Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Utcák - Page 6 KaDiPE5
Utcák - Page 6 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Utcák

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Utolsó Poszt Vas. Okt. 16, 2022 9:16 am


Mynzashi zsiványok
« taggeld;  @Rhysand Earhgaze  @Deedra Gindrian  »
Egy férfi. Mi más is keverne bele egy lányt a bajba, mint a szerelem? Meg sem leptek Deedra szavai. Bár nekem nem volt részem ilyesmibe, s nem is kerestem a lehetőséget rá, mégis tudtam, miféle ereje van az ilyen érzéseknek. A kalóz halálának fájdalma még ott érződött elcsukló hangjában. A bosszú nem hozott neki elégtételt.
– Sajnálom, hogy elveszítetted őt… – suttogtam halkan a mondandója végén. Nem voltam olyan helyzetbe, hogy megítélhessem őt, vagy kérdőre vonjam, miért engedte az érzéseinek, hogy ennyire irányítsa. Bizonyára más is így tett volna az ő helyében. Talán én is.
A sürgő-forgó tömegben szinte mindenki gyanúsnak hatott. Először is ott volt az a furcsa italárus lány, majd pedig a részeg aki egyenesen Deedrába szaladt. Pohár helyett akár kés is lehetett volna a kezében. Nem szerettem szorítóba kerülni, s ilyenkor őrülten jött a belső késztetés, hogy törjek ki, hogy szakítsam ki magam. Tétlenül várni az eseményeket számomra maga volt a kín… nem csoda hát, hogy mindenhonnan minket vizslató szempárokat véltem felfedezni. A varázsló szavai igazak voltak, az én életem is veszélyben volt, ám inkább kockáztattam, minthogy nyugton várjak. A természetem ezt kívánta meg.
– Nem félek, éppen csak nem kedvelem, ha sarokba szorítanak. – Talán sarokba szorítva nem voltam ténylegesen, de a helyzet túlzottan is kiélezett volt az én ízlésemnek.
A vállveregetésre csak belekortyoltam az italomba. Ez elég volt, hogy kicsit erőt vegyek az ösztöneimen és a levelet Rhys ujjai közé fúrjam. Gyenge, alig érezhető érintés volt ez részemről, amit senki sem szúrhatott ki a tömegből. Ahogy belépett a kis sikátorba, úgy álltam, hogy ki is takarjam. Ő bizonyára értelmesebb információkat is kicsikar majd azokból a sorokból. Számomra nem volt minden szó ismerős.
- Nos? - kérdeztem, mikor végzett a dolgával, remélve, hogy megosztja, mit olvasott ki a kusza sorokból.
Deedra kezében volt a döntés és ő meg is hozta azt. Már magam sem tudtam, melyik lett volna a jobbik döntés, elcsalni a támadókat egy csendesebb környékre vagy besétálni egy esetleges csapdába. Mindenesetre kitapogattam a tőröm markolatát s ugyanazon mozdulattal le is engedtem a karomat a testem mellé.
– Hát, ha más nem, akkor elveszítünk némi pénzt. – Dünnyögtem Deedrának, ahogy megindultunk az iszákos után. Mé mindig nem értettem magam. Megváltoztatott volna a sivatag? A kietlen táj és az egymásra utaltság különös dolgokat hozott ki belőlem. Soha, senkiért nem kockáztattam volna az életemet, meglehet Lazenért igen, de vele együtt nőttem fel.
- Ha bármi gyanusat látsz, szólj - súgtam még oda a lányhoz.



Deedra Gindrian and Ezaras Azildor Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 15, 2022 1:26 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 300  • Öltözet • Credit: »
E
lmondja, hogy amennyiben akkora gazember lenne, megvásárolták volna. Szavai hihetőek, ám Rhysand elültetette bennem a kételkedés magvát. Ám gondolataim vad tengerét nem akartam arcomra is kiültetni. Nem szóltam egy szót sem.
Újabb gondolatok jöttek Nakentől, amik késelésről szóltak. Nem tudom mit mondhatnék, nem akarom őket bajba keverni, ez az én örökös harcom.
Folyamatos megtorlások sorozata ez.
Rhysand felteszi teljesen jogosan kérdést.
- Ez egy hosszú történet. – Mondtam, ám joguk van tudni.
- Mikor elhagytam Evirant egy férfivel tettem, akiről később kiderült, hogy kalóz. – Veszek egy levegőt a folytatáshoz.
- Egy kalóz, aki elhagyta a klánját, és hallottnak hitték, az árulása véget. Ám megtalálták, alig lassan egy esztendeje, és megölték. – Harapok ajkamba, hogy visszaszívjam a sírást, sikerült így csak a hangom csuklott el.
- Majd én megöltem azokat. – Fejeztem be a történetem, amit jobban ki tudnék fejteni, ám nincs időnk erre. Viszont tudniuk kell, hiszen az életük nem alapulhat el nem mondott szavakon. Ám a klánomról nem ejthetek szót, hiszen fogadalmat tettem, higgyék azt, hogy egyedül tettem. Ha ezek után is akarnak segíteni állok elébe.
„Segítek” Mondta, ám ekkor érkezett a férfi, aki felettébb felbosszantott. Naken a védelmembe kellet. Néha nem viselem ezt jó szemmel, hiszen nem vagyok egy finom höly, akit óvni kell, ám most hagytam magam.
Tovább állt, de természetesen a kételyeket itt hagyta nekünk. Megrázom a fejem, ám ez nem olyan fejrázást volt, hogy nem tudom, inkább ilyen tehetetlen vagyok már.
Fáradt vagyok, mocskos, éhes. És ehhez még a megölésem is párosult, legalább lesz időm pihenni a föld alatt.
Rhysand kezembe nyomja a borát, és fordít nekem hátat. Jelet? Miről beszél? Ám már el is indult.
- Lássuk, meg mit tartogat nekünk ez a kockázás. – Mondtam, ám hagytam időt a tiltakozásnak is.
- Talán megtudunk valamit. - Mondom, ám nem vagyok biztos a dolgomban. Ha semmit nem lelünk ott, még mindig mehetünk utána a fogadóba is.

Ezaras Azildor Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Okt. 13, 2022 11:01 pm

Mynzashi Zsiványok
A gyanú mindenkiben felsejlik az italárus lányka iránt, ám, ha nyomon követik a mozdulatait, arckifejezését, úgy a napnál is világosabbá válik, hogy ifjú vére dolgozik benne, semmint bárminemű rossz szándék. Pironkodva kapja el a pillantását a varázsló kacsintására, s még ha vissza is kívánna olykor-olykor nézni, jobban leköti a kiszolgálandó tömeg.
Azonban nem csak ő ragadja magához a hármas figyelmét, a soron következő gyanús elem a Deedrába futó részeges lődörgő. Persze meg lehet érteni őket, a kiélezett helyzetben a legapróbb véletlen is előre megfontolt aljasságnak hat, egy ilyen hirtelen felbukkanó, elázott férfi pedig minden, csak nem jó ómen. Viszont könnyedén haladna tova a figyelmébe keveredett evirani érdektelensége okán, ha Naken mordulása nem késztetné megtorpanásra.
- Külhoniak, csak a hikk…! - a mondatot már nem fejezi be, jobban leköti a kupája kiürítése, és a tényállás; a kiszemeltje egy „hm”-nél többet nem fűzött a meghívásához. Tovább lépdel hát, függő reményben hagyva az ajánlatot. És amíg Deedra azon morfondírozik, vajon kövessék-e az alakot vagy sem, addig Naken és Rhysand megosztja a maga álláspontját, illetve az előbbi átadja a levelet az utóbbinak.
A varázslót meglepő mód nem éri semmiféle atrocitás a szűkös sikátorban, ellenben a példáját követve jó néhányan rendeződnek sorba, türelemmel várva, hogy az első bátor felavató végre végezzen a dolgával. Ennek köszönhetően a levelet zavartalan olvashatja, igaz, a gyűrődésektől kissé nehézkesen. Hármójuk közül most már ketten is tisztán láthatják a helyzetet, mégis a döntés súlya Deedra kezében nyugszik. Az ő élete, az ő sorsa hiszen a tét. A társai elmondták a meglátásaikat, tanácsaikat, ám lássuk be, egyedül itt ő határozhat arról, mi legyen a következő lépés. Hogyan dönt hát? Folytatják a mulatozást, újdonsült információk reményében, netán a kikapcsolódás apropóján, vagy valóban keresnek egy fogadót, ahol megpihenhetnek? Kérdéses az is, hajlandó-e beavatni a többieket a részletekbe, vagy ködben tartja őket, kockáztatva ezáltal az életüket? Feltéve, ha az ismeretek hiányában vagy teljében vásárra vinnék érte a bőrüket. Mindhárman döntés előtt állnak, ez kétségtelen, viszont a valódi döntés ezúttal Deedra vállát húzza ólomsúlyaival.

« Térkép linkje •  Zene; Golden Age • credit; »

Deedra Gindrian Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester




Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Okt. 13, 2022 8:22 pm
Mhynzasi zsiványok
– Más esetben egyetértenék…de valóban úgy gondolod, a tömegben akarnak végezni vele? Ebben az esteben, nem lenne szükségük rád – jelentem ki ridegen s tisztán, magamhoz intve az italárus lányt, hagyva, hogy levonják a maguk következtetését, míg én kiosztom s kifizetem a három ulront. Követem tekintetemmel, hisz tagadnám, hogy nem férkőzött gondolataimba a gyanú, mikor visszapillant, gyors kacsintással viszonzom tekintetét. – Van valami, amit szeretnél velünk megosztani? – fordulok Deedra felé, mikor akaratlanul vagy talán akarva szitkozódik. – Nehéz úgy eldönteni, mi a veszélyes Naken számára, ha még sejtésünk sincs arról, milyen veszélyt is akar vállalni – emelem mutatóujjam Naken szája elé, hogy várjon azzal a segítséggel. Nincs ellenemre az evirani megsegítése; göröngyös találkozásunk ellenére, megkedveltem, s leginkább állok az élet oldalán, mint a halálén, de pont ezért az ylorei biztonsága is éppen ugyanúgy fontos. Néhány percre azonban tekintetem az ég felé fordítom. Az égi játék szokatlan szememnek, a színes pernyeként aláhulló szikrák, melyek azelőtt hunynak ki, hogy arcát érné az embereknek. – Ebben egyetértünk Naken. Deedrának kell dönteni, de egy rossz döntés, éppúgy kerülhet a te életedbe is vagy mindannyiunkéba – süllyesztem vissza tekintetem rájuk. A kisebb közjátékot szótlanul nézem végig, nem azért, mert nincs bennem afféle férfiösztön, mint Nakenban, csupán biztos vagyok benne, hogy efféle muslicát a lány maga is képes összenyomi. Tény, a férfi viselkedése kétségeket ébresztő, ám jelenleg minden annak tűnik. – Értem, hogy félsz, de próbálj meg uralkodni magadon. Inkább igyál – intek a kupája felé, s veregetem meg a vállát. – Hmm? – fordulok Dee felé, levéve Nakenről kezem. Ekkor érzem meg az ylorei hideg ujjait kezemen, s valami érdes tapintású anyagot. Hirtelen felszökik szemöldököm, melyet simulékony mosoly követ. – Kövessük vagy menjünk a fogadóba, ez csak tőled függ. De előtte … fogd meg a borom – nyomom Deedra kezébe a kupám s fordítok nekik hátat. Egy közelben lévő szűk sikátort nézek ki magamnak, mely két ház közt húzódik. - Kiáltsatok, ha őrök közelednek. Nem hiányzik, hogy tömlöcbe vessenek, mert itt hagyom a jelem – pillantok vissza, s megoldva a nadrágom tűnök el a keskeny járatban. Éppen csak elférek, de néhány lépést beljebb haladva, eresztem ki magamból a folyékony feszültséget, egyik kezemben jóbarátomat tartva, míg a másikkal kihajtva a kezembe nyomott fecnit. Amennyiben nyugalomban sikerül elvégezni dolgom- mely már amúgy is feszített egy ideje-, s sikerül a papírra vetett betűket is elolvasni, a jótékony anyag közé rejtve mindent – egyiket a zsebbe a másikat…- térek vissza a többiekhez. – Így máris jobb. Mire jutottál kockázunk vagy megkeressük a fogadót?

Vendég
Vendég
Anonymous




Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Okt. 12, 2022 9:13 pm


Mynzashi zsiványok
« taggeld;  @Rhysand Earhgaze  @Deedra Gindrian  »
– Ha akkora gazember lennék megvásároltak volna – jegyeztem meg Rhys enyhén sértő szavaira. Nem, mintha egy tolvajnak lenne becsülete, de a vádaskodást nem szerettem. Főleg úgy, hogy éppen jót tettem.
Deedra  persze máris távozni akar. Nem azért mondtam el neki, hogy mi állt a levélben, mert fenyegetésnek éreztem. Sokkal inkább segíteni akartam. Ez a valami kicsit komolyabbnak hangzott, mint egy kocsmai csetepaté. Rhys szavai a lehetséges megoldásról persze közben fel-fel csendültek. Hát igen, ő másképp gondolta, mint én.
– Ha egyáltalán várnak addig, míg elérünk egy fogadóba. A gyilkossághoz nincs jobb helyszín a forgatagnál. Harcra nincs esély, csak egy gyorskéselés és már tovább is áll. – Sóhajtottam és megforgattam a szemeimet. Nem voltam mérges a varázslóra, csupán eddigre már kellően kimerített a feszültség, amit a levél okozott.
– Deedra dönt arról, hogyan tovább. Az ő élete a tét. – Na meg az enyém, ha úgy gondolják, nem segítettem nekik. Az viszont kevésbé volt fontos… senkit sem érdekelt, hogy élek-e vagy halok.
A lány szavaira bólintottam.
– Segítek. – Erősítettem meg aztán a korábban elhangzottakat. Bár talán már késő is volt a pohár emelésre. Mielőtt még megtehettem volna egy férfi ütközött belénk, csuklott és vigyorgott… talán tényleg részeg volt, talán a beszélgetésünket hallgatta ki. Meglehet, már csak bemagyaráztam magamnak, de ahogy Deedrára nézett, legszívesebben az arcába öntöttem volna a bort.
– Kopj le róla, iszákos bolond! – Mordultam rá, de ahogy odébb tántorgott Deedra megint megszólalt. Biztos voltam benne, hogy ez csapda, valahogy annyira… annyira hirtelen történt. Jó persze, a nagyokosok mondhatnák, hogy egy forgatagban ez bármikor megtörténhet, de nekem akkoris valami azt súgta nincs rendben a dolog.
– Kizárt, hogy ez ne legyen csapda… – sóhajtottam fel és a kezembe szorongatott levelet alig észrevehetően a varázsló ujjai közé csempésztem. Talán ő tud közülünk a legjobban olvasni. - Inkább tényleg menjünk valami fogadóba.



Deedra Gindrian and Ezaras Azildor Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Okt. 12, 2022 6:11 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 262  • Öltözet • Credit: »
N
émi bizalmatlanságot véltem felfedezni Rhysand irányából Naken felé. Nem tagadom magam is átgondoltam ezeket, és azt is, hogy ez lesz a csapda, ám ekkora gazember lenne, hogy átvágna most, miután megmentettük az életét és én megmentettem?
Hallgattam a szavait, közben gondolataim cikáztak a fejemben. És egyetértően finoman bólintok arra, amikor a mágus azt mondja, hogy jobban felhívta a figyelmet. Ám Nakent is megértem, mi mást tett volna? Hogyan közölte volna?
- Ez a rohadt klán nem tud már megdögleni.. – Morogtam alig hallhatóan a „bajszom” alatt. Eközben Rhysand és Naken beszélgetnek, ami sajnos nem jut el a túlzott hangos gondolkodásom miadt hozzám.
Hozzánk lép egy fiatal leány. Talán meghallotta? Kupa kerül a kezembe, amit elöször megszagolok, majd inkább úg döntök, nem iszom elsőnek.

Újra lepörgettem magamban Aiken halálát, felelevenítettem azt is, ahogyan a támadókkal végeztünk.
Nem tudom Nulportban azóta volt e ennek vízhangja, hiszen elég rég eljöttem, ám még ide is eljutott, vagy követtek. Akkor miért most? Hogyan? Ki? Ám a miértjével tisztában vagyok.
Csak akkor figyelek vissza, amikor tőlem kérdez valamit.
- Hmm? – Pillantok gesztenyebarna szempárra. Lassan, de biztosan eljutnak tudatomig a szavai, így megismétlés nélkül tudok válaszolni.
- Nem akarok senkit bajba keverni. Csak abban az esetben megyek bele, hogy épüljön be, ha nem bánná. Bár tudom ő vetette fel, szeretném a biztosat inkább. – Közöltem a gondolataim.
Lehet bolond vagyok, és lehet pont most nem kellene, de úgy érzem bízhatok bennük, benne.
Oly hirtelen nekem ütközik egy férfi, így tán választ sem kapok, tán igen.  Kisebb bort öntve rám, s az enyémet kiveri a kezemből.
- Nem gond. – Mondom komoly arccal, s már mennék tovább, vinném a többieket is. Ám nem tágít, s folytatja a beszédet, amit néha csuklása szakít meg.
- hmmmmmmm… - Morgok egyet az undorító udvarlására, de nem mondok semmit, ám lehető legrosszabb pillanatba jött.
- Kövessük? – Kérdeztem, miután alrébb tántorog.
- Hátha ez is csapda? – Bárhogyan döntenek, engem a kockázás nem vonzz, ám lehet, információkat tudhatunk meg, vagy látjuk az alakot amarra.


Ezaras Azildor and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Okt. 11, 2022 8:57 pm

Mynzashi Zsiványok
A beszélgetésük a forgatag szélén ácsorogva valamivel nyugalmasabb mederben tud zajlani, mint a sűrűjében, azonban így is elő-előfordul, hogy valaki a vállával meglöki Deedrát vagy Nakent, amiként elhalad mellettük. Az árusok jobban ráéreznek, kiket jobb kerülni, ám az ünneplő tömeg fittyet sem hány arra, ki keveredik az útjába. Az egyik italt kínáló mindenesetre ért a jelzésből, és derűs mosollyal lép a hármashoz.
- Szép estét! Sivatagi szeszéllyel tudok kínálkozni! Édes és ábrándos, mint az oázis, ugyanakkor a sivatag hintésnyi, fűszeres szeszélyét is magában hordozza. Ígérem, nem bánják meg – bazsalyogja a fiatal, kevésbé kicicomázott lányka. - Egy ulron fejenként – teszi hozzá, majd boldogan fogadva a leszámolt pénzt a három kupáért cserébe, vidáman fordul tova újabb vevők után nézni. Olykor-olykor azért még visszapislant Nakenre és Rhysandra, de miután lefoglalják a figyelmét, nem nézelődik tovább az irányukba.
Folytathatják hát a diskurálást a nehezen átlátható és lássuk be, kínos helyzetről, igaz, a mulatság tesz róla, hogy időről-időre visszaterelődjön rá az érdeklődésük. Nem sokkal például azután, hogy a kupa a kezükbe került, a megszokottnál is nagyobb nyüzsgés támad, amelynek pillanatokon belül fülsértően hangos pukkantgatások adnak magyarázatot. Igaz, még nincsen teljesen sötét, éppen csak kezd alkonyodni, de a levegőbe lőtt tűzijáték színpompás fényáradata így is lehengerlő látványt nyújt. Mynzash mindig is híres volt a találmányairól, a legutóbbi időkben például az újszerű ágyúik híre kapott fel, ezért közel sem meglepő, hogy mindennemű varázslat nélkül idéznek káprázatot a bíborszínbe öltözött ég vásznára. Virágok öltenek formát a szikrákból, pálmafák bontakoznak ki a tekintetek előtt, és végül Khaziiri jelképe is felsejlik a füsttől egyre terhesebb levegőben.
A bemutatót hatalmas üdvrivalgás és taps követi, aztán a vigasság zenével és csicsergéssel keveredett zaja folytatódik, mintha mi sem történt volna. Egy férfi botlik váratlanul beléjük, pontosabban Deedrá vállának ütközik.
- Ó, elnézést! Remélem hikk… hogy nem borítottam le – vigyorodik el az elázottak jól ismert, tenyérbemászó ábrázatával. - Ilyen szép asszonynak nem itten a helye, jöjjenek mulatni! Kockázni indulok hikk, társuljanak, ha gondolják – ajánlja fel jó kedéllyel, majd a poharát feléjük emelve lép odébb egyet. Vissza már nem is engedi a kupát, kiissza a benne lötykölődő maradékot, aztán a fémpoharat a földre ejtve lődörög odébb, rájuk bízva, követik-e vagy sem.

« Térkép linkje •  Zene; Golden Age • credit; »

Deedra Gindrian and Folrandír Ceilteach Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester




Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Okt. 11, 2022 4:32 pm
Mhynzasi zsiványok
Láthatatlan könnycseppet morzsolok el, amiért a játékmestert magam mögött kell hagyni, hittem valóban sikerül lerázni magamról az út viszontagságait. Az ylorei azonban széttöri ábrándjaimat, s egy pillanatra megkérdőjelezem épelméjűségét. A helyzeten nem változtat az sem, mikor közli, hogy valaki Deedra szívére pályázik és nem úgy miként azt díszpáncélos lovagok teszik. Korholására fintoros hahota gördül le mellkasomról, s jobbnak vélem, ha kikeveredünk a zsibongó tömegből. A hátamat vetve a falnak a körmöm alól piszkálva a hetes koszt hallgatom kettejük párbeszédét. Ami válaszok helyett újabb kérdéseket fel. – Érdekelne mégis mennyit ajánlottak neked ezért? – pillantok fel elfoglaltságomból, miután úgy érzem az evirani sem kíván többet megosztani velünk, minthogy akad, aki a fejét venné, s az említett Vörös lándzsáról sem ejt szót. – Nagy gazember lehetsz, ha megvásárolhatónak vélnek. Tehát, ha ez igaz, éppen eleget tudnak rólad is – vonom fel kissé a szemöldököm, persze csak találgatok, megeshet, hogy olyan ártatlan, mint a ma született bárány. S bár szeretném hinni, hogy a férfi nem kapható a gyilkosságra, némi gyanú kucorodik elmém egyik karcsú ágára. – Kaptál határidőt a válaszra? Mert ha nem, úgy vélem túlbuzgóságoddal jobban felhívtad ránk a figyelmet, mint én azzal, hogy nem heherészek, mint a kacagó gerle– egy széles vigyort mégis csak magamra erőltettek, bár még mindig varázslóiskolába járok nem színitanodába. – Sum(i)ma summárum , én amondó vagyok, térjünk vissza szórakozni, poharat pedig a fogadó falai közt emelünk…ha szükséges – még mielőtt az egyik italt kínáló elfordulna tőlünk, intem magamhoz, s adok egy – egy kupát előbb Deedra, majd Naken kezébe, s veszek egyet magamnak is lefizetve az ulronokat, amennyiben szükséges. – Figyelünk, hátha gyanússá válik valaki, vagy netalán felismernéd, azt, aki a levelet adta. Nem mellesleg felismernéd? – folytatom, miután távolabb kerül az árus, majd kérdőn pillantok az yloreire. – Bár kétlem, hogy ebben a nagy tömegben bárkit is kiszúrnánk, annyian vannak, hogy szinte bárki lehet – vonom meg a vállam, s kortyolok az italomba. – Ha figyelnek, a fogadóba menet vagy a fogadóban talán már ritkul a nép s könnyebben kiszúrhatjuk, ha valaki követ minket – tisztában vagyok vele, hogy aki ismeri a várost, annak gyerekjáték elrejtezni az árnyak közt, s lehet akár az árnyékunk is, természetesnek vesszük jelenlétét. De bízom benne, hogy az istenek vigyáznak ránk, s legfőképpen az eviranira, a hogy nem véletlen keresztezték útjaink egymást. – Ha nem járunk sikerrel, úgy még a fogadóban koccinthatunk. Feltételezem kapcsolatba fognak veled lépni, amennyiben bólintasz az ajánlatukra – bárhogy legyen, leginkább azt szeretném, ha Nakennak sem kellene felesleges kockázatot vállani, amennyiben ez nem egy olcsó tréfa. – De a te életed, a te döntésed – pillantok hosszas csicsergésem után Deedrára.

Vendég
Vendég
Anonymous




Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Okt. 11, 2022 1:12 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 262  • Öltözet • Credit: »
L
áttam az arcán, hogy nem viccelt. Nem igazán értettem, hogyan is lehetne egy fürdést nem tisztálkodásra használni, talán valamiféle pajzán dolgot őznek ott?
Ám eszembe jutott Edellyn mosdása, ahogyan eszegetett és kenegette magát. Talán - remélem - ezt csinálják itt is.

Ekkor jelent meg Naken feldultan, és nem túl kedvesen válaszolva a férfinak, akit hála az istenekre ez nem viselt meg. Már is lesben állt, hogy újabb embereket csalogasson be, ahogyan egy jó pók várja az áldozatát.

Igyekeztem nem rémült fejet vágni, ám valahogy nem tud megdöbbenteni, hogy az életemre törnek, ám még mindig nem tudom azt, hogy Naken ezt honnan is tudja.
Ám félelem természetesen volt benne, nem mutattam ezt, hiszen ezt is meg kellett tanulnom Lucas leckében. hogy a félelem kimutatása nem szül jó harcost.

Naken Rhysandot kéri, hogy ne vágjon olyan fejet, mint aki citromba harapott, ám mégis hogyan reagáljon egy egyszerű halandó efféle felvetésre, hiszen amennyiben velem van úgy az ő élete is veszélyben van.
- Sumi...? - KÉrdeztem halkan vissza, szemöldököm össze ráncosodott. Nem ismerős. Ám a Vörös lándzsa annál inkább. Mély levegőt vettem.
- Jobb lesz, ha elválnak útjaink, nem kell a ti életeteknek is vége lennie, ha megtalál. - Mondom, ám nem gondolom úgy, hogy ütött az órám.
Ám folytatja.
- Milyen kedves. - Mosolyogtam.
- Köszönöm a bizalmat, hálás vagyok. - Húztam kedves, bíztató mosolyra a szám ismét.
Ám nem tagadom megfordult a fejemben, hogy talán már most tőrbe csal azzal, hogy elárulja, de próbáltam inkább nem erre gondolni.
- hmmm.. - Gondolkodtam el. HIszen nem volt rossz, ám érdekelt a mágus gondolatai is, hiszen eddig remek tanúbizonyságot adott arról, hogy képes a harci gondolkodásra is.

Ezaras Azildor and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Okt. 11, 2022 8:13 am


Mynzashi zsiványok
« taggeld;  @Rhysand Earhgaze  @Deedra Gindrian  »
- Egy kortyot sem ittam, nyugalom - feleltem megjátszott vidámsággal a varázsló válaszára. Már régen magam mögött hagytam az elkapott félmondatot, amit a vigyorgó pasas mondott a fürdőkről... pedig néhány pillanattal ezelőtt még a mindenhová beszökő, kellemetlenkedő kis porszemek okozták a legnagyobb gondomat. Mostanra meg az, hogy a varázsló a nevetésemre, kijelentésemre megtorpant. Ez a hirtelen jött mozdulat pedig éppen elég lehetett ahhoz, hogy árulásomról máris gyanakodni kezdjen a levélküldő. Figyeltek. Kizárt volt, hogy nem, hiszen várták a pohárlendítésemet. Egyelőre ez nem történt meg, de talán úgy vélték, kitart addig, míg szerzek magamnak egy kis bort... esetleg elcsalom az áldozatot.
- Rhys, az istenekre, ne vágj már olyan képet, mintha most mondtam volna el egy nagy titkot... figyelnek! - Suttogtam és még mindig igyekeztem derűsebbnek látszani. Nem is tudom miért, úgy véltem, ez nem árulja el a minket figyelőknek, mire készülök. Nem. Határozottan nem poharat emelni arra, hogy megöljék Deedrát a közreműködésemmel.
- A kezembe nyomtak valami fecnit... és bár nem az olvasás az erősségem, de valami Sumi... vagy ki meg akar ölni egy vörös lándzsa miatt - dünnyögtem és haladtam tovább a forgatagba. Azt kívántam, bár megmutathatnám a levelet, hiszen ott volt galacsinná gyűrve a kezemben, de erre nem sok esély volt anélkül, hogy észre vegyék. Reméltem, hogy végre borhoz jutok és elemelhetek egy poharat. - Azt akarják, hogy segítsek tőrbe csalni. Ezt pedig koccintásra emelt pohárral kell jeleznem a segítségem - pillantottam az italomra.
Sóhajtottam végül egyet.
- Ha együtt működnék velük, talán megtudnám a tervüket és könnyebb lenne kicselezni őket... és amúgy milyen szép időnk van! - Tettem hozzá lelkesen, mintha nem is arról beszélnénk, amiről. Nem értettem magam. Sosem segítettem senkinek kifejezetten, pláne mióta gyerekkori barátaim is távol került Ylore-tól. Kedves nem voltam, figyelmes sem éppen, mégis ezzel a két alakkal kezdtem kivételesen bánni. Mégis minek? Elég volt Fiziamért kockára tenni az életemet.



Deedra Gindrian and Ezaras Azildor Kedvelték

Zsivány vagyok
Naken Forerion

Anger makes you stupid. Stupid gets you killed.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
559
❖ Tartózkodási hely :
Ylore és környéke
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Tanonc (Alkímia)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Okt. 10, 2022 5:16 pm

Mynzashi Zsiványok
A játékmester úgy néz Deedrára, mintha legalábbis azt kérdezte volna; a csirkét itt nem nyersen szokták enni? Miután azonban rádöbben a mosolya, nevetése elmaradásából, hogy a leány komolyan gondolja minden megnyilvánulását, szusszan egy aprót. Elvégre nem gúnyolhat ki senkit azért, mert nem ismeri a kultúrájukat.
- Nos, mifelénk fontos a tisztaság, fürdőbe inkább szórakozni, kikapcsolódni járnak az emberek, semmint az út porát belemosni a vízbe. De a fogadóban van mód lecsutakolni magukat – nyugtatja meg őket, mielőtt még sor kerülne a játékra. Megérné neki, ha újabb körökre tudná csábítani a pénzét elnyerőeket, elvégre a nagy számok törvénye az ő oldalán áll, ám az idő közben visszatérő harmadik tesz róla, hogy odalegyen a móka. - Jól van, szépfiú, nem kell olyan morgósan! - emeli maga elé a kezeit, a pofázmányán széles vigyorral. Deedra enyhítését egy mosolygós biccentéssel fogadja, aztán megcsóválva a fejét és legyintve egyet perdül a következő áldozatait becserkészni.
A három kalandor továbbáll a forgatag szélére vagy valamelyik pontjára, noha igazán nagy nyugalom és csönd sehol sem fogadja őket. Ellenben ennek köszönhetően nem rí ki annyira a furcsa beszédtémájuk és kényszeredett nevetéseik. Amennyiben Naken vagy bármelyikük körbetekint elővigyázatosságból, nem láthatnak semmi különöset; a természetes érdeklődésnél tovább senki sem figyeli őket, ahogyan csuklyás vagy baljóslatú alakok sem lődörögnek a közelükben. Minden jel arra utal, hogy békében megvitathatják, amit meg kell vitatniuk, bár időről időre megindul feléjük egy-egy ételárus vagy bort kínáló. Mihelyt azonban rádöbbennek, hogy jobb egyelőre nem zavarni az ideiglenesen megpihenőket, fordulnak is tovább más vevők után nézni.

« Térkép linkje •  Zene; Golden Age • credit; »

Deedra Gindrian and Naken Forerion Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Kalandmester

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
153
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
❖ Szintem :
Mester




Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Okt. 10, 2022 1:46 pm
MYNZASHI  ZSIVÁNYOK
Mindenki
«  szószám: 330  • Öltözet • Credit: »
N
em igazán értettem, hogy mégis min nevetett. Azt hittem talán a közös nyelvet, s hiába szólalt meg gondolataimban az volt, tán betanulta a szöveget és tán nem értette eléggé. Én teljes komolysággal mutattam el a gondolataim. Ám Rhysand is jókedvűen csendül fel.
Lassan helyeztem le a kezem, amikor rájövök, hogy nevetség tárgya lett, ám egy percet sem zavart ez. Oda adtam amit kell és vártam.
Naken e közben körbe pillant, Rhysand akár egy óvó szülő inti őt óvatosságra.
Incselkedik, majd szerencsénket hívja elő, s gondolataimban megfordult az is, hogy tán csalás áldozatai leszünk, de már késő.
A kerék mintha nehezen, de oda forogna a megfelelő helyre, majd felkiált.
Összevontam a szemöldököm, nem értettem hogyan is lehetett ez. Biztos voltam benne, hogy csalás lesz itt, és a szerkezett valamilyen barkácsoláson esett át, ami nem engedi, hogy nyerjünk.
- Nyertünk? - Hangzott el a bugyuta kérdések halkan morogva. Meglepett, ám ekkor útbaigazítást is kapunk.
- Nem az a lényege, hogy megmossuk ott magunkat? - Szökött feljebb ismét a szemöldököm kérdően.
Újabb próba? Nem is tudom, megvárom mit mondanak a többiek. Ám ekkor Naken lép hozzánk, még mielőtt bármit is szolnánk.
- El akarod veszíteni valamit? - Szívom nagyon halkan a fogam között, s közel hozzá mondom, hogy más ne hallja. Félő, hogy tán megbántja őket, aztán futhatunk.
- Úgy érti egy pillanat. - Mosolyodtam el, majd érzem magamon az érintését. Rá pillantok a kezére, majd vissza a szemedbe, hogy tán jobb lenne nem fogdosnia engem. Majd átkarol, amire sóhajtok egyet, de hamar véget ért hála istenekre. Össze vissza beszélt, vagy is nekem annak tűnt,mégis mit láthatott, hogy ilyenre kényszerül. LÁthatólag Rhysandot is meglepte.
Hirtelen szegezi nekem a mondatot, s majd utána mint egy holdkóros nevet, s erre biztat.
Elmosolyodtam, s nevetésem közben, ami hát lássuk be elég gyatrán sikerült, közben kérdeztem.
- Hooohoonnan gondoolod. - Lüktetnek szavaim az áll nevetésben halkan. A mágust is meglepi ez és azonnal szinte velem egy időben teszi fel ugyanazt a kérdést, máshogy.
- Lenne pár. - Horkantam fel egy mosollyal, ám komoly arcukat nézve, nem volt vicces ez.

Kalandmester and Naken Forerion Kedvelték

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1598
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)




Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom





Utcák - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
6 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Utcák és sikátorok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Mynzash :: Qiesea-
Ugrás: