ulron volt vagy ilyesmi. Azt még a leghülyébb tolvaj is el tudja szedni, de egy ennyire védett tekercset?  
Sóhajtottam egyet és a portékát vettem szemügyre, hátha van valami giccses és mozdítható ott.Deedra Gindrian and Kalandmester Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
384
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 03, 2022 1:50 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
«  szószám: 453 • Öltözet • Credit: »
F
igyelem az elhaladó embereket, soha nem látni ugyan olyat. Néhányan játszanak, ismerős egy játék, hiszen Eviranban is gyakran rugdostuk ezt mi is, a gyerekek imádták.
Nem messze eddig éppen hadakoznak valamin az árusok, az egyik egy medált szorongat. Ekkor látom meg mennyire is hasonlít a most már én birtokomban lévőhöz. Megfogom az enyémet, és megsimítom. Vajon mi lehet ez? Miért hagyta itt nekünk Rhysand? Ám, tán csak az utazása nem úgy sikerült, ahogyan azt akarta és elhagyta, nem tudom. Minden esetre remélem nem esett baja, és majd visszajutathatom neki, a jogos tulajdonosának.

Nem sokára megpillantom Nakent, aki gyors léptekkel közeledik, ekkor lehuppan mellém, mire én felállok.
- Remek, és hogy ment? – Kérdeztem, de már inkább a sietség vezérelne, hiszen a kaland, amit ígér nekünk a mágus nagyon hívogat. Jobban, mint egy törpe gyűrőjének a megszerzése.
- Oh, remek. – Mondtam.
- Megtudtam, hogy a fiának köze volt a klánhoz, akikkel összekaptam. – Mondtam és reméltem azt, hogy jól mondom vissza az emlékeimet.
- De mikor is kellene találkoznunk? Nem kellene mennünk? – Kérdeztem izgatottan.
- Bocsáss meg, ügyes voltál, de ez neked olyan, mint levegőt venni nem? – Kérdeztem egy mosollyal. Én így gondolom neki ez nem lehetett nehéz, azonban nem voltam ott, így rmeéltem majd elmesli részletesebben is, hogy mi történt oda benn.
Remélem hamarosan útra kelünk.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •

Kalandmester and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
2062
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 03, 2022 10:20 am


Mynzashi zsiványok
« taggeld; @Deedra Gindrian  »
A tekercset az ujjaim között tartani furcsa megkönnyebbülés érzést jelentett. Megvizsgáltam magamnak, ahogy csúcsos vége kikandikál a lilatartóból. Kényelmetlen lett volna a zsebembe tenni, habár először az volt a tervem, ezért néhány óvatos tapogatásnak köszönhetően inkább az övemre erősíteni látszott jó gondolatnak.
A túlzott némaságot hirtelen szűnt meg. A társalgás hangossá vált, vagyis igencsak közel lehettek az ajtóhoz. Az egyetlen menekülési út tehát az ablak volt. Sumiraz. Elkaptam ezt a nevet a hangosodó beszélgetésben és még bele is borzongtam... hiszen a leveleken is ez állt. Kironthattam volna, hogy megnézzem ki az, csakhogy én nem voltam az a hősködős típus. Nem volt több idő a gondolkodásra amúgy sem, megkerestem az az ablakot, amely éppen arra a sikátorra nézett, ahonnan bejutottam a házba és ott próbáltam leereszkedni.
Volt alkalmam egyszer-kétszer falat mászni, ám azt nem mondanám, hogy különösen nagy szakértelmem volt benne. Az egyenetlen, rücskös fal ugyan segítette a mászást, de a bőrömet fel-fel sértette. A szívem őrülten kalapált, ahogy minden egyes mozdulattal lejjebb és lejjebb haladtam... bárki megláthatott volna, esetleg arra tévedhetett volna ez őr. Az aggodalom csak akkor enyhült, mikor a földre huppantam. Futásban jó vagyok, kicsi és gyors... de csak nem kiáltott rám senki, hogy "hé, tolvaj." Talán Sumiraz intézte így? Hiszen minden lépésünkről tudott.
Naken, az agyalás nem neked való. Megráztam a fejemet, próbálva elterelni a gondolataimat a hallottakról egyelőre. A templomra koncentráltam. Deedra nem volt a környéken sem, így bizonyára a találkozó hely felé vette ő is az irányt.
A lépteim gyorsabbá váltak, sietősebbé. Nem akartam többé a kirabolt hely közelében sem lenni. Ahogy feltűnt a templom és megpillantottam Deedrát, kizártam a világ zajait és ha elég hely volt mellette, lehuppantam oda hozzá.
- Megszereztem - közöltem egyszerűen a tényeket. Nem vártam, hogy hálálkodó csókot nyomjon az arcomra, de azért le akartam nyűgözni. - És ott volt Sumiraz is... de csak a hangját hallottam.Kalandmester Kedvelte

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
384
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 02, 2022 9:02 pm

Mynzashi Zsiványok
A Naken kezei közé kerülő tekercs nem egyszerű darab, míves, fából faragott fahengerre van ráerősítve, melynek egyik csúcsos vége kikandikál a bársonyos anyagú, sötétlila tekercstartóból. Ennél fogva nyilvánvalóvá válik, hogy a zsebébe nem tudja süppeszteni, ugyanakkor az övéhez könnyedén erősítheti, vagy hátul a nadrágjába tűrheti a szabad mozgása érdekében.
Nem marad más hátra így, mint olajra lépni.
Való igaz, a társalgás elnémult az utóbbi percekben, ám mihelyt erre gondol az ylorei, éppen, hogy felerősödnek a hangok, jelezvén a beszélgetők kilépését a folyosóra. Vajmiféle üzleti dologról cseveg a két férfi - érdektelen is volna, ha aztán az egyik nem nevezné a másikat Sumiraznak. Hallgatózásra viszont Naken is tudja, hogy nincsen idő, főként, hogy a léptek egyre távolodnak odakint, ezért hát az épület azon oldalához siet, amely ugyanazon mellékutcára néz, ahol eredetileg kezdte a műveletét. Nincs túl magasan, és a rücskös, egyenetlen falon bőven akad lehetőség a kapaszkodásra, leereszkedésre.
Meglehet, nem először csinál ilyet, ám hacsak nem szokása a tolvajnak fákat, falakat mászni, úgy bizony felserken a vére az esetleges következmények vizionálásától. Amint egyre lejjebb és lejjebb halad, szinte alig hallja a város nyüzsgését a fülében dübörgő szívétől, de mint a mai napon eddig bármikor, most is kifizetődik a körültekintő fegyelmezettsége és koncentrációja. Akár a macska, a talpára érkezik, könnyeden, elegánsan, és egy tekerccsel gazdagabban. Ahogy kikukucskál a főutcára, Deedrát már sehol sem látja, ezért hát útnak indul a templomhoz.
Az említett pedig türelemmel ücsörög ott a várakozás perceiben, figyelve az elhaladó embereket, vagyonosakat vagy szegényeket, rútakat vagy szépeket, időseket vagy gyermekeket. Néhány fiatalka az obeliszk közelében hajigál egy vászonlabdát, odébb pedig egy kufár perlekedik a vetélytársával. Az egyik lelkesen bizonyítva az álláspontját kap fel az asztaláról egy amulettet, amely egészen hasonlít ahhoz, amit a köddé vált varázsló hagyott hátra, s bizony eszébe jut Deedrának, hogy a hasznáról még nem is tud igazán.

« Zene; Ali Baba and the Forty Thieves • credit; »

Naken Forerion Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
632
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 02, 2022 6:58 pm


Mynzashi zsiványok
« taggeld; @Deedra Gindrian »
– Türelemmel Naken… – diskuráltam tovább magamban, olyan halk motyogással, hogy az ki sem hallatszott és számomra sem volt több egyszerű dünnyögésnél.
A vasalat engedett, ám az előzetes elképzeléseimmel ellentétben az üveg jócskán vékonyabb volt s az üveg megrepedt. Mivel túlságosan féltem a repedés mentén rést ütni és zajt csapni, inkább a burát emeltem le. Az kevésbé volt zajos, ám némileg lassabb folyamat. Mégis ezt láttam a legjobb döntésnek, hiszen még ki is kellett jutnom innen. Ha sikerült végre a tekercshez érnem, úgy óvatosan, a lehető legfinomabban érintettem. Jalm szavait ismételten felidéztem, ma már sokadjára: óvatosan érdemes bánni vele.
Nyeltem egyet, ahogy az ujjaim közé került, majd ha semmi akadálya nem volt, megpróbáltam a zsebembe dugni. Aztán már léptem is el a vitrintől, jó messzire. Túl kockázatos lett volna kilépni a folyosóra, hiszen a társalgás hangja már elhalkult. Talán odakint állnak a folyosón és megint az őr mellett elmenni sem lett volna biztonságosabb. Fogalmam sincs, mi várt odalent.
Helyette az ablakokat kémleltem a helyiségben, annak reményében, hogy találok olyat, mely az oldalsó kis utcára vezet. Lefelé amúgy is könnyebb mászni, mint fölfelé… na nem, ez nem igaz, de ezzel próbáltam nyugtatni magamat. Kinyitottam az első, kínálkozó ablakot és körbe kémeltem van-e odakint valaki. Csak akkor kezdhettem el mászni, ha éppen egyetlen őr sem járőrözik arra. Végre szerencse ért ezen az úton, hiszen a kezembe foghattam Jalm tekercsét.
Ha találtam ilyen ablakot, hát arra indultam, ha viszont nem, úgy mégis csak megpróbáltam arra visszamenni, amerről jöttem. Mindenképpen el kellett jutnom a templomig, ahol Deedrával megbeszéltük a találkozót – lehetőleg feltűnés mentesen, vérontás nélkül –, hogy végre megkezdjük az utunkat a varázsmentes tudóssal az oldalunkon.
Kalandmester Kedvelte

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
384
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 02, 2022 1:40 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
«  szószám: 453 • Öltözet • Credit: »
H
a még nem késő kiáltok.
- Várj. - Mondom, ám tán ő már meg sem hallja ezt. Miért van bűntudatom, hogy így bántam egy tolvajjal? Tán jobb ember vagyok, mint gondoltam és még maradt bennem az Evirani részemből, ami még nem veszett bele Nulport mocskában.
Mi legyen a következő lépésem?
Menjek Naken után?. Mit kellene tennem?
Kételyek gyötörnek. Ha utána megyek azzal elrontok mindent, ha itt várok az kissé feltűnő. Talán a találkozó helyre kellene mennem, és ott megvárni?
Úgy gondolom vissza megye, így elindulok a megbeszélt templom lépcsújáhez.
Gondolataimban az jár, hogy elrontottam, még kérdeznem kellett volna, vagy mit kellett volna tennem, hogy többet tudjak meg? Hiába a meggyőző kinézetem, ha képtelen vagyok rendes kérdéseket feltenni.
Nem vagyok a szavak embere, jó magam a tettekben érzem jobban magam.
Lépteim nem gyorsak, lassan haladok ám van időm kissé körbenézni, már ha nem kapnak az alkalmon, hogy egyedül vagyok, és szúrnak le engem.
Azért igyekszem néha nem feltűnően magam elé tekinteni, és mikor megérkezem leülök a lépcsőre.
Melegem van, de már ez megszokott. Ebben a városban sokszor képtelenség megmaradni.
Sok mindenre van időm, hogy egyedül vagyok, remélem nem sokáig.
Gondolataimban többen között az is megfordult, hogy Nakenben mennyire lehet bízni, bár ez naponta felbukkan a gondolataim között.
Az is eszemben van, hogy apámmal mi lehet, az is, hogy miért nem kérdeztem jobban és tudakoltam meg többet, és miért nem érhet véget a Nulporti mizéria.
Mindig lesz egy, aki valakinek a valakije. Várakozásom remélem nem lesz hosszabb.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •

Kalandmester and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
2062
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Dec. 02, 2022 12:19 pm

Mynzashi Zsiványok
Olybá tűnik Deedrát a legkevésbé sem hatják meg a fejlemények, habár eddig kifejezetten érdekelte, miért vannak a nyomában vagy, hogy ki érdekelt a levelekben, amelyeket Naken kapott. De talán már csak belefáradt az idegen város rejtelmeibe, ahol meglehet, az apja is raboskodik. Nos, ezzel kapcsolatban Arth-tól bizonyosan nem fog már információkhoz jutni, hiszen a férfi léhán megvonja a vállát az elküldése kapcsán.
- Nem mintha a csicskásod lennék, de a savanyú nők társaságát sosem bírtam. Amit akartam, megtudtam – vigyorodik el szokásosan, majd zsebre vágott kezekkel fordul egyet, hogy elsétáljon az ellenkező irányba.
Naken közben vért izzadva igyekszik végre a tekercshez jutni, ám ahogy az lenni szokott, a legnagyobb szükségben dől az ember nyakába az a bizonyos. De nem kell félteni, feltalálja magát, mihelyt problémával kerül szembe, így hát hiába vált alkalmatlanná a lakat a feltörésre, ezúttal az üvegbúra és a vasalat közé igyekszik préselni a tőrét, hogy meglazítva a fémet, emelhesse le óvatosan a búráról. Arra azonban nem ügyelt, hogy maga az üveg leheletfinom, vékonyka tárgy, ezért néhány másodpercnyi feszegetést követően nemes egyszerűséggel megreped. Nem törik szerencsére darabjaira, éppen egy kisebb szilánk, amit ki tud ütni az ylorei a tőr hegyénél, ami elegendő helyet hagy az eredeti elképzelése nyélbe ütésére.
Körültekintéssel emeli le a vasalatot, majd függően attól, hogy leszedi az egész búrát, vagy még egy kis helyet üt magának az üvegen, bizonyos idő múlva végre megszerzi a tekercset.

« Zene; Ali Baba and the Forty Thieves • credit; »

Naken Forerion Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
632
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester
Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Utcák Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Utcák és sikátorok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Mynzash :: Qiesea-
Ugrás: