Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Alorai kikötő - Page 6 KaDiPE5
Alorai kikötő - Page 6 KaDiPE5
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!

 

 
Alorai kikötő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Utolsó Poszt Kedd Jún. 22, 2021 10:44 pm

Nagy elmék ha találkoznak
Zene: Zene  • szószám: 521 •   @Ahronit
──────────── ────────────

Ha bárki megkérdi, miért keresek a világ e távoli pontján valószínűleg azt válaszoltam volna, hogy semmi különleges oka, pusztán a kíváncsiság és a sör hozott a mágikus sziget partjaihoz.
Az igazság azonban egészen más volt. Hosszú ideje terveztem már ezt a vándor utat, hogy megnézzem magamnak a szigetet, és nem mellesleg betekintést nyerjek abba hogy mi teszi ezt a helyet olyan varázslatossá. Nyilván maga a varázslat, de ezen felül azért a sziget is megnyerő.
Mindig is lenyűgözött a mágia, és az abban rejlő lehetőségek, de sosem tanultam semmit ilyen téren, apám mindig érdekeltebb volt, hogy harcolni és kultúrára tanítson, így végül harcossá váltam, de nem tettem le róla, hogy egyszer majd megtanulom a mágikus erő uralását.
Ismeretlen volt számomra az itteni élet, így nem tudtam pontosan mire számítsak. Hát most meglengetem leplet mindenki számára, az emberek ugyan úgy szeretnek ezen a szigeten is inni, mint bárhol máshol, így aztán egy mulatóban kötöttem ki a sziget kikötőjében.
A hely zsongott az élettől. Zenészek, tengerészek és a világ minden csücskéből szalajtott népek ünnepelték együtt a… akármit is ünnepeltek, lényeg hogy boldogok voltak a boros mámorban.
Aznap este sikeresen eljátszottam már egy rakás pénzt kockán, és félve attól hogy újra legatyásodom, inkább arrébb költöztem a sumákoló alakok asztalától. Nem lett volna szerencsés egy szigeten ragadni pénz nélkül, hisz hogy jutottam volna vissza birodalomba.
Sikeresen elhajtottam, minden egyes bepróbálkozó részeget és örömlányt aki valamilyen módon a pénzemet vagy másomat akarta, egy nyugalomban élvezhettem egy nagy korsó sört, és figyelhettem a többi jelenlévőt.

Sokszor megesett, hogy inkább a háttérbe szorulva figyeltem mások viselkedését. Afféle tanulásként fogtam fel az egész folyamatot, ahogy egyre jobban meg tudtam mondani, hogy ki mit és miért tesz, mit akarhat másoktól és tőlem. Ez nem volt egy hátrány, főleg ha az elf fia egyedül utazik.
Teltek a percek és órák, és fogyott a söröm, lassan tűntek el az emberek a fogadóból, bár itt az élet afféle hullámokban történt, egyszer úgy tűnt teljesen takarodót fújt az egész társaság, aztán pár perc elteltével újabb ember tömeg érkezett, hogy mulasson.
Már korábban kiszúrtam egy középmagas sötét hajú alakot, aki láthatóan szerette az italát, jó párat le is gurított belőle, ami megtette a hatását. Történetesen, ahogy ez az ember, mellém lépett, egyszer csak egy hideg sörszagú hideg zuhany terített be. Nem voltam heves vérmérsékletű, sokkal inkább nyugodtnak és megfontoltnak tartottam magam, így vettem egy nagy levegőt, és mintha mi sem történt volna, inkább élveztem volna tovább az italom társaságát.
Meglepetésemre az illető kényelembe helyezte magát mellettem, és sörrel kínált. Sejtettem, hogy ez afféle béke ajánlat, bár gyanakvó pillantást vetettem az italra. Ha ki akart volna valakit zsebelni, valószínűleg egy sokkal módosabbnak tűnő figurát választott volna helyettem.
- Hát, barátom, sikeresen lehűtötted a kedélyeket. – Vágtam egy rövid grimaszt, majd tudomásul véve, hogy akarva akaratlanul is társaságom akadt, vettem még egy mély levegőt, aztán felé fordultam. - Minek köszönhetem, hogy élvezhetem a társaságod? -
Valójában nem bántam igazán, ha értelmes beszélgetőpartnerre akadok. A ruházatából ítélve úgy gondoltam nem ide valósi, és valamivel módosabb lehet, mint az itt lévők nagy része.
Ettől a gondolattól vezérelve megemeltem az italt, amit tőle kaptam, majd egy rövid biccentés után belekortyoltam.

Ahronit and Arthus Nendrac Kedvelték

Harcos vagyok
Ageron Themeris

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
70
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Alorai kikötő - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jún. 22, 2021 4:22 pm

Treasure hunters
Ageron & Rilrion
I think this is the beginning of a beautiful friendship.
- Az istenek dicső nevére esküszöm, ha még egyszer ráborítod a pultomra a sert, nem, hogy többet nem kapsz, hanem ki is penderítelek innét! - a söntést igazgató fehérnép orgánuma kíméletlen hangerővel hasít végig az alkoholgőzös tudatomon, bár a konstans fejfájásnál jobban bosszant, hogy ismét sikerült felborítanom a rendelésemet. Meglehet, igaza van az asszonynak és fel kellene hagynom az idevezető utam emlékének görcsös elfelejtési-kísérletével, ám a gondolat, hogy az estét féljózanon folytassam, jobban megrémít mint a nőszemély homlokán húzódó, a korához képest meglehetősen mély árkok. Brr…
- Adj még két kupával, s ígérem, megmaradok egy asztalnál! - villantok rá egy meggyőzőnek remélt mosolyt, noha az őszinteséget nehéz belecsempésznem, miközben még mindig a hajó gyomorforgató ringását érzem a porcikáimban és a rettegést, melyet a víz közele okozott. Rühellem a vizet. Meg a hajókat. És a ruvdától bűzlő hajókapitányokat is.
- Ha kiborítod, nem szolgálok többel – pillant rám szigorúan válasz gyanánt, majd egy eget rengető sóhajt követőn kiméri nekem a két korsó sert. Az ulronokat léhán a pulton hagyom, mielőtt felnyalábolva a szerzeményeimet, asztal után néznék. Persze éppen a mai estén szükséges az összes helyi s nem helyi anyaszomorítónak az ivó padjait koptatni…
Kiábrándult arckifejezéssel futtatom végig a tekintetemet a sokaságon, s csupán nagy nehezen sikeredik felfedeznem azt az egyetlen, magányában ücsörgő alakot, akit nem ölel körbe szajhák vagy ittas cimborák népes tábora. Te leszel az én emberem! Vagy elfem, ha jobban megnézem…
Újdonsült lelkesedéssel és lendülettel veselkedek hát neki az idegenhez vezető pár méter megtételének, de történetesen még azelőtt, hogy bemutatkozhatnék és leülnék hozzá, belém szalad egy erősebb fuvallat – megbotlok egy kiálló szegben. Annak rendje és módja szerint a férfihez közelebb eső korsóban felzaklatott ital bő cseppekben, parádés szökőkútként robban felfele, s egy része bizton veszem, a szerencsétlen alakra csapódik lefele. Bűnbánó mosollyal pislogok le rá, mielőtt azonban még eszébe juthatna felháborodni, sietősen lecsüccsenek mellé a lócára, és az épen maradt korsót elé tolom.
- Ne haragudj, kedves idegen! Épp megkínálni jöttelek, hisz oly magányosan ültél itt, de nem pont ilyenformán gondoltam – laza könnyedséggel kínálom neki a féligazságot, remélve, nem az lesz az első dolga, hogy lerúg maga mellől és megpecsételi a kocsmából való kihajításomat.

Ageron Themeris and Arthus Nendrac Kedvelték

Bárd vagyok
Ahronit

Our deepest fears are like Dragons guarding our deepest Treasures


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1178
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia); Tanonc (Tolvajlás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai kikötő - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Nov. 08, 2020 4:17 pm

A mágus szigetet, vagy más néven Fehér-szigetet lehetőség van hajóval is megközelíteni. Leginkább Nulportból futnak be szállítóhajók a kikötőbe, ám az sem ritka, hogy Mynzash környékéről érkezzenek vendégek, leendő varázsló tanoncok. Az Alorai kikötőbe viszont zömével csak azokat fogadják, akik előzetes engedélyt kaptak rá, mivel egyenes út vezet onnét El' Alorába. Aki enélkül érkezik, annak szerény körülmények között kell kivárnia a kikötőben az elbírálást, az ellátás pedig itt sincs ingyen.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2128
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai kikötő - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Alorai kikötő - Page 6 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
6 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» Alorai vásár
» Ylorei kikötő
» Mynzashi kikötő

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora-
Ugrás: